הפועל באר שבע 2015/16 - עונה חלומית שמסתיימת עם צלחת האליפות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nave, ‏16/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. South Boy Member

מעבר ליכולת המחפירה של סוארס שהתחילה אי שם באותו יום שחור בסמי עופר ולא נגמרה מאז, מעבר ליכולת ההגנתית המביכה שלנו שמזכירה ימים עברו, למה אף אחד לא מדבר על האנמיות הבלתי נסבלת בחלק הקדמי?
    בשלושה משחקים לא כבשנו, באחד מהם נראנו טוב (אולי הכי טוב העונה), ובשניים האחרים נראינו פשוט זוועה. אתם יודעים מה משותף לשני המשחקים האלו? שלומי ארביטמן עלה בהרכב בתור המוציא לפועל שלנו.
    לא יכול להיות ששליטה אבסולוטית בכדור ואינספור מצבים נייחים וקרנות לא מתורגמים לפחות למצבי הבקעה קורצים, לא יכול להיות שהליצן הזה יעמוד 90 דקות בתוך רחבת ה-16 ויסתנן בין השחקנים שמתבצרים ברחבה במקום לקבל כדור ולעזור בהנעת הכדור והמשחק השוטף של הקבוצה, לא יכול להיות שמליקסון מנסה בכל כוחו לפרוץ את חומות העיר העתיקה של עכו שנבנו מחדש באיצטדיון העירוני והאדון יעשה לו פרצופים על כל מסירה שלא הוגשה לפניו על מגש של כסף.
    אף פעם לא הייתי מחסידיו, וכולם היו עלובים היום פרט למליקסון ודוידזאדה, אבל לא יכול להיות שלא למדנו שום דבר והעולב הזה עדיין נשאר חלק מקבוצה ששואפת להיות קבוצת צמרת, כל שניה שהאיש הזה על הדשא היא סימן לכך שלעולם לא נהיה קבוצה עם שאיפות אמיתיות.
    יש דברים שאף פעם לא ישתנו, שום כסף שבעולם ושום שם נוצץ ככל שיהיה לא יכול לקנות לעצמו אופי ומנטליות של מנצח, אנחנו קבוצה שקל להסתגר מולה עם חלק אחורי רך שחשוף למתפרצות בקלות מחרידה וחלק קדמי איום ונורא בלי טיפת ברק ומחץ, אבל מעל הכול אנחנו מועדון בלי אופי שאף פעם לא יעמוד בציפיות ממנו וייפול מהרגלים ברגעים הקשים. תמיד היינו ותמיד נהיה.

2. $zinedine zidane$ Member

לדעתי, הבעיה של ב"ש בחלק ההתקפי היא קודם כל המערך. לא אוהב את 3 הקשרים האחוריים במכבי ולא אוהב את זה בבאר שבע, זה סתם מגביל את ההתקפה לטובת שליטה במרכז המגרש, שבכל מקרה תהיה לקבוצה מול 90% מהקבוצות (מול אלה שלא, אני מבין את הצורך לעלות במערך כזה). תוריד את ראדי/גורדנה לספסל, שים את מליקסון מאחורי החלוץ ואת טוני באגף והרווחת יותר אופציות ויותר מחץ בהתקפה. אוגו והובאן מספיק טובים כדי לשלוט במרכז המגרש.

Love Is Red אוהב/ת את זה.
  3. AmitHBS Member

הטענה הכי מהדהדת מהעונות של אלישע בקבוצה מבחינת צורת משחק היה הויתור על הקישור לטובת טקטיקת הפס-טו-בוזי שלו, אז מצחיק עכשיו לפסול את רעיון שלושת הקשרים של בכר שכאשר משובצים בו אוגו הובאן וראדי/גורדנה/מליקסון(שינוי מתבקש) הוא ללא ספק הטוב בליגה.

הבעיה בהתקפה לדעתי היא ההתעקשות של בכר על משחק מסודר והנעת כדור מוגזמת, תעוזה הייתה מצרך מבוקש בשני המשחקים האחרונים שמהם אפשר לקחת לפחות 6-7 מצבים מחוץ לרחבה שלא נבעטו כדי ללכת עוד יותר על בטוח, ז״א ראש בקיר.

