הפועל באר שבע 2015/16 - עונה חלומית שמסתיימת עם צלחת האליפות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nave, ‏16/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. HBS2208 Member

אוקי, אז העתיד כבר כאן והנה לך פחות זלזול.

מי שלובש על עצמו חולצות שחורות ותוקף אוהדים ערב משחק הגמר, פורץ למחסן אביזרי עידוד, מרוקן אותו מתכולתו ומתהדר בצילום עם "השלל", כאילו היה מליציה חמושה בניגריה, שלא יתפלא שהצד השני יגיב לו.

ועבור הצעירים שבכם, הצד השני לא לעולם היה "עלם חמודות" ששר ומעודד, לא לפני הרבה שנים הקהל הזה היה מגיע למגרשי הכדורגל במטרה אחת- לריב מכות. והוא הרביץ. הרביץ ודקר וזרק אבנים והצית והוריד מאמנים מהכביש.

לא מצדיק אלימות ולא קורא או אקרא לנקמת דם, כולה כדורגל כמו שאמרתי.
    מגנה את עניין הרימון מכל וכל, אבל אומר לך באופן שלא משתמע לשתי פנים, אם מישהו חושב להפוך את עניין היריבות האלימה הזו לריטואל קבוע, שידע שהסוף יהיה רע. ואת "ההתגרות" המטופשת הזו התחילו דווקא בקהל שלכם.

ומשהו לגבי הפנאטיקס או איך שלא קוראים להם, זה ניסיון פתטי לחכות אולטראסים אלימים ממדינות הבלקן, ראיתי שם כמה גינגים עם נמשים שהניסיון שלהם להצטייר כדמויות מאיימות זה לעג לרש.

Hapoel_Tel_Aviv אוהב/ת את זה.
  2. Turgi Guest

3. HBS2208 Member

כנראה שזו לא יריית הסיום לצערנו.
    אני מאוד מקווה שהאירועים ימשיכו לעבור ללא נפגעים, בנס או בחסות ההגיון.
    גם לנו יש גרעין מסריח, אני יודע להגיד לך בודאות שהוא לא מגיע מארגון האוהדים ומדובר בעשבים שוטים (פרט למקרה הרימון שאינני יודע לומר מה מקורו- אך סביר שהוא קשור לארגון)

ושורה תחתונה, הקהל שלנו הוגן ואיכותי וספורטיבי, לא הייתי לוקח אירוע-שניים ובונה סביבם תזה, כשהוא לא יהיה כזה אהיה הראשון לקום ולומר.

4. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

דווקא יש גרעין לא קטן שכן מגיע מהארגון. בוא נגיד את זה ככה - סביר להניח שכל חבר בארגון יודע ומכיר את האדם שהדליק את הרימון בבלומפילד.

@Turgi , הגזמת בגדול. חוץ מהמקרה הזה עם הרימון - איזה עוד מקרים מכוערים אתה זוכר מאוהדי הפועל ב"ש העונה? 0. כמו שענו לך פה מאוד יפה - המלחמה הזו בין הארגונים התבטאה בדברים מכוערים כאלה בעבר ותמשיך להתבטא בזה בעתיד. בעבר היא גם גבתה פצועים בנפש, ואני מניח שזה יקרה גם בעתיד. לא צריך להיות חבר בארגוני האולטרס כדי להמר שנשמע על תקריות אלימות ב2 המפגשים שנותרו בינינו לבין מכבי ת"א. זה מקביל לזה שיש נסיון חיסול פלילי בתל אביב ותכליל "אין, ב2016 בעיר תל אביב מתעסקים רק בקקה, ב2015 זה לא היה ככה".

5. amn Member

אם כבר הזכרת את ראדי, במשחק בבלומפילד, היו כמה אוהדים מטומטמים של מכבי שקיללו את ראדי בסוף המשחק (כבר מחוץ לאצטדיון), ואז חבורה של אוהדים של באר-שבע הצטרפו וקיללו אותו ואמרו שחבל שהוא הגיע.
    לא היה מדובר באקט ציני, אלא ממש בשנאה גזענית.

אז מעניין אותי לשמוע אם זה היה סתם חבורה של אהבלים, שבמקרה לבשה אדום, או שיש גרעין (קטן ככל שיהיה) בקהל של ב"ש שמהווה סניף לה פמיליה בטרנר?

(שואל ברצינות ובהתעניינות, אין כאן מטרה לעקוץ או משהו כזה)

6. Turgi Guest

מאמין שבכל קהל יש קומץ כזה.
    מלבד חיפה שהיא עיר של דו קיום והפועל.

