אני עוקב ורואה את כל העליהום סביב אלי להב, והקריאה שהוא מנצל ועושק את אוהדי באר שבע. אני ממש לא חושב כך. כן, הוא מנצל את הסיטואציה כדי להגדיל את המכירות בקניון שלו, אבל מה האוהד שמגיע מקבל? קניות בשווי 100 שקל שהוא משלם ומקבל סחורה שיש לו צורך בה- וכרטיס חינם לנסיעה למשחק... אז נכון שמגיעים למשפחות הסיטואציה היא יותר בעייתית, אבל בשורה התחתונה זה כסף שמגולם במשהו שמוחזר ללקוח, וזה כנראה התנאי של אלי להב שכנראה מימן חלק נכבד מהרכבת, זכותו והוא בתור איש עסקים עושה מה שצריך וזה בסדר גמור.
זאת ההודעה שהקבוצה הוציאה - "הנה באה הרכבת... רדיו דרום, משרד התחבורה, גרנד קניון באר שבע, mobli, מועצה תעשייתית נאות חובב ומפעלי נאות חובב למען הקהילה יוציאו רכבת אוהדים לחיפה למען אוהדי הפועל ב"ש". מי שרוצה להוציא רכבת לאוהדים, למען הקהילה צריך לעשות זאת ללא תנאים כמו דרישה לקניה ב100 שקלים בקניון. ואם כבר נפלה ההחלטה להוציא רכבת דרך דוכן בגרנד קניון, אפשר היה לעשות זאת בצורה מסודרת ומבוקרת, כדי שלא נגיע למצב שמצד אחד יש אוהדים שרוצים לנסוע למשחק אבל לא נשאר להם כרטיס לרכבת ומצד שני יש ספסרים עם כרטיסים. בלי הלחץ של האוהדים (כל הכבוד לכל מי שלחץ, לא משנה אם מדובר בארגון אוהדים או באדם פרטי), שבזכותם הוקצו עוד כרטיסים בקניון ובלונה טורס, לא מעט אוהדים היו נשארים בבית ומוותרים על הנסיעה.
נורצ אזהרה - ביציע החיפאי יש 1800 מקומות. יוצאות 2 רכות למשחק, לאחת נגמרו 800 המקומות, סביר להניח שכ700 יגיעו איתה. יש עוד רכבת אזרחית שיש בה יותר מקומות שהרבה מתכוונים לקחת. בנוסף, יש לא מעט אוהדי באר שבע שגרים בצפון ובמרכז שיגיעו עצמאית. אני מאוד מקווה שהנהלהת חיפה נערכת כמו שצריך למה שהולך להיות שם בראשון, כי לי יש חשש שיגיעו יותר אנשים מאשר היציע יכול להכיל ויתחיל שם בלאגן גדול. בנוסף אני מקווה שנערכים שם בחיפה לגל של 800 איש בבת אחת בכניסה ברגע שתגיע הרכבת. מקווה שהכל יעבור בשלום. ובנושא כמעט אחר - אני לא מבין מאיפה החוצפה של האוהדים שלנו להתלונן על רכבת. כאילו זה דבר מובן מאליו! כאילו אנחנו כבר 20 שנה מקבלים רכבת במחיר 40 שקל למשחקי צמרת נגד מכבי חיפה. אלי להב, מובלי וכמה מועצות אזוריות נרתמו לטובת האוהדים. מימנו רכבת מיוחדת שעם כל הכבוד, זה בכלל לא אותו דבר כמו להויצא אוטובוס מיוחד, ואנשים עוד באים בטענות! ולמה? כי כרטיסים לרכבת מוכרים בגרנד קניון על שם אלי להב. אם הקניון היה על שמו של כל אחד אחר - היו מנשקים לו את התחת. בגלל שאלי להב, ההוא מהעבר, עושה מעשה שלא עשו בעיר מאז גמר גביע המדינה ב2003, אז פתאום כולם יוצאים עליו! רכבת מיוחדת עולה המון כסף. מה אנשים חשבו? שיעלה 10 שקל כרטיס? אז ביקשו מאנשים ללכת לקניון ולבזבז עליו 100 שקל. ברוך השם, באר שבע במצב סוציו-אקונומי סביר בהחלט, ואני בטוח שכל אחד מהחוצפנים שהחליטו להתלונן כבר בזבזו הרבה יותר מ100 שקל בקניון הזה. הנה, אבא שלי הלך לקנות כרטיסים לאחותי ועל הדרך תפר קניית ברז שהוא רצה לקנות כבר חצי שנה. הברז עלה יותר מ100 - כרטיסים הגיעו - שני הצדדים מאושרים. מה יעשה אבא עם 3 ילדים? יקנה בסופר! יש סופר בקניון. כנראה שכל קנייה שבועית של משפחה ממוצעת בת 5 נפשות עולה 400 שקל. ואם הם חסכוניים, אז 200 שקל בסופר ועוד 300 שקל על פיפ"א 14 שהילד כל כך חופר עליו כבר חודשייםם. ובום תפרו 5 כרטיסי רכבת! אני לא יודע איך לונה טורס הצליחו לסדר את זה שכרטיס לרכבת יעלה 40 שקל, אבל כל הכבוד להם על זה. אני לא ראיתי את זה קורה מלכתחילה. יפה שהאוהדים הפעילו לחץ, אבל הם לא היו צריכים לעשות את זה בכפיות טובה כזו גדולה בדמות יריקה על כל המאמץ שהשקיעו בו קבוצת אוהדים ובראשם אלי להב. אני לא אהיה בחיפה, וכמו שכתבתי בתחילת ההודעה, אני מקווה שהמשחק יעבור בשלום מבחינת הרכבות, הכניסה והיציאה ביציעים. שתהיה חווית כדורגל ולא מעבר, כי אני בטוח שהנהלהת מכבי חיפה לא רגילה ל1500 איש שמגיעים מבאר שבע בכל משחק מאז שעלינו לליגת העל, ואני מקווה שהם קוראים קצת באינטרנט ושההנהלה שלנו העבירה להם מסר שהולכת להגיע כמות אוהדים וצריך להערך אלייה כמו למשחקים נגד התל אביביות.
