הפועל באר שבע 14/15: מסיימים במקום השלישי, ברק בכר מונה למאמן

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Love Is Red, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. סמואל אטו Member

מאור מליקסון הוא שחקן שמתמוטט מלחץ.
    הלחץ שהיה עליו להצליח בעונה שעברה היה בלתי נסבל עבורו.
    העונות היחידות בהן הראה יכולת טוב היו כשלא היה עליו לחץ מיוחד. ב״ש כקבוצה אמצע וויסלה שם הוא לא הכיר אף אחד ואף אחד לא הכיר אותו.
    הדרך היחידה להוציא ממנו משהו לקראת העונה הבאה יהיה להפוך אותו לשחקן ספסל שתורם במידת הצורך, אבל גם אז הוא יהיה נתון ללחץ של מאבק האליפות.

2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

מצטער, אבל התגובות כאן בנוגע למליקסון נובעות מחוסר ידע.
    בזמן שאני ואחרים עקבנו אחרי כל צעד שלו וראינו משחקים מלאים שלו בפולין וצרפת, ובמקרים שהמשחקים לא שודרו ראינו כל תקציר אפשרי של הקבוצה שלו, אנשים כאן כותבים את דעתם על השערות נטו כשאני בספק שאותם אנשים בכלל ראו חמישה משחקים של מליקסון בפולין וצרפת גם יחד.

מליקסון פרץ בגיל מאוחר יחסית, בגיל 23 כשהגיע אלינו ועזר לנו לעלות מהליגה הלאומית לליגת העל.
    הכישרון תמיד היה שם, כפי שראינו במשחקים שלו במדי בית"ר י"ם, מכבי חיפה וכפר סבא, אבל הוא היה זקוק לחום, האהבה והתמיכה בבאר שבע כדי לפרוח.
    אני מזכיר לכל מי ששכח, שהפועל באר שבע באותה תקופה לא הייתה הפועל באר שבע של ברדה ובוזגלו, אלא הפועל באר שבע של קדוסי וזיו כבדה, ולאחר מכן של דוד רביבו וברק בדש, אלה השחקנים ששיחקו ליד מאור מליקסון, ולכן מראש המטרות היו אחרות (סך הכל להגיע לפלייאוף עליון).
    בעונת הדאבל של הפועל ת"א מליקסון היה השחקן הכי טוב בליגה ביחד עם ורמוט והגיע לדאבל דאבל למרות הסגל החלש שלנו (10 שערים ו11 בישולים מעמדת הקשר).
    מליקסון היה היהלום שבכתר באותה התקופה, ולא סתם אחרי שהוא עזב לפולין התרסקנו ומקבוצה שנאבקת על פלייאוף עליון (מקום 6 כשעזב) סיימנו עונה בפלייאוף אמצע טבלה וגם זה אחרי ניצחון עם יותר מזל משכל במחזור האחרון של העונה הסדירה על מכבי בבלומפילד.
    פולין, בתקופה שמליקסון הגיע אליה, הייתה ליגה חזקה וטובה יותר מישראל, עם כניסה של בעלי הון שהשקיעו הרבה מאוד כספים בכדורגל הפולני.
    הקבוצה של מליקסון הביאה אותו בינואר כשהיא במקום השני במטרה אחת, לזכות באליפות. וזה בדיוק מה שקרה כשמאור נבחר לתגלית העונה ולנבחרת העונה בפולין ואפילו קיבל הצעה להתאזרח ולשחק בנבחרת פולין. זה עד כמה מליקסון היה טוב בפולין.
    אז לבוא ולהגיד שמליקסון מתאים רק לקבוצות קטנות או שהוא לא מסוגל לזכות בתארים או שהוא לא עומד בלחץ זה פשוט להתעלם מהעובדות בשטח. מליקסון הגיע בפולין למועדון שהעמיד תקציב גדול יותר מכל קבוצה אחרת בישראל באותה תקופה, שהציפיות שלו ממליקסון היו גבוהות, ומליקסון זכה עם אותו מועדון באליפות כשהוא השחקן המרכזי של הקבוצה שלו. כלומר, למרות הציפיות, ברגע שהיה מסביבו סגל איכותי, מאור המשיך לפרוח ולהיות מצוין.
    לאחר מכן הגיעה קבוצה מהליגה הראשונה בצרפת, שהיא ליגה חזקה יותר מהליגה הפולנית, והחליטה לרכוש אותו. אם זה לא מלמד על האיכות שמליקסון הציג באירופה אז מה כן מלמד? גם כאן, כל עוד הקבוצה הייתה במצב כלכלי טוב, הם לא רצו לשמוע בכלל על מכירה של מליקסון. רק כשהמצב הכלכלי של הקבוצה הצרפתי היה רע, הם הסכימו לוותר עליו. שוב מעיד על ההערכה שמליקסון זכה לה.

