הפועל באר שבע 2015/16 - עונה חלומית שמסתיימת עם צלחת האליפות

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Nave, Jul 16, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. JR-Riquelme Member

במשחק הראשון של בכר נגד קרית שמונה באר שבע שיחקה יותר טוב מכל התקופה של אלישע לוי ביחד. וזה היה פחות או יותר באותו ה11.
    באר שבע של אלישע ניצלה ליגה חלשה עם הרבה לחימה ואנרגיות, בדיוק כמו בית"ר של דראפיץ'.

מאמנים כל כך שונים ולבכר יש הרבה יותר מה להציע מאלישע השמרן והמיושן

2. עידן444 Member

או... הינה הגיע הטיעון שאני הכי אוהב. ״ניצול ליגה חלשה״.
    מתי פעם אחרונה קבוצה כאן זכתה באליפות בלי ״ניצול הליגה החלשה״ הזו?
    האחוזי הצלחה של בכר הם בגלל שב״ש כל כך טובה או בגלל שהליגה הזו אשפה? כנראה עניין של זווית הסתכלות...
    הליגה הזו חלשה כבר שנים. עם הטיעון הזה גם את ג׳ורדי אפשר לשלוח מחר הביתה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

3. yedidel Member

יש גם לא מעט אוהדים שמכבדים את העבודה של אלישע כמוני.
    אחד המאמנים הטובים בארץ (כמובן לפי סטנדרט ישראלי). גם לפני שהגיע אלינו תמיד אמרתי לחברים אוהדי חיפה שהאליפויות שהוא לקח הרבה יותר מרשימות מאלו שהיו לפניו בשנים שמכבי חיפה שלטה תקציבית ופשוט קנתה כל מה שזז. העלה אותם לצמפיונס עם קבוצה של ילדים.
    וכמובן, כולם בארץ היללו את גוטמן והפועל תא הפנטסטית שלו שבפועל ב3 שנים הוא הפסיד לאלישע שתי אליפויות וחצי.

אז לאלישע יש קרדיט גדול במה שקורה אצלנו היום. מצד שני אני מסכים שהיתה תחושה שיש לו תקרת זכוכית מאוד ברורה.

חייב להגיד - עם כל הפרגון, ההתנהלות שלו בכל השבוע של הגמר גביע הורידה לי המון מההערכה כלפיו.

yakov_y, HBS2208, yakar and 2 others like this.
  4. zivmay Member

לא משנה אם נקח תואר או לא, מי שלא רואה את ההבדל בעוצמה, בסדר, בתיאום ובדומיננטיות כנראה שלא ראה אותנו מספיק לא השנה ובטח לא שנה שעברה ( או שהוא לא מבין גדול).
    גם עם הסגל הזה, קשה מאוד לשמור על רמת ריכוז גבוהה כלכך הרבה זמן, ואם אני לא טועה יצרנו רצף יותר ארוך אפילו ממכבי תחת תקופת גארסיה.
    כל זה קורה מול מכבי תא שנמצאים בתהליך כבר 4 שנים, של התמקצעות בזמן שאנחנו התחלנו תהליך דומה רק השנה. ורוב הקרדיט מגיע לצוות המקצועי, במיוחד בכל מה שקשור במוכנות המנטלית, הריכוז על המגרש, הפריסה של השחקנים, התיאום והעמידה הטקטית. מקווה שזה רק יילך וישתפר.

5. עידן444 Member

אין מחלוקת על כך שיש הבדל ורואים את זה גם בדרך וגם בתוצאות למרות שבמשחקים האחרונים ברור שיש ירידה- ב״ש מגיעה לפחות מצבים, יותר חדירה בהגנה, והיום זה די נראה כאילו ברדה ביכולת פנומנלית מחזיק אותה(לדעתי בשבועות האחרונים לא פחות דומיננטי מזהבי במכבי תא).
    בכר מוכיח שחילופי המאמנים היו במקומם. מהלך מרשים מאוד של אלונה בקיץ שצריך להגיד שגם הביאה אותו והאמינה בו למרות שהיה ספק בגלל חוסר הנסיון שלו- וגם נתנה לו כלים יוצאים מהכלל להצליח!
    אם הוא יזכה באליפות הוא לא יזכיר את אלישע(כי לא חושב שיש מאמן בעולם שלקח אליפות ונתן קרדיט למאמן לפניו) אבל לדעתי בתוך תוכו הוא יודע שהוא נהנה מקבוצה שהונחו בה יסודות טובים ע״י קודמו והוא לא בא לבנות קבוצה מחדש.

6. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

ברדה עם השער אתמול נכנס לרשימת 100 הכובשים הכי גדולים בכל הזמנים של ישראל, וזה אחרי ששיחק בבלגיה במשך 6 עונות. נסיך לב אדום.

Nave likes this.
  7. EO11 בפה אליל היכל התהילה

אתה מציג את זה כאילו היו פה כל כך הרבה סקוררים שמדובר בהישג כביר.

