הפועל באר שבע 2018/19- מחפשים להתייצב

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י hbs7, ‏14/7/18.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אני לא חושב שבמציאות החדשה מישהו חושב/מכוון אליפות.

2. עידן444 Member

עוד לא הבנתי מה המציאות החדשה?
    שאלונה מפסיקה להשקיע?
    בינתיים נראה לי שהכל ספיקולציות וניחושים.
    הקופה של ב״ש מאוזנת כרגע או שאלונה צריכה לאזן אותה מהכיס? הרי נכנס הרבה כסף על דיא סבע.

Sent from my iPhone using Tapatalk

3. לירן מנהל כללי מנהל כללי

הכל ספקולציות, לכן אין מה לדבר על מטרות ובטח לא על אליפות, כרגע רוב הספקולציות מובילות לחיפוש שחקנים בתקציב נמוך יותר ודילול הסגל.

לא יודע אם היא צריכה לאזן את הקופה, אני מניח שזה תלוי גם מה יקרה באירופה אם נגיע לשם. אם לא, אני מניח שיהיה שיחרור יותר מאסיבי של שחקנים.

4. עידן444 Member

@Drama2, אני העליתי הרבה ספקות לגבי הסלבנק והמעבר הזה.
    באופן כללי היה דיון מאוד מעניין סביבו באוגוסט למי שמעוניין.
    אני טענתי שהוא עלול לתקוע את משחק ההתקפה של ב"ש.

Drama2 אוהב/ת את זה.
  5. Drama2 הסמל מעל הכל

אותה שאלה בדומה לשאר השחקנים, מי יקח אותו ואת החוזה שלו ?

והרוש כמכלול מקצועי ואישיותי, עדיף על רז רחמים בכל יום נתון.

6. קשר שמאלי Member

רז רחמים שוער מחליף בלאומית, מה הוא קשור?

7. Drama2 הסמל מעל הכל

מה פשר הגישה הזאת ? עצוב לשמוע.
    ג'ורדי הלך אז התחלתם לשאוב השראה מיענקל'ה ?
    עלי התחזק השנה או נייג'ל נחלש ? כי "פו" כבר לא יספיק נראה לי D:
    סעיף 4
    הפועל באר שבע 2018/19- מחפשים להתייצב

קשר שמאלי אוהב/ת את זה.
  8. לירן מנהל כללי מנהל כללי

פחות כסף=פחות שאיפות

Sent from my Redmi 4A using Tapatalk

9. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא מסכים עם הגישה הלוזרית של הרבה מהקהל שלנו. אנחנו כאן כדי להישאר ואנחנו לא הולכים לשום מקום. אפילו בעונה רעה כמו הנוכחית אנחנו נאבקים על כרטיס לאירופה ועד לאחרונה היינו במקום ה-2.

נכון, יש הרבה סימני שאלה לגבי הסגל שלנו, בעיקר כי יש הרבה שחקנים שעברו פציעה קשה וצריך לראות האם הם ישחזרו את היכולת בעבר (ויטור, אורן ביטון, אוחנה), ושחקנים שצריך לראות האם ישחזרו את היכולת שהציגו בעבר (האסלביינק, ממן), אבל יש בסגל שלנו עדין הרבה מאוד איכות, וכמו שראינו בהחתמות של מיגל, אוגו וטוני, החתמה של זר איכותי בליגה שלנו יכולה לשנות עונה שלמה, בטח אם יש לך בסיס איכותי בסגל וזה מה שקיים אצלנו פלוס מאמן איכותי כמו ברק.

נכון, כשאתה מתמודד מול מפלצת עם 120 מיליון שקל תקציב (ממש פייר פליי כשהם יכולים להחתים שחקן מהליגה הראשונה בספרד או להחתים כל ישראלי איכותי בשוק) זה כמעט תמיד קודם כל תלוי בהם כי אם אנחנו נעשה את המקסימום ומכבי תעשה את המקסימום מכבי כמעט תמיד תקח בגלל פערי התקציב, אבל העונה אנחנו לא נתנו את המקסימום ואפילו לא קרוב לזה.

