הפועל באר שבע 2015/16 - עונה חלומית שמסתיימת עם צלחת האליפות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nave, ‏16/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Drama2 הסמל מעל הכל

אין דרך חד משמעית לקבוע כי אין מחר אבל מעניין בערים אחרים מי אוהד מי.

2. עידן444 Member

אני כבר אומר לך שהתוצאות תהיינה תלויות תקופה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

3. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

במועדון כמו שלנו, הרוב המוחלט של הקהל תמיד יהיה מבאר שבע, כי זה סוג המועדון שלנו, וכי הרבה מהמשיכה למועדון שלנו זאת הגאווה המקומית, אבל אין ספק שבשנים האחרונות יש גם קהל שמגיע מחוץ לבאר שבע, לא גדול כמו הקהל שמגיע מבאר שבע, לא מתקרב אליו אפילו, אבל קיים, בניגוד לעבר אז הכרתי כל אוהד של הקבוצה שלא הגיע במקור מבאר שבע באופן אישי.

4. עידן444 Member

היום רוב מוחלט של אוהדי באר שבע מחוץ לבאר שבע הם באר שבעים לשעבר(למרות שחבר טוב שלי הוא לא כזה), אבל אני מעריך שתוך כמה שנים כמו אלה זה לא ישאר כך.

5. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

ברור שצביקה הדר לא החזיק את האוהדים לבד, אבל לסדרה 'שמש' היה משקל גדול מאוד בכך שהפועל ב"ש המשיכה להיות אהודה בעיר בתקופה שבה מכבי נתניה והפועל פ"ת איבדו הרבה כח. זו הייתה סדרה שהרבה אנשים צפו בה והיא רצה במשך שנים, בתקופה שבה לא בכל בית היה מחשב והטלויזיה הייתה כמעט האמצעי היחיד להעביר איתו את הערבים.
    הפועל ב"ש לא מוזכרת באיזושהי צורה באולי 2%-3% מהפרקים בסדרה. זאת אומרת, רוב מוחץ לפרקים שהיא מוזכרת בהם. ילד מב"ש שמתחיל להידבק בחיידק שנקרא כדורגל מושפע מתכנית כזו.

6. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

מינורי אבירם, באמת מינורי. אזכור כזה או אחר בסדרה שמש לא קובע אהדה של ילד, מקסימום נותן איזה תקווה או גאווה למי שכבר אוהד את הקבוצה.
    אם כבר הפועל פ"ת ומכבי נתניה, אז -
    איתי שגב אוהד שרוף של הפועל פתח תקווה וזוכר אותו מזכיר אותה באופן קבוע באחת התוכניות שהוא השתתף בה פעם.
    טל ברמן אוהד שרוף של מכבי נתניה וגם אצלו אני זוכר שהזכיר זאת רבות בתוכנית שהייתה לו בזמנו.

אנחנו עיר עם אנשים חמים והרבה גאווה מקומית, בגלל זה הפועל באר שבע המשיכה להיות אהודה גם בזמנים הקשים. זה והעובדה שתמיד האמנו במועדון וביכולת שלו לחזור לקדמת הבמה. מעולם לא ויתרנו על המועדון, גם בתקופות הכי שחורות (אלי זינו) שמרנו את הלפיד בוער ועשינו הכל על מנת לצאת לעתיד טוב יותר.
    מועדון שהאוהדים שלו מאמינים שהוא מועדון גדול, בתוספת למיקום הגאוגרפי הייחודי שלנו, ישמור על האוהדים שלו גם בתקופות הקשות. בטח בעיר כמו באר שבע.

Nave ו-לירן אוהבים את זה.
  7. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני אנסח את עצמי אחרת: צביקה הדר והסדרה 'שמש' היו סיבה אחת (מהפחות משמעותיות), מיני רבות שציינת, שהפועל ב"ש הצליחה לשמור את עצמה כל כך אהודה בעיר ב"ש, גם בשנים הכי שחורות, עם ממוצע של 500 אדומים ודרומה בוסרמיל. לעומת זאת, התרומה הסדרה 'שמש', בין אם הייתה כוונה שכזו מלכתחילה ובין אם לא, הייתה הכי מירבית שאפשר.

8. yakar Member

לא היינו אף פעם בממוצע של 500 דרומה. תמיד גם בליגה לאומית בעונות הגרועות היינו מביאים 2000+ לכל משחק . אולי מלבד עונת החרם נגד זינו שאוהדים לא הגיעו בכוונה.

9. לירן מנהל כללי מנהל כללי

לא משנה הממוצע זה לא אישיו.

