הפועל באר שבע 2015/16 - עונה חלומית שמסתיימת עם צלחת האליפות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nave, ‏16/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. yedidel Member

החלוץ היחיד שלנו שאפקטיבי באגף זה ברדה. מקווה שהוא יפתח שם ושהר בשפיץ (שם הוא עושה עבודה מצוינת) ולא הפוך

2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

ושוב ההשוואה לא נכונה. כשדיברו על שחרור של בן בסט דיברו על הפועל חיפה (זאת שבדרך לרדת ליגה כן?) שתקח אותו במידה כמובן ויוותר על חלק גדול משכרו. במקרה של מליקסון גם מכבי חיפה וגם הפועל תל אביב יקחו אותו עם השכר הנוכחי ואולי גם מכבי תל אביב...

3. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

מקווה שטוני כשיר לפתוח ואז ברדה יהיה בשפיץ וטוני ובוזגלו באגפים.

4. amn Member

גם עם בן-בסט דובר על מכבי חיפה, בעוד שלפחות כרגע (ואין סיבה שזה יהיה אחרת), אצל מליקסון זה ספקולציה.
    נדיר ששחר משלם סכומים כאלה, בוודאי על שחקנים שמגיעים מתוך הליגה, אז אני לא רואה אותו מחתים את מליקסון בשכר שלו, אבל שיהיה.

אין לי בעיה שאף אחד לא יסכים עם הדעה שלי. יש לי בעיה כשמתחילים לסלף ולהמציא ולהוציא דברים לגמרי מההקשר.

5. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

מקווה שלא נפגעת, לא זאת הייתה הכוונה. זכותך להחזיק בדעה משלך, אני פשוט חושב שאין שום מקום להשוואה בין מליקסון לבן בסט ואפרט על מנת שתבין שלא מדובר בביקורת אישית נגדך אלא פשוט חוסר הסכמה עם ההשוואה שהצגת.
    בן בסט הוא שחקן שמאז שחזר למכבי ת"א, גם כשהוא בריא, מציג יכולת שלא מתאימה לקבוצת צמרת בליגה הישראלית ובטח לא מתאימה לשחקן עם שכר כמו שלו. אני בספק שאחרי מכבי הוא ימצא קבוצת צמרת שתקח אותו, בטח בשכר הנוכחי שלו. לעומת זאת מליקסון הוא שחקן שכאשר הוא טוב הוא שובר שיווין, הוא אחד ההבדלים המרכזים בין באר שבע שאפילו לא קרובה להתמודד עד הסוף על האליפות לבאר שבע הנוכחית. אני חושב שהביקורת המוגזמת של לירן על הכשירות של מליקסון (וככה גם הסטיגמה של האוהדים שלנו שהוא שחקן פציע, כשהעונה הוא משחק יותר מכל השחקנים ההתקפים בסגל שלנו למעט ברדה) היא דווקא בגלל העובדה שמדובר בשחקן הכי טוב בארץ אחרי זהבי כשהוא בכושר ולכן כל היעדרות שלו, אפילו אם מדובר בחודש אחד אחרי עונה שבה הוא שיחק כמעט את כל המשחקים, הופכת למכה קשה לקבוצה ודי גורמת להקצנה של המצב הבריאותי של מליקסון.
    מכיוון שחבר טוב שלי הוא קרוב משפחה של מליקסון אני יכול להגיד בוודאות שהיו קבוצות שרצו אותו בקיץ ואפילו פנו אליו לדעת מה המעמד שלו בבאר שבע בקיץ. בהודעה הקודמת די רמזתי על הנושא ועל זהות הקבוצות אבל אני מעדיף לא להיכנס לזה יותר מידי, ובכל מקרה בניגוד לבן בסט מדובר בשחקן שבקלות ימצא קבוצה אחרת בישראל כשלפחות קבוצה אחת בקיץ אמרה לו שהיא מוכנה להציע אפילו יותר כסף מהשכר שהוא מרוויח היום בבאר שבע.
    ככה שההשוואה לטעמי לא נכונה לא רק בגלל ההבדלים באיכויות אלא בגלל שבאר שבע לא "תקועה" עם החוזה של מליקסון שכן המנייה שלו מאוד גבוה והוא בקלות יוכל למצוא קבוצה שתקח את החוזה שלו.

והנה עוד קצת על מליקסון -
    http://www.7-boom.co.il/news.php?article=24

amn אוהב/ת את זה.
  6. amn Member

לא נפגעתי, זה רק מעצבן שמציגים אותי ואת הדעה שלי כמגוחכים וליצניים, כאילו שעשיתי השוואה מקצועית בין מליקסון לבין בן-בסט.
    אפילו כשערכתי את ההשוואה החוזית בין השניים, אמרתי שזה לא באותו קנה מידה ושבן-בסט במצב גרוע בהרבה מכל בחינה שהיא.

אני מופתע לשמוע על כך שהייתה קבוצה שהציעה לו שכר גבוה מזה שיש לו בבאר-שבע, אבל אף פעם לא התיימרתי לדעת הכל, אז תודה על המידע.

