הפועל באר שבע 14/15: מסיימים במקום השלישי, ברק בכר מונה למאמן

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Love Is Red, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Ice Cream חסה

וגם מי שהוביל את סכנין לאירופה זה הכוכבים ליאוניד קרופניק, ג'ון קולמה, מאור בוזגלו (של אז), איליה יברויאן ובוגדן אפוסטו. וגם אם כן, אז השחקנים האלה לא נוחתים מהשמיים בקבוצות של לוי, הוא הביא אותם ובנה את הקבוצות האלה.

2. Ajax Amsterdam Member

לוי אולי יודע לבנות קבוצות אבל הרמת אימון שלו והמנטליות שלו גובלות ביכולת של עוזר מאמן בפוטבול מנג'ר..

שי אוהב/ת את זה.
  3. Love Is Red Member

אלישע לוי מוכיח לי שגם מבחינת אישיות הוא לא יותר מאשר פחדן עלוב, בכל הראיונות שלו לא קראתי או שמעתי פעם אחת שהוא נכשל בעונה כלשהי, בעונה הראשונה הוא אמר שהוא לא נכשל כי סיימנו מקום 8 והכי גבוה מאז שעלינו ליגה ב2009, הוא צודק בזה אבל זה כן היה כישלון כי נשארנו במחזור האחרון ואם היינו מפסידים היינו יורדים ליגה ואת זה הוא משום מה שוכח לציין.
    עונה שנייה הצלחה בעיקר בזכות ברדה ובוזגלו, בטח לא אודות למגע הקסם שלו.
    עונה שלישית ממשיכים להראות כמו קבוצה מליגה ג' מבחינת קבוצתיות עונה שלישית רצוף, כושר גופני ממשיך להיות גרוע והעונה זה בכלל נהיה הזיה והוא ממשיך בשלו וטוען שהכל בסדר...
    והשיא עוד לפניי שהודיעו לו שהוא לא ממשיך האמירה המטופשת שלו שעשינו עונה גדולה יותר מהעונה שעברה, כן, אם לעבור קבוצות כמו עפולה, הרצליה, רעננה ויבנה נחשב הצלחה גדולה יותר מהעונה הקודמת אז בהחלט השתפרנו שיפור עצום (אני ציני).
    אז פתאום כולם אשמים חוץ ממר "ג'נטלמן"
    מאמן גרוע, ואחריי חשבתי שהוא אדם נחמד הוא מצטייר בעיניי גם כאדם מגעיל...

4. עידן444 Member

זו תופעה מעניינת. כשאלישע נכשל זה נרשם לחובתו. כשהוא הצליח זה בזכות השחקנים. כשהוא מביא זרים גרועים- הוא לא יודע לבחור זרים. כשהוא מביא זרים טובים הביאו לו אותם או שזה בפוקס.
    אתה מבין כמה זה לא הגון?
    ואיך זה שהוא לא חושב שהוא נכשל הופך אותו לפחדן? ועוד עלוב... וואוו...
    עלה בדעתך שהוא באמת לא חושב שהוא נכשל? שאולי אמת המידה שלך לא ריאלית?
    אתה בעצמך או סר אלכס העליתם את
    זה שברגעים מסויימים הוא אפילו דיבר על מאבק אליפות וכשהייתה דעיכה אמר שהמטרה היא מקום שני. ברגע שהוא דיבר בשלבים מסויימים(כשב״ש היתה 5 נקודות ממכבי ת״א ולפני המשחק מולה- תסלחו לי אם אני לא זוכר את המספרים המדוייקים) על אליפות זה כבר מוכיח שהוא לא פחדן. לא רואה בבעיה שמאמן ריאלי ומציב יעדים חדשים תוך כדי תנועה. כאילו מה ציפית? שסטאנויביץ׳ או ואל חאל למשל ימשיכו להגיד שהמטרה היא אליפות למרות שהם הפסידו שוב ושוב?

זה שמאמנים בארץ לא מודים בכישלון ולא לוקחים אחריות זו תופעה ולא משהו שאלישע המציא ובמצב הכדורגל שלנו אני לא מאשים אותם- זו פרנסה. ומאמנים שלא יודעים לשחק את המשחק נשארים בבית(ויש מספיק דוגמאות).

אם תשאל את יוסי מזרחי הוא יגיד שהוא נכשל?
    גיא לוי לדעתך חושב שהוא נכשל בסכנין?
    קורצקי בטוח שהוא הצליח בבית״ר ואלישע בטוח שהוא בסך הכל הצליח בב״ש.

גם אם הם טועים זה לא עושה אותם סמרטוטים או פחדנים!

5. Love Is Red Member

אתה לא ראית את המשחקים של הקבוצה ב3 העונות האחרונות כמוני אז לפניי שאתה יוצא להגנתו של הג'נטלמן המאמי הלאומי אלישע לוי תראה משחקים ואז תדבר, ולא משחק או שניים, כמה משחקים.

