הפועל באר שבע 12/13: ניצלים מירידה במחזור הסיום

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Sir Alex Ferguson, ‏11/7/12.

1. YANIVBADOR Member

אני אהיה שם לא לדאוג! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx גם שני חברים שלי באים, אוהדי בית"ר. יאללה שהשחקנים ייתנו לי סיבה לצחוק עליהם אחרי המשחק! :aaarse:

2. YANIVBADOR Member

נכון, אי אפשר עדיין לדעת שום דבר, אבל הרבה דיברו שהעונה הזאת תהיה של דובב.

גבאי הגיע לנגב אחרי מספר עונות שלא זכה לדקות במכבי פתח - תקווה.
    בעונת 2010/2011 הגיע דובב בינואר לקבוצה של קלינגר וחתם ל4.5 שנים תמורת 600 אלף שקל.
    בחצי העונה הזאת, שם דובב ארבעה שערים בלבד וממש לא עשה רושם של שחקן טוב.
    בעונת 2011/2012 דובב פתח את העונה חודשיים אחרי כולם בגלל פציעה.
    באותה עונה גבאי הראה יכולת טובה אבל הרבה להיפצע.
    דובב כבש 7 שערים בליגה והוסיף עוד 2 בגביע.

בפגרה דיברו הרבה על דובב גבאי ואמרו שהעונה הזאת תהיה שלו.
    במבדקי הכושר דובב בלט משאר השחקנים ובמחנה האימונים גילה יכולת מצויינת.
    במשחק הראשון של גביע הטוטו שהיה אתמול, דובב שלט בכדור, בישל וגם כבש.

אז האם באמת זאת הולכת להיות העונה של דובב גבאי?

3. Love Is Red Member

אי אפשר לדעת, הלוואי וזאת תהיה העונה שלו.
    אגב העונה הקודמת הייתה יכולה להיות העונה שלו אם גיא לוי לא היה מתעקש לשחק איתו באגף ולשחק עם אקסברד האיטי הזה, דובב גבאי הוא שחקן שאם נותנים לו את הביטחון וממקמים אותו בעמדת החלוץ הוא יכול לפרוע שטרות, כמובן שמוקדם עוד לדבר אבל בהחלט רואים עליו שכשהוא רוצה הוא פשוט בלתי ניתן לעצירה.

אגב סרט הקפטן לדעתי היה ראוי לחשוב גם על דובב, דיברו על זה שעודד גביש שקט, לי פשוט כיף לשמוע את דובב גבאי מדבר.
    כבר אחריי משחק השלושער מול אשדוד היה לי כיף שהוא הגיע אלינו.

ברגע שהוא ישפר את כמויות ההגעה שלו למצבים (זה דבר שאקסברד עולה עליו) הוא יכול להצליח להגיע אפילו לאירופה (רק שזה לא יקרה חמסה חמסה שום בצל).

4. YANIVBADOR Member

אחי, אתה פשוט צודק.
    לתת לילד המוכשר הזה ביטחון, וגב והוא יעשה את שלו. הוא כל כך מהיר ומוכשר,סקורר אמיתי.
    ולגבי אירופה, יש לו חוזה לעוד שלוש שנים, ולא ישחררו אותו כל כך מהר.

5. ראיין אדלי Member

דובב גבאי הוא סקורר אמיתי - הבעיה היא שהוא לא קיבל יותר מידי הזדמנויות להוכיח את זה
    עונה שעברה אקסברד תפס את קומו ברוב חלקי העונה (למרוב שהיה חלש מאוד), ואני מאוד מקווה שהעונה אלישע לוי ייתן לו את ההזדמנות להוכיח את זה.
    מאוד מעניין יהיה לעקוב גם אחרי יוסף אבו לאבן ואחרי לוטם ז'ינו, שני שחקני בית עם פונטנציאל אדיר.

שבוע הבא (שבת,19:00) משחק ראשון בוסרמיל מול רמה"ש.

עריכה: אני רואה שדיא סבע ירד מהפרק. חבל מאוד.

נערך לאחרונה ב: ‏5/8/12
  6. Love Is Red Member

איפה העניין עם דיא סבע פורסם?

גליל בן שאנן חתם לעונה אחת בתור שוער מחליף (בהחלט לחודש ויותר שוער שיכול להחליף את אג'ידה).

7. matanbl22 Member

בן שאנן לא חתם באשקלון?