ובכל זאת אני אגיד שלאור העובדה שהוא תודעתית לפחות, ולא רק בקרב אוהדי באר-שבע נתפס כשחקן פציע, שנעדר השנה כחודשיים במצטבר(?), והעובדה שבפתיחת העונה הבאה הוא יהיה קרוב ל-32? לא רואה הרבה קבוצות, גם מהגדולות שמציעות לו חוזים של כ-300 אלף דולר.
    הפציעות כנראה רק יחריפו עם הזמן.

ואגב, על אף היכולת הטובה מאוד שלו, אני חושב שזה מוגזם מאוד להשוות בין מליקסון לזהבי, ואף לטעון שכשהוא כשיר מליקסון עדיף על זהבי. מליקסון היה לא פחות מנפלא בויסלה, ועדיין - בליגה הפולנית זהבי היה יכול לתת מספרים דומים לאלו שהוא נותן כיום בליגה הישראלית.
    למליקסון יש פחות מ-80 שערים ובישולים בקריירה (לפי transfermarkt). זהבי רק בשנה וחצי האחרונות עשה משהו כזה.
    כמובן שיחס השערים/בישולים הוא הפוך מאצל זהבי, אבל גם בעונה מצויינת שלו, וביחס לדקות המשחק, מליקסון לא באמת קרוב ליחס דקות/בישולים ושערים של זהבי.
    בפעם האחרונה שבדקתי, הוא אפילו לא בשלישייה הראשונה בליגה.

ובשורה התחתונה, ומכיוון שלא אני משלם, ולאור העובדה שיש למכבי מצוקה חמורה בשחקנים שיכולים לשחק בכנף? הייתי כמובן שמח לראות אותו במכבי בעונה הבאה. ברור לי אגב, שזה לא יקרה, גם בתרחיש הלא סביר בעליל שבאר-שבע תשחרר אותו.

7. Turgi Guest

הנתונים על מליקסון מעניינים.
    יש לך פירוט כזה של כל המסגרות?

8. amn Member

9. Turgi Guest

10. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

כנס לאתר של ההתאחדות לכדורגל, כתוב שם את כל המשחקים שמליקסון לקח בהם חלק השנה בישראל, תוסיף להם את שני המשחקים באירופה ותגיד ל30 משחקים (או אפילו יותר).

חובאן מבוגר יותר ממליקסון וזכה להצעה גבוה מאוד מהפועל ת"א לאחרונה.
    גילי ורמוט עשה הרבה פחות ממליקסון העונה וגם הוא זכה לחוזה יקר ממכבי חיפה.
    בקיץ, אחרי עונה פחות טובה, מליקסון זכה להרבה מאוד התעניינות, אז אחרי העונה הנוכחית, ההצעות יגיעו מכל הגדולות (מה שכמובן לא יקרה בגלל שמליקסון לא הולך לשום מקום והוא ימשיך להיות חלק מרכזי מהקבוצה שלנו גם בעתיד).
    ואם כבר נכנסים לנושא השכר, יש הבדלים עצומים בשכר בין מליקסון לבן בסט. בן בסט מרוויח שכר בסיס של 3.5 מיליון שקל, מליקסון מרוויח פחות מחצי שכר בסיס, 1.7 מיליון שקל, כלומר גם כאן העלויות לקבוצה שרוצה את מליקסון הם אחרות לגמרי מאלה של בן בסט...

11. סמואל אטו Member

הבעיה היא לא בזה שמליקסון נפצע, אלא בזה שראדי נראה כמו צל של עצמו באותו הזמן במקום להרים את הרמה שלו.
    ב״ש צריכה קשר מרכזי טכני יותר טוב לשנה הבאה.

12. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לדעתי הסגל שלנו פשוט היה קצר יותר מידי השנה.
    חובאן וראדי הולכים לעבור את ה - 40 משחקים העונה ושניהם לא ילדים. מי שחשב ששחקנים בגיל שלהם יוכלו לפתוח כל העונה בכל המסגרת ולא לשלם על זה מחיר בשחיקה וירידה ביכולת טעה בהערכה שלו וזאת הסיבה לרכש של בראון ולחתימה של שבתאי (שמאז שחתם אצלנו מרשים אותי כל שבוע מחדש).
    זאת הסיבה שהייתי פותח היום עם בראון במקום ראדי, מנוחה תעשה לראדי רק טוב...

13. Melikson24 Member

שבתאי יושב בול על העמדה של ראדי. השאלה אם הוא יהיה מספיק טוב למאבקי אליפות ואולי אפילו אירופה. כרגע נראה שכן, הוא השחקן הכי טוב של רעננה בקלות.

14. Turgi Guest

15. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

30 משחקים בליגה גביע וטוטו ( + 2 ב אירופה שלא מופיעים )
    http://www.interload.co.il/upload/3365764.Xxx

Sir Alex Ferguson ו-Turgi אוהבים את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.