בתור אחד שגדל באותה תקופה וצפה בסדרה, אני באמת לא זוכר ולא הרגשתי שזה משהו ששמר על הגחלת מבחינת קהל... טיעון כזה אני נתקל בו פה לראשונה. לא חושב שלסדרה יש דבר, אפילו מינורי, בכך שנשמרה פה אהדת העיר והקבוצה.

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  10. Love Is Red Member

עונת החרם?
    היו עונות חרם על אלי זינו מאז הירידת ליגה ועד שאלונה הגיעה.
    וכאמור אין שום קשר בין שמש לאהדה להפועל באר שבע.
    העובדה היא שמיד שאלונה הגיעה הקהל חזר בהמוניו וכל זה היה ששמש ירדה כבר מהמסך.
    ההסבר הזה על הסדרה שמש זה דבילי לחלוטין.
    על פי זה הפועל באר שבע הייתה צריכה להיות לא אהודה כי היו פרקים בסדרה שהקבוצה הייתה נשמעת כמו קללה ולא כמו קבוצת כדורגל.

11. עידן444 Member

לא מבין למה את פוסלים טענה שהיא לגיטימית לחלוטין.
    זה כייפי שאוהד שרוף של הקבוצה דוחף את זה לתוך האומנות שלו וזה בהחלט משהו ששומר קבוצה בתודעה. גם אם לא מייצר מסות של אוהדים חדשים- זה בהחלט דבר נחמד.
    אפילו כשרון שחר זרק בסדרה שהוא שיחק בה ״מכבי נתניה״ בתוך הטקסט, או עודד מכנס נכנס למשימה באח הגדול אלה רגעים נחמדים- אז בטח שזה כוכב ראשי בסדרה מצליחה שגם בסדרה כמו במציאות הקבוצה היא חלק מרכזי מחייו. אני חושב שזה כן עובד על ילדים. כמו שזגורי אימפריה מקושר באופן כל כך מובהק לב״ש(למרות שנדמה לי שלילד יש מעל המיטה דגל של הפועל ת״א[emoji854]) ומנגינה של הסדרה אפילו נכנס ליציע...

12. Love Is Red Member

אני מאותם ילדים פוטנציאליים ולא גדלתי על באר שבע בזכות הסדרה שמש.
    ממש לא.

13. henry1 Member

הרבה ניתוחים וספקולציות על נוסחה שהיא באמת פשוטה: הצלחות=קהל.

אלונה בנתה מועדון ועם השנים היה גידול בכמות הקהל כתוצאה מההצלחה. אם ב"ש הייתה עוברת לאצטדיון החדש בתקופת ז'ינו או בתקופה שבה הם היו קבוצת מרכז טבלה ומטה הם היו מגיעים לכמות המינויים של היום? ברור שלא. זה גם לא היה קורה בעונה השניה או השלישית של אלונה. שנים של בניה, מועדון שמבסס את עצמו בצמרת ושחקנים אטרקטיבים.

גם אם היו עוד 10 עונות של "שמש" :)

14. עידן444 Member

שורה תחתונה- אם נחזור לכתבה- יש לי עקיצה בלב עבור צביקה הדר.
    משחק מפתח ביום ראשון והינה אנחנו שלושה אוהדי נתניה משתתפים כאן בדיון של הפועל ב״ש.
    בואו נשים את הקלפים על השולחן- הפועל ב״ש עבורי ואני חושב שגם עבור הרבה אוהדים אחרים של נתניה היא משהו שמתקבל ברגשות מעורבים- קנאה מעורבת עם תקווה.
    מצד אחד למה הם כן ואנחנו לא? מצד שני אם הם כן- אולי זה כן גם יקרה לנו.
    מידי פעם הפועל ב״ש עולה בשיחות בין קבוצות האוהדים שלנו ולצד אוהדים שטוענים שנקודת האור היחידה שאולי תהיה בעונה הזו היא אם ב״ש לא תיקח אליפות, יש גם אוהדים שמאוד בעד ב״ש אלופה.
    מה שבטוח- יום ראשון נקבל משחק עונה של מאני טיים שלא היה הרבה זמן והפועל ב״ש תהיה חלק ממנו. מי היה מאמין לפני 5 שנים? בהחלט גאווה גדולה.

15. gilad16 Member

לדעתי גדיר הרבה יותר טוב באמצע ליד ברדה מאשר בקו. כמו גם שהר.
    בניגוד לאיך שהיה נראה לי בתחילת העונה או בינואר, דווקא בקו חסרים לנו שחקנים שיש פציעות
    ובאמצע ההתקפה יש עומק. הייתי בטוח ששהר יתאים לקו, בינתיים הדקות הטובות שלו הן באמצע.

עידן444 אוהב/ת את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.