הפועל באר שבע 2015/16 - עונה חלומית שמסתיימת עם צלחת האליפות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nave, ‏16/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. hbs7 Member

הוא יגיע בעונה הבאה ע"ח גורדנה שפשוט לא מתאים.
    אין קשר לזר שיגיע בחלון הנוכחי.

אחלה החתמה לעיבוי הסגל.
    סנדור, תשפוך קצת מידע.

2. amn Member

יכול לאשר שתקנונית הפנייה לשחקנים שישה חודשים לפני סיום החוזה שלהם בין קבוצות מקצועניות מותרת.

gilad16 ו-עידן444 אוהבים את זה.
  3. סמואל אטו Member

זה משהו שהשתנה לאחרונה?
    אני יודע שבאירופה זה חוקי, אבל אני זוכר שקראתי כמה פעמים בארץ זה אסור ובכלל לדעתי זו הפעם הראשונה ששחקן חותם באופן רשמי בינואר על הצטרפות שלו בסיום העונה כשחקן חופשי. לא זכור לי עוד מקרה כזה.

4. alexshw Member

חוקי העברות של פיפ"א תקפים בכל המדינות החברות באירגון.
    מה שמותר בגרמניה מותר גם בארץ.

5. amn Member

מפנה לתקנון הרישום: http://football.org.il/Game Rules/תקנון רישום.Xxx - עמ' 38 בסעיף (4):
    .
    סעיף (3) מדבר על כך שקבוצה מקצוענית לא יכולה לנהל מו"מ עם שחקן או מי מטעמו מקבוצה אחרת, אלא במהלכה של הפגרה הרשמית.

אני גם זכרתי שזה אסור בארץ, אבל התברר לי אחרת בשנה שעברה או לפני שנתיים.

לא נכון. לדעתי מעבר לחוקי המשחק (וההתייחסות היא למשחק נטו, כלומר לא מתייחס לסוגייה כמו מספר חילופים או כמה שופטים יהיו), שמוגדרים ב-FIFA, אין תקנה שמחייבת את כל ההתאחדויות.
    חפרתי כבר מספיק פה בפורום על זה שבארץ גם שחקן בן 32 שלא עזב (בהעברה קבועה) את הקבוצה שלו, עדיין כבול לגחמותיה ורצונותיה של קבוצת האם שלו. זה כמעט חסר תקדים בכל העולם.

6. alexshw Member

ההבדל רק בתאריכי התחלה וסיום של חלון העברות(הוא אחיד לכל מדינות האיחוד האירופי, אבל משתנה מחוצה לו).
    מבחינת מתי מותר לפנות לשחקן ישירות זה חוק של פיפ"א והוא אחיד לכולם.

7. עידן444 Member

זה גם הגיוני. שחקן מסיים חוזה בעוד כמה חודשים והגיוני שהוא צריך לדאוג לעצמו. הרי גם יש מקרים שהמועדון הנוכחי לא מעוניין והשחקן צריך לדאוג לעתידו הכלכלי. וגם הגיוני שכמו שהסוכן שלו מתחיל לבדוק אופציות- כך גם קבוצות שמעוניינות.
    הרבה הגיוני היה בתגובה הזו:)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Civil ו-DRORIKO אוהבים את זה.
  8. Drama Guest

מה היה קורה אם חס וחלילה יובל היה נפצע עוד 5 מחזורים ? פתאום אשר לא היה עומד עם חוזה לשנתיים ואלונה לא הייתה מציעה כלום.

9. אבי סנדור Member

שבתאי הגיע אלינו השנה ככה שבשונה מטוני ששיחק אצלנו שנתיים ולואי ששיחק 3 שנים ברעננה, ההתרשמות שלי משבתאי קצת יותר שיטחית..

בכל מקרה מדובר בפייטר אמיתי, אחד שנותן הכל המגרש ונלחם 90 דקות. באמת שמעולם לא נתקלתי בשחקן שבמהלך המשחק יורד לכל כך הרבה גליצ'ים ורובם באמת מוצלחים..בקיצור חוץ מפיזיות (על הפיזיות הוא מפצה בחוכמה) יש לו את כל הקישורים להיות קשר אחורי גרזן.

עכשיו ברעננה בגלל שיש את בנימין ובבייב שהיכולות ההתקפיות שלהם די מוגבלות, לרוב, הוא תופקד כקשר 50/50 או קשר התקפי שמצטרף לכל ההתקפות ולפעמים גם מנהל אותן. בפן ההתקפי שוב החוכמת משחק שלו באה לידי ביטוי, יש לו ראיית משחק מעולה ויכולת מסירה מצויינת, יש לו גם יכולת בעיטה לא רעה כשהכדור עומד ולפעמים הוא לוקח אצלינו את החופשיות..החולשה שלו היא הבעיטה לשער תוך כדי תנועה שלא תמיד באה בזמן הנכון ולרוב היא גם לא מדוייקת,

אם אני צריך להצביע על עוד חסרון זה היציבות שלו בכל מה שקשור בפן ההתקפי שציינתי קודם, יש משחקים שהוא טיפה נעלם ודברים לא כלכך הולכים לו, אבל זה לא תקף לפן ההגנתי, שם הוא תמיד מחוייב ותמיד טוב.

