הפועל באר שבע 2015/16 - עונה חלומית שמסתיימת עם צלחת האליפות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nave, ‏16/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. amn Member

@עידן444 פוגע בדיוק בנקודות הנכונות בעיניי...

צריך לדעת מתי להיפרד משחקים - גדולים או חשובים ככל שיהיו.
    מכבי לא השכילו לעשות את זה בקיץ שעבר עם גארסיה, ואופתע מאוד (עם כל הצער שבדבר) אם הוא יישאר כאן גם לעונה הבאה.

הובאן בירידה די גדולה העונה, זה לא אומר שהוא שחקן לא טוב, אבל אם לבאר-שבע יש כוונות להגיע לשלב בתים אירופי כלשהו, ועם הדירוג הנמוך של הקבוצה - צריך לקחת הימורים כדי לנסות לשדרג את הקבוצה משמעותית (וזו אגב, אחת הסיבות למה צריך לאפשר להחתים כאן יותר זרים, כי כרגע, להשאיר זר שלא משדרג "מספיק", למרות חשיבות לספסל ולחדר ההלבשה, זה לא הגיוני).

כמובן שגם את משבצת הזר החמישי יהיו חייבים למלא עם זר משמעותי.
    בכלל, אם אני הפועל באר-שבע אני מתחיל להיערך להחתמה של 4 זרים חדשים - אוגו (על סמך הקריירה, וגם רואים את זה המון על שחקנים מאפריקה) נוטה לסבול מירידות משמעותיות בכושר כשלא טוב לו (והוא כבר הביע יותר מפעם אחת את הרצון לשחק בקבוצה גדולה יותר, ואף הזכיר את ארסנל), ויהיו לו הצעות בקיץ מקבוצות בליגות טובות יותר, כך שלא הייתי משאיר אותו בכוח, סוארס כבר פחות אפקטיבי ואפשר למצוא טוב ממנו, ואת הובאן הזכרתי.
    בעיקר כשאני לא יודע איזה ישראלים אפשר יהיה להביא כדי לשדרג את הקבוצה בעמדות שהפועל באר-שבע צריכה (למשל, הוזכר אלמוג כהן, שאני לא יודע אם ירצה לבוא, וגם אם כן, לא צריך את שבתאי, בראון ואלמוג כהן בקבוצה אחת. ובכל מקרה אני לא חושב שהוא שדרוג גדול מדי, בטח ביחס לשכר שהוא ידרוש).

EO11 אוהב/ת את זה.
  2. amn Member

אז למה בכלל שיהיה פה דיון על הפועל באר-שבע?
    או בכלל, למה לדבר עם אוהדי קבוצות אחרות?

3. לירן מנהל כללי מנהל כללי

לא השתמשתי במילים הנכונות, זו כמובן לא הייתה כוונתי, כל אחד מוזמן להביע את דעתו.

אני חושב שבמקרה הזה הדיעה של אוהדי הקבוצה היא כן הכי אובייקטיבית ונכונה. כי אוהדי הקבוצה רואים את השחקן משחק משחק, ושחקן בעמדה של הובאן תורם לא רק שהכדור אצלו (משמע - מה שרואים בטלוויזיה). אוהדי הקבוצה הם הראשונים שרוצים את טובת הקבוצה, הראשונים שרוצים ניצחונות והצלחות. הובאן הוא לא שחקן בית, הוא זר שהגיע לפני שנה וחצי. לא צריכה להיות סיבה לפתח אליו רגש או להחזיק אותו בכח. אם יש תמימות דעים לגבי הרצון להשאיר אותו, כנראה שמקצועית הוא שווה את זה.
    ואגב הירידה ביכולת נלקחת בחשבון.. אף אחד לא מכחיש את זה. אבל ירידה ביכולת של זר כמו הובאן... זה עדיין מעבר ומעל לשיא של הרבה שחקנים ששיחקו בליגה הזו, גם זרים וגם ישראלים.

4. Civil Anti Madridista

הזלזול ממך והלאה.

South Boy אוהב/ת את זה.
  5. amn Member

מקבל את מה שאתה אומר - אבל במידה ולא תזכו השנה באליפות - מה אתה חושב שיקרה בקבוצה?

