הפועל באר שבע 2015/16 - עונה חלומית שמסתיימת עם צלחת האליפות

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Nave, Jul 16, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. FrozaLazio Guest

בשוויץ ריקן שיחק קשר אחורי והיה נהדר.
    אני משווה בין ריקן לבראון ובין אזולאי לראדי וכבר אמרתי מי אני אקח, בהתחשב בכך שראיתי את בראון הרבה מאוד.
    בראון הגיע למקום הנכון בשלב הזה של הקריירה שלו, והוא יטיב עם עצמו ואיתכם, וזה עדיין לא סותר שריקן יותר טוב ממנו.
    אזולאי, בהתחשב בכל הפרמטרים, שחקן יותר טוב מראדי.

מספרים קובעים ? אם זה מה שהיה מעניין את שלומי הוא היה עושה הכל ללכת למכבי חיפה שם הוא היה מקבל את הכדור ואת ההזדמנויות הרבות.

כמו שאמרת, לא מסכימים ואפילו לא קרוב.

2. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

מילים חצופות מצד מי שרוקן את ק"ש (בראון וצדק) ורעננה (וואקמה וטאהא) והביא את סהר וגדיר אל הספסל. הכל לגיטימי, כן? אבל אם אתה גר בבית מזכוכית...

oFiRzZz likes this.
  3. HBS2208 Member

אני חצוף ידוע. מילדות

4. Love Is Red Member

בראון הוא קשר דפינסיבי, ריקן הוא יותר 50-50...
    ומסכים טוב מראדי, אבל איזה הבדל ראדי בן 34, ראדי של גיל 29 הרבה הרבה יותר טוב מאזולאי...
    וחוץ מזה את ראדי החתמנו כהשקעה לטווח הקצר, בניגוד לבראון שהחתמנו אותו להשקעה לטווח ארוך יותר משנתיים.
    ד"א למכבי תל אביב אין שחקן אחד שיכול להחליף את אלברמן, לעומת זאת בראון הוא קשר אחורי שמסוגלת לתת פייט לאוגו, אצלנו הבעיה היא ב50-50 שלדעתי אחריי ששחררנו את גורדנה חסר לנו קשר נוסף 50-50.

5. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמה הערות משלי על הדיון המעניין שהתפתח כאן:

1. טרנר הוא התקדמות גדולה מוסרמיל מבחינת הכנסות להפועל באר שבע, גם בגלל שכמות המנויים הוכפלה, וגם בגלל הדברים הנלווים שיש בטרנר ולא היו בוסרמיל.
    למשל שני מסכי הלד שבהם מופיעים פרסומות כש - 75% מהרווחים מאותם פרסומות הולכים לקבוצה.
    למשל חמישה תאי צפייה - "בוקסים" שמתומחרים בעלות של 100 אלף שקל לשנה כל אחד, עם אפשרות לקבל גם את הארבעה הנותרים תמורת תשלום של 25,000 ₪ לעירייה (השמועות שהגיעו אלי הם שאוהד הקבוצה שהוא גם הספונסר שלה, משה חוגג, פנה למועדון בהצעה לחכור את אחד הבוקסים למספר שנים תמורת סכום של 1.5 מיליון שקלים, בכפוף לכך שיתנו לו לעצב את הבוקס ולעשות ככל העולה על רוחו מבחינת שיפוץ צבעים וכדומה).
    למשל האפשרות להציב עמדות מכירה של מוצרי עידוד (מרצ'נדייז) שנמכרו לראשונה במשחק הבית הקודם ועפו כמו לחמניות.
    אומנם לראשונה הפועל באר שבע תשלם לעירייה עבור השימוש באיצטדיון (1.1 מיליון שקל) והחל מהעונה הבאה גם תשלם על השאטלים של האוהדים (100 אלף שקל), אבל אסור לשכוח שבאר שבע הם מהערים הבודדות שבהן הקבוצה מקבלת תמיכה מהעיריה, כשהשנה התמיכה עמדה על 2.2 מיליון שקל (מה שלמעשה מעלים לגמרי את התשלום לעירייה ומשאיר לקבוצה עודף), ולפי הפרסומים האחרונה הכוונה היא להעלות את התמיכה בקיץ בכמה מאות אלפי שקלים ואולי אפילו להגיע לתמיכה של 3 מיליון שקל בשנה.
    הנה אגב הנתונים למי שמעוניין -
    ynet כמה כסף משלמת הפועל ב"ש על השימוש בטוטו-טרנר? - ספורט

