הפועל באר שבע 2015/16 - עונה חלומית שמסתיימת עם צלחת האליפות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nave, ‏16/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. amn Member

גם מערכת של נקודות אבל תחייב שקיפות, לא? אז זה רק לדחות את הקץ...

2. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

מערכת נקודות תיטיב עם רוב האנשים שזוכים לכרטיסי הקומבינות.

3. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

בעקבות הפעילות בפייסבוק המשטרה הגיעה לזורקים, ולכן במקום עונש רדיוס או קנס כספי גדול, קיבלנו 7,500 קנס על המצתים, ללא הפעלת הריודס על תנאי.

gilad16 ו-amn אוהבים את זה.
  4. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

שזה גם מאוד טיפשי, אני לא מבין למה אחרי שהקבוצה הפכה עולמות ואפילו סכסכה בטעות בין אוהדים, היא עוד צריכה לספוג קנס?!

מקווה שאלונה תתעקש שהכסף הזה יגיע משני הגיבורים הגדולים.

5. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

בזמנו עניתי לכם עם הודעה ארוכה ומנומקת על מנת ללמד מהו אליניב ברדה בשביל הפועל באר שבע ולא פחות חשוב מהי הפועל באר שבע לאליניב ברדה ומדוע הוא נחשב לסמל הכי גדול שלנו בכל הזמנים, היה לי קצת קשה למצוא הוכחות לקשר האמיץ הזה שקדם לפני ההצעה הכספית שהגשנו לו ולפני שהוא חזר, עד שנתקלתי בקטע הבא מהכתבה של שאול אדר בשם המשחק בשנת 2008 כשהפועל באר שבע בליגה השנייה -

https://scontent.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t34.0-12/11100775_1353911397967661_87006276_n.Xxx?oh=ec5a6fe189a72d4607842a51f115de81&oe=56EBCBDC

נערך לאחרונה ב: ‏16/3/16
    Fabio Junior ו-עידן444 אוהבים את זה.
  6. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אין לי ספק שהוא בכל מקרה היה חוזר אלינו, לא משנה באיזה סיטואציה היינו וכמה שכר היה מקבל.

gilad16, Sir Alex Ferguson ו-rivaldo אוהבים את זה.
  7. Raulito Madridista

מדוע צביקה הדר לא מגיע למשחקים של הפועל באר-שבע?

http://msc.wcdn.co.il/w/w-635/1981831-18.Xxx

לקראת משחק העונה: האוהד הוותיק לא מגיע למשחקים, הסיבה: הסכם עם אוהדים טוענים שהוא "מביא את הנאחס". הדר: "נסעתי לארה"ב וניצחנו ברצף. ביקשו שלא אראה גם בטלוויזיה. ואמרתי לברק בכר: לא אגיע, רק תביאו תואר".

באחד מקטעי הסאטירה הגדולים של הסדרה "שמש", צביקה הדר ערך טקס הסרת עין הרע לפני הכניסה לעיר לקראת משחקה של הפועל באר שבע. "כולם לנשק את האדמה, אחרת הפועל לא תעלה ליגה", הסביר הדר בקטע ההוא. אבל שהעונה באר שבע רצה אל תואר האליפות ודווקא מי שנחשב לאחד האנשים היותר מזוהים עם הקבוצה נעדר לאחרונה מהיציעים שלה. הדר, אולי הסמל הכי גדול ביציע של אוהדי הפועל באר שבע, חנך את איצטדיון טרנר כשהנחה את הטקס לפני המשחק מול מכבי חיפה, אבל מאז, מספרים אוהדים – הוא התבקש לא להגיע לאיצטדיון. הדר לא מתכוון להגיע למשחק העונה. בראיון לוואלה! ספורט הוא מאשר שייעדר ומעדיף ש"העיקר שהפועל באר שבע תביא אליפות, לא רוצה להביא את הנאחס".

על המשחק מול מכבי תל-אביב , אגב, הוא לא מוכן לדבר. "נעשה הכל כדי להביא אליפות העונה", הסביר לנו אחד האוהדים והוסיף בציניות: "מה יקרה אם לא ננצח? אחרי התוצאות האחרונות, אני מניח שצביקה יהפוך לקמע".

הכרתי במהלך הכתיבה בפורום אוהד שחי ונושם את הקבוצה כמו משה ויש אחרים וטובים, אבל בתור ילד הפועל באר-שבע מבחינתי הייתה צביקה הדר בעיקר בגלל הסדרה שמש. מודה שחשבתי עליו בשנה שעברה אחרי התבוסה בגמר הגביע ותהיתי למה לא מראים אותו במשחקים והאם הוא עד לעונה הגדולה הזו. לא כל-כך מסכים עם הגישה שלו אבל הלוואי וזה יסתיים באליפות ובמשחק האחרון הוא כן יהיה. הוא מפספס בגדול, לכו תדעו מתי עונה כזו תחזור.

8. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני זוכר את הפרק הזה, כמו כמעט את כל הפרקים של הסדרה הזו. נראה לי שאני הצופה שהכי אהב אותה. בתקופה שהיו משדרים אותה ב-1:00 בלילה בערוץ הילדים, הייתי נשאר ער במיוחד, מפסיד שעות שינה, רק בשביל הנוסטלגיה.