לסיכום, מליקסון עשה 3 עונות מצוינות בהפועל באר שבע, 2 עונות מצוינות בפולין ו 2 עונות טובות בצרפת, רחוק מאוד מכישלון.
    אז אני מבין שקשה לאוהדי בית"ר י"ם/מכבי חיפה/הפועל ת"א/מכבי ת"א לפרגן למליקסון, בכל זאת את התקופה הטובה בישראל הוא עשה בבאר שבע ולא במועדון שזוכה לסיקור תקשורתי כמו הקבוצות למעלה, ואז הוא עבר לחו"ל וגם שם לליגות שפחות זוכות למעקב של האוהד הישראלי הממוצע, אבל אוהדי הפועל באר שבע, לפחות אלה עם זיכרון ארוך ובמיוחד אלה שהמשיכו לעקוב אחרי מליקסון יודעים שהוא אחד מהשחקנים הגדולים שהיו בבאר שבע.

בנוגע לעתיד, ההכנה הלקויה בקיץ ביחד עם הטיפול הלא נכון בפציעה שלו פגעה לדעתי המון ביכולת של מליקסון.
    העונה הקרובה, אחרי שיעשה הכנה כמו שצריך וכניראה יעבור ניתוח קטן שאותו הוא דחה כל השנה בגלל הרצון להמשיך ולהיות זמין לקבוצה, לדעתי תהיה אחרת לגמרי. וגם אם לא, אני עדין לא אשכח את אותם 7 שנים מצוינות של מליקסון, גם אם זה פחות מרשים אוהדים ישראלים מלהיות חלק מאליפות של הפועל ת"א, מכבי חיפה או מכבי ת"א בישראל.

נערך לאחרונה ב: ‏10/6/15
    Maccabi Diamond ו-yakar אוהבים את זה.
  3. gilad16 Member

תסלח לי אבל יש אנשים שכן ראו אותו בפולין וצרפת וחושבים קצת אחרת.
    בצרפת כתבת שהיו לו עונות טובות? אולי עניין של תיאום ציפיות חסר לנו.
    הוא היה בסדר, משחקים שהבריק עם נגיעות יפות ומשחקים שלא הגיע בכלל.
    קשה לי לקרוא לזה הצלחה גם אם זה לא כישלון.
    העונה האחרונה הייתה כישלון ולירן צודק שעונות גדולות בקבוצות צמרת כמעט ואין לו.
    הוא טועה לדעתי רק אם הוא חושב שמליקסון לא יכול לתת עונה כזו.
    מקווה שעונה הבאה הוא יוסיף שנה גדולה לקריירה, אני מאמין שהוא יכול.

4. Raulito Madridista

למה שאני לא ארצה לפרגן למליקסון, כי הוא שיחק בבית"ר לפני איזה 13 שנה? מה לי ולו? אין שום סיבה שתהיה לי אנטי כלפיו.

