הפועל באר שבע 14/15: מסיימים במקום השלישי, ברק בכר מונה למאמן

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Love Is Red, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. South Boy Member

יש חרושת שמועות וספינים מסביב לעניין הזה, נראה לי מאוד מוקדם לנהל מו״מ מול מאמן בקליבר הזה כך שהידיעה הזאת או כל ידיעה על מאמן כזה או אחר היא כנראה המצאה של ליצני החצר של התקשורת הישראלית.
    אבל הלוואי והידיעה הזאת תתברר כאמת בקיץ.

נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk

2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

במקביל יש גם שמועות שסיכמנו עם אופיר מרציאנו, למקרה שהמשא ומתן שמתנהל לאחרונה עם אג'ידה לא יסתיים בהצלחה...

3. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

קשה להתייחס ברצינות לשמועות בכזה שלב של העונה.
    עוד לא נכנסנו לפליאוף וכבר שמועות על העונה הבאה ? לא רציני..

4. עידן444 Member

המשמעות היחידה היא, לשמחתם של אוהדי ב"ש, שאין עשן בלי אש וכנראה אלישע בעונתו האחרונה בהפועל ב"ש בקדנציה הנוכחית. אני במקומו הייתי די מתבאס רגע לפני הכניסה לאצטדיון החדש...

5. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש שמועות ויש שמועות.
    מרציאנו כבר סגר את התנאים הכספים שלו בבאר שבע בינואר, והיה כבר אמור להיות השוער הראשון שלנו, אבל בגלל הסירוב של אלישע לשחרר את דובב גבאי לאשדוד, בן זקן לא אישר את העיסקה.
    לדעתי הסיכום בין באר שבע למרציאנו עדין קיים ופשוט נדחה לקיץ. אם המשא ומתן אם אוסטין יכשל, אז כניראה הסיכום יהפוך לחתימה רשמית.

מרציאנו (כמו נואקמה שכניראה גם יגיע בקיץ), הוא החתמה של אלונה, שהחליטה כראש המערכת, לאור הבעיות עם חידוש החוזה של אוסטין, להביא אותו לקבוצה.
    לכן, לא משנה מי יהיה המאמן, אם אוסטין לא יאריך חוזה, מרציאנו ככל הנראה יהיה השוער הבא שלנו.

בנוגע לברק בכר, כמו השמועות על ניס ורן בן שמעון לפניו, מדובר בעיקר בשמועות, ומוקדם מאוד לדעת מה יהיה.
    כל הקהל מקווה שאלישע לא ימשיך בעונה הבאה, אבל אם ניקח גביע, ההרגשה שלי שאלונה תשאיר את אלישע לפחות לעוד עונה.

6. Telkiyski Member

אני במקום אלונה גם הייתי נפרד מאלישע.
    למרות שחייבים לציין "לזכותו" שמבחינת המצב בטבלה אין מה לבוא אליו בטענות.
    לב"ש יש תקציב 3-4 בגודלו בליגה (נראה לי) והיא מקום 2-3. זה בסדר לגמרי.
    הקטע שבאר שבע מציגה המון משחקים חלשים ואם נודה באמת היא די גונבת נצחונות הרבה פעמים עם כל מיני 1-0 בהרצליה ממצבים נייחים של בוזי. אני חושב שלקהל שלהם מגיעה קבוצה שיותר כיף לבוא לראות אותה.

7. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

שלישי בליגה. אחרי מכבי וחיפה.