אנחנו יכולים להיות טובים הרבה יותר, ואם נהיה טובים יותר אליפות היא לא מילה גסה, נכון שמכבי עוד יכולה להשתפר ולהתחזק הקיץ, אבל למרות פער הנקודות בטבלה לא נפלתי מהרגליים ממכבי, לא חושב שהיא אלופה כמו שהליגה חלשה ובעיקר אנחנו ומכבי חיפה שאמורים להיות האלטרנטיבה להם (בטח מבחינת תקציב) היינו.

10. Melikson24 Member

עד שלא יהיו לנו זרים איכותיים אין לנו מה להסתכל על מכבי ת"א בכלל.
    ולפני שמישהו יגיד "גם למכבי אין זרים איכותיים", הלוואי עלינו זרים משפיעים ומגוונים כמו ראיקוביץ' סאבוריט אופאודו ואפילו בלם כמו אמאדור.

וכשאני אומר זרים איכותיים, אני מדבר על שחקנים עם ערך מוסף. לא עם פוטנציאל להיות איכותיים כמו טאפוקו והאסלביינק, או כאלו שמגיעים פעם בשנה כמו ויטור.

3 זרים חדשים בטוח יבואו, נקווה שאולי אפילו 4-5 במקרה שטאפוקו יצא בהשאלה (חדרה כבר התעניינה) ואולי איכשהו נצליח להיפטר מויטור או הסלביינק.
    עם זאת כשהרכש הראשון של הקיץ הוא החלוץ הספרדי הלא מרשים אז לא יודע כמה אפשר להיות אופטימיים.

11. לירן מנהל כללי מנהל כללי

בכתב זה יפה משה.

אבל יש מציאות, והיא אומרת השגיות=כסף. במידה והתקציב יורד השאיפות יורדות, לקחת לכיוון חיובי את זה שאנחנו נאבקים על אירופה... זה לא הכי מדוייק. מה ההבדל התקציבי בינינו לבין נתניה? בני יהודה שנמצאת כמה נקודות מאחורינו? אתה לא יותר טוב מהם.

נכון שלקחנו אליפות עם זרים שוברי שיוויון שהרוויחו פה 180 ו 230 אלף, אבל זה חד פעמי ולך תפגע שוב פעם בזרים ברמה הזאת, זה לא יקרה, אני לחלוטין לא סומך על הצוות המקצועי שיביאו לפה את הזרים הנכונים, מאחל שזה יקרה , לא סומך עליהם.
    מכבי תל אביב והתקציב שלה לא רלוונטיים כבר כאשר אנחנו בכלל לא בליגה שלהם, בטח ובטח אם וכאשר רמות השכר אצלנו ירדו, אין מה לדבר עליהם בכלל, הם בליגה אחרת.

12. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש לנו אתגר גדול הקיץ, וגם אני לא אוהב את ההתנהלות שלנו עוד מהקיץ ואפילו לפני זה, אבל לא חשב שהפערים הם כאלה גדולים לצמצום, וחושב שהתקציב שלנו הקיץ בעיקר מנופח, תוריד את דור אלו (180 אלף יורו), חן עזרא (280 אלף יורו לעונה), עדן בן בסט (100 אלף יורו דמי שחרור ו-250 אלף יורו משכורת כלומר סך הכל 350 אלף יורו), אריק סאבו (280 אלף יורו), ואולי גם שיר צדק (מתאר לעצמי גם באזור ה- 250 אלף יורו וצפונה) ואריאל הרוש (220 אלף יורו לעונה) שכבר חודשים הוא בספסל, 6 שחקנים שתרמו אפס (במקרה של צדק, אלו וסאבו בעיקר פגעו בנו), ואתה מגיע לאיזור התקציב שמדברים עליו בעונה הבאה (אסור לשכוח שהתקציב השנה היה גבוה הרבה בגלל הכסף שיצא על האסלביינק וסבע, אבל לאחר מכירת סבע התקציב ירד משמעותית או לכל הפחות הסכום שאלונה צריכה להביא מהבית ירד משמעותית).

