הפועל באר שבע 2015/16 - עונה חלומית שמסתיימת עם צלחת האליפות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nave, ‏16/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. South Boy Member

אני יודע שזה לא אופטימלי אבל לא עדיף פשוט להסיט את הובאן אחורה ולשחק איתו כקשר הורס על המשבצת של אוגו? מי ששכח הובאן יודע לשחק גם בתור קשר אחורי ובלם, שוב זה לא אופיטמלי אבל מה שהובאן שכח כל המחליפים שלנו עוד לא יודעים והניסיון שלו יכול לאפשר לו לשחק בעמדה שהוא לא רגיל לשחק בה ולתת תפוקה יותר טובה מכל המחליפים של אוגו, חוץ מזה שאם אני לא טועה בבכורה שלו מול הפועל פתח תקווה במושבה הוא שיחק בתור קשר אחורי.
    הייתי רוצה לראות משהו כזה:
    גורש
    תורג'מן\אופיר צדק סוארס ביטון
    הובאן
    ראדי גורדנה
    טוני בוזגלו
    ברדה

2. AmitHBS Member

הובאן בכל מקרה ישחק כקשר אחורי ואני חושב שלזה גם התכוונו בהודעות שלפניי. ההתלבטות היא על המשבצת הקדמית יותר בקישור ליד ראדי, ודעתי היא שאלתורי תפקוד בסמי עופר הם הימור גדול מדי למערך שרץ טוב, ונאלץ להסתפק בגורדנה או אפילו חביביאן שאמנם לא ברמה של שאר הקבוצה אבל הם היחידים בסגל שזו העמדה הטבעית שלהם, ולזרוק לשם את בוזגלו או שהר (במקרה של מליקסון זה אחרת), בטח אחרי פציעה, זה הימור גדול מדי למשחק שלפי תקדימי העבר יהיה קשה לנצח.

3. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

דן ביטון פצוע.

4. Love Is Red Member

אם כל הכבוד מול חיפה בסמי בורקס אנחנו חייבים קישור חזק גם אם זה אומר לתת למתן אוחיון או טאהא לפתוח בהגנה וסוארס כקשר הורס...
    חוץ מזה לא הורסים פה כלום, מתן אוחיון וטאהא בלמים מצוינים שיכולים להחליף למשחק אחד את סוארס.
    ובטח שלא הייתי פותח עם שהר שעדיין לא בכושר בשביל 90 דקות ועדיף לו לפתוח על הספסל.
    ובכלל הייתי עולה בהרכב הבא:
    גורש
    תורג'מן, צדק, טאהא, בן ביטון
    סוארס
    ברדה/בוזי, הובאן, ראדי, וואקמה
    ארבייטמן/ברדה

לדעתי זה ההרכב האידיאלי במצב הקיים.
    הסיבה שרשמתי את ברדה אולי כקשר אגף היא שגם בוזגלו עדיין לא כשיר ל90 דקות ולכן אולי כדאיי לפתוח עם ברדה באגף ועם ארבייטמן כחלוץ בודד או להכניס במחצית במקום בוזי את שהר.
    אבל לא הייתי עולה עם גורדנה הובאן וראדי, זה יצר בלאגן מול רעננה ומרכז המגרש של חיפה יותר חזק טקטית ממרכז המגרש של רעננה...
    שלא לדבר על שחקני ההתקפה של חיפה...

5. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

הבנתי שלדן ביטון יש בעיה בקרסול ככה שקשה לי להאמין שהוא יפתח.
    בוזגלו וסהר זה הרבה מאוד איכות, ולכן גם אם אין להם כושר ל - 90 דקות הייתי משתמש בהם כמה שאפשר.
    בוזגלו שיחק באמצע בעונה המצוינת שלו בסכנין והשילוב עם יבוריאן היה מצוין והיה המפתח להצלחה של סכנין באותה עונה, ככה שבוזגלו מסוגל לשחק באמצע.
    סהר שיחק בהולנד באגף ולכן גם שם לדעתי מדובר בתפקיד שהוא מסוגל למלא.

6. לירן מנהל כללי מנהל כללי

הם יכולים לשחק שם. הבעיה היא שחבל לשרוף 2 חילופים וודאיים ולך תדע באיזה דקה. הייתי הולך על מתן אוחיון בקישור, רע אבל אין מה לעשות. בכושר משחק הנוכחי אני רואה איך עם שהר ובוזגלו זה בעיקר נראה רע התקפית.
    חוצמזה חבל על המילים, מנשה משיח שופט, הפסד בטוח.

7. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

מנשה משיח זה באמת בעיה ענקית, מצד שני הניצחון היחידי שהשגנו איתו אי פעם היה 2 - 0 בוסרמיל על מכבי חיפה בזמנו.

אני תמיד מאמין בגישה שצריך לפתוח עם ההרכב הכי חזק ועם השחקנים הכי איכותיים שזמינים.
    לפתוח גם עם בוזגלו וגם עם סהר אם מליקסון לא כשיר, לתת להם כמה דקות שאפשר, ואז כשנגמר להם האוויר גם תהיה לנו אופציה בהתאם לתוצאה לבחור בין מתן אוחיון ההגנתי יותר לרועי גורדנה ההתקפי יותר, ומי יודע אולי גם נצליח לגמור את המשחק וכשהם יצא החילופים פחות יפגעו בנו.

