בחיי שראיתי גם אוהדים של מכבי ת"א מתלוננים שאחרי שנתניה נשארו עם 9 שחקנים הם הצליחו להוסיף רק גול אחד. לא משחקים פה מול רובוטים ופערי הכוחות זה לא ליברפול נגד בני לוד. כשלחיפה הייתה קצת אמונה עצמית אחרי השער המצמק זה פתאום נראה מאיים כשהם תוקפים עם סבע, חזיזה בשמאל וסברינה בימין. בסוף ניצחנו 4-1 במשחק שפסלו לנו שני גולים על נבדל של מילימטר. יצאתי מאושר מהמשחק. זה שמכבי ת"א כבשו 6 זה כבר לא בשליטתנו.
היה קטע אחרי השער של קינגס, שהוא לקח את הדגל של הארגון ורצה להביא אותו לדשא ולחגוג איתו ומיגל פשוט לקח לו תדגל מהידיים החזיר אותו לקהל ודחף אותו ואת כולם לחזור לשחק. יש מצבים כמובן שצריך לדעת גם להאט את הקצב, לא חושב שנראה בטדי משהו שקרוב למה שהיה בשני, גם כי זה משחק חוץ וגם כי לבית"ר יהיו יותר כלים מלחיפה באמצע המגרש, ולכן יכול להיות שניצחון גם מינימלי יספיק, אבל בטרנר, בטח בדקות של המומנטום היינו חייבים לחדש את המשחק מהר ולחפש עוד שערים ולא לבזבז זמן או להגזים בחגיגות.
טוב בגדול ראינו את זה בא עונה שלמה, עושים את הרוב המוחלט בסדר, גם הערב תוצאה בסדר גמור, והבור שהאולטראס שלנו+ההתאחדות+ניצחון טכני מתנה של מכבי ת"א היו גדולים עלינו. בסגל כזה נחות ובינוני זו גיבנת כבדה מדי לסחוב עונה שלמה. 7 נקודות פוטנציאליות שהכריעו את מאבק האליפות וזה כנראה מה שדי מרגיש לי שאני חי בשלום עם סיום העונה הזה. השחקנים והצוות עשו עונה מדהימה, מעבר למה שהסגל הזה שווה בענק, הסיום היה די צפוי מבחינתי. ניסע לטרנר כמו גברים בשבת להודות לקבוצה על עונה מדהימה , עם באמת המון רגעי אושר, ולקוות שנגיע לגמר הגביע חדים ומפוקסים, השחקנים בסוף ספגו פה מהלומה כי הם עשו הכל נכון העונה ומתמטית היו צריכים כרגע להוביל, אבל זה נגזל מהם ואני מקווה שידעו לקום כמו שצריך לגמר. הכדורגל לא תמיד הוגן, ראינו את זה העונה, להמשיך הלאה עם המאמן המדהים הזה, בתקווה שימשיך באותו כיוון וידע להוכיח עונה הבאה שמה שהוא עשה העונה לא מקרי ולא חד פעמי. מאמן העונה.
לא מתעסק בחישובים, צריך לנצח בשביל המומנטום, מכבי ת"א לא תזרוק את זה בבית מול בית"ר שבאה עם ראש בגמר. צריך לעשות את מה שאנחנו עושים מוצלח רוב העונה.
רן עם עונה גדולה עד למאני טיים. עם התאחדות אחרת ושיפוט אחר, כניראה שזה היה מספיק ונותן לנו את כרית הביטחון לזכות באליפות למרות שאנחנו כבר תקופה לא הפועל באר שבע הכי טובה שאנחנו יכולים להיות. במציאות הנוכחית כשיש גורמים שפועלים נגדנו זה לא מספיק. אני אישית מקווה מאוד שנפיק את הלקחים מהתקופה האחרונה, כי אם נמשיך להתעסק במסביב גם את גמר הגביע נפסיד. אנחנו כבר תקופה לא טובים ביכולת, פותחים לא טוב משחקים, מקובעים מאוד על דברים מסוימים ועושים את השינויים מאוחר מאוד ולפעמים רק כשאין ברירה. אני מדבר הרבה על זאהי אחמד כי הוא מבחינתי הסמל לזה. שחקן שברור שלא קשור לרמות האלה, שחקן שהפך לבאנקר ובשבילו אנחנו הרבה פעמים מעקמים את המערך ומשחקים בסגנון שמאוד מסרס אותנו אבל זה לא רק הוא. חשוב מאוד שנחזור לעקרונות שבגללם הגענו לאיפה שאנחנו כי אם נמשיך בקו הנוכחי נסיים גם בלי הגביע.
יש סיבה שהוא פותח עם אחמד(בהיעדר יוני סטויאנוב) ובמערך הזה. זה גם הביא שליטה כמעט מוחלטת בחצי הראשון אז זה לא בדיוק נחל כישלון חרוץ. בחצי השני לדעתי יותר מהכל הלחץ השפיע על השחקנים וגם המאמן. לא חושב שהמערך הרגיל היה עושה שינוי דרסטי.
עם הפציעות של יורי וסטויאנוב אנחנו מוגבלים בכלים. לדעתי קוזוק בנה על סטויאנוב במאני טיים ובמקום זה נאלץ להתפשר על אחמד שהוא הכי קרוב אליו מבחינת תכונות. לא רציני לבנות על גנאח במשחקים כאלו. אחמד קיבל את הצ'אנס של החיים ובעיניי פספס אותו, בעונה הבאה הוא לא צריך להמשיך. אנחנו די מסודרים מבחינת 11 (אם כי תמיד אפשר לשפר), בסגל הרחב יש לא מעט עבודה. כל מיני נדוניות מעונות קודמות או סתם שחקנים לא מספיק טובים.
