הפועל באר שבע 14/15: מסיימים במקום השלישי, ברק בכר מונה למאמן

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Love Is Red, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. DRORIKO Member

הוא חלוץ צד. אנחנו דיברנו על חלוץ 9.

לגבי מתחת לחלוץ. את דעתי על ברדה אתה כבר יודע. אני אישית חושב שהוא צריך להיקבר עמוק בספסל. אומרים שמליקסון יכול לשחק מתחת לחלוץ אבל לפי משחקי האימון נראה שגם בכר בונה עליו בתור שחקן אגף.

דוידזדה מאז ההייפ שהיה לו לפני איזה שנתיים רק בירידה. עושה יותר מדי טעויות בהגנה ולא תורם כמעט להתקפה.

2. EO11 בפה אליל היכל התהילה

@Sir Alex Ferguson

תגיד אחי, אתה מסתבלט עליי? עבר בקבוצות בכירות? חוץ מהנוער של צ׳לסי והרטה ברלין שימיה הגדולים תמו עוד לפניי שנולדתי, מתי שהר היה בקבוצה בכירה במדינתה ולא רק שקבוצה בכירה, מתי הוא היה בקבוצה עם שאיפות שהן מעבר להישאר בליגה? קל לייצר מציאות לאור הרזומה שלו באירופה, אבל מי שעוקב אחרי השחקן בקביעות יודע שמדובר בשחקן תחתית קבוע, שמצטרף לקבוצות ללא יומרות וגם שם לרוב לא מצליח בכלל.

בפעם הקודמת בישראל היה לו את איתי שכטר בעונת שיא לידו, טוטו תמוז, ערן זהבי, ביברס נאתכו, ורמוט ובקיצור - הקבוצה הכי מוכשרת שהייתה פה, שם הוא היה כינור שני ולא הגיע עם ציפיות גבוהות מסביבו. בבאר שבע הוא לא מגיע לקבוצה ברמה כזו, והוא מגיע עם ציפיות כלפיו, בטח עם משכורת כזו. אז לדעתי לפחות, אין בכלל מה להשוות.

ואם היו מביאים את הסרבי הזה והייתי מסתכל על הרזומה, הייתי אומר שזו חידה גדולה שנוטה לכיוון לא טוב לקבוצה ששואפת למעלה. יש לו רזומה עלוב מבחינת כיבושים ומספר דקות בממוצע לקבוצה, למעט העונה האחרונה והקדנציה בהפועל.

עידן444 ו-DRORIKO אוהבים את זה.
  3. Love Is Red Member

ואצלנו יש לו את הובאן, את אוגו, את בוזגלו שכבר שנתיים מוביל אותנו בצמרת, את מליקסון שאומנם עונה שעברה היה גרוע אבל אם יחזור לעצמו אנחנו עוד נתפוצץ אפילו יותר.
    בקיצור הוא בא אומנם כחלוץ היותר בכיר לכאורה אבל זה רק לכאורה, הוא בא לקבוצה מעולה.
    ואל תשכח שיש לנו את וואקמה, את ארבייטמן ועוד.

4. EO11 בפה אליל היכל התהילה

״אם יחזור לעצמו״... השורה על מליקסון מראה בדיוק את ההבדל בין הפועל של אז אליכם. הפועל של אז הייתה קבוצה יציבה, מפחידה, משופעת בשחקנים איכותיים שנותנים תוצרת ממשחק למשחק. אתם? הובאן היה ממש לא יציב בחצי העונה האחרון, מליקסון היה פח כל העונה, ארבייטמן כמו הובאן וכו׳. איפה אתם ואיפה הפועל של 10-11, היחידים שהם באמת יציבים וברמה גבוהה הם בוזגלו ואוגו.

DRORIKO אוהב/ת את זה.
  5. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה בנוגע לאספניול? לאוקזר? נראה לי שאתה צריך לרענן קצת את הידע שלך בהיסטוריה. עבור שחקן ישראלי מדובר בקבוצות בכירות.

6. EO11 בפה אליל היכל התהילה

קצת מביך אחי, כי אוקזר בעונה ששהר היה שם סיימה במקום האחרון וירדה ליגה.
    באספניול, שגם לא הייתה קבוצת צמרת שנים רבות, הוא שיחק 602 דקות, שזה פחות משבעה משחקים בעונה במצטבר.

אז שוב, מתי שהר היה בקבוצה שיש לה שאיפות שהן מעבר להישאר בליגה?

7. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אנחנו מדברים על שחקן ישראלי שחותם בהפועל באר שבע. ולכן לשחק בקבוצה כמו אספניול שהיא קבוצה קבועה בליגה הראשונה בספרד או אוקזר שהייתה במשך שנים קבוצת צמרת בצרפת אלה קבוצות בכירות ביחס לליגה בישראל.
    קצת פרופורציות, אנחנו עדין נופלים (והרבה) מהליגה הראשונה בספרד, צרפת והולנד, ולכן צריך לכבד עבר של שחקן במועדונים באותם ליגות.
    יש בישראל זרים שמגיעים מליגות נידחות מאפריקה או מליגות שהם פחות טובות מישראל אז שחקן שמגיע עם עבר בקבוצות מהליגות הטובות בעולם, קצת כבוד לא יזיק. וכן, אין לי ספק שאם היה מדובר בחלוץ סרבי בגיל של שהר ועם רזומה דומה התגובות היו אחרות לגמרי.