שנית בלי בוזגלו אנחנו גג מגרדים את המקום השישי, שלא לדבר על זה שבלי ברדה אנחנו היינו בעונה שעברה עוד פעם בתחתית ואולי אף יורדים ליגה.
    אז כן אלישע יודע לבחור זרים (מצד שני הוא פספס זרים איכותיים במכבי חיפה) והוא יודע לגבש את הסגל ולעשות חדר הלבשה בריא אבל מעבר לזה הוא לא מבין בכלום, הדוגמא הכי טובה שלי זה ק"ש, הם בנו קבוצה שלא בנויה על כוכבים והצליחו לעקוף אותנו ולסיים לפנינו, וזה בלי שיש להם ברדה או בוזגלו...
    קבל עוד דוגמא, יוסי מזרחי עזב אותכם ורוני לוי הגיע ולקח קבוצה מפוררת ומפורקת עם מצב כלכלי קשה והפך אותה ליחידה אחת, אני לא מצפה לראות תארים אני רק רוצה לראות כדורגל בסיסי ונורמלי וכל דבר מעבר יהיה נהדר.

6. עידן444 Member

שוב, אנחנו מנסים להגדיר כשלון או הצלחה. האם אלישע נכשל או לא זה נתון לויכוח. הרבה חושבים שלא.
    בהרבה קבוצות בעולם שתוציא מהן את שני השחקנים המרכזיים שלהן הן תחלשנה משמעותית. אם הבאת את רוני לוי כדוגמה- אם היית לוקח לו את ערן לוי וקאיודה הוא היה נשאר בליגה?
    אם תיקח מברצלונה את מסי זה יהיה אותו דבר?
    כך שהאימרה שבלי בוזגלו וברדה היינו הרבה פחות טובים ואפילו יורדים ליגה היא לא רצינית.

מאמן טוב יודע להעלות את השלם על סך חלקיו. לעיתים דווקא קל יותר לעשות זאת בקבוצות ללא כוכבים כמו ק״ש בטח שאת בניית הקבוצה עושה אדם שפשוט לא טועה. לקחת קבוצה עם כוכבים(בעיני חלקם אובר רייטד לגמרי, כבר לא צעירים ויכולתם בירידה מתמדת) ולמצות את הפוטנציאל שלהם כפי שאלישע עשה בשנתיים עם בוזגלו זה לא דבר מובן מאליו.

באופן כללי אני חושב שברק בכר הולך לקראת אתגר גדול, עם ניסיון מינימלי, ואומר זאת בפשטות- הוא בעיני קופץ למים מאוד עמוקים. אם הוא ידע לשחות בהם- גדל לנו כאן מאמן ענק. לא הייתי שם את כספי על כך שזה מה שהולך לקרות.

לאלישע מגיע הערכה. ומי שלא מעריך זכותו אבל לפחות שיכבד ולא יעשה ממנו איזה חדל אישים. זה עוול גדול שלא מגיע לאיש שלקח מועדון כושל והיום חושב על תארים. נכון שהתקציב גדל, אבל הוא לא גדל באופן אסטרונומי ושובר שיוויון, וגם כל מיני שטויות שכותבים כאן על זה שק״ש עם חצי תקציב של ב״ש עקצה זו הרי שטות ממדרגה ראשונה. לב״ש יש תקציב גדול יותר אבל ממש לא פי 2. סך הכל 35 מול 26. בהתחשב בהקלות המס בק״ש לעומת העובדה שכשאלישע הגיע לב״ש הדרך היחידה להביא שחקנים בכירים לב״ש היתה להציע להם סכומים גבוהים מהשוק- אפשר להגיד שהפערים קטנים עד לא קיימים!

נערך לאחרונה ב: ‏6/6/15
  7. alexshw Member

אני באופן כללי לא מעריך את שוק המאמנים הישראלים

8. Raulito Madridista

כל התגובות האלה של חמש מילים 'אלישע לוי הוא סמרטוט ריצפה', נו באמת, זה מקדם את הדיון לאנשהו? לא נמאס לכם?(לא מדבר ספציפית אל אוהדי באר-שבע אלא גם לאוהדי חיפה שאוהבים לחגוג כאן על המנטרה הזו).

העונה השנייה של באר-שבע הייתה פחות טובה כי כמו שאמרתם בדרך לגמר הם לא עברו איזו אימפריה וחמור מכך - באר-שבע לא שידרגה את הכדורגל שלה על אף סגל שחקנים טוב יותר והפגינה הרבה פחות אופי, לא הצליחה לחזור מפיגור ועשתה רצף לא טוב במשחקי החוץ. אבל תפסיקו עם הקיצוניות הזו.

