הפועל באר שבע 2015/16 - עונה חלומית שמסתיימת עם צלחת האליפות

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Nave, Jul 16, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. amn Member

אני לא יודע אם אתם מסתמכים נטו על הכותרת בוואלה או ששמעתם את הראיון עצמו, אבל אני הבנתי את הדברים שלו על כך שיש שחקנים שהם לא מספיק טובים בשביל מכבי תל-אביב, וזה לאו דווקא מקצועית.
    בדיוק כמו שגילי ורמוט הוכיח שהוא לא מספיק טוב כי הוא לא יכול להתמודד עם הרוטציה, או בן-בסט למשל.

אני חושב שלמכבי כרגע אין מקום בשביל בראון (גם אם הוא יכול היה לשמש כמחליף טוב למדי עבור אלברמן בעוד שנה-שנתיים, וכמו שאמרתי, אם נסתכל על עמדת הקישור במרכז (בלי התייחסות לסוג השחקן באמצע), אז אני מעדיף את ריקן ואזולאי עליו, ולטווח הארוך גם את פרץ (ולא, אני לא מאלה שחשבו שהוא שווה הרכב אוטומטית - לא בקבוצה ולא בנבחרת)), ושחקן כמו גאדיר שרק לפני שבוע אמר שהוא הכי טוב בסגל של לוקרן, ושהמאמן עושה לו דווקא - יש לנו כבר אחד שמשדר את אותה התחושה. אז בשביל מה להביא עוד אחד כזה?
    במכבי אם לא קוראים לך זהבי (והעונה גם אלברמן), כשחקן שדה אין לך מקום מובטח. אז כן, גאדיר לא מתאים למכבי, עוד לפני שנכנסנו לפן המקצועי. בפן המנטלי, הוא לא מתאים. לא בנוי לזה.

לא כל שחקן בנוי לזה, זה לא הופך אותו לשחקן לא מספיק טוב. זה הופך אותו לשחקן לא מספיק טוב בשביל מכבי. מהצד השני של המטבע, ברק בדש הוא לא החלוץ הכי טוב בליגה, אבל הוא כן היה הכי טוב בשביל מכבי תל-אביב בשביל התפקיד שייעדו לו.

אם בתחילת החלון היו אומרים לי שככה זה יראה? כנראה שהייתי לוקח את זה. הייתי מנסה להוציא עסקה טובה יותר על ורמוט, אולי מביא שחקן נוסף לכנף (למרות שאין לי ממש שם).

אני מקווה שזה נאמר מתוך מסקנות שזהבי ידע להפיק מהסיטואציה עם בן בסט ועם ורמוט, ואני מקווה שזה מסקנות שגם בדרגי האימון והניהול המקצועי במכבי ידעו להפיק.

orimor2212 likes this.
  2. amn Member

ולראיה, ב-ONE הציטוט הוא: "לא כל שחקן ישראלי יכול לשחק במכבי ת"א", "לא כולם מתאימים לפה".

3. קשר שמאלי Member

זהבי הוא הכוכב הבלתי מעורער של הכדורגל הישראלי
    מותר לו להגיד הכל

4. zivmay Member

להעדיף את ריקן כקשר אחורי על בראון, זו הבדיחה הכי טובה ששמעתי היום.

5. סמואל אטו Member

אולי די?
    בראון עשה שנתיים נחמדות בק״ש, לא יותר מזה.
    אבי ריקן צלח את הגיהנום של בית וגן, עזב כשחקן מפתח לשוויץ, נבחר ע״י האוהדים שם לשחקן השנה של ציריך וזכה איתם בגביע.

האם וובה בראון שחקן יותר טוב? שיוכיח, כרגע ריקן לא רואה אותו ממטר. גם כקשר אחורי.

FrozaLazio, orimor2212 and oFiRzZz like this.
  6. zivmay Member

לא זכור לי את ריקן כקשר אחורי לא בביתר ובטח לא במכבי. בשוויץ גם כן, לא יודע מה התדירות שהוא שיחק כקשר אחורי.
    בינתיים בארץ, חוץ מאלברמן ואוגו שהם רמה מעל, אין קשר אחורי יותר טוב מבראון, מחילוצי כדור וכיסויי שטח עד להוצאת מתרפצות ושינוי קצב המשחק. אני מאמין שלא ראית אותו מספיק משחק. כי איך אתה יכול להגיד ששחקן ( שגם בעמדה המקורית שלו, ממש לא שחקן מיוחד) יותר טוב ממישהו לא בעמדה הטבעית שלו. בזמן שבראון הוא אחד הקשרים האחוריים המוכשרים בארץ.
    לאברבנל בדחיפות.