בקשר להשתלבות שלו בב"ש- אני לא רואה אותו תופס את המקום של הובאן, ראדי או הוגו שאני מאוד תופס משלושתם, אבל הוא גיבוי מעולה. מה שמשותף לו ולטוני(כתבתי על זה בדיון פה מזמן, כשרק הצטרף אליכם) הוא ששניהם עושים את השחקנים שמסביבם ליותר טובים ככה שהסיכוי להיכשל איתם הוא כמעט אפסי כי הדבר האחרון שמעניין אותם זו הצלחה אישית, גם במשחק פחות טוב שלהם הם יודעים מהר מאוד לזוז הצידה ולתרום בהיבטים אחרים.

ולסיום אני מזכיר שוב, שחקן בוחנים על פי עונה שלמה ככה שכל מה שכתבתי כאן, לקחת בערבון מוגבל.

Sir Alex Ferguson, gilad16, hbs7 ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
  10. amn Member

לא מבין מה אשר אלון רוצה (אשר אלון זועם על ב"ש: "ננקוט בכל האמצעים" "פנינו למוסד לבוררות ולתובע ההתאחדות. אני מצפה שכל הגורמים יפעלו בהתאם לחוק").

החוק מתיר בדיוק את מה שהפועל באר-שבע עשו. אפילו פורסם בתקשורת שב"ש הודיעה לרעננה שהיא פונה לשבתאי, כנדרש לפי התקנון.

לא יודע כבר מה להגיד על זה... באמת...

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  11. עידן444 Member

לא יודע אם הכל היה לפי התקנון. כנראה הפניה הראשונית היתה במטרה להעביר אותו בינואר. זה גם קרה בסמוך למשחק בין הקבוצות.

Sent from my iPhone using Tapatalk

12. amn Member

לא ידעתי, אבל אתה צודק (בדקתי בתקנון FIFA להעברות). כשמגיע, מגיע :)

13. South Boy Member

הכול היה לפי התקנון כדת וכדין, ברגע שאשר אלון סירב למכור את יובל שבתאי בחלון הנוכחי הקבוצה פנתה אליו ישירות במטרה להחתים אותו על חוזה לעונה הבאה והחוק מאשר לפנות ישירות לשחקן שנשאר לו חצי עונה ומטה לתום החוזה שלו. אפילו הגדילו ראש והודיעו על זה לאשר אלון בדיוק כדי למנוע את הפסטיבל הילדותי והמגוחך הזה למרות שהם לא חייבים להגיד לו מילה בנושא.
    אני לא רוצה להכנס להעברת יובל שבתאי מבחינה מקצועית כי זה לא העניין, אבל נוצרה מגמה פאתטית בקרב בעלי קבוצות לנפח מקרים ולפנות לדרך הדמגוגיה והסילוף כדי ליצור כותרות, זאת לא פעם ראשונה שנטפלים למועדון ולהתנהלות שלו בלי שום סיבה.
    המועדון עובד לפי כל החוקים ולא עובר על אף אחד מהם, זה שזה לא מוצא חן בעיני אשר אלון או איזי שירצקי או השד יודע מי עוד יקום זאת כבר בעיה אחרת.
    הליגה הזאת היה קרקס אחד גדול מכל בחינה גם מקצועית וגם ניהולית, לא זכור לי שבויטסה בכו על כך שמכבי פנתה לבוס כשהיה תחת חוזה למרות שלא ראו זאת בעין יפה אבל הבינו שמכבי לא עוברת על שום חוק, די כבר עם החובבנות הזאת ריבונו של עולם.

14. gilad16 Member

גורדנה לא יכול לשחק קשר אחורי.
    50/50 הוא בקושי יכול מהבחינה ההגנתית והעבודה השחורה.
    מקווה שנביא עוד קשר מרכזי בחלון הנוכחי, כנראה זר כי אני לא רואה אופציות מקומיות.

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  15. אבי סנדור Member

אשר כועס על שבתאי שסיכם איתו בע"פ לשנתיים נוספות (אצלינו בפוקר אומרים "נגב עם זה") ומאז שהתברר לאשר הרצון שלו לעבור הוא החליט למרר קצת את החיים של כל מי שקשור בדבר או לפחות לנסות להוציא מזה תמורה. אני לא ממש בקיא בחוקה ובכל מה שקשור בפניות לשחקנים עם חוזה, אבל בגלל שדודו דהאן מעורב פה, אני בטוח שבכל התהליך הזה, משהו לא היה כשר.

מצב נושא:
הנושא נעול.