8. לירן מנהל כללי מנהל כללי

מה שהביא אותנו למקום שאנחנו נמצאים בו היום הוא בעיקר הדבקות בדרך ובשיטה של בכר ב 3 קשרי אמצע שישרפו הגנה והתקפה. זאת אומרת 2 כאלה ועוד אוגו שאחראי על הכל מאחור. בוזגלו הוא לא כזה, במערך הרגיל שלנו מתן אוחיון הוא חזק יותר וטוב יותר מבוזגלו שלא מסוגל לתרום כמו ראדי והובאן- לא מבחינת האיכות, כי זה גם אוחיון לא מסוגל, אלא מבחינת הדרך והשיטה, אני חושב שסמי עופר נגד מכבי חיפה ומנשה משיח זה לא המקום לעשות שינויי חשיבה ומערכים בסיטואציה שהכל עובד. אני מעדיף שיהיה לנו לפחות מחליף אחד שהוא יכול להיות משנה משחק, ושזה יהיה שהר או בוזגלו. אין צורך לזרוק את כל הכלים בדקה 0 למגרש בתקווה שפתאום יתחבר משהו שלא היה דומה לו העונה.

9. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

דווקא את הדקות הטובות שלו גורדנה עשה בשנה שעברה כמחליף והוא אולי יכול לתרום יותר דווקא אם יעלה מהספסל.
    מתן אוחיון זה לטעמי שחקן הגנתי מידי למערך של שלושה קשרים, צריך לבוא לסמי בגישה אחרת, ומכיוון שלא גורדנה ולא אוחיון מסוגלים באמת לעשות גם התקפה וגם הגנה, הייתי הולך על בוזגלו שיכול להיות שובר שיווין לדעתי.

10. לירן מנהל כללי מנהל כללי

גם בוזגלו לא מסוגל לעשות גם הגנה וגם התקפה. ואת האיזון הזה אסור להפר. עדיף שבהתקפה יהיה פחות זורם ונסתמך על בוזגלו, וואקמה וברדה- שחקנים שמסוגלים לעשות מה שצריך עבורנו, מאשר שהקישור האחורי שלנו יהיה פרוץ. בוזגלו יהיה שם כמו אוויר.
    יוקאנוביץ גמר למכבי את המשחק מולנו במחצית שוויתר על שחקן אמצע, דור פרץ האפור , צריך שם אפרוריות, אפילו של מתן אוחיון וכך ראדי יוכל להמשיך לתרום התקפית. ברגע שבוזגלו כביכול יהיה באמצע, תשכח מתרומה התקפית של ראדי וזה חיסרון משמעותי.

11. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא מבין את הזלזול פה בזוגלו. השחקן הכי טוב שלכם בשנתיים האחרונות. יש לחלק מהאוהדים פה זיכרון קצר מאוד.
    אני באופן אישי מקווה שבכר יאמץ את הרעיון שלכם לפתוח עם אוחיון בקישור,יקל עלינו את את החיים. בוזגלו על רגל אחת משאיר אבק לדגני וקינן יחד.

12. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

בוזגלו יכול לשחק במשולש הקישור רק אם הוא "יתהפך", ויהיו שני קשרים אחוריים (כאחד שמכיר - בשום פנים ואופן לא ראדי. אוגו והובאן או אכן אוחיון/סוארס), כשהוא לפניהם. עם זאת אני חושב שזה עדיין די יסרס אותו, והוא עדיף בהרבה באגף.

13. yakov_y YNWA

בלי קשר למשחק מחר, רק אני חושב שסוארז צריך לעבור לשחק בקישור ? נראה לי שהוא קשר אחורי הורס נהדר וגם הוא שיחק בתפקיד הזה עד שהגיע לב״ש.

עוד שאלה, וואקמה, עדיף באגף או בחוד ?

14. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

טוני שיחק עד עכשיו רק באגף ועם הפיזיות שלו והכוח המתפרץ שלו זה גם מרגיש כמו המקום הטבעי שלו. יש לו המון שטח באגף והרבה פעמים הוא גם חותך לאמצע ובגלל שהוא בא מהאגף הוא גם מוצא את עצמו חופשי הרבה פעמים.

אסור לשבור את הציוות של סוארס וצדק במרכז ההגנה. אחרי התחלה פחות טובה הם התחברו נפלא ומשלימים אחד את השני בצורה נהדרת.

ההרגשה שלי היא שמליקסון יהיה כשיר ויפתח במרכז כחלק משלישית הקישור כשבוזגלו יפתח באגף. אם זה יקרה, אנחנו נעלה עם חלק קידמי של חובאן, ראדי, מליקסון, בוזגלו, טוני וברדה, החלק ההתקפי הכי מאוזן בליגה כשהשער יכול לבוא מכל שחקן בקישור.

15. Hapoel B"s Member

לא חושב שמליקסון בסגל.
    אני לא רואה הפתעות.גורדנה ממשיך בהרכב ובוזגלו במקום מליקסון.

מצב נושא:
הנושא נעול.