8. DRORIKO Member

הבונדסליגה היא ליגה טיפה פחות טובה מהספרדית וגם שם בן שהר יובש על הספסל ובאמצע השנה שוחרר לבונדסליגה השניה. ואנחנו מדברים על רק לפני שנתיים. אז בוא לא נהפוך אותו עכשיו ל"שחקן של ליגות בכירות".

נערך לאחרונה ב: ‏8/7/15
  9. EO11 בפה אליל היכל התהילה

אני חושב שבין מה שכתבת בהתחלה לבין מה שאתה כותב עכשיו יש הבדל עצום, אתה ציינת ״שחקן ששיחק בקבוצות בכירות״, אז לא חבר, אלה ממש לא קבוצות בכירות, לא משנה באיזה ליגה הן משחקות. אני די בטוח שביחס לרמה של מכבי לדוגמה, אף קבוצה מהקבוצות של שהר לא הייתה עומדת מולה.

10. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה יודע שבתקופה של סהר אספניול העמידה תקציב של 50 מיליון יורו? כמעט פי שלוש מהתקציב של מכבי באותה עונה...

11. yedidel Member

אתם מדברים פה כאילו חלוצי ארץ הקודש הבכירים מפגיזים באירופה.
    חוץ מתומר חמד איזה חלוץ ישראלי בדיוק שרד באירופה? אלירן עטר עם 7 דקות משחק במצטבר? שכטר עם 20?
    בן בסט כל כך הוכיח את עצמו יותר משהר שהוא מרוויח יותר?

לא יודע איזה עונה שהר ייתן. אני כן יודע שאני מעריך שחקן שנלחם להישאר ברמות הגבוהות (וכמעט כל קבוצה שהוא עבר שם זה עדיף מהקבוצות צמרת פה), מאשר כל מיני ערן זהבי ויניב קטן למיניהם שנהנים לחגוג פה על הליגת פח שלנו.

12. EO11 בפה אליל היכל התהילה

אני אוהב את זה ש״איקס מרוויח ככה אז למה וויי לא?״

זה שמכבי תל אביב נתנה משכורת גבוהה לבן בסט זה בדיוק מאותה סיבה כמו באר שבע - הצהרת כוונות טיפשית. בן בסט מעולם לא הוכיח שהוא חלוץ ברמה גבוהה, ולמרות שהוא הבריק מדי פעם, גם מהרכישה שלו ממש לא התרשמתי בזמנו, וזה שנתנו לו משכורת גבוהה לא אומר שזה בסדר שבאר שבע עשתה אותו דבר עם שהר (אגב בן בסט עשה קריירה מרשימה יותר לדעתי).

ולהשוות את שניהם לעטר זה ניתוק מהמציאות. עטר הוא סופרטאר שעשה פה שמות בליגה במשך כמה שנים טובות.

13. alexshw Member

שוב שהר אולי היה מבקיע במספרים דומים אם היה נשאר בליגה שלנו. זה לא תסריט דמיוני.

Sir Alex Ferguson ו-yakar אוהבים את זה.
  14. yedidel Member

אבל ברגע שמכבי משלמת סכומים כאלה, עם זה אתה מתחרה.
    אגב - לא מאמין שהוא מקבל יותר מ350.

ואלירן עטר יכול להמשיך לסבסב את שניר משען ומשה מישאלוב, זה לא מדד לכלום. באירופה הוא נכשל קשות

15. Raulito Madridista

אלירן עטר נכשל באירופה אבל יש לו הרבה יותר מניות מאשר בן-שהר, מצטער. הוא משחק כדורגל באמת איזה 7-8 שנים כבר ולא כמו בן שחיי על חודש פה ושם, עונה אחת טובה בהפועל ועוד חצאי עונות. אלירן עטר היה זה ששם קץ ל'קללת החלוצים' במכבי והוא היה שחקן העונה לפני שחתם בצרפת. הוא הרבה יותר מגוון מבן-שהר. הרזומה של בן באירופה? אספניול - 22 משחקים ושער אחד, לא משהו שהייתי מתגאה בו. שני שערים בהרטה ברלין ב-18 משחקים, אם אתה לא מתכוון להיכנס לעובי הקורה ולהחשיב גם את המשחקים במילואים כמובן. גם פאביו ג'וניור שיחק ברומא אגב, נו אז מה? אני חושב שכאשר קבוצה מנחיתה שחקן בסכום כזה, ובאר-שבע יכולה לשלם אבל לא כמו מכבי, בכל-זאת - מצפים לערך מוסף גדול ולא להסתפק ב-'הוא יהיה שדרוג לעומת דובב גבאי(עזב) או שהוא יותר טוב מארבייטמן'. למה לא לחכות עוד קצת זמן ואולי בן שהר גם היה מפחית מהדרישות שלו?

מצב נושא:
הנושא נעול.