דברים לא עובדים לנו והזעזועים מתבקשים, אך האחרונים שצריכים לשלם על המצב הם מליקסון ואוגו - שחקן שמחשיב את עצמו לשחקן פריימר ליג ולא ישתוק להרבה זמן על הספסולי מחצית האלה - ישנם מוקדים הרבה יותר דחופים ובראשם בוזגלו וסוארס.

Sir Alex Ferguson ו-Love Is Red אוהבים את זה.
  4. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

מול מכבי פת שתבוא גם להתבנקר צריך קודם כל את טאה במקון סוארז.
    ואת מליקסון בשלישייץ הקישור עם הובאן/ראדי ואוגו.
    בכנפיים מצדי שדן ביטון ישחק שם יחד עם נוואקמה כי בוזגלו פשוט לא הגיע לעונה הזו,סרט הקפטן יושב עליו כבד , מסםיק הביצים שלו רועדות במשחקים חשובים וגדולים עכשיו נוסף לזה סרט הקפטן שמלחיץ את בוזי.

ארביטמן ישב בחוץ בכה ובכה קיבל שני משחקים ועשה יותר נזק מתועלת.

5. Turgi Guest

מה הקטע של הרוטציות של בכר? אפשר לחשוב משחקים שם שלושה משחקים בשבוע.

6. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

יהירות ושחצנות יתר לטעמי.
    מקווה שהסטירה אתמול תעיר אותו כי אנחנו לא יכולים להמשיך בקצב צבירת הנקודות הקיים.

7. Raulito Madridista

אני חושב שאחרי שלושה חודשים בתפקיד כבר אפשר לשפוט את ברק בכר שפשוט לא יודע מה לעשות עם הסגל העמוק שלו, מה שקורה הוא שאף שחקן לא מתפקד בחלק הקדמי חוץ מהובאן. פתיחת העונה של באר-שבע רעה מאוד מבחינת הכדורגל וגם מבחינת תוצאות. היא נתנה משחק וחצי טוב בדיוק מפתיחת העונה - בליגה האירופית ובק"ש, ותסלחו לי שאני מדלג על ה-4:0 נגד בית"ר המפורקת בגביע הטוטו. המנטאליות עדיין בריצפה ושום דבר לא עובד. במה הקבוצה שונה מהעונה שעברה? בשום דבר, חוץ מהסגל הרחב. מכבי ת"א מציגה את הכדורגל הכי גרוע שלה בעידן קרויף ועדיין אוגרת נקודות. השנה בנו בבאר-שבע קבוצה שאמורה לתת פייט אמיתי לזכות באליפות וזה לא קורה. גם עם הרוטציות לא צריך להגזים. אם באר-שבע לא תנצל את זה שמכבי עייפה מליגת האלופות, בדיוק כמו שהיא לא ניצלה את זה במשחק הישיר ביניהן - היא בבעיה חמורה.

8. $zinedine zidane$ Member

אז שים עוד קשר אמצע, עם 4 הקישור יהיה אפילו יותר טוב.
    לשחק עם 2 קשרים אחוריים שהם הובאן ואוגו זה ממש לא לוותר על האמצע, אלא אם כן אתה נגד מכבי, ועם איך שההתקפה שלכם נראית עד עכשיו עדיף להחזיק קצת פחות בכדור ולהיות יותר מסוכן בהתקפה. גם לשים את מליקסון כחלק משלישיית קישור יכול להיות פתרון, זה לא כזה משנה אם הוא ישחק 2 מטר קדימה מתחת לחלוץ או 2 מטר אחורה כחלק משלישיית קישור.

9. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

כל הדיבורים על שלישיה באמצע לא רלוונטיים כשגורדנה פותח.
    הוא לא תורם כלום להנעת הכדור ובאופן כללי לא תורם כלום למשחק. הוא מתחבא מאחורי החלוץ, והדבר היחידי שהוא עושה זה סיבוב קבוע סטייל שמעון ביטון כשהוא מקבל את הכדור מה שתוקע את המשחק שלנו.
    גורדנה שנה שעברה בלט רק בגלל סיבה אחת, הוא נכנס בדקות 65 - 70, כשההגנה עייפה והוא רענן, ואז הוא היה עושה תנועה חדה מאחורה ומנצל את הרעננות שלו לעומת העייפות של ההגנה כדי לכבוש או לבשל.
    אין לו מקום בהרכב, בטח עם העומק שלנו השנה ואיתו בהרכב זה כמו לפתוח עם עשרה שחקנים (וכשיש את ארבייטמן אז זה כמו לפתוח עם תשעה וככה קשה לנצח, גם את עכו).

hbs7 אוהב/ת את זה.
  10. hbs7 Member

גורדנה זה שחקן קלאסי להכניס במחצית שנייה שהמומנטום בצד שלך ויש ריחות של גול באוויר.
    הוא לא השחקן שישנה מומנטום, הוא כמעט תמיד לא נותן הרבה שפותח. להעדי, אותו על ראדי, מליקסון במרכז וטוני באגף או אפילו על ברדה פעם אחר פעם זה פשוט לא נכון.

ארבייטמן מזעזע כבר זמן רב. העשרים בעונה שעברה לא עושים רושם. שיש חלוץ עם איכויות רואים זאת מיד. אם זה פלט, אם זה שהר.
    איפה הוא ואיפה הם. אפס תרומה לשטף הקבוצתי, אפס תנועה נכונה, ציון 100 בהיעלמות.

בכר לא מתנהל נכון מול השחקנים. אתה לא יכול להתעלם מברדה בצורה בוטה כ"כ גם אם היכולת שלו ירודה, אתה לא יכול להעלות ילד (יש פוטנציאל) לפני טוני שנמצא בתחתית השרשרת בדקות משחק. פשוט לא.
    עד המשחק מול חיפה היינו מעל הציפיות שלי לשלב זה של העונה, חבל על ההתרסקות הזו.
    עוד אפשר להציל, ואולי המשבר הזה יחדד משהו באופי המחורבן שלנו.
    משחק עונה ביום שבת.

AmitHBS ו-$zinedine zidane$ אוהבים את זה.
  11. Drama Guest

איפה כל אלו שאמרו לי שסוארז לא בירידה ? שצעקו לי "שבת היום!" שאמרתי שהוא במדרון החלקלק שגרסיה היה בו ?

ובנתיים בפתח תקווה, מחזור אחרי מחזור עומר דנינו מציל לכל הפחות שער אחד בטוח ונמצא בעשרות פעולות מנע.

12. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

רק אני חושב שטיפה יוצאים מפרופרציות בברנז'ה הנחמדה והאדומה שלנו?

נכון, נראו לא טוב. נכון, לא הראו מחוייבות. אבל היי, לא הובסנו. אבל היי, שלטנו במשחק בצורה אבסולוטית. לא היינו קרובים, זה לא הלך. מגוון גורמים גרמו לכך. קורה שלא הולך.

מפה ועד להיזרק למרה כזו שחורה, שאנחנו בסה"כ מחזור 5, ועד לפני שבועיים אנשים התלהבו מ2 ניצחונות ומאיזה יופי נראינו (עם מחוייבות!) מול מכבי ת"א בטדי?!

הלו, תרגיעו כבר, תרדו לקרקע! ההוא אפס הזה חרא , דן ביטון לא היה צריך להיות בהרכב (ואם היה מבשל/מבקיע? זה היה שיחוק של בכר. הרי האוהדים נמצאים באימונים כל יום) מה עם ברדה (לא, כי ברדה ממש תורם שהוא על המגרש) ..

דיי, נמאס לי כבר מזה. לפחות בתקופת אלישע לא היו ציפיות למשחקים גדולים אז אוהדים התעצבנו שהפסדנו אבל הציפייה הזו למשהו טוב גרמה לכולם לפוצץ את הדברים אחרי הפסד קטן בעכו.

אני מאוד מקווה שלא נקלע לפיגור בטרנר בשבת, אחרת זה יהיה רע.

