הפועל באר שבע 14/15: מסיימים במקום השלישי, ברק בכר מונה למאמן

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Love Is Red, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. DRORIKO Member

ה"לא מסכנים" היה בהקשר לזה שלבאר שבע כן יש תקציב לבנות קבוצה שתתחרה עם מכבי. נניח לרגע שמליקסון וארבטיימן באמת היו נותנים את מה שבבאר שבע חשבו שהם יתנו כששילמו עליהם הרבה כסף? ב"ש היתה רצה עם מכבי לאליפות עד המחזור האחרון.

2. South Boy Member

וזה בדיוק מה שציפינו שיקרה, ואם זה מה שאתה אומר סימן שהציפיות מהקבוצה הזאת לא היו מעבר לקצה גבול היכולת שלה, אז אם בציפיות הלגיטימיות שהיו לנו ולמען האמת גם להרבה מאוד אנשים אחרים שלא אוהדים את הקבוצה לא עמדנו אז אפשר לקרוא לזה כישלון נכון?
    אולי תסביר את זה לאורימור כי אני התייאשתי כבר.

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  3. DRORIKO Member

לא יודע מה אורימור אמר(למרות שאני דווקא אוהב לקרוא אותו) מה שאני אומר זה שיש פה בפורום לא מעט שמאשימים את מכבי שהיא מטה את השוק אללה מכבי בכדורסל. אני לא מסכים עם זה. לב"ש בהחלט היה את הכלים הכלכלים להתמודד עם מכבי על האליפות ואולי אפילו לגנוב אותה(בטח כשמכבי פחות טובה ממכבי של העונה שעברה) מי שחירבש לב"ש את העונה זה ב"ש בעצמה. לא צריך להפיל את זה על מכבי.

4. South Boy Member

מסכים עם כל מילה שלך ידידי.

5. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש כמה שחקנים בליגת העל (כדוגמת אלירן עטר) שחושבים שב"ש זה חור וחושבים שב"ש זה רע ולא מוכנים להגיע לפה בגלל השם ב"ש ולא משנה מה מקומה בטבלה.

6. EO11 בפה אליל היכל התהילה

מה שאורימור התכוון הוא שתסתכל בפרופורציות על העונה שלכם ביחס להיסטוריה ולדעתו אין לכם יותר מדי מה לדרוש. אני מסכים עם חלק מהקביעה הזו, מכיוון שלדעתי באר שבע יכלה להגיע ליותר עם הסגל שלה, אבל מקום 2/3 וגמר גביע זה בכלל לא רע. הדרך שהפסדתם את הגביע הפכה את העונה לכישלון, אבל אם זה היה נגמר בהפסד סולידי הקולות היו אחרים.

אגב, חצי מהתארים של בית״ר היו בתקופת גאידמק? 3 מהם, 4 אם אתה מחשיב את הגביע שהוא כבר היה עם רגל וחצי בחוץ והקבוצה הלכה אל הלא נודע. תור הזהב של בית״ר היה בין 92-98, עם שלוש אליפויות.

7. Civil Anti Madridista

8. DRORIKO Member

יש עוד שאלה שצריכה להישאל לגבי באר שבע. למה היא היתה העונה כל כך רדומה בינואר? ק"ש ב-2012 הביאו את סולארי ראינו איך זה נגמר, מכבי ב-2013 הביאה את זהבי ופריצה ראינו איך זה נגמר. ב-2014 היא הביאה את בדש שנתן יותר עומק במצבת החלוצים. ב"ש בינואר חוץ מלהביא בלם מחליף לא עשתה כלום! כאילו היא היתה בטוחה שהיא הולכת לשייט לדאבל וחבל לבזבז כסף. ואני כבר לא מדבר על למה לא הביאו את עטר או כל שם נוצץ אחר. אפילו תביא שחקן סביר מהליגה בשביל לעבות את הסגל שלך(בטח ובטח כשאתה יודע שהוא קצר,כמו שראינו בהמשך העונה) אלונה לא רק שקפאה על השמרים היא גם התכסחה באופן מטופש עם אג'ידה ופאיוביץ'. זה עוד משהו שלא היה קורה אצל ג'ורדי.

נערך לאחרונה ב: ‏22/5/15
  9. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

עונה שלישית שאלישע לוי לא עושה שום שינוי משמעותי בינואר וכשממש צריך שינוי משמעותי שכזה.

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  10. alexshw Member

1) הוא מאמן שחושב בקטן.
    2) אין בב"ש מערכת מקצועית אמיתית שתדע לאתר שחקנים לצרכיה בינואר. למעשה גם הובאן שנתן עונה מצוינת הוא זר שבא לפה בפוקס גדול.

11. Love Is Red Member

תעשו לי טובה יש לנו בנוער 3 שחקני נבחרות, בן גרבלי שצמח אצלנו שייך לנבחרת האולימפית.
    לוטם ז'ינו שגדל אצלנו משחק היום בשוויץ, לבוא ולהגיד שהנוער שלנו כושל זה שקר.
    לוקח זמן לגדל שחקנים טובים זה לא זבנג וגמרנו...
    אגב לאלונה לצערי עדיין אין אקדמיה אבל אני מאמין שיהיה.
    לוקח זמן רב לבנות אבל להרוס אפשר בזמן קצר מאוד...