דיון רציני שהייתי שמח לנהל (לא רק על באר-שבע, אלא לגבי הרבה קבוצות אפשר לנהל דיון לגבי התרחישים האפשריים של סיום העונה הנוכחית):
    במידה והפועל באר-שבע זוכה באליפות השנה, אני חושב שימשיכו בקו החיובי שבו המועדון נמצא בשנים האחרונות.
    אי-זכייה באליפות העונה, ואני חושב שזה יכול להיות כדור שלג די גדול - לא אופתע אם רשימה לא מבוטלת (מבחינת ה"מעמד", גם אם לא כמותית) תעזוב (בוזגלו השם הכי בולט שאני חושב עליו) - בין אם מרצון של השחקנים, או תפיסה של המועדון שאיתם כבר לא יתקדמו...
    לצד זאת - שחקנים שחתומים ולא מראים שאפשר לבנות עליהם לאורך עונה שלמה (כמו ראדי וגם מליקסון לדעתי בגלל הפציעות ואפילו בן שהר), או שחקנים שלא נעשים צעירים יותר (ברדה השם הכי בולט).
    מה גם שאני מניח שגם אם הקהל יקבל את זה בהבנה יחסית (זה הרושם שאני מקבל בסך הכל), לשחקנים זו עשויה להיות מכה מוראלית די גדולה שאני לא יודע איך יצליחו להתאושש ממנה, בעיקר אלה שהיו גם בעונה שעברה בקבוצה.

אני באמת חושב (ואני באמת אומר את זה גם בלי קשר לזה שאני אוהד מכבי) שסוגיית האלופה השנה היא make or break...

ובסוגייה קשורה ולא קשורה - איך אלונה הגיבה לאבוקות במשחק העונה? ראיתי כותרת מאיזה מקומון (שבע? יכול להיות?) שהיא החליטה לעזוב בסוף העונה. זה היה בדיחת 1 באפריל מוקדמת ולא מצחיקה?

6. לירן מנהל כללי מנהל כללי

בדיחת פורים. שנה שעברה הם עשו כתבה על כך שטרנר נבנה על אדמה לא כשרה או שייכת למישהו.. או בית קברות של אינדיאנים.. משהו כזה. לא מוצלח.

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  7. amn Member

חלש מאוד. אז איך אלונה באמת הגיבה? הייתה התייחסות?
    הרי לפני המשחק היא פנתה לקהל ודיברה על האמון בין הצדדים... סתם מעניין...?

8. עידן444 Member

רק משהו קטן שקצת הפריע לי-
    זר שלא משדרג "מספיק".
    בכל זאת שחקן הרכב בנבחרת רומניה. אם הוא טוב להם הוא בטח טוב לקבוצות בישראל.
    אבל השאלה היא עלות-תועלת-אלטרנטיבה. בנבחרת אין שאלה של עלות תועלת ולכן ברמת הקבוצה יש דילמה שבנבחרת אין.

9. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

זה לא זלזול, זה חתיכת דבר מגוחך לכתוב בכזו נחרצות. האמינות של זה מוטלת (מאוד) בספק, לא יותר מאגדה. אז כתבו את זה באתר כלשהו, קריטי.

10. עידן444 Member

עוד מילה על הובאן.
    כשהובאן הגיעה לארץ לאחר שרומאריו פירס נדחה בגלל בעיות רפואיות אמרו לי שמגיע לב"ש שחקן עם רזומה טוב פי כמה מאשר רומאריו פירס.
    מיד אתה שואל את עצמך איפה הקץ'? כשאין קץ' קוראים לזה מזל. ולהפועל ב"ש היה מזל שהביא לה שחקן רכש נהדר במחיר מצחיק ביחס לרמות האלה. הקץ' היה שמדובר בבחור "בעייתי" ואני קיבלתי את הרושם מהסיפורים שמדובר בשחקן שתוך חודש מעיף על אלישע כיסא... ברור שזה בכלל לא הכיוון ומדובר על אישיות נהדרת וחיובית- אז... אין קץ'... יש מזל... מציאה אמיתית.

11. South Boy Member

לא חושב שלמישהו אכפת אם אתה מאמין לזה או לא, אותי בתור זה שכתב את זה זה בטח שלא מעניין.
    שמור את הדעות המזלזלות שלך לעצמך, ובטח שאל תבכה כאן שאנשים מגיבים לתגובות שלך בזלזול.
    זה גם עוד יותר מגוחך שאנשים כאן חושבים שאוהדי באר שבע בעד להשאיר את הובאן בגלל המשחק מול ספרד כאילו לפני כן רצו להעיף אותו וכאילו לא ראינו אותו כבר שתי עונות שאנחנו שופטים על בסיס משחק אחד, המשחק הזה רק מחזק את דעת הקהל להשאיר אותו בקבוצה גם אם הוא ירד קצת ביכולת ולמרות זאת הרמה עדיין מספיקה כדי להשאיר אותו כאן.

12. Civil Anti Madridista

באמת יש צורך לפשט את זה?
    "מגוחך, אמינות מוטלת בספק, לא יותר מאגדה" - ועדיין אתה בדעה שאין בתוכן ההודעה שלך שום דבר שמזכיר או מתכתב עם "זלזול"

פיקה שיבח את הובאן וזה הכל, אני לא מבין מה כ"כ כואב לך.

13. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

ובכל זאת (ובלי טיפת זלזול): איפה אפשר לקרוא על ההתעניינות של פיקה בהובאן?

14. amn Member

רק רוצה לשים את הדברים בפרופורציה, פינטילי מוערך ברומניה הרבה יותר מאשר הובאן, וברמת העקרון גם מועדף על פניו בנבחרת. יתרה מכך, הובאן נחשב לשחקן שמתנדנד בין ההרכב לספסל בנבחרת.
    זה לא דעה שלי, אלא דברים של קולגה שלי שכיום עובדת בהתאחדות הרומנית.

וכדי לשים דברים בפרופורציה, אני מניח שאחרי החצי שנה בהפועל, אף אחד לא היה מחתים את פינטילי גם בלי קשר לשכר שהוא מרוויח.

15. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

הובאן הוא הזר הכי חכם בארץ. לא בדרגה אחת, אלא בשתי דרגות מעל כל היתר. כולל מדוניניאן ונוסא ממכבי ת"א, כולל קלאודימיר מבית"ר שהפכו אותו למינימום הולמאי ושאנדור בעונה שבית"ר אומנם במקום השלישי אבל רחוקה שנות אור ממכבי ת"א והפועל באר שבע.
    הובאן פשוט קורא את המשחק ברמה אירופאית ובזמן ששחקן ממוצע בישראל, ישראלי או זר, חושב רק על המהלך הקרוב, הובאן כבר יודע לא רק מה היריב יעשה במהלך הקרוב אלא מה הוא יעשה בעצמו עם הכדור אחרי שהוא יקח את הכדור מהיריב, כלומר חושב שני צעדים קדימה ומי שיתמקד בו במשחקים יגלה חוכמת משחק שנדיר לראות בליגה כמו שלנו וזה גם הסיבה שהוא שחקן מרכזי בנבחרת רומניה.

הבעיה היחידה של הובאן זה הגיל וחוסר היכולת שלנו לתת לו לנוח. כמו בשנה שעברה, הובאן התחיל את העונה הנוכחית נפלא, גם בתרומה ההגנתית שלו וגם בתרומה ההתקפית שלו וגם זה משהו נדיר לליגה שלנו, שחקן 50/50 אמיתי, אחד שיכול לשחק כקשר גרזן (התפקיד שלו בנבחרת רומניה), פליימקר ואפילו קשר מאחורי החלוץ, ואת כולם הוא יכול לעשות בצורה איכותית. הבעיה שבשלב מסוים הובאן נשחק, זאת לדעתי גם הסיבה שהחתמנו את וובה בראון וסיכמנו עם שבתאי לעונה הבאה. הובאן (וראדי, שסובל מאותה בעיה) לא ילד, ואי אפשר לשחוק אותו כל כך הרבה (לדעתי ראדי כבר עם יותר מ - 35 משחקים השנה בכל המסגרות, הובאן אפילו יותר בגלל נבחרת רומניה).

אז להגיד שהובאן הוא זר שאפשר לוותר עליו זה אימרה בעייתית מאוד מבחינתי. גם כי אני רואה את איכות הזרים שמגיעה לליגה שלנו (אפילו למכבי עם תקציב גדול מאיתנו), וגם כי אם נדע לא לשחוק את הובאן (ועם בראון ושבתאי בעונה הבאה העומס יפחת לדעתי) אנחנו נקבל את הזר הכי חכם בליגה, זר שעושה את כל מי שמסביבו טוב יותר, זר שכשהוא רענן (למשחק מול מכבי הוא הגיע אחרי שנח משחק אחד בחוץ בגלל צהובים) הוא השחקן הכי טוב במגרש במשחק העונה, וזה משהו שאסור לנו לוותר עליו, ולא אמרתי מילה על התרומה האדירה של הובאן בחדר ההלבשה.

אני גם לא חושב שנראה מהפכה בקבוצה שלנו בקיץ, לא משנה אם נזכה באליפות/בגביע או לא, בגלל שבמועדון יודעים שיציבות היא הדרך להצלחה, וזה אומר גם יציבות בסגל השחקנים.

אם כבר השוואה לגרסיה, אז אולי סוארס הוא היחידי שהוא בר השוואה, אבל גם כאן, אני חושב שסוארס טוב מטאהה שפותח היום בהרכב, ואני מקווה שהוא יחזור להרכב בקרוב כדי שנוכל לדעת בוודאות האם מדובר במקרה גרסיה 2 או שסוארס הוא אותו סוארס של שנים קודמות.

בינתיים אנחנו בעיקר מתגעגעים -

מצב נושא:
הנושא נעול.