איזה סגל יש פה היום בדיוק...? חוץ מקינגס, וונטורה- שהם זרים ולא הכרנו את יכולתם בעונה שעברה- בעיקר וונטורה כמובן.. קינגס עוד ידענו שמגיע לכאן כוכב. כל שאר השחקנים, כולל אלו שהיו פה משמעותיים עונה שעברה (בלטקסה, אלון תורג'מן) - אני מבטיח לך שאם בתחילת העונה שעברה הייתי אומר לך שהם משחקים באשדוד, נתניה או מכבי פ"ת לא היית מופתע. ואני מדבר על מזרחי, בלוריאן, בלטקסה, פרץ (קוזוך הפך אותו לכוכב ללא ספק), אחמד, אבו רומי, גאנח (נותן לו שנתיים עד שהוא משחק באשדוד), תורג'מן. כאשר אליאסי מבחינתי לא יותר טוב מסילבה ולופז בגיל 37-38 כבר רחוק מאוד משיאו.. אין פה שום דבר יוצא דופן בסגל הזה. יש פה רק מאמן שמצליח להוציא איכשהו 250% מסגל שכל מאמן אחר מוביל אותו למקום 4-5 גם בעונה הזאת. בנוגע לברדה- גם בעונה וחצי הראשונות הטובות שלו- זה לא היה קרוב לאיכות, לשליטה , למחץ ולאיכות הכדורגל ההתקפי שאנחנו רואים וראינו תחת קוזוך- אפילו לא קרוב. רואים בהפועל ת"א כמה הוא מתקשה לייצר כדורגל יוזם, המגבלות ברורות. אני לא חולק עליך במגרעות שציינת, בחלקן יותר מסכים וחלקן פחות- אסכם בסוף העונה. אבל הקבוצה הזו היא גדולה ביג טיים מסך חלקיה, גם אם וכאשר נסיים מקום 3 שזה לא כזה תסריט הזוי. כנראה שהיה צריך לתת איזשהו קיק נוסף במעטפת שהיה עוזר לקוזוך. זה פחות רלוונטי כרגע. מבחינת אימון- הכנה למשחק ואיכות משחק- המאמן הכי טוב שראיתי כאן. (ואין ספק שזה נסדק העונה, אנחנו מאבדים לא מעט נקודות לקבוצות נחותות, דבר שלא קרה לנו שנה שעברה כמעט בכלל- העונה אין ספק שיש ירידה, לא אופתע בכלל אם נודח היום)
1. לדעתי קינגס ולוקאס הזרים הכי טובים בליגה. בפער. אתה מציג את זה באהלן אהלן, אבל זה משמעותי. 2. דן ביטון העונה שחקן הליגה עם המספרים הכי טובים בליגה, גם זה משהו משמעותי שלא יודע מתי היה כאן בפעם האחרונה (15 שערים לקשר עוד לפני הפלייאוף). 3. לדעתי מחמודי כנעאן ורועי לוי היה אפשר להוציא הרבה יותר ממה שהוצאנו, בטח לאור האלטרנטיבות. 4. אליאל פרץ אכן עשה התקדמות גדולה תחת רן, ושוב ביחד עם קינגס ולוקאס הוא משלים את הקישור הטוב ביותר בארץ. 5. בלוריאן לדעתי הבלם הישראלי הכי טוב בארץ העונה, והכי טוב בארץ ביחד עם גדרני (שלדעתי עדיף עליו אבל עדין בעונה גדולה). 6. גם בשאר הסגל יש לנו עומק ואיכות. לופס ואופיר זה אחלה שילוב לשמאל. 7. זלאטנוביץ' עושה הרבה עבודה שחורה ועוזר הרבה לאחרים, איסט זה אחלה עומק ולדעתי גם תורג'מן היה אחלה עומק אם היינו משתמשים בו נכון כמו שאפשר לראות עכשיו בהפועל חיפה. 8. גם בשאר המגרש, לא חושב שאנחנו נופלים מקבוצות אחרות. לא הייתי מעדיף את סילבה שבכל משחק שני סופג שערים באשמתו על אליאסי עם כל חוסר היציבות שלו השנה. 9. אנחנו אחרי מאבק אליפות שנה שעברה, כלומר עם ניסיון, מה שאין לשחקני בית"ר. כשאתה מוסיף לזה גם דמות כמו מיגל בחדר הלבשה, זה גם אמור להיות יתרון שלנו מול קבוצה כמו בית"ר שהיא חסרת ניסיון.