בכל מקרה שתי נקודות לגבי ב"ש: 1. הציפיות אחרי שנה שעברה. לפני שנתיים ב"ש ניצלה במחזור האחרון, שנה שעברה היא סיימה שנייה. ציפו לאיזשהו קו של התקדמות וזה לא קרה. הרי בתכלס, ההתרסקות של מכבי חיפה גרמה למעשה שב"ש היא הקבוצה השנייה בארץ (זה לא שב"ש עברה את חיפה בזכות מהלכים נכונים..פשוט חיפה התרסקה וכל היריבות שלה נהנות מזה. לא שאכפת לב"ש מזה כן.) אז כביכול ציפו ממנה ליותר עליונות. בסך הכל ברוב המשחקים ב"ש פוגשת קבוצות נחותות ממני כלכלית ומקצועית והיא פשוט לא נראית טוב מולם. אם זה רעננה או נתניה או אפילו הפועל ת"א. 2. היחלשות היחסית של מכבי. בהשוואה יחסית ל2 העונות הקודמות גורמות לתחושה של כאילו פיספוס שב"ש לא מצליחה להתקרב אליה יותר מדי.

אבל שוב, אין גרף התקדמות משנה שעברה. זה לדעתי המפתח. וזה למרות שכביכול הסגל חוזק משמעותית.

שי אוהב/ת את זה.
  8. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

1. זה לא רק הנפילה של מכבי חיפה אלא גם הנפילה של הפועל ת"א (הייתי מכניס כאן את בית"ר י"ם, אבל בית"ר יותר מידי עונות בתחתית כדי לספור אותה).
    כל המועדונים הגדולים שזכו בתארים בעשרים השנה האחרונות, למעט מכבי ת"א כמובן, מציגים עונה נוראית.
    זה נותן לנו צאנס נדיר למתג את עצמנו כמועדון מס' 2 בארץ.

2. אבל לצערנו, בגלל אלישע, אנחנו מפסידים את המיתוג ואת השאריות (גביע המדינה בשנה שעברה) לקריית שמונה, שעל הנייר נחותה מאיתנו בכל פרמטר (תקציב, קהל, מסורת, לדעתי גם מבחינת איכות הסגל).

3. בשנה שעברה נאבקנו עם מכבי רוב העונה, רק כדי להתפרק בפליאוף העליון ולגרום לפער אדיר של נקודות בסוף השנה. תוסיפו לזה את הזכייה של קריית שמונה בגביע (כשהיא מדיחה אותנו ומסיימת במקום השלישי בטבלה) ותגלו שבסופו של דבר קריית שמונה עשתה עונה טובה משלנו בשנה שעברה.

4. השנה הסגל שלנו קיבל חיזוק משמעותי (מליקסון, ארבייטמן, חובאן, אוגו, גורדנה כאס מהספסל), מכבי נחלשה, ועדין אנחנו לא באמת במאבק האליפות, כששוב קריית שמונה עושה עונה טובה מאיתנו.

5. עכשיו תוסיפו לכל מה שכתבתי כדורגל בינוני ומטה ברוב שלבי העונה, ותקבלו את הסיבה למה אנחנו רוצים שאלישע יעזוב את המועדון (גם אם נזכה בגביע).

9. עידן444 Member

יש לי גיס באר שבעי לשעבר, אוהד הפועל ב"ש, לא אחד שמתלהם, לא אחד שרץ אחרי הזרם, ובדרך כלל ריאלי.

הוא חושב שאלישע טוב לב"ש. הוא חושב שאלישע קידם את ב"ש בצורה יפה.

בתחילת העונה הוא לא ספר את מכבי חיפה. האמת שהתווכחתי איתו לא מעט בנושא. די הרמתי גבה לגבי חוסר האמונה שלו במכבי חיפה. עובדתית הוא צדק. מניח שהעקרון המנחה שלו הוא ההמשכיות והבסיס הטוב שיש בב"ש לעומת מכבי חיפה שכל עונה עושה הרבה רעש וצלצולים אבל הבעיות נשארות אותן בעיות... ככה שיתכן שב"ש בכלל לא נהנית מהחולשה של מכבי חיפה... היא כבר עונה שניה פשוט קבוצה טובה יותר עם שחקנים טובים יותר בלא מעט עמדות, ויש המשכיות.

לרגע אחד הוא לא חשב שהפועל ב"ש יכולה לקחת אליפות כי מכבי ת"א פשוט גדולה עליה.