7. amn Member

@zivmay - כיף לנהל איתך דיון מתורבת ומכבד. בוא נמשיך.
    גם כשאתה כבר טורח לנמק את הדעה שלך אתה מאשפז אנשים.

8. yakov_y YNWA

אני לא טוען שאבי ריקן טוב מוובה בראון כקשר אחורי אבל לא חושב שבראון לא הוכיח שהוא טוב מריקן.
    אבי ריקן הביא את העונה הטובה בקריירה שלו באגף ימין, עבר לשוויץ ושיחק שם כקשר מרכזי ולא מעט כקשר אחורי והצטיין בזמן שוובה בראון הצליח סה״כ בקרית שמונה, לא חסר שחקנים שהצליחו בקרית שמונה ונכשלו במקומות אחרים (אלרואי כהן, אלעד גבאי ועוד רשימה ארוכה).

בכל מקרה, הם לא באותו עמדה.

amn likes this.
  9. zivmay Member

בוא לא נשכח אנחנו מדברים פה על שחקן שכרגע גם לא נספר במכבי.
    הזוי להגיד שכקשר אחורי ( שהיא עמדה לא טבעית שלו), הוא יותר טוב מבראון שזכה פה ושם בתואר, הוכיח את עצמו וכל הליגה רדפה אחריו ( גם מכבי).
    וכלל לא התייחסנו לנתונים הפיזיים המתאימים לעמדה הזו, בהם בראון עדיף בהרבה.

עוד דבר בנוגע לריקן, היה בביתר לא עשה יותר מדי- חזר לארץ ועדיין לא עושה יותר מדי.
    לא כלכך מעניין אותי מה הוא עשה שוויץ, בארץ הוא לא עשה כלום, כמו כן הוא נופל יותר מדי בין העמדות.

Last edited: Feb 4, 2016
  10. Love Is Red Member

אז אם ריקן כל כך הצליח בשוויץ למה הוא חזר בקיץ למכבי תל אביב בשביל להיות שחקן ספסל?
    מילא שלומי אזולאי שבאמת עשה התקדמות מקצועית, אבל אבי ריקן על פי התיאורים שלכם היה צריך להמשיך באירופה ולא לחזור אחורה...

11. yakov_y YNWA

אז גם לא מעניין אותך מה דאבור עושה בשוויץ ?
    ובבית״ר עשה הרבה מאוד.

12. alexshw Member

כי ככה זה לא מעט ישראלים. מחפשים רסף קל.

13. Love Is Red Member

בבית"ר הוא עשה באמת הרבה מאוד, אבל אם הוא היה כזה גדול בשוויץ הוא היה נשאר ולא חוזר לספסל של מכבי...

14. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

ריקן לא חזר לספסל של מכבי, הוא חזר עם יומרות לשחק בהרכב, וגם התחיל שם. הוא חזר גם בשביל הזדמנות להעפיל לליגת האלופות.
    כל הפסטיבל סביב באר שבע (וזה פסטיבל) גרם לאוהדיה לקפוץ מעל הפופיק. אם עליי טוענים שאני רואה כל דבר שמכבי עושה במשקפיים ורודות, אצלכם זה הארדקור. פתאום פאקינג וובה בראון הוא כוכב כדורגל. רדו מהעץ.

אגב בראון וריקן אלה שחקנים שמתאים להשוות ביניהם. אצל שניהם הנקודה החזקה היא מארקינג ושניהם נמרצים.

קשר שמאלי likes this.
  15. Love Is Red Member

מי אמר שוובה בראון כוכב כדורגל?
    אמרו שריקן הוא לא קשר אחורי טוב ממנו, ריקן בכלל 50-50, קשר אגף או אולי מגן, אבל קשר אחורי?
    אתה ממשיך לחיות בעולם האשליות שלך כמו זהבי שחושב שכל מי שלא נמצא במכבי הוא שחקן פחות טוב, בעצם לא חושב, אומר את זה.
    זה נהיה פשוט הזוי.
    מילא שלומי אזולאי, כן הוא שחקן נהדר, אבל להשוות את בראון אליו זה כמו שאני אשווה את ראדי לגל אלברמן.
    בראון הוא קשר אחורי, הורס, הוא המחליף המושלם למצב שאוגו יכול לשחק יותר קדימה או במצב שאוגו יעדר בגלל הרחקה.
    לכם את מי יש?
    העיקר להגיד שאנחנו קופצים מעל הפופיק.
    ריקן קשר אחורי, איזו בדיחה...

Thread Status:
Not open for further replies.