כל מה שציינת זה בזכות המאמן- דן ביטון (שוב מדגיש, לא מחזיק ממנו, לדעתי אנחנו בחיסרון מול כל קבוצת צמרת בעמדה הזו), אליאל פרץ, בלוריאן, מזרחי - אלו שחקנים שקוזוך קידם ולא סתם רשמתי לפני עונה וחצי... כי בסוף הגיעו לפה שחקנים שגם היו יכולים בקלות למצוא את עצמם בקבוצות מרכז טבלה ומטה. הניסיון שיש לאצילי והאופי שיש לו גדול מכל מה שיש פה. כנ"ל מיכה.. אין לנו שום יתרון באספקט הזה. אבל זה לא משנה, זו ממש לא הפואנטה שלי. אתה מחזיק מהשחקנים רק בזכות מה שהמאמן מוציא מהם, לא בגלל מי הם היו כשבאו לפה. שים פה מאמן אחר אנחנו מקום 4. שוב- שזה פחות מעניין אותי המיקום. אנחנו בטח ובטח לא רואים כדורגל כמו שראינו בשנה וחצי האחרונות, אני בהחלט נותן לזה חשיבות גדולה, עם כל הבאסה שיש ותהיה כשנרד בטבלה מקום או 2.
מקום 4 עם קינגס, לוקאס ודן עם 15 שערים לפני הפלייאוף? ברור. ברור. בכל זאת ארסנל וסיטי משחקות איתך באותה הליגה. נ.ב ראית את רועי לוי? הבנת את גודל הפספוס איתו העונה כשמעדיפים עליו נגר אחרי נגר? ראית את איסט כשהוא פותח בהרכב ולא מקבל פירורי דקות?
אל תכניס לי את דן ביטון למשוואה. הדחיקות והפנדלים לא מרשימים אותי. הייתי לוקח כל קיצוני בצמרת להרכב לפניו. כמובן שהוא לא הבעיה שלנו.. אין לנו שום תחליף שאפילו לא מתקרב אליו. אבל הוא לא שחקן מוביל לקבוצה שרצה לאליפות. קנגוואה של העונה שווה לנו מקום 3-4. באמת אני לא מצליח להבין איך אנחנו במקום הזה עונה שלמה כמעט עם 0 תרומה שלו פרט לאיזה 2-3 מחזורים אחרי אליפות אפריקה. גם היום הוא כל ההבדל בין 6 כמו נגד הפועל ת"א בחצי הגמר שנה שעברה לבין משחק שהתפספס. הוא לבד היה צריך לסיים עם שלושער או רביעייה. הוא משקיע, רץ, נלחם, רוצה, הדברים עובדים לו עקום- הוא לא באירוע. ואין לו זכויות במיקום שלנו, להיפך, איתו זה היה נראה אחרת, וחבל. בנוגע למשחק היום- מחדל של השחקנים שלא הצליחו לשמור על הקצב אחרי ה 2-0 , לא הצליחו לשמור על דרייב והפסיקו לשחק. הפערים עצומים וטוב שעשינו מה שצריך בהארכה ששוב עלינו אליה חדים. הגישה כשאנחנו מובילים היא גרועה מאוד. האשמה על השחקנים בחצי הראשון ועל המאמן שלא ידע להטיס אותם לחצי השני הרבה יותר חדים כדי לגמור משחק שבסך הכל היה קל וחייב היה להסתיים קל. החמצנו מצבים הזויים. גם איסט ובעיקר קנגוואה.
הארכה מיותרת שיכולה מאוד לפגוע בנו מול מכבי ובעומס שעתיד לבוא. מגיעים מולנו לכל כך הרבה הזדמנויות, הרבה לפני שני השערים בתוספת הזמן, שדי פשוט לראות שזה כמו תמיד ההבדל בין ההכנה של רן למשחק שם אתה פותח מצוין ומוביל 2-0 ליכולת של רן לנהל ולהגיב למשחק שם בכל משחק כשאתה מוביל אתה סופג והיריבות מגיעות להמון הזדמנויות.