נערך לאחרונה ב: ‏2/5/19
  13. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אופאודו ואמאדור הם זרים משפיעים ומגוונים? הראשון היה במקסימום שחקן רוטציה בלי מספרים יוצאי דופן ובעונה צמודה יותר הוא היה הראשון שמכבי הייתה חושבת להחליף בקיץ ביחד עם אמאדור שהוא כל כך איכותי שהצליח להפסיד העונה את המקום בהרכב לשחקן כמו פיבן.

מראיקוביץ' וסבוריט אני מאוד מחזיק, אבל כאן זה נגמר מבחינת שחקנים זרים שבאמת השפיעו על מכבי העונה, האליפות העונה היא בעיקר של איביץ' ושל הישראלים של מכבי (לטעמי מיכה שחקן העונה בהליכה וההשפעה שלו הייתה הכי גדולה מכל השחקנים כולל הזרים).
    בגלל זה גם מכבי לא הצליחה באירופה ואני טוען שהפער הוא לא כזה גדול. זה לא שהישראלים של מכבי זה חיים רביבו, אייל ברקוביץ, ראובן עטר, אלון חזן ואלון מיזרחי. ישראלים טובים אבל הם לא זהבי, וגם לא באיכות של שחקנים כמו פריצה וגארסיה שהיו בזמנו, לא לדבר על ויטור, אוגו ונואקמה, יש להם גג מסוים ולא כזה מטורף להגיע אליו.

אבל שוב, לפני שבכלל מסתכלים על מכבי (שכמובן יכולה להביא עוד זרים איכותיים ולהעלות עוד את הרף), קודם כל שנעשה את העבודה אצלנו, מה שלא עשינו השנה.

מבחינת מיקום בטבלה, אם נסיים שלישי אנחנו מסיימים בדיוק במקום הריאלי שלנו מבחינת תקציב שכן גם מכבי תל אביב אבל גם מכבי חיפה עם תקציב גבוה משלנו. כמובן שלאור הפער מהמקום הראשון והאיכות של מכבי חיפה זה יהיה עדין כישלון, אבל בואו לא נגזים ונחשוב שאנחנו איזה פריז בישראל, מכבי חיפה קנתה בינואר את ירדן שועה ב1.3 מיליון יורו והחתימה שחקן כמו פריי שבשביל להשאיר אותו תצטרך לשלם עליו 1.8 מיליון יורו ועוד 800 אלף יורו שכר בחוזה לכמה שנים כלומר עסקה שתעלה למכבי חיפה מיליוני יורו והיא רוצה ללכת על העיסקה, כלומר קבוצות עם כסף שיכולים להביא אחלה שחקנים בכסף שיש להם (זה שחיפה לא עשתה את זה עד היום בגלל הניהול שלה זה סיפור אחר).

14. yakov_y YNWA

משה אתה מוציא אותי מדעתי לפעמים.
    אוהדי הקבוצה שלך ענו לך, אתה לא תיפטר מכל הישראלים עם החוזה היקר בלי פיצוי גדול.
    נניח והייתם מייבשים שחקן ומסמנים אותו עד שהוא יעזוב עם כל החוזה שלו אבל לא עשיתם את זה, מכבי נתניה לדוגמא: שיאן השכר הוייבך עם 180 אלף דולר, עוזב בגלל כסף.
    עלי מוחמד עם 2 שידרוגים בחוזה של 150 אלף, אולסק שיאן השכר הישראלי וחוזה מאוד מנופח ביחד עם מלמד 140 אלף, ורגוץ׳ עם 2 שידרוגים בחוזה של 90 אלף דולר עוזב אותנו בגלל שידרוג בשכר.