12. Love Is Red Member

נכון אנחנו מועדון קטן עם הקהל הכי טוב בליגה!
    חתיכת שחצן מתנשא!
    תראה לי קבוצה אחת שהאוהדים שלה לא נוטשים אותה אחריי 7 עונות בלאומית ושמביאים 12,000 אוהדים למשחק עלייה!
    אנחנו מועדון גדול בזכות הקהל!
    כי אם מכבי האימפריה הבלתי מעורערת היו יורדים ליגה רוב האוהדים כולל אתה היו נוטשים את הספינה הטובעת ושוכחים מ22 האליפויות...
    אנחנו מועדון גדול ואם מועדון נחשב לגדול רק בזכןת התארים אז מעניין למה אתם במשך עשור נראיתם כמו פחי אשפה ולא כמו מועדון גדול...

Sir Alex Ferguson ו-קשר שמאלי אוהבים את זה.
  13. Raulito Madridista

אני כלל לא חושב שבאר-שבע הלכה על 'פרויקט גלאקטיקוס'. היה ברור שאחרי עונה בה נשארים בליגה בדקה ה-90 - חייבים להחליף את הסגל כי המטרות השתנו. באר-שבע 'בגלגול הקודם' הייתה עם סגל בינוני במקרה הטוב ועלוב במקרה הרע, עם כדור השלג. היא ניצלה פירצה להביא את אליניב ברדה שהוא יקיר העיר ועדיין יש לו מה לתרום מבחינה מקצועית כמובן, והימרה נכון על מאור בוזגלו. ההימור על המאור השני, מליקסון - דווקא נכשל.
    בסיס האוהדים של באר-שבע מרשים מאוד, אין ספק בכלל. גם זה מצביע על מועדון גדול אבל לא רק, כמובן.

הדרך של באר-שבע לעבר התואר עוד ארוכה גם כי מולה עומדת מפלצת כמו מכבי. גם השנה היו טעויות ואולי לאט-לאט ילמדו. השאיפה להתקדם מהר היא משהו טוב פחות או יותר. באר-שבע עשתה מה שהיא יכולה וזה לא בדיוק היה 'זבנג וגמרנו'.

בגדול הביקורת של רוב אוהדי באר-שבע לא חוצה גבול להוציא את גמר הגביע שהוא כבר סיפור אחר. אני אבין אם אף אוהד של באר-שבע לא יגיע למחזור הבא. גמר גביע הוא המקום בו 'קורים ניסים'. המקום בו יש הפתעות והפערים מצמצמים. כבר כתבתי שהפועל אשקלון מתחה את הפועל עד לפנדלים ב-2007. שעונה אחר-כך בית"ר המיליונרית של הדאבל ניצחה את הפועל החלשה רק בפנדלים. הפועל רמת-גן זכתה בגביע פעמיים. ובאר-שבע פשוט הציגה משחק מבזה שייזכר לעד. הקבוצה האחרונה מחוץ ל-4 הגדולות שלקחה אליפות זו ק"ש ומצד אחד זה תמריץ עבור באר-שבע ומצד שני אסור לה לקחת את זה כמודל. זה היה די נס.

14. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה לעשות שלשנות סטיגמה של עיר קשה בכמה שנים? ברור שמי שיגיע היום לבאר שבע ויראה את הפריחה, הבניה וההתקדמות שנעשתה בכלל בעיר, יגיד וואלה, הייתי בטוח שהמקום הזה עדיין תקוע בשנות ה-70. מבחינה מקצועית וניהולית באר שבע עדיין לא במקומות שמכבי חיפה ומכבי ת"א נמצאות בכל זאת. גם מבחינה עירונית בכל זאת ת"א קורצת יותר (אגב אלירן עטר, שתדעו, וכל הזרים של חיפה, בכלל גרים בתל אביב!), אבל באר שבע עושה התקדמות, אין ספק שעם השנים ועם המתקן והכל יהיה לבאר שבע יותר קל למשוך שחקנים. רוביק עושה המון למען באר שבע ואין לי ספק שבעוד 10-15 שנה, זו תהיה עיר שלא מזכירה במהומה את מה שהיתה בשנות ה-90 וגם לא את מה שהיא היום, וגם היום היא התקדמה מאוד. (פארק מדהים שנבנה, איצטדיון חדש, אוניברסיטה, בית חולים, פארק היי טק מרהיב שנבנה, עיר הבהדים, עיר המזרקות וכו' וכו' וכו').