הוא ממש לא היה השחקן הכי טוב בארץ יחד עם ורמוט באותם ימים, גם שכטר היה חלק מהקרנבל, ברק יצחקי ועוד ועוד.
    עונה אחת מהתקופה בהפועל באר-שבע הייתה בליגה הלאומית, אז תסלחו לי שאני לא נופל מהכיסא על המספרים שהוא העמיד.
    לפי הרזומה שהציגו כאן של מליקסון הוא שחקן יותר טוב מערן זהבי, הבליטו כאן 7 עונות של הבחור..לא נראה לי.
    כולם אשמים בכישלון חוץ ממאור מליקסון עצמו אני מניח לפי מה שאתם אומרים. כמו להפיל את האחריות לעונה פח של גארת' בייל - בכריסטיאנו רונאלדו ש'לא מסר לו' או כאלה דברים. שחקן גדול צריך לקחת אחריות. וכמובן שזה לא אותו לחץ בזמן שאתה חוזר ארצה בתור המושיע לבין להיות המנהיג של חבורת שחקנים בינוניים כמו הפועל באר-שבע של גיא עזורי ועוד ועוד.

מליקסון לא יהיה הבדל בין הפועל באר-שבע אלופה לבין הפועל באר-שבע שמסיימת במקום השני. הוא צריך לקבל קרדיט קצת יותר רחב אולי בהתחלה אבל אם ימשיך לזייף אז מקומו על הספסל. הוא יהיה יותר טוב בעונה הבאה, השאלה היא עד כמה. ולגבי השחקן מתחת לחלוץ - אל תהפכו אותו לאיזה ברקוביץ' כי הוא לא. ואין לו ראיית משחק כמו גילי ורמוט או ביבראס נאתכו, הרבה פחות.

5. yakar Member

מליקסון , גם בעונה האחרונה שהייתה חלשה מבחינתנו , היה השחקן שהכי התפעלתי ממנו בבאר שבע. גם אם לא הולך לו , הוא משקיע כמו 4 שחקנים.

ויש לו ראיית משחק מטורפת , פשוט אין לנו שחקנים שינצלו את זה. החלוצים העונה היו מאוד סטטים . מאוד מאוד . כל חצי תנועה של דובב ומליקסון ומצא אותו כמעט במיידי .

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  6. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

ראיתי נתון בעונה שהקבוצה שלו ירדה ליגה בצרפת, שהוא היה חמישי בליגה ביצירת מצבים לשחקנים אחרים. חמישי. בליגה הצרפתית. בקבוצה שירדה ליגה. זוכר גם שנבחר מס' פעמים לשחקן החודש של הקבוצה שלו על ידי האוהדים.

מליקסון שיחק בישראל בהפועל באר שבע, שנרצה או לא, הייתה קבוצה שהשאיפות שלה הסתכמו בפלייאוף עליון אבל בגלל בחירות לא נכונות של אלונה בשנים הראשונות היינו שווים רק מאבקים נגד הירידה, אלא שהיה לנו את מליקסון שעונה אחר עונה היה הגורם הכמעט יחידי שמנע מאיתנו להיכנס למאבקי הירידה.
    בליגת העל הוא לקח אותנו על הגב והעובדה היא שברגע שהוא עזב החלה ההידרדרות שהסתיימה רק ששחקנים כמו ברדה ובוזגלו חתמו במועדון.

עכשיו קח את מליקסון, ושימו אותו בהפועל ת"א שזכתה בדאבל, או במכבי חיפה שלקחה אליפות והגיעה לליגת האלופות, הוא לא מסיים כאלוף ישראל? הוא לא מגיע לליגת האלופות? הוא לא בשנים שלו אצלנו היה מהשחקנים הטובים בארץ?

בוזגלו לא לקח אליפות בקרירה לפי מה שאני יודע, גם לא גביע, אז מה, מה זה אומר? זה אומר שבן בסט שכן לקח אליפות השנה טוב ממנו? בדש שכן לקח אליפות טוב ממנו? ואם בוזגלו היה עוב בקיץ הקודם למכבי ת"א ובדש/בן בסט היו עוברים אלינו, בוזגלו לא היה היום אלוף ישראל?