7. amn Member

אחדד את השאלה - ברור שיש גזענים בכל קבוצה וקהל (אני בטוח שגם אצל הפועל, שאף פעם לא יצא לי לשבת לידם במשחק, ויודע בוודאות שגם אצל חיפה), אבל השאלה היא מה קנה המידה של זה...
    אני מרגיש שספציפית בנוגע לראדי, היה מדובר בקומץ די קטן (אלא אם מסתכלים על שירת "אין אדומים אין פיגועים" כעל שיר קונטרה נגד ראדי באופן אישי ע"י כל מי ששר אותו), ועדיין זה תפס המון כותרות. מצד שני, אי אפשר להגיד שאלה היו כמה עשבים שוטים וזהו.

אז בעצם השאלה היא אם זה משהו שקיים בקהל של ב"ש, ולא שומעים עליו כי פשוט אין כל כך התעניינות או התעסקות בקהל של ב"ש בתקשורת (שנמצאת במרכז)? או שזה "כמה עשבים שוטים וזהו".

8. לירן מנהל כללי מנהל כללי

לא שמעתי דבר כזה. הייתי בטרנר בכל משחק, הייתי בבלומפילד ובעוד 70 אחוז ממשחקי החוץ, לא שמעתי שום הערה כלפי ראדי שבאה בקול מכמה אוהדים.

9. zivmay Member

אם היו אוהדים שמקללים את ראדי, אני מאמין שזה כבר היה מפורסם.
    שנית, גם אני לא נקלעתי למקרה כזה והייתי ברוב המשחקים העונה, ואני גם לא מכיר מישהו ששמע.

10. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

גם אני לא.

זיהיתי מגמה כזו כשדיברו על גאדיר בהקשר שלנו, בגלל שיש תמונה שלו מצטלם ליד דגל פלסטין, אבל בחיים לא שמעתי אנשים מקללים את ראדי. גם לא הגרעין הקשה כביכול.

11. amn Member

משמח לשמוע...

12. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

ראדי אחד מהשחקנים הכי אהודים אצלנו.
    בתחילת השנה הייתה דקה מסוימת במשחקי מכבי שהקהל שם קילל אותו אז אצלנו כקונטרה שרו לראדי באותה דקה במשחקים שלנו.
    במשחק מול מכבי שרנו לו המון והוא קיבל אהבה יותר מכל שחקן אחר.
    בכלל המוצא שלו לא מעניין אף אחד מהאוהדים שלנו. עברו אצלנו לאורך השנים כל כך הרבה שחקנים ערבים כולל לא מעט מהמגזר הבדואי שנזכרתי שראדי ממוצא ערבי רק שאוהדי מכבי קיללו אותו בצורה גזענית במשחק הראשון בטדי, זה פשוט לא משהו שאנחנו מתייחסים אליו.
    מדובר בשחקן טוב? שחקן שנותן תלב בשביל הקבוצה? אז למי אכפת מה המוצא שלו? אצלנו המבחן הוא מקצועי, כשגם אם הוא פחות טוב כמו אמג׳ד סולימאן נניח ששיחק אצלנו בעבר זה לא אומר שפתאום יתחילו הערות גזעניות אלא ביקורת כמו שמקבל כל שחקן.
    בנושא הזה אנחנו רחוקים שנות אור מבית״ר וגם ממכבי, ורק שבוע שעבר קבוצת הנוער שלנו התארחה בסכנין באווירה משפחתית מצד שני הצדדים כשהקבוצה נשארת בסכנין למפגש עם הקבוצה המקומית גם אחרי במשחק בארוחה משותפת.

13. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

הארגון לקח אחריות על הרימון? מתי? לא יודע אם זה הקהל שלנו בכלל, וגם אם כן לדעתי מדובר בבודדים ובטח לא הארגון כארגון, ואני אומר את זה כמישהו שעד לתחילת השבוע היה חבר בארגון ואין לו מושג מי הדליק את הרימון.

14. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

אני כתבתי שהארגון לקח אחריות? ממש לא. כתבתי שלדעתי, אנשים מהארגון, בטח בקבוצה מצומצמת, יודעים מי עשה. אגב, מדוע אתה כבר לא בארגון?

קשה לי להאמין שבן אדם שלא קשור לארגון בשום צורה לקח על עצמו החלטה יום אחד להכנס ככה ולהסתכן במעשה הזה.

15. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא אהבתי את מה שהיה במשחק בבלומפילד ביום שבת, לא הרגשתי שאני יכול להמשיך שם אחרי מה שהיה, אבל עדין יש בארגון הרבה מאוד אנשים טובים שעוד יעשו הרבה דברים גדולים בשביל הקהל שלנו.

מצב נושא:
הנושא נעול.