הפועל באר שבע 2015/16 - עונה חלומית שמסתיימת עם צלחת האליפות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nave, ‏16/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

לשמוע את זה ממך גורם לי לחשוש. שמעתי מכמה וכמה חברים של חברים בארגון שאמרו שהיה בלאגן בין חברי הארגון בשבת, בעיקר בגלל עניין עם הדגל הענק.

לא יודע אם זה באמת זה ומה בדיוק קרה, אבל אם אתה מחליט לצאת בגלל זה, אז כנראה שזה באמת לא משהו שעברו עליו לסדר היום. מקווה שמשחקי האגו האלה לא יפגעו בנו כקהל, כי גם ככה הדגלים הטיפשיים האלה עושים את זה כמעט בכל משחק שני.

2. South Boy Member

כמה אוהדי שמנת מלוכלכים ישבו בתוך הגוש וכשהדגל עלה באמצע המשחק כמו שצריך להיות הם התחילו פשוט לשרוק בוז ולקלל ולא נתנו לעודד בשקט, בשלב מסוים איש הגדר פשוט ירד מהבמה לכמה דקות וחזר, לשמחתי אנשים בארגון התעקשו והדגל לא ירד אם כי בחלק מהזמן הם ניסו למצוא פשרה וזזו לצד במקום שאותם חלאות מטונפות יעברו לשבת בצד השני איפה שלא היה עידוד בכלל.
    זה היה אחד הדברים הכי מעצבנים שראיתי בחיים שלי ובגלל זה העידוד במשחק היה הכי חלש העונה, ריבונו של עולם אתם לא רוצים לעודד יש צד שלם שלא עומד אפילו אז למה אתם יושבים איפה שהארגון ומתלוננים שהוא מעודד? זה כמו שאני יבוא אליך הביתה ישים לך רגליים בסלון יזרוק אוכל על הרצפה ויגיד לך שמלוכלך ואתה צריך לנקות את הבית.
    דגל באמצע משחק זה לא טיפשי וזה כוח שמוסיף לעידוד, מי שזה מפריע לו לא צריך להיות בתוך הגוש אלא לשבת בצד, לא להיות בתוך הגוש ולהתלונן שיש עידוד. גם להפועל היו ארבעה דגלים שלא ירדו בשער 5 כי ככה זה עובד.

נערך לאחרונה ב: ‏2/2/16
  3. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

אני ראיתי את זה, אבל הבנתי מאנשים כאלה ואחרים, שדווקא היה ריב בין החבר'ה המעודדים בגוש כי חלק רצו שהדגל אכן ירד וחלק לא רצו. מה שקרה זה שהניפו את הדגל העצום ביציע הנמוך בבלומפילד.

הדגל הזה ענק והסתיר להמון אנשים ולא רק 3-4 שורות מעל הגוש. חלק רצו להוריד, חלק לא. שוב - מסייג ואומר - לא באמת יודע מה היה שם, ולא יודע למה משה לקח את ההחלטה שלקח, אבל אם זה בגלל זה...כנראה שזה משהו חמור.

4. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

הדגל הוא אמצעי ולא מטרה. ברגע שמניפים את הדגל כפרינציפ, ברגע שעושים את זה עם דגל גדול שמסתיר לא רק לאלה בגוש אלא גם לכאלה שלא נמצאים בגוש, ברגע שנלחמים ראש בראש עם הקהל ממנו אתה כארגון שואב את הכוח והלגיטמציה, ברגע שיוצרים קרע בקהל ומביאים למצב שאיש הגדר יורד מהגדר והעידוד נפסק לגמרי לעשר דקות (שהיו גם העשר דקות הכי טובות של הפועל במשחק כי אצלנו היה בית קברות והשארנו לקהל שלהם את האיצטדיון), ברגע ששמים את האגו האישי לפני טובת הקבוצה, אז זה לדעתי חציית קו אדום, וזה לא פעם ראשונה שזה קורה, וזה גם יכול היה לעלות לנו בנקודות יקרות במאבק על האליפות.

ושוב, יש הרבה שמסתכלים על הנושא מנקודת המבט הצרה של דגל גדול כן או לא, הסתיר לכל היציע כן או לא, אני ראיתי בהתנהגות כמשהו עמוק יותר, כמשהו שכבר קרה לצערי מס' פעמים העונה ובשבת פשוט הגיע לידי פיצוץ, ולכן לא יכולתי להישאר בארגון, למרות ששוב מדובר בארגון שיש בו גם אנשים מאוד איכותיים שהולכים לעשות דברים גדולים.