העובדה היא שכמליקסון הגיע לפולין, לליגה חזקה יותר מהישראלית, לקבוצה שהייתה טובה יותר מכל קבוצה אחרת בישראל, הוא היה שחקן משמעותי וזכה באליפות.
    העובדה היא שבכל התקופה בפולין הוא היה שחקן משמעותי בקבוצה גדולה עם קהל גדול וציפיות גדולות.
    אז בגלל שהעדיף ללכת לקבוצת תחתית בליגה חזקה יותר הוא פתאום חלש מנטלית? אז בגלל שהעדיף בזמנו לעבור לפולין מאשר לעבור להפועל ת"א ומכבי חיפה זה הופך אותו לפחות טוב משחקנים ישראלים שאולי היו מלכי הביצה כאן אבל לא השאירו חותם באירופה בניגוד למליקסון שלקח אליפות בליגה זרה שהיא חזקה יותר מהליגה הישראלית?

לא צריך לעשות סלט. עד גיל 23 מליקסון היה כישרון לא ממומש, אפילו כישלון ביחס למה שיש לו ברגליים.
    אבל מגיל 23 ועד גיל 30 מליקסון פרץ קדימה והיה אחד השחקנים הישראלים הכי טובים.
    בשנה האחרונה מליקסון היה כישלון, ובהודעה הקודמת הסברתי למה אפשר בהחלט לקוות שבשנה הבאה הוא יחזור להיות המליקסון של הקדנציה הקודמת.
    לא יודע כיצד נסתכל על סוף הקרירה של מליקסון, אבל הסלט הזה שעושים, העובדה שמערבבים בין התקופה לפני שהגיע לבאר שבע לתקופה מאז שהגיע לבאר שבע, היא משהו שמלמדת לדעתי על חוסר הכרות עם מליקסון וחוסר בדקות של מליקסון, בטח כשעבר לחו"ל.

7. zahipan Member

כמה שטויות אפשר לכתוב באשכול אחד? מליקסון הוא אחד השחקנים הכי מוכשרים בארץ!

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  8. gilad16 Member

ראית איפה את הנתון?
    מדד המסירות מפתח של whoscored שם אותו מקום 13
    שזה יפה אבל לא חמישי. וזה מדד דומה למה שאתה מתכוון בטח.

אבל אתה דיברת על מי שראה מול מי שלא ראה אותו ולא מי שמביא נתונים
    אם אתה רוצה רק להביא נתונים אז נדבר על זה שרק 8 פעמים הוא שיחק 90 דקות
    ושלא תמיד הוא פתח. כנראה לא כולם היו מרוצים ונפעמים ממאור.
    עוד נתון זה שהוא בישל מעט וכבש עוד פחות.

אני ראיתי אותו בצרפת ולא חשבתי שהוא כל כך טוב שם,
    לפעמים הוא בלט ולפעמים לא ובאמת שזו הייתה קבוצה חלשה
    שלשחקן עם הנגיעה שלו קל לבלוט. לכן גם נבחר לשחקן החודש וגם למצטיין בשידור כמה פעמים.
    אבל אני לא חושב שזו הייתה עונה טובה שלו, יותר "עוד עונה" לא רעה.

אין לי בעיה עם מליקסון וגם לא הפריע לי שאלישע שם אותו באנקר
    אני חושב שזו הייתה טעות אבל לא כזו שמאוד פגעה בנו.
    הוא רוצה, הוא מנסה והוא כבר הוכיח שהוא יכול.
    אבל לא צריך לחיות באשליות לגבי הקריירה שלו.

9. עידן444 Member

מאור מליקסון שחקן נהדר. בעונה הבאה יש לו יתרון. להפתיע לרעה יהיה לו מאוד קשה. אולי זה יוריד מהלחץ וברגע שהוא ישחק משוחרר יותר הוא יראה הרבה יותר. לפעמים מאמן חדש יכול להחיות שחקן.
    הבעיה הגדולה היא שמליקסון ללא ספק מעבר לשיאו. הוא גם לא ילד כבר...

10. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

היכולת של מליקסון באותה עונה, יחסית לשאר השחקנים הישראלים הקיימים, הייתה טובה.
    נכון, הוא באופן אישי לא היה שחקן מפתח בקבוצה שלו כמו שהיה בפולין ובבאר שבע, ולא השפיע על הקבוצה שלו באותה מידה, אבל כשחקן כדורגל ישראלי, בהשוואה לשחקנים ישראלים אחרים, היכולת שלו הייתה טובה. לדוגמא, הוא היה שווה באותם ימים הרכב ראשון של נבחרת ישראל. וזה הכלים שאני מודד את מליקסון.

אני לא משווה את מליקסון לשחקנים המובילים בצרפת, אלא לשחקנים הישראלים המובילים.
    קל הרבה יותר לבלוט כמו גילי ורמוט בהפועל ת"א עם סגל מצוין, או כמו ערן לוי בנתניה, מאשר לבלוט בליגה הצרפתית.
    בסופו של דבר, יכולת שמספיקה לתת לך שם של כוכב בישראל, כמו של ורמוט בהפועל ת"א, לא תספיק כדי להפוך אותך לכוכב בצרפת. והנתונים שגם אתה הבאת מלמדים שגם בליגה הצרפתית, כמו בליגה הישראלית, הוא סבל לא מעט מהקבוצה ששיחק בה שכן בקבוצה טובה יותר, מסירות המפתח שלו היה מסדרות לו מספרים אחרים לגמרי, בדיוק כמו בבאר שבע, ששם הוא סיים "רק" עם 11 בישולים לא מעט בגלל שמי שהיה אמור לסיים את המצבים היה המחמיצן אוהד קדוסי.

מאור מליקסון היה יכול לעשות כמו שחקנים ישראלים רבים, ולהסתפק בלהיות ראש לשועלים. בקבוצה כמו מכבי חיפה והפועל ת"א של אותה תקופה, שחקן עם היכולות של מליקסון היה זוכה בלא מעט תארים ישראלים.
    אבל מליקסון רצה יותר. ואולי האהבה שלו לבאר שבע גם גרמה לו להעדיף מעבר לחו"ל על פני מעבר לקבוצה בארץ שבה הוא יוכל לזכות בתארים.

מבחינתי לזכות באליפות פולין באותה תקופה שהוא שיחק שם, כשהכסף שהושקע בליגה היה גדול, כשהתקציבים היו גדולים, כשהקבוצות היו חזקות יותר מהקבוצות בישראל, שווה יותר מלזכות באליפות ישראל באותה תקופה.
    מבחינתי להגיע למצב שמציעים למליקסון אזרחות פולין כדי שישחק עם נבחרת פולין באליפות אירופה שהיא אירחה, זה הישג חסר תקדים שמלמד על היכולת של מליקסון באותה תקופה.
    מבחינתי להגיע למצב שקבוצה מהליגה הראשונה בצרפת קונה אותך במיליון יורו מקבוצה בפולין, מלמד על האיכויות של מליקסון באותה תקופה.
    מבחינתי עצם העובדה שהקבוצה הצרפתית לא הסכימה למכור את מליקסון, ושיחררה אותו רק שהיא הייתה חייבת בגלל מצבה הכלכלי, מלמד לא מעט על האיכויות של מליקסון.

עבור אוהדים ישראלים, אליפות בישראל שווה יותר מאליפות בפולין או מדקות בקבוצה בליגה ראשונה בצרפת. לא לדבר על לבלוט בהפועל באר שבע ולהיות הגורם מס' 1 שבגללה הקבוצה לא נכנסה למאבקים נגד הירידה, זה בכלל לא נספר. רחוק מהעין זה רחוק מהלב ולכן קל להגיד, בטח אחרי עונה שמליקסון איכזב בה, שהוא מאז ומתמיד היה בלון שניפחו.
    המציאות היא שבאותם 6-7 שנים, מאור מליקסון היה מהשחקנים הישראלים הבולטים בשוק, בתקופות מסוימות הבולט שבהם, וזה בלי קשר ליכולת שהציג בשנה שעברה או ליכולת שיציג בעתיד.