מי שאומר שבאר שבע קרובה למכבי ת"א מבחינת סגל לא מבין על מה הוא מדבר וזה הוכח השנה. עם כל הכבוד לפנטזיות של אוהדי באר שבע, יש מציאות, והמציאות אומרת שבאר שבע יותר טובה מהשאר, בוודאות, אבל היא עדיין רחוקה ממכבי ת"א, בניהול, במקצוענות, וגם מבחינת שלד שחקנים. להפועל ב"ש אין כיום שחקן אחד, אולי פרט לג'ון אוגו שיש לו מקום בהרכב של מכבי ת"א, אפילו לא בוזגלו ומליקסון. בשביל שהפועל ב"ש תתקרב לשם, היא צריכה לפתוח הרבה יותר את הכיס. כיום, אלי ברקת, מי שמשקיעה בקבוצה, כלל לא מפסיד עליה. ברקת מנהל מספר חברות, שהם בשנה מכניסות משהו באיזור 300 מיליון דולר, מאחר ויש חוק במדינת ישראל שהוא חוק החברות שאומר שעל רווחים אתה משלם 25%, יש גם תת חוק שאיש לא מכיר, שאם אתה משקיע בחברות בישראל, ואתה מבצע פילנטרופיה, אז מורידים לך 1% מחוק החברות שנשאר אצלך, כך שבמקום לשלם 75 מיליון דולר, הוא משלם מס 72 מיליון דולר. מה הוא עושה עם ה-3 מיליון דולר הללו? משקיע בב"ש. יש לו המון סיבות, אם זה פרסום, תעסוקה לאישה, פתיחת דלתות בעולם (אוי אין לכם מושג כמה דלתות נפתחות), וכו' וכו' וכו'. תוסיפו לזה את ההכנסות הטבעיות שבאר שבע מכניסה, מענקים והאיצטדיון החדש שמגיע, ואדון ברקת מסיים את השנה באיזון תקציבי, והוא כלל לא מפסיד מהכיס שלו. מיץ' גולדהר, משקיע במכבי ת"א, כל שנה מהכיס שלו, 50 מיליון שקל, נכון שבשבילו זה בוטנים, הרי השווי שלו בספרים, ולא בנייר הוא במיליארדי דולרים, אבל גולדהר, אין לו עסקים בישראל, אז אין לו את ההטבה שיש לאלי ברקת (ושחר ולמעשה כל בעלים שיש לו במדינה). זה היה רק שתבינו את הפרופורציה. ב"ש לא מסוגלת להתחרות עם מכבי ת"א מקצועית, לא בנושא של צוות מקצועי (שתבינו השנה, התקציב של הצוות המקצועי של מכבי ת"א, לא מדבר על שחקנים, הגיע ל-30 מיליון שקל, כמה נראה לכם היה התקציב של ב"ש? אפילו לא 20% מזה!) ולא בנושא של שחקנים, זו עובדה. היחידה שיכולה לעשות זאת זו מכבי חיפה. בשביל שהפועל ב"ש תוכל להתמודד מקצועית עם מכבי ת"א, ברקת צריך להכניס ידיים עמוקות לכיס ולהפסיד כל שנה. הוא יעשה את זה? אני מאוד בספק, ועדיין, אני כולי מלא מחמאות להפועל ב"ש, מקבוצה שעד לפני כמה שנים שיחקה בליגה השניה כבדרך קבע, וקבוצה שלפני שלוש שנים עוד ניצלה מירידה במחזור האחרון, היא הגיעה פעמיים ברציפות לאירופה, סיימה מקום 2, עשויה לסיים שוב מקום שני, והגיעה לגמר הגביע! זו חתיכת התקדמות עצומה, מי שחושב שבאר שבע יכולה להשתלט על הכדורגל הישראלי? טועה ומטעה, בטח ובטח כשגולדהר, בכלל לא סופר לא אותה ולא אף קבוצה בישראל, כשהוא מדבר על אירופה כמטרה להצלחה ועל בניית מתקן אימונים חדש ואיצטדיון בבעלותו. הפועל ב"ש יכולה לקחת תואר פה ושם, ולהישאר בחבורת הצמרת ובשבילה ולעומת העבור של 30 השנים האחרונות זה כמו דאבל, אבל באר שבע, כמו רוב הקבוצות בליגה, פשוט נמצאות במקום רחוק הרבה יותר ממה שחושבים ממכבי ת"א, כך שלא נותר אלא להעריך את מה שהפועל ב"ש עושה ב-3 השנים האחרונות, כי זה פשוט להוציא מים מהסלע, בזמן שמכבי חיפה מעמידה תקציב 80 מיליון שקל ומתרסקת, והפועל ת"א זו קבוצה שכל מה שיש לאוהדים שלה להתרפק עליו זה סרטונים ביו טיוב, כי החברה שסובבים שם הם חארות שחשובים על איך לעשות פרסום סטייל טביב.

נערך לאחרונה ב: ‏22/5/15
  15. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

שוב, אני אשאל את זה ככה - אתם חושבים שקבוצה שמעולם לא שיחקה בליגה הראשונה יכולה להיחשב למועדון גדול אם יש להם עשרת אלפים אוהדים בממוצע למשחק?
    מה זה השטויות האלה?!

ריבוי אוהדים מעיד על מועדון אהוד ולא גדול. נאמנות אוהדים שייכת לאופי הקהל ולא קשורה למעמדו של המועדון. זה כל כך מובן מאליו שאני תוהה למה אני צריך להדגיש את זה.

מצב נושא:
הנושא נעול.