Ajax Amsterdam אוהב/ת את זה.
  13. Raulito Madridista

כל מי שהתלהב מהמשחק נגד מכבי ת"א חיי בבועה, אין שום דבר טוב לקחת משם. באר-שבע קיבלה את מכבי על מגש של כסף ועשתה במכנסיים. אתם רק מבינים איך ניצחון באותו משחק היה יכול להפוך את המומנטום? נעזוב לרגע את ההפסד, היא כלל לא הייתה מסוכנת. החזיקה בכדור אבל לא עשתה איתו שום דבר. מכבי הגיעה עייפה, כשהראש שלה בכלל בליגת האלופות, עם הרכב חסר בצורה חלקית והיא והיא כלל לא הפעילה לחץ על הכדור בניגוד למה שמאפיין אותה. וכמובן שהיא ספגה את הגול הנאיבי. המשחק בק"ש היה טוב אבל חוץ מזה ברק בכר נכשל בעוד שלושה מבחנים - אירופה - תעבור שלב אחד(אולי אפשר לוותר לו על כך, זה היה ממש בפתיחת העונה), מכבי וגם נגד חיפה.
    השנה יש לבאר-שבע סגל עמוק, שני שחקנים כמעט על כל עמדה, לא כמו השמיכה הקצרה בעונה שעברה. הפער בין שחקן הרכב ראשון כמו בוזגלו לבין מחליף כמו נאווקמה שונה מאוד, זה לא כמו מליקסון או סיראז' נאסאר, ובהתאם הציפיות. ההעפלה של מכבי לצ'מפיונס הייתה אמורה לעשות טוב לבאר-שבע ואוי ואבוי אם היא לא תהיה פקטור. אחרי הפספוס נגד מכבי אמרו שאולי נגד הקטנות באר-שבע תצליח יותר ואז הגיעה עכו.

לגבי סוארז - לטעמי, כמו אג'ידה, הוא קצת אוברייטד. על המחויבות שלו בניגוד לשוער אין עוררין, אבל באר-שבע כבר עברה את השלב הזה. סוארז שנמצא בנסיגה מתאים לבאר-שבע של ימים קדם, לא לקבוצה שרוצה לזכות באליפות.

האמת שאני גם לא מבין מה בכר רוצה מהקבוצה, אין משהו ברור בבאר-שבע חוץ מזה שהובאן ובוזגלו הם באנקרים פחות או יותר. ההרכב משתנה בהתאם למה? בוזגלו משחק רע אבל 'הרוויח' את הקרדיט מהעונה שעברה אז צריך לרוץ איתו. אבל אין טעם לשלב את גורדנה מפתיחת המשחק, נאווקמה לא מקבל מספיק הזדמנויות למשל וגם סביב ברדה יש סימן שאלה - המאמן מאמין בו בכלל או שהוא משחק 'רק כי הוא ברדה'?

14. Ajax Amsterdam Member

אני רואה שכל האוהדים שלנו נותנים לתקשורת להשפיע עליהם, אני מסכים שזה הפסד מרגיז ואסור שהוא יקרה אבל זו רק תחילת העונה(לבנתיים גם צלסי מקרטעים.. דוגמא), בוזגלו חושך והוא חייב להיות בספסל כמוהו גם סוארס(מקלדת מטומטמת) , יש לנו את לואי טאה ואת נוואקמה, בן שהר מוכיח כמה הוא חסר למרות שהוא לא "9" קלאסי יש לו את המיקום והיכולת לעשות תנועה מה שאין לרוב השחקנים בארץ.
    אז אוהדים יקרים לא קרה כלום כולה מחזור 5 ואני בטוח שיהיה יותר טוב צריכים אותכם בטרנר נתראה נגד מכבי פתח תקווה

נערך לאחרונה ב: ‏28/9/15
    Nave אוהב/ת את זה.
  15. yakov_y YNWA

שאלה בקשר להובאן ואוגו, רק אני חושב שנעשה להם עוול בתור קשרים אחוריים והם יכולים להיות הרבה יותר טובים כשיש לצידם קשר אחורי והם מתפקדים כקשר 50/50 ?

מצב נושא:
הנושא נעול.