הפועל באר שבע 2015/16 - עונה חלומית שמסתיימת עם צלחת האליפות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nave, ‏16/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. לירן מנהל כללי מנהל כללי

על מה אתה מדבר? בוזגלו מצויין. בניגוד למליקסון הוא שחקן יציב שניתן לבנות עליו ללא חשש. בוזגלו עם איכויות שמוסיפות לנו מאוד, לבוזגלו יש מספרים מצויינים, החזרה שלו מפציעה ארוכה הייתה מטאורית. אם מליקסון לא היה פציע אולי אפשר להשוות, אבל מליקסון עדין כמו כוס מזכוכית ולצערי הוא מתפקד כבונוס, לא משהו שניתן לבנות עליו.

2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה מקדש יותר מידי את הצד הטקטי של המשחק.
    שלא תבין לא נכון, הצד הטקטי חשוב, וגם בוזגלו דיבר בראיון האחרון שלו על זה שהוא היה צריך לעשות התאמות השנה כדי להיכנס למכונה המשומנת שבכר בנה, אבל זה לא מהות הכל, וזה ששחקן הוא פחות ממושמע טקטית, או פחות טוב הגנתית, או לפעמים מכדרר יותר מידי עם הכדור, לא אמור להוריד את הערך מהדבר שבוזגלו עושה טוב יותר מכל אחד אחר בקבוצה (כולל טוני, אליניב ומליקסון) וזה לספק מספרים.
    בוזגלו לא מספק בישול וגול פעם ב אלא מספק מספרים קבועים וטובים כבר עונה שלישית רצוף.
    הסיבה שהאוהדים שלנו מחזיקים מבוזגלו היא בדיוק זאת, שגם תחת אלישע המקובע, בוזגלו סיפק את המספרים, כי בניגוד לטוני ומליקסון שיכולים לסיים ברשת כדור אחד משלושה או ארבעה מצבים ועם יתר המצבים להשתעשע או לחפש את הגול היפה בוזגלו יסיים עם שני שערים ובישול או אפילו שני בישולים מארבעה מצבים.
    בוזגלו זה הדבר הכי קרוב לזהבי בישראל מבחינת מספרים ומבחינת מקסום מצבים.

אז נכון, קל להתמכר לעליונות הפיזית של אוגו, ולקסם של מליקסון, ולכוח והברק של נואקמה, ולמלחמה ולחוכמה של אליניב, ולשקט של צדק, אבל אסור לזלזל או להוריד מהתכליתיות של בוזגלו, שלמרות שנעדר תקופה ארוכה השנה כבר עכשיו יש לו 3 שערים ו 4 בישולים.

כדורגל זה משחק פשוט, וככזה להחזיק בקבוצה שחקן יעיל שמספק מספרים קבועים זה יתרון עצום, וזה שם בצל את החסרונות של בוזגלו.

דרך אגב, דיברת על החיסרון של מליקסון לעומת בוזגלו, למרות שמדובר בשחקן בסגנון אחר, פחות מספרים ויותר שחקן חופשי שגם בונה התקפות, שגם משחרר אחרים, שגם פותח לך את המשחק ועוזר בהנעת הכדור, שנותן הרבה רגעים של הנאה וקסם, גם מליקסון לא שחקן טקטי קלאסי, לא מבחינת משמעת ולא מבחינת תרומה הגנתית.
    מליקסון חור הגנתי באגף לא פחות מבוזגלו, ומליקסון פורח השנה בעיקר כי הוא שיחק כשחקן החופשי בקישור של שלושה, זה שמשוחרר ממשימות ספציפיות ויכול לנוע פעם לאגפים ופעם מאחורי החלוץ ופעם אחורה, לאיפה שיש לו שטח, לאיפה שהוא רואה לנכון.
    כשמליקסון שיחק בשנה שעברה כקיצוני קלאסי, הוא התקשה הגנתית וגם התקפית הוא התקשה למצוא את השטחים והחופש.
    כלומר מליקסון ובוזגלו מבחינה טקטית לא שונים אחד מהשני, פשוט היתרונות של מליקסון באים לידי ביטוי יותר באמצע כשהיתרונות של בוזגלו באים לידי ביטוי יותר באגף.

בוזגלו הוא בורג חשוב מאוד במכונה שלנו, ואני חושב שבלי הפציעה השנה ועם הכושר שהציג בשנתיים האחרונות כשהיה בריא, היינו מקבלים אולי פחות קסם וברק מהקבוצה, אבל הרבה יותר יעילות, ואז הפרש השערים שלנו היה אחר לגמרי והיינו מפרקים לעיתים קרובות הרבה יותר.