סלח לי אבל אני לא מבין למה צריך לממן רכבת מיוחדת. אני לא מבין למה הרכבת המזורגגת פה במדינה לא יכולה להוציא רכבות עד השעה 12 בלילה מכל מקום בארץ. אני לא מבין מה בחו"ל ששם הרכבות עושות דרכים יותר ארוכות ולא בהכרח מלאות כן אפשר? מה זה הטימטום הזה? יש אירוע ספורט בשעה 21:00 שבאים אליו 15 אלף איש. אי אפשר להוציא רכבת כאירוע סטנדרטי זה חייב להיות מיוחד? אנחנו מדינת עולם שלישי גם בזה. אפשר לחשוב שהרכבת בגרעונות עצומים...להיפך. ואני יגיד לך עוד משהו, זה שאומרים רכבת מיוחדת זה בולשיט. בן אדם יכול לקחת רכבת רגילה מב"ש בשעה 6 או 7 ועדיין להגיע לחיפה לפני 20:30 והרכבת וקרית אליעזר זה דקה אחד מהשני. בסך הכל להוסיף רכבת חזור. זה עולה הרבה כסף? אני מסופק. הלכתי ובדקתי סתם יום אחר, והרכבת האחרונה מב"ש לחיפה זה ב-21:46! מה זה הביזיון הזה? 21:46?! וואלה נסעתי לטורקיה בהפלגה, אני רוצה להגיע לב"ש אני לא יכול בחזור אם אני מגיע לחיפה ב-21:00. בושה
חבר, אתה לא עוקב. בנוסף לרכבת המיוחדת שהוציאו, רכבת ישראל הוסיפה רכבת מיוחדת שתצא בשעה 23:30 (לא סגור על השעה המדויקת) מבת גלים לבאר שבע, רכבת אזרחית לכל דבר, שעוצרת בדרך במרכז (מה שהרכבת המיוחדת לא עושה). אפשר לדבר בכללי על למה רכבות מסתיימות מאוחר - אז גם כאן אצא להגנת הרכבת ואגיד שמתחילה רפורמה בנושא הזה, ולאט לאט משתדלים שהרכבת תעבוד 24/6 לכל מקום, וכהוכחה קו תל אביב-באר שבע פעיל כל הזמן. יכול להיות שזה יהיה בכל מקום בעתיד, אבל זה עניין של כדאיות. לנתב"ג יש, מכל מקום, רכבות 24/7 כי אנשים צריכים את זה 24/6. אבל אם יעשו רכבת שיוצאת כל שעה מבאר שבע לחיפה, כולל בשעות הקטנות של הלילה, מי כבר יצטרך את זה? אני חושב שההוצאה תעלה בגדול על הרווח, ולכן לא עושים את זה. עריכה: עכשיו בדקתי, ומסתבר שכל יום משעה 23:00ם לא יוצאות רכבות מחיפה. אז כן, זה באמת חרא, לא ידעתי את זה. כמו שמוציאים מבאר שבע רכבת שמסתיימת בנתב"ג, ככה יכולים להוציא רכבת מחיפה שתסתיים בנתב"ג גם בשעות הקטנות של הלילה, וכך היא גם תעצור בתל אביב ויהיה חיבור להגיע לבאר שבע. אני מאמין שזה יקרה בעתיד.
לא אמרתי השעות הקטנות של הלילה, לא חשוב שיהיו נוסעים בשעה 2 בלילה, לא מספיק נוסעים יותר נכון. אבל להוציא רכבת אחרונה בנוהל לב"ש מחיפה בשעה 21:46? זה בושה. רכבת אחרונה מכל מקום צריכה להיות 23:50 ותו לו! גם אם אני רוצה להגיע להר צין! (סוף הרכבת כיום), ובכלל אני חושב שרכבת ישראל צריכה לקחת את אוהדי הכדורגל אליה, אין ספק שכמות הרכבים שתצא למשחק תוקטן, משמעותית.
אין יותר מדיי תחנות רכבת שקרובות לאצטדיוני כדורגל, וזו כבר בעיה אחרת. קריית אליעזר למשל כן קרוב, והנה גם בשני האחרון הרכבת סידרה רכבת חזור מיוחדת לתל אביב, וגם בראשון הקרוב זה יקרה. ככה שהרכבת כן עושה מאמץ וכן מתחשבת באוהדי הכדורגל. הבעיה שהיא לא יכולה לגשת לכל מגרש בארץ. בכל מקרה, זה לא נושא הדיון, אז אין טעם להמשיך לדון על "רכבת לאוהדי כדורגל" בכללי כאן, אלא רק בקשר למשחק הספציפי ולמה שהתייחסתי אליו כמה הודעות מעל.
הוא דיבר על זה שבאופן כללי רכבת אחרונה צריכה לצאת ב23:50 והוא צודק ולא רק לגביי משחק כדורגל אלא לגבי כל דבר, מה אם באלי סתם ככה לעשות בילוי בחיפה עד השעה 22:00 סתם לדוגמא, למה נאי צריך להתקע בחיפה?