11. yedidel Member

רגע, אם למליקסון היו עונות "לא משהו" בצרפת, אז מה היה לאלירן עטר שנספר פה ככוכב על?

12. Raulito Madridista

אלירן עטר היה מלך שערי הליגה בבני-יהודה(בצוותא עם יצחקי ואבוחצירא ב-2008/09), הוא זכה בתואר מלך השערים במכבי בעונתו האחרונה בקבוצה והיו לו מניות גדולות באליפות כשהוא החזיק אותם חזק לפני שפריצה וזהבי הצטרפו, ואלירן עטר היה שחקן ליגה טוב במשך כמה וכמה שנים מה שאי-אפשר להגיד על מאור מליקסון שחיי על עונה אחת גדולה בליגה הלאומית ועוד עונה אחת מוצלחת בליגת העל לפני שעזב לפולין.

ראינו את מליקסון במכבי חיפה(2006/07) והוא היה מיותר מאוד, היה נראה לא קשור לכלום, על סמך מה הקביעה שהוא היה יכול להצליח בקבוצה גדולה עם שאיפות?

אגב, אלירן עטר בפחות מחצי עונה, בקבוצה ששרויה במשבר - עשה הרבה יותר מאשר מליקסון שהיה ב'מערכת בריאה' הרבה יותר כמו הפועל באר-שבע וקיבל טריליון צ'אנסים. אבל למה צריך להשוות בכלל ביניהם, מה הקשר?

13. alexshw Member

חוץ מזה מליקסון שחקן פציע משהו. רך.

14. Ice Cream חסה

ברק בדש... לא יודע מה היה איתו אז ובכמה, זכותו לנהל משא ומתן על שחקן שלו ויש לו את השיקולים שלו בכמה לתת אותו ולמי, הוא בטח לא התעלל בבדש, וגם עכשיו אני לא שומע את מרציאנו מתלונן או דורש לעבור. מיליון יורו לשוער ישראלי צעיר ומוכשר שמשחק בנבחרת זה סכום לגיטימי, אף אחד לא חייב לשלם אותו אבל זו לא דרישה מופרכת.
    זה דיון על באר שבע ולא על ג'קי, אני אשמח לדון בדיון אחר אם ג'קי רע לכדורגל או לא (סך הכל לא) ואם הוא צריך לשבת מאחורי סורג ובריח (גם לא), פשוט זה שהחלטה של מישהו לא מוצאת חן בעיניך לא אומר שצריך להוציא עליו מסכת טינופים. מכיר תמכור לה את השוקולד ותפתח לה את החדר? אז ככה אתה נשמע בהודעות שלך.

@Sir Alex Ferguson
    למליקסון לא הציעו אזרחות פולנית אלא הוציא דרכון עוד לפני כי ההורים שלו פולנים. תקן אותי אם אני טועה.

15. Love Is Red Member

היה לו דרכון אבל הוצע לו לשחק בנבחרת פולין ביורו, זה לא דבר של מה בכך ששתי נבחרות נלחמות על השירותים שלך, זה מלמד יותר מכל על היכולת של מליקסון ועל כך שממתי שהוא הגיע אלינו ועד שהוא חזר הוא הפך להיות אחד מהקשרים הישראלים היותר טובים.
    לגביי היכולת שלו לפניי זה, סיר אלכס פרגוסון מתבלבל, במכבי חיפה ובכפר סבא הוא בעיקר נפצע, בבית"ר הוא הראה את הניצוצות של הכישרון שלו.
    אצלנו הוא פרע את השטרות ובחו"ל גם כן ואפילו הצליח לזכות באליפות בפולין שזאת ליגה בדיוק באותה רמה של הליגה שלנו ואפילו רמה יותר גבוהה ככה שהטענה שמליקסון קורס תחת הלחץ היא טענה שקרית ביותר...

מצב נושא:
הנושא נעול.