שליטה אופטית בחצי הראשון. בסוף היה קינגס שעשה פעולה אישית והדביק כדור למשקוף מ-40 מטר מה שהיה קורה בכל מערך וכל שיטה, ודן שבעט מזווית קשה החוצה וזהו. גם הם פגעו במשקוף אחרי ההדיפה של אליאסי. לא ייצרת מספיק הזדמנויות, לא לחצת כמו שלחצת בעבר, וזה הרגיש מאוד מוגבל ומסורבל. היינו צריכים לעשות שינוי במחצית אבל כמו בכל התקופה האחרונה המתנו לספיגה כדי לבצע שינוי אמיתי (עם כל הכבוד לחילוף הקבוע של גריטה בתורג׳מן). במשחק כזה חשוב אתה חייב להיות יותר מסוכן והמערך הזה לא אפשר לך את זה, בטח כשמי שאמורים לייצר הם אחמד שלא קשור לרמות האלה ולופס שנמצא בירידה גדולה ביכולת.
אני חושב שאם כבר הגעת לכאן, לך אול אין. ונניח ואתה רוצה להיות זהיר במחצית הראשונה, כשמכבי מובילה במחצית אתה חייב לנסות לייצר יותר במחצית השנייה. גאנח עם כל המגבלות שלו מסוכן יותר מאחמד, פלוס שיתוף הפעולה שלו עם לופס טוב יותר וגם לופס היה פעיל יותר במחצית השנייה פלוס הוא מתאים הרבה יותר לגריטה ששילוב שלו ושל אחמד לא מתאים לשניהם. יורי יכולת לתת 45 דקות של כדורגל, וגם אם אתה מאבד אינטנסיביות בהגנה, אתה מקבל שחקן חכם וטכני שנותן לך כדורי עומק חכמים ומייצר לך המון שטח בהתקפה. מי שעולה למחצית השנייה עם אחמד ולופס באגפים וגריטה בחוד מסרס אותך, כשגם הגנתית היינו מאוד חדירים.
אפשר להגיד שליטה אופטית כמו שאפשר להגיד שאם גריטה לא מחליק באחד על אחד אז היו אומרים שקוז'וך יצא תותח. הגענו למספיק מצבים, לא מעט מהם מלחץ. זוכר גם בעיטה עקומה של ביטון מתוך הרחבה. לא היה לחץ גבוה מדי בגלל המיסמאץ' של ההתקפה המהירה של בית"ר מול ההגנה שלנו, יותר התרכזו בללחוץ את מובילי הכדור בקישור ומעלה וזה עבד לא רע, בית"ר כמעט לא סיכנו אותנו. אני אוהב את גנאח אבל אין לי אמונה בו במשחקים גדולים. אולי בעונה הבאה זה ישתנה, הוא עדיין צעיר.
נ.ב אני מהמבקרים הגדולים של מזרחי בחלקים גדולים העונה, אבל גם שם לא הבנתי למה הוא לא נכנס במחצית וקיבלנו לפרקים את אחמד ואז בלוריאן כמגן ימני. שוב, רן עשה כאן עונה גדולה ובלעדיו אנחנו בשום מצב לא מדברים על אליפות בשלב כזה של העונה, אבל צריך להגיד את האמת שכבר תקופה זה פחות טוב, ושוב דיברתי על שחקנים ספציפיים אבל כמו שכתבתי זה מעבר לזה, משהו בגישה השתנה, זנחנו רעיונות שהביאו אותנו לאיפה שאנחנו היום בשביל רעיונות שלדעתי מגבילים אותנו, כשגם ניהול המשחק עצמו הוא פחות טוב.
צריך להתאים לסיטואציה. מול מכבי בבית כשאתה בפיגור להעביר את קינגס לעמדת המגן הימני ולא לעשות חילוף זה לא אול אין זאת הפקרות. כשאתה יודע שמכבי מובילה ואתה בתיקו במחצית ואתה רואה שקשה לך לייצר מצבים אז כן צריך לנסות לחדור לעקרונות שעבדו לך או לפחות להכניס למגרש שחקנים פחות מוגבלים מבחינת כדורגל. גם גורדנה אצלי נכנס מוקדם יותר כי הנעת הכדור שלו ומסירות העומק שלו גם מייצרות לך שטחים. נ.ב 1 המערך היום פחות טוב למשחק הלחץ שלנו והלחץ תמיד הגיע באיחור. ושוב, בסוף שחקני האגף שמהם היו אמורים להגיע ההזדמנויות הם אחמד ולופס, לא הם אמורים להיות שם במאני טיים. נ.ב 2 הצוות המקצועי גם טעה בניהול הצהובים. שמירת הרגליים של קינגס בנתניה עלתה לנו במשחק. מי שטוען שבמאני טיים אנחנו משחקים את אותו כדורגל ששיחקנו בעונה הסדירה טועה לדעתי, ושוב אין קשר בין זה לבין העבודה המצוינת של רן לאורך העונה הסדירה או לבין העובדה שהעונה דפקו אותנו. אנחנו חייבים לחזור לעקרונות שלנו גם כדי לסיים עונה חזק ולעשות את מה שאנחנו יכולים במחזור האחרון, וגם במבט לגמר גביע שהרכב ורעיונות כמו היום לא יספיקו גם שם.