5. South Boy Member

כן הייתה מחלוקת בין כמה פנים מוכרות ביציע לבין האיש גדר אבל לא משהו שגלש לפסים רציניים, לפחות לא ממה שאני ראיתי כי אין לי קשר לארגון. בשלב מסוים הדגל כן ירד ליציע התחתון אבל חזר למקום שהיה בהתחלה לקראת הסוף.
    אני עמדתי בשורות העליונות של הגוש בדיוק מעל האיש שהרים את הדגל וכמובן שזה הסתיר לי באופן כמעט מוחלט. אז מה? זאת הייתה בחירה שלי, יכולתי לעבור לצד אבל העדפתי לעודד ואני יודע שהארגון לא עושה בכוונה אלא בסך הכול משקיע כל שניה מהחיים שלו במגרש ומחוצה לו כדי שיהיה עידוד ברמה גבוהה, אותם אנשים לא מבינים את זה ואף אחד לא מנע מהם לעבור לצד השני ולשבת לראות משחק בשקט אבל אנשים פשוט אוהבים לריב ולצעוק "תוריד את הדגל יא מניאק", הם אוהבים שמסתכלים עליהם ביציע.
    משה אני ממש לא מסכים איתך בנושא הזה, אף אחד לא עושה דווקא והארגון כן צריך לעמוד על העקרונות שלו ולא להקשיב לכל גחמה של אדם שרוצה לפגוע ברמת העידוד, הייתי מסכים איתך אם לאותו אדם ששרק בוז ואמר לאנשים לא לעודד לא הייתה אפשרות אחרת אבל הוא כן יכל לעבור מקום ולראות את המשחק בשקט ובמקום זה הוא בחר לעשות פרובוקציה.

6. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

תודה על ההבהרה משה, אבל זה לא הרגיע אותי, רק הלחיץ יותר. לא פעם ראשונה שאני שומע את הדברים האלה..ואני מאוד, אבל מאוד מקווה, שלא נראה פה השתלטות של גורמים עויינים כאלה ואחרים על הארגון, כי משם הדרך להדלקת אבוקות בטרנר והריסת כל הקשר עם המשטרה + רדיוס או מכות בין אוהדים שלנו וקרע בקהל היא קצרה. מאוד מאוד קצרה.

קרא בין השורות את ההודעה שלו, לא מדובר על מה שאתה מדבר.

7. South Boy Member

הוא בטוח יודע יותר ממה שאני יודע כי הוא בתוך זה, אבל לא צריך לעשות מכל זבוב פיל ואין סיכוי שזה יוביל למה שאתה מתאר.
    הארגון הזה נוצר משני ארגונים שונים שלכל אחד מהם יש אג'נדה שונה אז סביר להניח שיהיו מחלוקות בדברים אבל אני בטוח שכולם יודעים שהפרה של ההסכם עם האבטחה לא תועיל לאף אחד.

8. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

מקווה שזה לא יקרה. חלק מהמובילים בארגון, בטח עידן כהן, הם אנשים סופר איכותיים וסופר ראויים. ואם באמת האנשים האיכותיים יעזבו כולם, אז יקרה מה שקרה עם הקמאלס, הארגון יהפוך לארגון שוליים שלא מייצג את הקהל ויקום שוב ארגון חדש עם אותם אנשים איכותיים שיהיה הרבה פחות מיליטנטי.
    בכל מקרה, הקהל של הפועל באר שבע הוא אחד מהאיכותיים בליגה, כמו שקרה עם הקאמלס בזמנו, ברגע שהוא הפך לארגון שלא מייצג את הקהל הרחב ושעושה מה שבראש לו בלי לספור את הקהל הרחב, הקהל הרחב פשוט העלים אותו והפך אותו ללא רלוונטי.
    בבאר שבע, בניגוד למקומות אחרים, אין סיכוי שארגון שלא מייצג את הקהל הרחב יחזיק לאורך זמן, בטח לא ישמור על כוחו.