- מקבל את זה שהעונה הראשונה של אלישע הייתה כושלת, זה אבסורד לדבר על מיקום בטבלה והוא נפל בלשונו.

אלישע לא הצליח בגדול ולא נכשל, כבר אמרנו. האליפות של ק"ש נוצרה מכל מיני גורמים ושוב לא הייתה מפלצת כמו מכבי ת"א. העונה באר-שבע סחבה מטען של ציפיות וזה השינוי, הקבוצה לא הצליחה להתמודד טוב עם הלחץ. בעונת 2013/14 זו הייתה עדיין 'הפתעה' כשבאר-שבע מנצחת כל-כך הרבה משחקי צמרת ומצליחה להיות כל-כך קרובה למכבי. ואיפה אלישע אשם אם מליקסון מסריח את הדשא וברדה בקושי כובש שערים? אלישע קיבל הרבה כסף ובנה קבוצה בהתאם. מכבי חיפה היא דוגמא של בזבוז של הרבה כסף וסגל שחקנים פשוט לא טוב. גורדנה - בול פגיעה| אוגו והובאן - בול פגיעה| בוזגלו - קיבל את השרביט והוא מספיק דומיננטי. אגב, צריך לזכור שחובת ההוכחה על בכר בעבודה בקבוצה גדולה, הפעם הוא יקבל החלטות לבד(וכמה שאיזי הוא נזק במובן מסוים - הוא מבין בכדורגל) והלחץ עליו יהיה גדול יותר. בואו נראה אם באר-שבע תשחק טיקי-טאקה.

9. עידן444 Member

אני לא בטוח שהמאמנים המוכשרים היותר הם אלה שמובילים את הענף. יכול להיות שלחמן או גיא לוי מאמנים יוצר טובים מאלישע אבל הם רוב הזמן נכשלו בקבוצות קטנות ולא עשו את הקפיצה לקבוצה גדולה ואלישע כן והוא עשה זאת בזכות.
    אני שמח שגיא לוי למרות הכישלון קיבל את ההזדמנות בקבוצה שבמהות שלה היא קבוצה גדולה והצליח. אני חושב שאם יהיו יותר מקרים כאלה מרוויח מאמנים רציניים שפשוט לא מצליחים להתחבר לשכונה שיש רוב המועדונים ונכשלים.
    שמעתי את סלובודן דראפיץ׳ המועמד לאמן אותנו מתראיין אתמול. כולם מעריכים אותו אבל מאז סכנין שהוא סך הכל עשה שם עבודה טובה ושרד בתקופה שמאמנים שם הוחלפו כמו גרביים הוא לא קיבל שום הזדמנות רצינית.
    שמעתי אותו מדבר שאפילו בקבוצה פיצית עם תקציב מצחיק כמו בית״ר ת״א רמלה יש לו את הצוות שלו. יש איתו עוד מאמן ששם יותר דגש על משחק ההתקפה, הוא עצמו מאמן התקפי אבל שם יותר דגש על הגנה, יש לו בחור שמנתח וידאו ועושה סקאוטינג. אתה מבין שמדובר על בחור רציני שאולי שווה יותר מכל אלה שהם לא הרבה מעבר למוטיבטורים בגרוש.

10. South Boy Member

אין לי כוח להכנס לדיון הזה אבל אני רק אציין פרט אחד שהרבה נוטים להעלים, אנשים כאן מסכמים את הקדנציה של אלישע לוי בשתי עונות שאחת מהן הייתה הצלחה ואחת מהן הייתה בינונית על גבול הכישלון, כולכם שוכחים שהייתה לו עוד עונה לפני שבה היה לו סגל לא רע והוא בעצמו הצהיר שהוא מסוגל להגיע איתו לפלייאוף עליון וזה נגמר בהשארות בליגה על חוט השערה, אז בסך הכול אפשר להגיד שחוץ מעונה אחת הוא נכשל כאן ואף פעם לא ענה על הציפיות פרט לעונה שברדה הגיע. הוא מאמן פחדן ומיושן שלא יודע לקחת אחריות על הכשלונות שלו ואנשים כאלה לא יכולים גם לקחת לעצמם הצלחות שלהם או של אחרים, אלישע חייב את הקריירה שלו לבוזגלו וברדה כי אם הם לא היו מגיעים עונה לאחר מכן הוא בטח שלא היה מצעיד אותנו לצמרת באמצעות יכולות האימון המשובחות שלו.

DRORIKO, Love Is Red ו-rivaldo אוהבים את זה.
  11. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה משהו שרק אנחנו נזכור , כי רק אנחנו היינו פה , ורק אנחנו ראינו את הקבוצה שלנו כמעט יורדת ליגה עם אדון אלישע.