לא סתם מכבי נתניה כדוגמא, ככה זה בשאר הליגה.
    למעט סיבוק במכבי פ״ת שמסיים חוזה שאיתו נתקעה, מי שיאן השכר שם ?
    בני יהודה, למעט סילבסטר שמחזיק בשכר הגבוה בהיסטוריה של המועדון (200 אלף) ועומד לעזוב למרות שהוא אחד החלוצים הטובים בליגה (בינואר זילזלו בו בפורום), מי שיאן השכר שם ? שחקנים עם חוזה של 110 אלף דולר מקסימום, היום החתימו שם שחקנים מהלאומית שבמקרה הטוב ביחד מרוויחים חוזה כזה.
    סתיו פיניש ועוד כמה שחקני בית לא נשארו שם בגלל ענייני חוזה (אלמוג בוזגלו ועוד), על סגס תמבי שעלה גרושים הם וויתרו בקיץ וחיכו עד שסכנין תתרצה.

מקסימום חן עזרא והרוש ייעזבו בלי פיצוי, מה עם כל השאר ? אולי בניון הטירון יתפתה וייקח.
    הייתי מחזיר את רוב המושאלים כמובן, בן שהר הראשון שעוזב ביחד עם הרוש בגלל השכר.
    אלקרנאווי שחקן חלש מאוד, לא ראוי לליגת העל, יוספי לא הרשים אותי בכלל אבל אולי אולי בקצה הספסל, עמית ביטון רק כבלם 4.
    כל השאר ראויים לחזור לספסל (רחמים כגיבוי, גמון, דידייה).
    הייתי מנסה למכור כל שחקן עם ערך, בטח שחקנים בינוניים כמו אוחנה וזריהן, המכירה שלהם תעזור.
    חוזים חדשים לשחקנים כמו לויטה ומתן אוחיון, לויטה עם חוזה לא קל, יוותר על כסף תמורת חולצת ההרכב.

עושה רושם שיהיה קיץ קשה לא רק מבחינה רכש זול אלא גם מבחינה עזיבות אבל הבסיס של המועדון טוב.

משה, התקציב שלכם השני בליגה, התקציב של מכבי חיפה לפי הדיווחים 70 מיליון שקל, שלכם בין 78-85.
    מדהים אותי גם איך זילזלת בזרים של מכבי ת״א.

15. Melikson24 Member

אופאודו אנדרייטד ומעניק יופי של ורסטיליות. הוא מאוד קבוצתי ובכל פעם שמשחק הוא גורם לאצילי ועטר האנוכיים להראות הרבה יותר טוב ממה שהם באמת. אחלה שחקן וראוי להמשיך מעבר לעונה הזאת.
    אמאדור לא מבריק ולא רכש השנה אבל כמו שידידיאל אמר כאן באחד השרשורים, הוא זר שמודע לעצמו ולמגבלות שלו. לא תראה אותו יוצא לסללום התאבדות מקצה לקצה כמו טאהא ואלחמיד, לא תראה אותו מתחיל התקפות ממרכז הגנה כמו טב"ח וטיבי אבל הוא כן תמיד יעשה את העבודה שלו ו, שים לב לנראטיב החוזר - יגרום לחברים שלו להראות יותר טוב.

אצלנו יש את טאפוקו שהוא רק בגדר פוטנציאל, האסלביינק וסאבו שמנטלית בעייתים מאוד מה שמשפיע על היכולת שלהם, ויטור אחד אלוהינו שבשמיים ובארץ אבל מה לעשות שהוא לא מסוגל להשלים יותר מ-8 משחקים בעונה.
    אנחנו לא מקבלים שום ערך מוסף מהזרים שלנו, לא מקצועית ולא בחדר הלבשה. ברגע שנקבל את הערך מוסף הזה, הכל ילך הרבה פחות קשה. טאהא יהיה פחות דביל, לויטה לא יצטרך לספק 2-3 הצלות מטורפות בכל משחק, אלחמיד סוף סוף יתחיל להשתפר ולא נהיה תלויים בכשירות של שחקן בן 34 (35 באוקטובר, אלוהים ישמור).

מצב נושא:
הנושא נעול.