2. זה לא אומר שהכוח הכלכלי של הפועל באר שבע הוא גדול ממכבי ת"א או יהיה גדול יותר ממכבי ת"א, אבל מצד שני כמו שהראו כאן, גם מבחינת הוצאות מכבי ת"א מוציאה יותר, הרבה יותר, מבאר שבע.
    לאור זאת, בשנה ממוצעת (כלומר שנה שבה מכבי לא מעפילה לליגת האלופות), אני לא בטוח שההפסדים של באר שבע גדולים יותר. בדיוק ההפך, לדעתי באר שבע הרבה יותר קרובה בהכנסות להוצאות שלה מאשר מכבי תל אביב.
    כל עוד מכבי משחקת בבלומפילד או באיצטדיון בגודל דומה, כל עוד מכבי לא הופכת את העלייה לליגת האלופות למשהו קבוע, כל עוד מכבי לא מוכרת כל קיץ שחקן בכסף גדול, היא לא תהיה רווחית וגם לא תצליח להביא לאיזון בין ההוצאות להכנסות.
    אז נכון, יתכן שגם באר שבע לא תהפוך לרווחית או תביא לאיזון בין ההוצאות להכנסות, אבל הרבה יותר קל לצמצם הפסדים כשהתקציב הוא של 40 או 50 או 60 מיליון שקל, מאשר כשהתקציב הוא של 120 או 130 או 140 מיליון שקל, ולכן יתכן שדווקא למכבי יהיה קשה יותר מבאר שבע להתמודד עם עזיבה של בעל הבית, ולכן יתכן שדווקא לבאר שבע יהיה קל יותר להגיע לאיזון תקציבי, בטח אם הם יקחו את ההצלחה בישראל גם לאירופה (שלב בתים של ליגה אירופאית, ליגת האלופות).

3. הניתוחים המקצועיים על הסגלים של הקבוצות הם מאוד קיצונים בעיני. קודם כל כי הכותבים כאן התעלמו מהעובדה שההרכב של באר שבע הרבה יותר טוב משל מכבי ת"א בכל אזור במגרש. זהבי עם עוד עונה אדירה פשוט מעלים את כל הבעיות בהרכב של מכבי. את ההגנה הכבדה, את הקישור החסר יצירתיות, את ההתקפה האנמית, בעיות שזועקות לשמיים בכל משחק אבל זהבי עם 24 שערים ו 5 בישולים ב21 משחקים פשוט מעלים את כל הבעיות.
    מכבי אומנם התחזקה בשני זרים חדשים, ויתכן שהם ישנו את המצב, לפחות בכל הקשור לנושא ההתקפי, אבל לפחות עד עכשיו הפערים בין ההרכבים הראשונים הוא בבירור לטובת באר שבע.
    גם בספסל, אני חושב שהצמד שהר וגדיר, הוא גיבוי התקפי שאין למכבי שמעלה את בן בסט ויצחקי שנמצאים הרבה מעבר לשיאם וכבר לא מתאימים לרמות האלה.
    גם בקישור, ריקן ואזולאי הם שחקנים איכותיים, אבל אני לא חושב שהפערים מראדי ובראון הם כאלה גדולים. בטח כשהשניים הראשונים עוד לא התאקלמו לגמרי במכבי ולא מזכירים את הדומיננטיות שהראו בשוויץ ובבית"ר.
    בהגנה אני חושב שהגיבוי של שתי הקבוצות הוא ראוי. טאהה, אוחיון, תורג'מן ולבקוביץ' עשו עבודה טובה מאוד כשהיו צריכים למלא את החלל השנה, ואני מניח שגם אצל מכבי שחקנים כמו ליפשיץ' או שפונגין הם מחליפים ראויים. בכל מקרה, די ברור שלאף אחת בקבוצות אין איזה שחקן הגנה יוצא דופן בספסל.
    לסיכום, גם בספסל אין איזה יתרון מובהק למכבי, ומי שראה את באר שבע העונה, ראה שמי שקיבל את ההזדמנות משחקני הספסל ולקח אותה (טאהה, אוחיון, תורג'מן, דן ביטון) אפילו המשיך לרוץ בהרכב או לקבל דקות כמחליף עוד כמה משחקים גם כשהשחקן שהוא החליף חזר, בעוד אלה שלא לקחו את ההזדמנות (גורדנה, ארבייטמן) מצאו את עצמם מחוץ לרוטציה.