3. zivmay Member

דיברת על יעילות, לדעתי בוזגלו הכל חוץ מיעיל. כמות ההתקפות שהוא מבזבז היא פשוט עצומה, הדריבל שלו הרבה פחות טוב ממה שהוא עושה ממנו ( מקווה שיש סטטיסטיקות של דריבלים איפה שהו), והוא בנחיתות פיזית מול כל מגן.
    אצל אלישע היה לו הרבה יותר קל להתבטא כי זה היה בלאגן אחד שלם. לבלאגן הזה הוא מושלם.
    יכול להבטיח לך שאם אפילו תשים את בן שהר במקומו משחק הבא, אתה תראה משחק הרבה יותר יעיל ומהיר ( למרות שאנחנו עדיין מרשימים, זה לא מפתיע שנראינו יותר טוב בתקופה שהוא שיחק פחות). לא יודע מה אתם מוצאים בבוזגלו, לפעמים הזלזול שלו במשחק יכול להעלות לי את העצבים וזה קורה כמה וכמה פעמים במשחק.

4. zivmay Member

איזה אלמנטים הוא משפר במשחק הקבוצתי שלנו? חבל מאוד שאין כמעט סטטיסטיקות אמיתיות בליגה שלנו, היית יכול להווכח שהוא מככב באיבודי כדור, חוסר בקילומטרז, מיקום גרוע, ואחוזים גרועים במסירות לתוך הרחבה.

לא סתם מימר הדביק 2 שחקנים באגף שלו במשחק האחרון. חגגו עליו באגף ברמה מביכה, והחזרה הגרועה שלו להגנה כמעט הרגה לנו את העונה .
    נוואקמה גם זולג באלמנט הזה, אבל לפחות הוא משפיע על קצב המשחק, שליטה פיזית, הרבה יותר אחראי ורק תורם למשחק הקבוצתי.

5. לירן מנהל כללי מנהל כללי

תורם מאוד במשחק האגפים שהוא קריטי עבורינו. הוא איום, הוא יודע לעשות תנועה נכונה, הוא מעביר כדורים טובים לאמצע וכמובן ההגבהות. בקשר לפן ההגנתי מודה שלא נתתי לזה תשומת לב אז קשה לי להתייחס.
    בוזגלו חזר מפציעה בסערה, לסיטואציה לא פשוטה של קבוצה מצליחה שרצה. אם הוא לא היה תורם לא היינו מצליחים להמשיך לרוץ ככה.

Sir Alex Ferguson ו-gilad16 אוהבים את זה.
  6. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

הייתי מסכים עם הטענות האלה שנשלם על כך שאנחנו לא דורסים אם הייתה לנו יריבה שדורסת.

ההפרש לא 15, הוא רק 3. יש לנו עוד מפגשים כפולים נגד קבוצות שהרבה מהן לא ירצו שמכבי תיקח אליפות, ואולי קצת יקשו עלייהם יותר. יהיה בסדר.

7. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

אבל זה לא אומר שאותם יריבות יפתחו רגליים מולנו אם כל השנאה שלהם למכבי , עדיין מקום 4 יכול להוביל לאירופה .

8. alexshw Member

לא נכון לבנות על דברים כאלה.
    אוהדים זה דבר אחד ושחקנים דבר אחר מה גם שיש פרמיות.

9. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

אם לא יהיה בכלל על מה לשחק, יש לי תחושה שבית"ר ירושלים ו/או מכבי חיפה יותר תשמח לאבד נקודות מולנו מאשר מול מכבי ת"א. רעננה וסכנין למשל דווקא הפוך.

אבל אלה סתם ספוקלציות חסרות בסיס ..

10. South Boy Member

רצף הניצחונות המטורף הזה שוחק מאוד את הקבוצה וגורם לאדישות כל שבוע, כבר אין ריגוש ורעב מהניצחונות האלה (גם בקהל מתחילים להרגיש את זה וחבל), אני בטוח שאם יגיע איבוד נקודות או הפסד נראה את הרעב חוזר והקבוצה תתפוצץ אבל בשביל מה? כרגע אנחנו צוברים נקודות בקצב חסר תקדים בכדורגל הישראלי וגם נראים טוב, מבחינתי שימשך ככה ושלא ניתן 4 כל משחק, גם ככה היריבות שלנו לא עושות את זה.