אני מקווה מאוד שהארגון לא יהפוך לקיצוני ושהאנשים האיכותיים בו יישארו וישמרו עליו כארגון של הקהל הרחב, אבל גם אם לא, אז פשוט יקום שוב ארגון חדש. הייתי חבר בכל כך הרבה ארגונים מאז שהקמנו את ארגון האוהדים הראשון ב1999 - 2000 שאני כבר יודע שהבסיס של האנשים בארגון לא משתנה, זה תמיד אותם אנשים רק עם שם ארגון אחר ומעטפת אחרת, לאורך זמן רק ארגון שהולך יד ביד עם הקהל הרחב יכול להצליח בבאר שבע, ארגון קיצוני שעושה מה שבראש שלו הופך ללא רלוונטי תוך זמן קצר מאוד.

דרך אגב, קיבלנו טעימה לנושא בשבת כשאחרי הבלאגן השורות האחרונות שרקו בוז לאנשי הארגון ולא השתתפו בעידוד לאור מה שקרה מה שהוביל לעידוד בבלומפילד להיות מהחלשים ביותר שלנו השנה.

נערך לאחרונה ב: ‏2/2/16
  9. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

גם להתעקש שהדגל יישאר למרות שחברים מהארגון ביקשו שהוא יירד לא הועיל לאף אחד וכמו שמשה אמר - רק הזיק, כי ב10 דקות שהפועל תקפה אפילו איש גדר לא היה, דבר סופר נדיר במחוזותינו.

10. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

קרע בארגונים זה אף פעם לא טוב. כמו הכמה שבועות האלה שהיה את הסאות' סייד, והקאמלס ישבו בצד כפירמה ועשו מה בזין שלהם. זה היה רע, זה היה לא טוב. ואם זה מה שהולך לקרות עכשיו (כלומר - אם לא ישימו סטופ ויישרו את ההדורים אחרי מה שהיה בבלומפילד) ...זה רע לכל הקהל.

אני החשבתי אותך משה (בלי הכרות אישית איתך, ובספק אם אתה בכלל יודע מי אני) כאחד מהאנשים האיכותיים בארגון שאתה מתאר, ואם אתה עוזב בגלל זה אז..

11. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם אם יהיו שינויים כאלה ואחרים, הם יתרחשו רק בקיץ ולא עכשיו, כי אותם אנשים איכותיים לא ירצו לעשות בלאגן בעונה כל כך נדירה מבחינה מקצועית גם אם יצטרכו לכבות שריפות מידי פעם, הם יעשו הכל כדי למשוך את הדברים עד הקיץ.

Nave אוהב/ת את זה.
  12. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

ושוב, גם עכשיו, גם אחרי שבת, חשוב להבהיר שיש לנו ארגון שיש בו אנשים מדהימים, איכותיים ברמות מטורפות, שהולכים לשבור שיאים ולעשות דברים שמעולם לא נראו בבאר שבע, ושחשוב שכולנו נתרכז בטוב ובהנאה מהעונה שעוברת עלינו ולא באגו ומשחקי כבוד.

hbs7 ו-Nave אוהבים את זה.
  13. עידן444 Member

חייב להעיר משהו.
    כפטריוט הכי גדול כאן של העיר ב"ש והפועל ב"ש- מאוד צרם לי שאתה כותב "הפועל" כשאתה מתכוון להפועל ת"א.
    אני למשל- וכך מקווה וחושב שאמור להיות כל נתנייתי- בשבילי, מאז שאני ילד- כשאומרים "מכבי" מתכוונים למכבי נתניה. בשום אופן לא מסוגל לרשום "מכבי" כשאני מתכוון למכבי ת"א.
    סתם נקודה שצרמה לי ומעניין אותי לשמוע את ההתייחסות שלך.

Maccabi Diamond אוהב/ת את זה.
  14. עידן444 Member

כנ"ל

15. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אנחנו קודם כל ולפני הכל באר שבע. הגאווה שלנו בעיר באר שבע היא גדולה יותר מכל דבר אחר ובפער ניכר. אחרי זה בא הצבע האדום, ובסוף מגיע הפועל. זה לא אומר שאני יכול לראות את עצמי כמ.ס באר שבע, לגמרי לא, להפועל יש משמעות גדולה עבורנו, אבל מבחינתי החשיבות הכי גדולה היא למילה "באר שבע" אחרי זה כל השאר, אנחנו הרבה יותר באר שבע מהפועל...

עידן444 אוהב/ת את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.