הפועל באר שבע 2018/19- מחפשים להתייצב

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י hbs7, ‏14/7/18.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. קשר ימני Member

יענקלה שתה את הפועל פתח תקווה ומכבי נתניה במשך שנים.
    לא מכספי תרומות, מכסף שלו ולא מעט מכסף שלא שחקנים שהוא מכר לאירופה (בניגוד לשניים או שלושה?) שמכרו בבאר שבע.

2. קשר ימני Member

מעל 4% מזה נתנה העירייה, קמפיין אירופאי.
    הכל מפורט שם.
    זה דווקא נשמע הגיוני.
    אני מניח שב-2018 זה יירד בהרבה.

3. סמואל אטו Member

כמה כסף כבר אפשר לקבל מליגה אירופאית?
    אולי הזיכרון שלי מטעה אותי.

4. קשר ימני Member

לפי מה שכתוב בכתבה.
    30 מיליון מענקים.
    10 מיליון כרטיסים.
    בקיצור תחתוך הכנסות ל-40 מיליון ותרים את ההוצאות כי למרות מה שאומרים כאן, האסלביינק וסבע לא הגיעו בחינם.

5. South Boy Member

ומה אתה מעדיף? שהוא יחזור להיות החזיר ששתתה את הפועל פתח תקווה ונתניה והפך את חיפה לאימפריה אולי הכי גדולה בכדורגל הישראלי או שימשיך להתנהל באדישות שלו? אני בטוח שאני יודע מה התשובה.
    הנקודה שלי היא שאין שום דבר לא בסדר ב"להתחזר", בלקנות מכל הבא ליד בלי הכרה כל עוד אתה מאמין שזה יהפוך את המועדון שלך ליותר טוב ואתה מסוגל להעמיד בהתחייבויות הכלכליות האלה גם בעידן של הגבלות ופיירפליי. אלה הדברים היחידים שחשובים ואלונה עומדת בגדול בשני התנאים האלה.
    אתם מציגים את אופן ההתנהלות שלה כלא בסדר באופן שיטתי, אולי מקצועית היא התנהלה לא נכון העונה וגם אוהדי באר שבע אמרו את זה אבל דרך הפעולה שלה מציקה לכל אוהדי הקבוצות בליגה עד שהבעלים של הקבוצות שהם אוהדים מתנהגים ככה (ע"ע בית"ר ומכבי חיפה) ואז הכול בסדר, הצביעות הזאת מרתיחה ומצחיקה בו זמנית.
    בוא נסכם שכל מועדון עושה מה שטוב בשבילו וה"מוסר" והאינטרסים של השאר לא אמורים לעניין, ומכאן שכל ההטפות לאלונה הן מגוחכות ובזבוז זמן.

EuropeGuy אוהב/ת את זה.
  6. קשר ימני Member

אני איתך. רק שהתגובות שונות כשאנחנו או קרויף הוציאו כסף.
    יכול להיות שלא אתה הגבת שונה, אלא אחרים שאוהדים את קבוצתך האהובה, אבל מה לעשות? אני לא יכול להגיב לאחד אחד באופן פרטי, לפעמים אתה צריך להתעלם.

כמו שאתה רואה, עדיין מתווכחים פה על תקציבים. אז כנראה שכמה חברים שלך לא חושבים כמוך וממשיכים להתעקש על זה שהתקציב של באר שלא גדל בשנה וחצי האחרונות (למרות שהמספרים שהם עצמם הביאו פה מראים אחרת).

שיהיה לכולם יום טוב, אני חוזר לעבוד לפני שמפטרים אותי.
    ולהוא ששלח קללות בפרטי, תודה על זה, אולי באמת הגיע הזמן לחתוך מפה כי חבל על הזמן שלי.

7. עידן444 Member

אז אם לכתבה הזו החלטנו שכן מתייחסים... לפחות יפסיקו לטעון כאן שאלונה קרובה לאיזון:)

8. סמואל אטו Member

אז זה הגיוני שב-2016 בלי הכנסות מאירופה הם עשו רווח של 16 מיליון שקל?
    תוך שנה ההוצאות עלו מ-20 מיליון ל-80?

החישוב הזה קצת מוזר, אולי בגלל שזו שנה קלנדרית(כן?) אז זה פשוט לא מסתדר.

9. Telkiyski Member

מדובר בשנה קלנדרית.

הקמפיין האירופי המוצלח שלהם היה באוגוסט עד דצמבר 2016.

10. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

הפוך גוטה הפוך, אם בעונה אחת היה רווח משמעותי, ובעונה השנייה היה הפסד מינימלי, זה אומר שאלונה יותר ממאוזנת בשנתיים הרלוונטיות (אפילו ברווח גדול).
    יהיה מעניין לראות איך נסיים את השנה הנוכחית, ועדין קשה לי להאמין שההפסדים יהיו גדולים מהרווח שעשינו בעונה הראשונה שהוצגה כאן, כלומר הניתוח לגבי אלונה והפועל באר שבע היה שגוי ומוקצן (״הפתעה גדולה״).

11. עידן444 Member

באופן כללי אני מדבר.
    מאז שהגיעה.
    צצו פה ושם טענות שהיא צימצמה משמעותית את ה"מינוס" ושאם היתה מגיעה לליגת האלופות היתה מגיעה ל- 0 השקעה בטוטאל.

12. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא יודע מי כתב את זה. שתי עונות טובות באירופה לא יכולות לכסות שנים של השקעת בעלים.
    אני כן כתבתי שאם נייצר מסורת של שלב בתים באירופה בליגה האירופאית ביחד עם העפלה בשנה מסוימת לשלב הבתים של ליגת האלופות אז אלונה בהחלט תוכל להחזיר את הכספים שהשקיעה אבל בשביל זה צריך יציבות לאורך שנים באירופה וזה אפילו יותר קשה מיציבות בישראל.

13. zivmay Member

יהיו לנו הפסדים, ואולי נסתבך עם הפיירפליי. אין לנו משאבים אחרים במסווה של ספונסרים.

Ajax Amsterdam אוהב/ת את זה.
  14. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לדעתי לא נגיע למקומות האלה כי אנחנו רחוקים עשרות מיליונים מהתקציבים של מכבי (שחרגה מהפייר פליי גם עם עלייה לליגת האלופות ורצף עליות לליגה האירופאית), ובעיקר כי כבר בקיץ הרגשנו שאלונה משנה כיוון (הוויתור על טוני ואוגו בגלל העלות של החוזה החדש, שחרור של ישראלים יקרים כמו אייבנדר או ישראלים שלא נותנים תפוקה בהתאם לעלות כמו שיימן בקיץ ועזרא, בן בסט וממן עכשיו).

15. Noam77 Member

אנחנו אפילו לא קרובים להסתבכות עם הפייר פליי.

מצב נושא:
הנושא נעול.