אני חושב שזו הסתכלות די ריאלית. מי שציפה מב"ש לפחות ממה שהיא השיגה עד כה- מזלזל מידי. מי שציפה ליותר, זה מצוין, וטוב לשאוף, אבל צריך להבין שיש סיכוי גם לאכזבה.

לגבי סגנון המשחק יש לי איתו מחלוקות, בטח בחלקים מסויימים של העונה. הוא טוען שבדרך כלל היריבות של ב"ש הן אלה שמגעילות את המשחק, מקשות מאוד, וגם לב"ש, כמו לק"ש, ולאחרונה אפילו מכבי ת"א- לא תמיד יש את הפתרונות.

10. Love Is Red Member

גיס שלך הוא לא ריאלי הוא אופטימי...
    היכולת תחת אלישע לא השתפרה במילימטר מה שהשתפר זה איכות.השחקנים והסגל...
    להאשים את הקבוצות האחרות במשחק מגעיל זאת חוצפה.
    למה מכבי תל אביב מסוגלת לפצח בונקר למה קריית שמונה מצליחה להשיג יותר נקודות?
    הגיס שלך עיוור...

נערך לאחרונה ב: ‏27/2/15
    Nave אוהב/ת את זה.
  11. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

מכבי ת"א גדולה על באר שבע? אולי אנחנו לא ראינו העונה את אותם משחקים. מכבי השנה מאוד פגיעה, מאוד בינונית, מפסידה נקודות במקומות שהיא לא הפסידה בהם נקודות בשנתיים הקודמות, ויש הזדמנות אמיתית לזכות באליפות השנה לקבוצה עם סגל איכותי כמו של באר שבע.

מילא להיאבק עם מכבי על האליפות עד הסוף ואז להפסיד תתואר, אבל ביכולת הנוכחית, כמו בשנה שעברה, מכבי תסיים את העונה עם פער דו ספרתי מבאר שבע, וזה לא אמור לקרות בעונה כל כך בינונית של מכבי.

12. עידן444 Member

גם ק"ש איבדה לא מעט נקודות ונשארה ללא מענה מול קבוצות נחותות. מי שהפסידה מעט נקודות במשחקים הקטנים היא מכבי ת"א שעושה זאת בעזרת כוח ההרתעה שלה.
    ואתם מוזמנים להצטרף לעליהום על מכבי ת"א כמה שאתם רוצים. הם בתקופה פחות טובה כעת. זה הכל. אחוזי ההצלחה שלהם מרשימים. הם לא מבריקים. אבל לרוב הם עושים את העבודה, ובהרבה מקרים זה אפילו נראה קל.
    5-0 בשבת מול סכנין ופתאום הזמרות ישתנו חזרה לכמה מכבי ת"א גדולה ובדרך לטרבל.

13. עידן444 Member

אולי לא שמת לב, אבל דיברתי על ההערכות שלו בתחילת העונה שהן די ריאליות ומדויקות, והבאתי את זה בעיקר כתגובה על כך שב"ש נהנית כביכול בגלל שמכבי חיפה חלשה וכשנתתי את הדוגמה לאדם ריאלי, אוהד ב"ש, שממש לא ראה במכבי חיפה זו שיכולה להפריע להפועל ב"ש להיות האיום על מכבי ת"א.

14. עידן444 Member

אגב, אם כבר מדברים על כוח הרתעה, ב"ש לטעמי הצליחה לייצר כזה בוסרמיל. היכולת שלה כשהיא יוצאת מתחומי הנגב נפגמת פלאים. המצב אף מחמיר כשהיא חוצה את קו פ"ת צפונה.
    למעשה אני חושב שהם צריכים להביע תודה עמוקה למקימי אצטדיון המושבה...
    אולי אני טועה אבל נראה לי שזה האצטדיון היחיד שב"ש ניצחה בו מחוץ לוסרמיל... זה משהו שצריך לתת עליו את הדעת...

15. Love Is Red Member

ניצחנו גם בטדי.

מצב נושא:
הנושא נעול.