11. לירן מנהל כללי מנהל כללי

בחיי מי שלא מתרגש ולא רעב וחש סוג של אדישות הוא לא פחות מטיפש. איך אוהדים שלנו, הפועל באר שבע, יכולים להיות אדישים או שבעים מכולה רצף שעדיין לא הבטיח לנו כלום?
    תמיד אמרתי את זה, יש לנו את הקהל , באופן כללי, בין הטיפשים בליגה, אני שומע קולות ודיעות מסביבי, אני פשוט משתגע עד כמה אנשים, שמחשיבים את עצמם אוהדים, לא מכירים את הקבוצה, את ההיסטוריה, את האופי, לא מבינים כדורגל, באמת קהל שחלק עיקרי ממנו הוא קהל טיפש. אני מניח שזה ככה גם בקבוצות אחרות, אבל אני חי ביציע של באר שבע, ובאמת מדובר בקהל של טיפשים. אוהבי כדורגל אמיתיים, אוהבים את הקבוצה מכל הלב, הקהל הכי טוב בארץ מבחינתי, אבל טיפשים.

12. gilad16 Member

ההפרש הוא רק 3, אבל בשביל שההפרש יהיה רלוונטי מכבי צריכים לסגור חמש הפרש בנק' ולהגדיל את ההפרש שערים.
    בשביל שהם יסגרו 5 הפרש אנחנו צריכים להפסיד משחק ולעשות תיקו, כלומר במקרה הטוב מבחינתנו ההפרש הוא מינוס 6.
    הפסד מינימלי שלנו ותיקו (הפרש 4 למכבי) ושני ניצחונות מינימלים שלהם לסגור את פער הנקודות (הפרש 6 למכבי).

בגלל זה אם האליפות תוכרע בסוף על הפרש שערים אנחנו כמעט בוודאות נשלם על הניצחונות הקטנים.

13. gilad16 Member

+1
    בוזגלו עושה עבודה טובה ומעורב ביצירת מצבים כל משחק, מכניס כדורים טובים מהאגף.
    מה שאני אוהב בו השנה מאז שחזר מהפציעה זה שהוא לא כופה את עצמו על המשחק.
    ונכון שבהגנה הוא כנראה הכי חלש בהרכב, אבל הוא השתפר ולהוציא משחק או שניים הוא לא מפקיר.

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  14. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

יעילות בכדורגל זה מספרים, לא פחות ולא יותר.
    תן לי בוזגלו שמעשרה כדורים כובש אחד, מבשל אחד ומאבד שמונה, על כל שאר הקיצונים בארץ שמאבדים רק כדור אחד, אבל בשאר הכדורים בחמישה כדורים מחזירים במסירות סתמיות לרוחב או אחורה, בשלושה כדורים סוחטים כדור חוץ, כדור אחד סוחטים קרן ואז ברוב המשחקים הם לא מבשלים/כובשים ומסיימים עונה עם 4 שערים ובישול או 3 בישולים ושני שערים.

גם העונה, גם אחרי הפציעה (עד לפני שבועיים עוד היו מוציאים את בוזגלו בדקה ה - 60 כדי לא להעמיס עליו), גם כשנכנס למכונה משומנת והיה צריך להתאים את עצמו (כופה את עצמו הרבה פחות מבשנתיים הקודמות), הוא בתקופה קצרה מעמיד מספרים יפים, וכאוהד שמאמין בשחקנים של מספרים אני מאמין שבוזגלו הוא מניה בטוחה בליגה שלנו, ושהיתרונות שלו עולים על כל החסרונות שלו.

15. EO11 בפה אליל היכל התהילה

אני חושב שאתם לא רגילים לכמות כזו של טרמפיסטים, ובגלל זה קשה לך ולאחרים לבצע את ההפרדה, אבל אני מניח שאוהדי ב"ש שראו אתכם נלחמים נגד היריבה בוסרמיל כל שבועיים וסבלו מכל מיני פאלצ'וקים למיניהם לא שבעים בכלל, אני מ-4 ניצחונות רצוף של בית"ר מרגיש על גג העולם אז אני רק חולם על מה שאתם עושים בחודשים האחרונים. זה גם מה שדיברנו עליו כשאמרנו שחלק מהקהל של ב"ש נהיה שחצן - לא מדובר על החלק ששר "ב"ש לא תרד" ויודע בדיוק איפה הייתם לפניי 3 שנים בערך. מדובר על החלק שאהד מרחוק והתקרב כשהקבוצה הצליחה. אוהדי הצלחות.

בקשר למאור בוזגלו - מאור בוזגלו מעורב בשער כל 167 דקות. אם זו עונה חלשה שלו זה רק מבהיר עד כמה הוא שחקן נהדר ומשמעותי להפועל ב"ש.

מצב נושא:
הנושא נעול.