4. ואחרי כל מה שכתבתי, אנחנו צריכים לזכור שהליגה הישראלית היא ליגה קטנה מבחינת הכסף שמושקע בה ושדרוש בה להצליח, ולכן לביטויים מכבי תל אביב מתנהלת כמו מועדון ובאר שבע כמו קבוצה הם ביטוים שאין להם מקום, כי מכבי בלי ליגת האלופות השנה הייתה שוב מסיימת בהפסד עצום, ובדיוק להפך, עונה אחת של באר שבע בליגת האלופות והיא בניגוד למכבי לא רק מאזנת את הספרים אלא גם מצליחה לייצר רווח גדול מאוד לאור התקציב היחסית קטן לעומת מכבי. בדיוק כמו שמכירה חס ושלום בקיץ של אוגו, נואקמה וסהר, יכולה להיות תוספת משמעותית כל כך להכנסות הקבועות של הקבוצה עדי כדי כך שבאר שבע כבר בקיץ תהיה מאוזנת מבחינת הוצאות והכנסות.

6. עידן444 Member

לדעתי ההסתכלות הנכונה היא שמכבי ת״א בלי מיץ׳ שווה תקציב כמו של ב״ש עם אלונה. והתקציב של ב״ש בלי אלונה ובלי קבוצה אטרקטיבית שמוכרת 12 אלף מנויים היא +- הפועל חיפה.
    אבל אתה לא חייב לקבל את הזווית הזו.

Sent from my iPhone using Tapatalk

orimor2212 and amn like this.
  7. Love Is Red Member

כל עוד למכבי תל אביב אין אצטדיון יותר טוב מבלומפילד אני ממש לא מסכים עם ההנחה הזאת...

8. עידן444 Member

״ההנחה״ הזו היא עובדה.

9. South Boy Member

להפועל באר שבע אין הרבה מנויים בגלל קבוצה אטרקטיבית או בעלים שמשקיעה, יש לה הרבה מנויים כי יש לה קהל גדול שבניגוד לשנים אחרות קיבל מתקן ראוי לאירוח וצפייה של משחקי כדורגל.
    לא יודע אם בעונות פחות מוצלחות יהיו 12 אלף מנויים בעונה אבל כולם יכולים להיות בטוחים שנמשיך להיות בצמרת טבלת המנויים גם אחרי השנים הטובות של אלונה, כמו שהיינו לפני אותן שנים.

10. עידן444 Member

אנחנו עדיין בכדורגל הישראלי.
    עם כל הכבוד קח קבוצה שהשחקנים הבכירים שלה הם בן בינימין, יובל שבתאי וברק בדש- ובהצלחה לך עם מכירת המנויים...

henry1 likes this.
  11. Love Is Red Member

מה עובדה פה?
    בלי גולדהאר מכבי לא תוכל להחזיק את עצמה כמו איך שאלונה מחזיקה אותנו.