לצביקה הדר ולסדרה 'שמש' יש משקל גדול בכך שהקבוצה הצליחה לשמור את עצמה כבחירה הטבעית לאוהד הכדורגל הצעיר בעיר ב"ש גם בשנים הקשות ביותר של הקבוצה. נתניה ופ"ת הן דוגמאות לערים שעברו הפיכה גדולה בנושא. אמנם הן עדיין האהודות ביותר בערים מהן הן מגיעות, אך זה לא מתקרב לאחוזים של אוהדי הפועל ב"ש בעיר ב"ש.

9. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

עם כל הכבוד לסדרה "שמש", הקבוצה הצליחה לשמור על עצמה כבחירה הטבעית בגלל האהבה העצומה שיש בעיר שלנו לכדורגל ביחד עם העובדה שהאנשים בבאר שבע הם אנשים עם גאווה גדולה מאוד לעיר ולקבוצת הכדורגל שלה.
    כמו שכבר אמרתי לך בעבר, אצלנו "באר שבע" חזק פי כמה וכמה "מהפועל", אנחנו קודם באר שבע ואז כל השאר, ולכן הנאמנות אצלנו הייתה כל כך גדולה כל השנים.

10. עידן444 Member

עדיין, כמו בכל עיר שהקבוצה מדשדשת יש "זליגה". בערים עם מסורת אמנם פחות אבל קשה להגיד שבפ"ת וכ"ס אין מסורת ובכל זאת הזליגה שם משמעותית. גם אתה יודע שיש אלפי אוהדים בב"ש שאוהדים של קבוצות אחרות- בדיוק מהתקופה ההיא שאבירם מדבר עליה.
    המלחמה הכי אפקטיבית בכך היא לא סדרת טלויזיה ולא שיווק. זה כמובן יעזור, אבל הכי אפקטיבי זו הצלחה.
    לא רואה היום סיבה שרוב מוחץ של הילדים בב"ש יהפכו לאוהדים של קבוצות אחרות.

11. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

בסופו של דבר, היתרון הכי גדול של הפועל ב"ש ביחס למכבי נתניה או להפועל פ"ת הוא המיקום שלה. אם היא היתה רחוקה 20 דקות מבלומפילד, טדי או קרית אליעזר גם לה היו הרבה פחות אוהדים.

12. Drama2 הסמל מעל הכל

עכשיו שאני חושב על זה, ארבעת הראשונות מייצגות את ארבעת האזורים החזקים בארץ (ב"ש-דרום,ת"א-מרכז,י-ם הבירה,חיפה-צפון).
    לטעמי מבורך.
    בכללי השנה יש לנו ליגה וגביע מעניינים.

13. עידן444 Member

לדעתי אין לזה משמעות כמו שמייחסים לזה.
    היום אין לילדים בעיה לאהוד קבוצות בחו"ל דרך הטלויזיה ולהעריץ את זהבי גם אם יודעים שלא יראו אותו מקרוב אף פעם.
    רוב אוהדי בית"ר ירושלים לא מירושלים, רוב אוהדי מכבי חיפה לא מחיפה, רוב אוהדי מכבי ת"א לא מת"א, ואם הפועל ב"ש תצליח ב- 10 שנים הקרובות כמו מכבי חיפה ב- 20 שנים הראשונים של שחר גם רוב האוהדים שלה יהיו מחוץ לב"ש.
    העולם גלובאלי, הארץ פתוחה, יש טלויזיה ברוך ה'... הכל עניין של הצלחה.
    לכל קבוצה יש את הגרעין הקשה\המעגל הקרוב- אצל חלק מהקבוצות הוא גדול יותר, אצל חלק קטן יותר- והרוב מונעים מהצלחה- בטח בגילאים הצעירים שאז אתה מתעצב כאוהד של א' או אוהד של ב'.

14. Drama2 הסמל מעל הכל

לא מסכים עידן.

כל מי שגר באזור חיפה והקריות, מכבי חיפה זה נושא שיחה בשבילו.
    אני משער שזה זהה בב"ש והסביבה בנוגע לקבוצתם.

המיקום הדמוגרפי ואלטרנטיבות 'חלשות' (כל אחת מסיבתה) משפיעות.

15. עידן444 Member

יש לכך השפעה אבל בעיני פחותה ממה שחושבים והסברתי למה- כשקבוצה מצליחה היא גורפת אהדה מסיבית בכל הארץ. כשהקבוצה חרבנה תהיה זליגה מתוך העיר עצמה- יש מקומות שיותר ויש מקומות שפחות. וכשתהיה זליגה היא תקרה גם בפ״ת וגם בב״ש בלי קשר למיקום כי עובדה שלמכבי חיפה בזכות ההצלחה שלה יש המון אוהדים בגוש דן ואפילו בדרום.
    אנשים בכל הארץ מתחברים לבית״ר ירושלים בלי קשר לקרבה הגאוגרפית.

Sent from my iPhone using Tapatalk

מצב נושא:
הנושא נעול.