הפועל באר שבע 2015/16 - עונה חלומית שמסתיימת עם צלחת האליפות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nave, ‏16/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

הגבתי על הודעה של אוהד באר שבע, שנגעה למכבי, וצמד המילים "שווי שוק" או כל ביטוי נרדף לא נכתב כאן.
    לגבי הודעות על שווי ופוטנציאל מכירה - למרות שזה פחות מעניין את האוהד הממוצע, אלה כן פאקטורים בבניית סגל, בטח בליגה כמו הישראלית, וזה נוגע גם לבאר שבע.

2. Turgi Guest

לא יודע על מה כל הויכוחים.
    בהתחשב בזה שיש בבאר שבע הרכב שרץ מצויין. אני לא מבין איפה יש התלבטות בחיזוק של אופציות מהספסל.
    אני גם לא מאמין לזה שגאדיר הוא "ילד חרא".
    במועדון בריא הדברים האלה לא צפים בכלל.

3. HBS2208 Member

זה לא נוגע לבאר שבע כרגע, תתעסקו בזה במכבי.

למה?

כי מועדון בהתהוות שאת התואר האחרון שלו 70% מהקהל לא ראה בכלל, צריך לחשוב קודם כל על ההווה הקצר. ההווה הקצר הוא תארים, בניית מסורת והצלחות.

א

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  4. DRORIKO Member

אגב גדיר זה לא רק אופציה לעיבוי הסגל. הוא הוחתם ל-3.5 שנים. כלומר יכול מאד להיות שכשברדה יצא לפנסיה גדיר יקבל קדימות בהיררכיה. ככה שמעבר ללעזור לב"ש לקחת אליפות גדיר גם צריך להוכיח את עצמו שהוא שווה הרכב.

5. HBS2208 Member

זו רק הנחה אומנם, אבל יש סיכוי יותר מסביר שמצבת החלוצים תזכה לעוד שדרוג בקיץ, בדמות חלוץ זר בעל שיעור קומה או ליגיונר תורן(דמארי?).
    אם אלונה החליטה שהיא במשחק, אז היא במשחק עד הסוף.
    מההכרות שלי עם דפוסי פעולתה, מהרגע שהיא סיימה את "החפיפה" בכדורגל הישראלי, המטרות והיעדים שלה מאוד ברורים ומוגדרים מראש.

אחד מהם זה להביא להפועל באר שבע את הישראלים הטובים ביותר שאפשר ולראיה הסגל הקיים.

6. Turgi Guest

בצחוק כן? קבוצה של כסף מסריחה?

7. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

זו חשיבה לגיטימית, אבל אני אישית לא מסכים עם זה. מועדון בהתהוות צריך... להתהוות. לייצר לעצמו הכנסות, לבנות מלמטה וכו'. בבאר שבע זה לא קורה, זו קבוצה יותר ממועדון כרגע, בלי חשיבה קדימה.

עידן444 אוהב/ת את זה.
  8. HBS2208 Member

יש יגידו, אבל הכל יחסי.
    ביחס אליכם אנחנו עדיין קטנים.
    בגובה החוזים, בתשלומי הביי-אאוט, בכמות השחקנים היקרים בסגל.

אין לי בעיה עם מדיניות הרכש הקפיטליסטית של מכבי, יש לי בעיה עם מדיניות ההחלשה המכוונת שלמדו ממחלקת הכדורסל.
    אפשר להתווכח על זה חודש וחצי רצופים, אבל במכבי למדו משהו מדון שימון בנדון.

הרבה נון סופית

9. Turgi Guest

וואלה.. לא מסכים עם מילה ממה שאמרת. אבל נראה לי שכדאי שנחתוך את זה כאן כי אני לא מאמין שאחד מאיתנו ישכנע את השני.

HBS2208 אוהב/ת את זה.
  10. DRORIKO Member

טרנר זה לא הכנסות?

אני מניח שהם גם מוכרים לא מעט חולצות

11. HBS2208 Member

אתה לא יודע שזה קורה, זה לא בהכרח אומר שאכן לא קורה.
    ספר לי מה מכרתם לחו"ל בינתיים ואיך החשיבה האסטרטגית לטווח ארוך העשירה את קופת המועדון?

אה, מכרתם את מואנס דאבור. אקט מושלם של חשיבה אסטרטגית.

אז יש פעילות רחבה בתחום המיתוג, מוצרי הקבוצה ומרציינדיס, השקעה במחלקת הנוער שמתחילה להראות ניצנים (קבוצה הנוער שלישית בטבלה אחרי שנים בתחתית), סולד אאוט מינויים.