כולם מסתכלים על השנתיים הנפלאות שלו כי היה לו סגל טוב ונוצץ , ובשנתו הראשונה היה לו סגל טוב וראוי לאמצע טבלה , שבסופו במחזור האחרון נשארנו בליגה , אף אחד לא זוכר את זה במדינת ישראל חוץ מאיתנו , ועוד עושים ממנו מאמן טוב.

Nave אוהב/ת את זה.
  12. Raulito Madridista

אף-אחד לא מתעלם מהעונה הראשונה של אלישע לוי, זו הייתה עונה כושלת. אבל גם אתם מתעלמים מהסיטואציות ומסתכלים על זה איך שנוח לכם. בוזגלו לא הגיע לכאן במעמד של בניון שחזר ארצה כמו מלך, הוא היה אחרי פציעות, אחרי כושר בינוני בבלגיה, לפניכן הוא נחשב לאחד הפלופים הגדולים ביותר במכבי ת"א. חוץ מזה, ברור שבאר-שבע ציפתה לרכוש קראקים ושחקנים מובילים כדי לחזור לצמרת, היא לא הייתה יכולה לעשות את זה בלי ברדה ובוזגלו. אם לא הם היו מגיעים שחקנים אחרים בלבל גבוה. ברדה זו בהחלט מתנה עבור באר-שבע והוא חזר מהפן הרגשי, ולגבי בוזגלו - אלישע הכריע את הכף וצדק. מספרים שהפועל ת"א התלבטה האם להיכנס לקלחת של בוזגלו ואבא שלו או לבחור בזגורי ובחרנו בזגורי וזגורי הוא לא בדיוק זגורי אימפריה(וואו, כמה פעמים זגורי במשפט אחד - האק!!).

אלישע לא הצליח בגדול ולא נכשל בענק, ובעונה הראשונה גם אלונה עשתה טעויות. ויש כאן גם את אלה שמגמדים את ההישגים שלו בקבוצות אחרות - תקופה סבירה באשדוד, הצלחה בבני-סכנין, הצלחה במכבי חיפה(שוב: שתי אליפויות, העפלה לליגת האלופות וכל זה נגד הפועל ת"א הגדולה בהיסטוריה שלה).

עידן444 אוהב/ת את זה.
  13. South Boy Member

בוזגלו לעולם לא היה מגיע לכאן אם לא ברדה והוא בעצמו הודה בזה, אלישע סך הכול מאמן שהצליח תחתיו עונה אחת אם זה היה שיקול של כל שחקן בהגעה שלו לקבוצה כזאת או אחרת אז בן חיים היה חותם באשדוד כי קלינגר אימן אותו בתקופה היפה שלו במכבי תל אביב.
    אני באופן אישי לא מגמד שום הצלחה שלו אלא פשוט לא מייחס לו אותה, אלישע אף פעם לא פרץ גבולות או לקח קבוצות בינוניות להישגים חסרי תקדים שאפשר לרשום על שמו, תמיד היה לו את הכוכב הזה בקבוצה שעליו הוא מפיל את כל האחריות ובאמצעות הבלחות אישיות הוא מצליח איכשהו לנצח עוד משחק, האיש פשוט חסר מושג וזה צועק לעין. הישגים אפשר לזקוף לאדם שיש לו את החלק הכי גדול באותה הצלחה, ואם אתה בעצמך מודה שבלי הכוכבים שלו הוא בחיים לא היה מגיע לרשימת ההישגים הזאת שמנית אז למה בדיוק הוא ראוי להיות חתום על ההצלחות האלה? מה הוא כבר עשה שהכריע את הכף לטובתו? עמד בצד ונתן לשחקנים שלו לעשות את העבודה.
    אבל זה בסדר אני לא מצפה ממך שתבין, אמרתי ואגיד שוב רק אוהדים שאלישע אימן את הקבוצה שלהם יבינו.

14. עידן444 Member

השאלה היא מאוד פשוטה. האם מאמן שלדעת אנשים מסויימים הוא כושל ובעיני אחרים לא ובעיני עצמו וכנראה בעיני הבעלים שהשאירו אותו 3 שנים(שזה פחות או יותר שיא ארצי בכדורגל שלנו בטח בב״ש)- האם הוא ראוי שיכנו אותו סמרטוט, רכיכה, אדם קטן ועוד ועוד ביטויים שלא הייתי נותן למאמן שהוריד אותי ליגה... על אחת כמה וכמה למאמן שהביא אותי לצמרת. כמו שאמרתי- לא מחזיקים ממנו? לפחות תכבדו. זה לא מגיע לאלישע.

15. עידן444 Member

נכון, כי לפני כן לא הכרתם קרבות תחתית וירידת ליגה מעולם...
    ושוב, כשלון או לא, אתם מפספסים את הנקודה.
    נכשל, גרוע, חסר מושג, מיושן, מקובע- למה לעשות לאיש רצח אופי?

מצב נושא:
הנושא נעול.