12. עידן444 Member

אני לא מבין על מה הויכוח, אנשים הביאו כאן מספרים. הם אולי לא מדוייקים אבל סדרי הגודל ברורים. מכבי ת״א שווה לפחות 50 מיליון ש״ח רק מהכנסות. ב״ש סביב ה 20 ביום טוב.

13. South Boy Member

אתה מוזמן להסתכל בטבלאות מכירת מנויים גם אחרי עונות שכמעט ירדנו ליגה ותראה שאנחנו לא יורדים ממקום 3-5, לא אמרתי שכל עונה יהיו 12 אלף מנויים אבל עדיין מספרים שאין לשום קבוצה בליגה שלא שייכת לארבעת הגדולות.

Last edited: Feb 3, 2016
  14. עידן444 Member

לא מכיר נתון כזה. יודע שלפני שנה קפצתם לאיזור ה 5,000 עם קבוצה מאוד מבטיחה אחרי עונה של סגנות שהחזירה אתכם בגדול(עד כמה שאני זוכר לא במחירים זולים במיוחד). לפני זה היו מספרים די עלובים כמו בכל מקום בארץ להוציא מכבי חיפה ובעיקר בעיקר התל אביביות.
    תרבות המנויים בארץ בהתהוות. כרגיל בתל אביב החלוצים. בחיפה לומדים מהר(והאמת שהרבה מהם באים מהמרכז), בירושלים זה לא כל כך מתרומם(אומרים שזה משהו במנטליות- אבל בכמה משחקים בעונה שהם מוכרים 20,000 כרטיסים הם די סוגרים את הפינה, אצלנו למרות שנים קשות זה התרומם יפה ולפני שנה היה גידול של 100% שנשמר העונה, ובב״ש לדעתי המצב היום הוא אידיאלי ואין לי שום אינדיקציה לחשוב שגם בתקופות לא טובות ימכרו אצלכם אלפי מנויים. ימים יגידו.

15. amn Member

באר-שבע בעונה שעברה הכניסה בלי מכירה של שחקנים (לוטם זינו ב-933 אלף ש"ח לפי הדו"ח) 15,294,000 ש"ח.

מכבי תל-אביב רק ממנויים וכרטיסים הכניסה יותר מזה. בעונה בלי אירופה.
    כמו שאמרתי בבוקר, גם אם הפועל באר-שבע שילשה(!!!) את ההכנסות שלה ממנויים וכרטיסים (סכום של כ-10 מיליון ש"ח נוספים), היא מגיעה ל-25 מיליון ש"ח. מכבי הכניסה ב-14/15 קרוב ל-24 מיליון בלי המענקים מ-UEFA, והדו"ח לא כולל את פרטי החסויות והפרסום שמכניס לקבוצה עוד כמה מיליונים. גם החנויות והמרצ'נדייז מכניס לקבוצה סכומים גבוהים (לא יודע להגיד כמה).
    ואני לא חושב שהפועל באר-שבע שילשה את ההכנסות, המחירים שלה זולים בחצי מהמחירים של מכבי ביציעים היקרים, ומספר המנויים הוא בסך הכל גבוה ב-1,500... גם אם כל ההפרש הזה זה מנויים ב-1,030 ש"ח (או אפילו מנויי כסף ב-1,500 ש"ח) - זה מיליון וחצי שקל.
    כשכל מנוי של מכבי יותר יקר מהקטגוריה המקבילה אצל באר-שבע, קשה לי לראות איך הפער הזה מצטמצם לכדי 2-3 מיליון ש"ח.

ומכבי תל-אביב יכולה להסתמך על שלב בתים אירופי (כלשהו), בסבירות הרבה יותר גבוהה מהפועל באר-שבע (נטו עניין של דירוג).

Thread Status:
Not open for further replies.