מה עוד אפשר לבקש בטווח הזה? שינפיקו את הקבוצה בדאו ג'ונס?

12. HBS2208 Member

מעריך מאוד את החילוץ לאחור.
    זו גדולה של משתמש

13. עידן444 Member

מי כמוני יודע כמה אורימור בלתי נסבל אבל הוא מצביע כאן על נקודות נכונות. כל עוד אלונה שם הכל ידפוק. ביום שלא- הכל יתרסק כמו שקרה בבית״ר.
    למה? כי בינתיים נראה שהיא לא בונה מועדון. התקציב של ב״ש קטן משמעותית כי התקציב במכבי תא הולך על... בניית מועדון... ההבדלים בכסף שמושקע בסגל לא כאלה גדולים- ומה שהופך את הסגל של מכבי ליקר יותר(ולא בהכרח איכותי יותר)- זה בדיוק הדברים שליאור מדבר עליהם- הפוטנציאל לרווח עתידי על ראייקוביץ׳ למשל- שברור שהכסף שהושקע בו העיף את תקציב השחקנים של מכבי תא למעלה- אולי הוא אפילו הדבר העיקרי שמעיף אותו מעל תקציב השחקנים של ב״ש יחד עם זהבי(שגם הוא כבר החזיר את ההשקעה בו בריבוע).
    בב״ש יש סגל מבוגר שמאחל לב״ש שיביא אליפות- ברור שזה הדבר העיקרי שחשוב ומעניין כעת במועדון ששנים חלם רק על להיות מועדון ממוצע ומכובד בליגה העליונה- אבל אם שופטים רגע מהצד ומסתכלים קדימה יש כאן סוג של מגדל קלפים שבלי הזרמה מסיבית של השקעת בעלים מידי שנה- עלול להתרסק. הסגל מאוד מבוגר. כשמסתכלים על הרכישות האחרונות- וובה בראון, יובל שבתאי ומוחמד גאדיר- כשהם מעבים סגל זה אחלה. ברגע שהם יצטרכו להיכנס למשבצות של השחקנים המתבגרים(וממי שאני מבין זו הכוונה והציפיה) ברור שהקבוצה תאבד מהאיכות שלה- די דומה למכבי חיפה שלא מוצאת תחליפים לשחקנים האחרונים שהביאו גלורי למועדון, שהיום על כל שחקן שמגיע לבש ולא אליהם האוהדים שלה קופצים- אבל לי ברור מאוד שאם שחר היה משקיע הון בשחקנים כמו שבתאי, בראון וגאדיר היו מבקרים אותו באופן זהה לאיך שמבקרים אותו על הבאת פירס, וקריאף בכסף קטן בהרבה!

Sent from my iPhone using Tapatalk

14. alexshw Member

איזה הון הושקע בשבתאי וגאדיר בדיוק?
    ואלונה החזירה את ב"ש לצמרת. העלתה את הפופולריות. נבנה מגרש חדש.
    לא חושב שישארו בלי בעלים כשאלונה תחליט שימאס לה ולדעתי היא תשאר גם ככה הרבה זמן ויכולה עוד יותר לפתח את המועדון.

נערך לאחרונה ב: ‏3/2/16
  15. HBS2208 Member

אתה ממשיך בקו של "מתיימר להכיר", זה קו שגוי ומעוות, סלח לי.

סיסמאות בשקל ארבעים כמו " במכבי בונים מועדון, בבאר שבע בונים קבוצה", תחושות מהמציאות.

במכבי בונים קודם כל קבוצה תחרותית, כמו בבאר שבע.
    במכבי משקיעים ביצירת הכנסות חיצונית, בבאר שבע לומדים(חשוב להדגיש כי מכבי היא בהחלט המודל).
    במכבי משקיעים בנוער(כבר שנים), בבאר שבע התחילו.

איפה ההבדלים? כי מכבי קנו את ראייקוביץ וחושבים לעשות אקזיט? זה טוב ונחמד על הנייר, אבל כרגע לא מניב. והאם זה היה קורה גם ללא ההכנסה מההעפלה לצמפיונס? כנראה שלא.

בקיצור, באר שבע עוד לא מכבי, כנראה שגם לעולם לא תהיה, אבל היא הולכת בכוח על מיצוי הפוטנציאל בכל התחומים, משיווק ומיתוג ועד סגל הקבוצה.

אתה סתם נגרר אחרי אמירות פופוליסטיות ומנותקות מהמציאות.

ואגב, את 12.5 אלף מינויים לא הזכרו

מצב נושא:
הנושא נעול.