קשר שמאלי and Turgi like this.
  8. לירן מנהל כללי מנהל כללי

מליקסון נפצע אתמול שוב, רשמתי את זה כבר אחרי המשחק כי אחרי הנגיעה שלו ראיתי את התנועות שלו ואיך הוא רץ. עזבו את זהבי, זה למה אפילו בוזגלו חשוב לנו הרבה יותר מאשר מליקסון, בוזגלו טוב, בוזגלו יציב, בוזגלו לא פגיע (נעדר העונה לזמן רב אחרי שנתיים סופר יציבות), מליקסון כל כך פציע שבאמת אין מה לבנות עליו לכלום, הוא סוג של אקסטרה, אם יהיה יהיה.. ברכה.

במכבי תל אביב מתוסכלים ביותר מהמצב, אני בטוח שאף אחד שם לא באמת מאמין למה שקורה איתנו, אני רק מקווה שנצליח לשמור על הרצף עד המשחק מולם. חבל שיש להם עוד משחק בית אקסטרה עכשיו מול בני יהודה, עוד ניצחון יחד עם כפר סבא בבלומפילד. בכל מקרה, חטאתי הרגע, לא באמת צריך להסתכל עליהם יותר מדי, מאתמול, בניגוד להפועל חיפה, יש הרבה סיבות לעידוד, ביטלנו יריבה עד כדי אוויר, כרגיל לא הצלחנו למנף את זה לתבוסה, אבל לא הסתכלו לנו בלבן של העיניים ופשוט פחדו.
    שוב אנחנו פורצים את הסכר מול הדרומי, שוב טרנר מוכיח שהוא מבצר, רק שיימשך ככה.

9. עידן444 Member

שאלתי את זה אתמול בדיון וכולם התעלמו. בכל המשחקים בטרנר ב״ש זוכה בהטלת מטבע?

10. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

באמת סוגייה מעניינת.

11. amn Member

ברוב מוחלט של המקרים, ההעדפה לגבי המחציות היא זהה עבור שתי הקבוצות.
    אני זוכר שאולי פעמיים בכל ה-3-4 העונות האחרונות מכבי לא תקפו לשער 11 במחצית השנייה. למרות שספציפית לגבי ייני אני יודע להגיד שהוא באמת ניצח במרבית ההגרלות. על זהבי אין לי מושג.

12. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

אז זהו שזה קצת מוזר כי לא צריך לעשות עבודת תחקיר מעמיקה מדיי כדי להבין שבאר שבע בדרך כלל מבקיעה לשער הדרומי, ואפילו שאף אחד לא יצליח להוכיח שזה באמת משפיע על המשחק, אם הייתי קפטן היריבה, הייתי בוחר לתקוף לשער הצפוני במחצית הראשונה, כך שב"ש תתקוף לדרומי בשנייה.

ובכלל בלי קשר לטרנר - לדעתי אם שחקן אורח זוכה בהגרלה הוא צריך 'לנטרל' את המחצית השנייה, שהיא כנראה תהיה הקובעת.

13. amn Member

השאלה היא מה ינטרל? יכול להיות שדווקא במחצית השנייה, כשהשחקנים כבר עייפים יותר, לשחק מתחת לאף של הקהל הדוחף והמעודד ייתן להם יותר אנרגיות?

יש כאן כל כך הרבה אלמנטים פסיכולוגיים שאפשר להכניס למשוואה.

14. hbs7 Member

3 פעמים מתוך 11 המשחקים בליגה שנערכו בטרנר תקפנו במחצית הראשונה לכיוון הדרומי: בתיקו מול חיפה, בניצחון 2-0 מול רעננה ובניצחון 5-2 על מכבי פ"ת.
    במשחק מול רעננה שני השערים נכבשו במחצית השנייה כשתקפנו לכיוון הצפוני.
    גם מול רמלה בגביע התחלנו את המחצית הראשונה לכיוון הדרומי, ירדנו למחצית ב0-0 ושני השערים הובקעו כשתקפנו לצפוני.

מסקנה?
    שימו X על תוצאת מחצית ראשונה בטרנר :)
    אנחנו אכן כובשים יותר לכיוון הדרומי ובפער ניכר. מצד שני 4 פעמים תקפנו לכיוון הדרומי במחצית הראשונה, 3 פעמים לא כבשנו.
    אגב, 3 פעמים גם מתוך ה4 כבשנו שני שערים במחצית השנייה (חוץ מהמשחק מול חיפה כאמור).

Last edited: Feb 24, 2016
    gilad16 and Love Is Red like this.
  15. עידן444 Member

קפטן היריבה, אם משקיע בזה מעט מחשבה, ברגע שמנצח בהגרלה אמור לבחור בשער ההפוך ממה שהקפטן הביתי מעדיף. לדעתי בטרנר התשובה ברורה.

Thread Status:
Not open for further replies.