במקרה הזה היריבה הגיעה לכמות זעומה של מצבים ביחס אלינו. החמצנו בגלל שאננות ואובר ביטחון של השחקנים. אין לי הסבר למה שעובר על קנגוואה, זה בגדול ההבדל בין משחק עם תוצאה אסטרונומית לדבר הזה שראינו היום.
לירן, זאת עדין קבוצה מהליגה לאומית. אין סיבה שהיא תגיע לכל כך הרבה מצבים מולנו. שיחקנו בהליכה, הרגשנו כבויים, והשערים היו באוויר הרבה לפני. להפוך את זה לחוסר מזל או למקריות בגלל שהשערים הגיעו בסוף המשחק זאת טעות לדעתי, הם היו שווים שער עוד הרבה לפני, גם יותר משער, ואין שום סיבה שזה יקרה כשאתה מוביל 2 - 0 בשלב מוקדם. כמו שצריך לתת לרן את הקרדיט על פתיחת המשחק המצוינת צריך לשאול את השאלות לאור כמות המצבים של בני יהודה לאחר מכן והכניסה המיותרת להארכה (וגם בהארכה הייתה להם עוד החמצה שעוד הייתה יכולה לשלוח את המשחק לפנדלים ולך תדע משם איך זה היה נגמר).
הפערים הם דומים מאוד למשחק מול הפועל ת"א בחצי גמר עונה שעברה, התוצאה הייתה צריכה להיות זהה. אין ספק שההבדל הגדול הוא שהשחקנים הורידו לחלוטין את הרגל מהגז אחרי השני וזו נקודת אזהרה בולטת. קוזוך היה חייב לכל הפחות לגרום להם לעלות עם פלפל בתחת לחצי השני וגם זה לא קרה, שיסיק מסקנות. מגיעים מולנו למצבים כי שחקני ההגנה שלנו בדיחה, על הנייר ובכלל. גם מזרחי, גם בלוריאן, שכאילו נראים פתאום שחקני צמרת... הם לא. הגול הראשון היה בדיחה. כשהשחקנים מצליחים ללחוץ על הגז, זה נראה מדהים. כשלא- והמשחק הופך להיות איטי או שמרני- אנחנו נשלם ביוקר, תמיד- בכלל איכות שחקני ההגנה, גם הראשונים וגם מי ששיחקו היום. לכן, אני מקווה שקוזוך לא יסיט את עצמו מהדרך שלו. אני מעדיף להפסיד כי לחצתי גבוה ושלטתי במשחק ולא כי הלכתי אחורה וחיפשתי להעביר זמן. ואין לי ספק שאם נשחק נמוך יותר נספוג הרבה הרבה יותר. מוכן למות ולהתרסק עם הדרך הזו. לאורך זמן- תבדוק סטטיסטיקה שלנו בשנתיים הללו. זו החותמת של הדרך הזאת. אז השנה אין ספק שאנחנו פחות טובים. ויטור כבר לא הוא, דיופ לא כזה עילוי, לופז התבגר בעוד שנה, מזרחי לא סתם לא היה פותח במכבי נתניה, שנה שלמה אנחנו ללא קנגוואה, דן ביטון, השחקן הכי אינטליגנטי בחלק ההתקפי הבינוני מינוס שלנו, יצא מהתמונה, זה המצב, אם צריך נפסיד עם זה. קוזוך לא ישנה את הדרך ואת הגישה, ועם זה הוא ילך הביתה בסוף העונה, וכל הכבוד לו על כך. (אני כן בעד לשנות מערכים וכדומה, לא את הגישה). מצחיק לראות את העליהום הקיצוני והאלים כלפי קוזוך. איפה היה הקהל הזה בעונה השלישית של ברדה. אם החכמולוגים היו באמת מבינים משהו בכדורגל אולי היינו מצילים את הגביע באותה עונה... אבל טוב שנתנו שקט ובכך לקבוצה להתרסק.. כך לפחות הרווחנו את השנתיים האלו עם קוזוך.
לירן, אפשר ללחוץ גבוה כשיטה, אבל כשאתה עושה את זה אתה צריך לעשות את ההתאמות בהגנה. היום כל כדור ארוך זה מתפרצת מסוכנת או התקפת מעבר מסוכנת מולנו וקבוצות למדו את זה. תראה את השער של אשדוד וההחמצה לאחר מכן של אנסה. תראה את השער של הפועל חיפה ואיך שאר ההתקפות שלהם הגיעו. תראה את השער של הפועל פתח תקווה ואת שאר ההתקפות שלם כולל האחד על אחד שהחמיצו. גם שני השערים היום של בני יהודה ועוד מצבים. כדי לעמוד גבוה הלחץ חייב להיות אינטנסיבי והחיפוי חייב להיות מושלם. כשאתה משחק בהליכה כמו היום או כמו במחצית השנייה מול פתח תקווה זה לשחק באש. ולא חושב שיש בושה להרוג את המשחק דקה 95 בחצי גמר גביע. אם ברצלונה עם ראפינה ויאמל יכולים להרוג משחק גם הפועל באר שבע עם שי אליאס יכולה. ללכת כל פעם ראש בקיר ולא להגיב למשחק זה לא משהו להתגאות בו אלא חיסרון שמלמד על חוסר גמישות מחשבתית וחוסר יכולת לצאת מאזור הנוחות שלך.
משה אתה צודק ב 100 אחוז. צריך לעשות התאמות כשמשחקים גבוה, בשביל זה צריך אינטליגנציה מינימלית, ולנו אין אותה. לא למזרחי, לא לדיופ וגם על לופז ובלוריאן קשה מאוד לסמוך. אין לנו את היציבות והאינטליגנציה של שחקני ההגנה. השיטה של קוזוך מטשטשת את חוסר האיכות שלהם לכן כולם חושבים שבלוריאן הפך להיות קנבארו, הוא לא.
אז תעשה התאמות. אתה בדור הזהב שלך עם טוני ומיגל בשיאו ומליקסון וברדה ואוגו ובוזגלו שלחת את טוני בלי בושה לקרן לבזבז זמן. ברק בכר הגדול היה מכניס עוד בלם כשהובלנו מול קבוצות תחתית. אם בקבוצה הגדולה של אז יכולת לעשות התאמות אז היום אתה לא יכול? איזה סיבה יש לחטוף שער כזה דקה 95 כשהיה לך קרן שלך ואחרי זה כדור אצל שחקן שלך? בסוף אם היית חס ושלום עף היום לא היית כותב לי כאן שאתה גאה ברן שדקה 95 שיחק גבוה ולא עשה התאמות. בדיוק כמו בהפסד לנתניה בפלייאוף שנה שעברה או בשער שספגת רק לפני כמה ימים מול הפועל פתח תקווה ממתפרצת כשהובלת או השער שספגת בבלומפילד מהפועל תל אביב. תן לי לעשות התאמות, מעדיף להרוג משחק ליד דגל הקרן או להשאיר 9 שחקנים בחצי שלי ולמנוע שטחים מאשר לספוג ולקבל מחמאות שאני לוחץ גבוה לא משנה מה התוצאה ומה ההתפחויות במגרש ומה היכולת שלך במגרש.
המחמאות לא מעניינות אותו. זו השיטה שלו וזה מה שהוא מאמין בו. לא חולק על שום דבר שכתבת. רק מסביר לך שזו השיטה, בפועל זה מביא נקודות יותר ממה שכל שיטה הייתה אחרת הייתה מביאה. אתה חייב להבין שיש מחיר לכל דבר. אתה מנסה לצייר את המאמן המושלם שידע לאמן התקפה כמו קוזוך וידע לסגור משחקים באותה הרמה. לא קיים בשוק. אם לקוזוך היו הכלים של בכר... מצית את הדימיון. אף אחד לא חלם שאפשר לשחק כדורגל כזה עם שחקנים שכאלו. כמו שכבר רשמתי לך, אני מבין את החבילה ואת המגרעות שלה, לא מתכחש אליהן. ורואה פה חבילה הכי טובה שניתן לקבל בסגל הזה.
קונצרט, כל זה כאשר קנגוואה עשה הכל כדי שלא ננצח עם החמצות היסטריות כהרגלו העונה, משחק של 6 לטובתינו, החמצות מזעזעות שבקלות יכלו לעלות לנו ביוקר. בסוף קנגוואה כיפר.. אבל בקלות יכולנו שוב לשלם במשחק מעולה. גם בימים שחורים יותר של מכבי ת"א לא נראינו ככה מולם בבלומפילד. שאפו לקוזוך, חייבים לעלות כמו היום ביום שבת. ניצחון חשוב, כדורגל על חלל כמו שקוזוך יודע להוציא, קוסם.