8. South Boy Member

יכול להיות שיש לנו ולהפועל את אותה תלבושת? איך יכול להיות שקאפה מספקת ל-2 קבוצות באותה ליגה את אותה תלבושת?

9. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

1. הסיפור של סרט הקפטן נשאר לא ברור. שלושה שחקנים כרגע מועמדים לתפקיד הקפטן:
    הראשון הוא אביתר אילוז, שחקן הבית הותיק ביותר בקבוצה, שפתאום מצא את עצמו מתחיל את העונה כמגן הימני הפותח של הקבוצה כשקלמי סבן שהוחתם לאחרונה נשאר על הספסל. אביתר הוא כרגע הקפטן, למרות שככל הנראה הוא יאבד את מקומו בהרכב בשלב מסוים ואז אחד מהשניים, גביש או סוארס, יקבלו את סרט הקפטן. עודד גביש סיים את העונה שעברה כקפטן הקבוצה אחרי שאילוז ירד לספסל, ולכן כולם הניחו (גם אני) שגביש ימשיך לשמש כקפטן הקבוצה, אבל אז אלישע לוי החליט שמי שיהיה קפטן הקבוצה כאשר אילוז לא ישחק בהרכב (וזה יהיה רוב הזמן) הוא סוארס וזאת כדי לגרום לסוארס להתעלות ולקחת מנהיגות.
    קשה לנחש מי יהיה הקפטן הקבוע (אני מהמר על סוארס) לאור העובדה שאילוז כרגע פותח בהרכב. כרגע לפחות, אביתר אילוז הוא הקפטן.

2. המחמאות לדובב גבאי הם מוגזמות. מדובר בחלוץ שבשנה וחצי אצלנו מיעט לכבוש ובלט בעיקר בחוסר היציבות שהתבטא גם בפציעות חוזרות ונשנות.
    בתקופה שלו עד עכשיו בקבוצה, דובב היה מסוג החלוצים שמרשימים במשחק מסוים ואז לאחר מכן נעלמים לתקופה ארוכה אם ביכולת חלשה ואם בגלל פציעות. נכון שבשנה שעברה הוא גם שיחק לא מעט פעמים בעמדה שלא מתאימה ליכולות שלו (קשר באגף במקום חלוץ חוד), ועדין, גם כששיחק כחלוץ חוד הוא לא היה יציב מספיק (ההצעה לתת לו את סרט הקפטן היא מנותקת מהמציאות לדעתי).
    מחזיק אצבעות לגבאי השנה, באופן אישי גם מעדיף אותו על אקסברד, אבל אם הוא לא יצליח למצוא את היציבות גם השנה, אני חושב שנפרד ממנו בקיץ.

10. YANIVBADOR Member

תגיד לי את אמיתי? דובב גבאי בכלל לא שיחק הרבה. היו לו פציעות רבות והוא לא שיחר בעמדה שלו.
    מול ביתר הוא היה מצויין וגם במחנה האימונים.
    ולגבי זה שהוא "שיחק לא מעט", לדעתי לפתוח ב18 משחקים מתוך 37 (!) ולכבוש 9 שערים זה מצויין,
    מה גם שמתוך ה18 משחקים שהוא פתח בהם רק ב6 משחקים הוא סיים 90 דקות.

11. Love Is Red Member

בדיוק!
    נכון שבחצי העונה הראשונה שלו הוא לא היה נראה טוב אבל זה בעיקר בגלל הפציעה שהעיבה עליו, בעונה שלאחר מכן בגלל אותה פציעה בבקע הוא בקושי שיחק בגלל פציעות בגלל שהוא לא עשה מחנה אימונים עם הקבוצה בגלל הניתוח בבקע, ובנוסף לזה בחצי מהמשחקים גיא לוי נתן לו לשחק באגף, ולמרות כל זאת השחקן פרע שטרות וכבש 7 שערים ואפילו 8 אם מחשבים את השער שנסאר לכאורה כבש מול בני יהודה ומי שכבש הוא למעשה דובב גבאי.
    מה שזה אומר שדובב כבש 8 שערים בול כמו אקסברד ששיחק פי שניים משחקים מדובב...

אז כן דובב גבאי הוא עוד לא הגולר והחלוץ הכי גדול שידעה המדינה הזאת אבל לליגה הזאת הוא וסוויסה מספיקים בהחלט.

12. yedidel Member

ומשה, סוארס הוא הקפטן הראשון, זה כבר נקבע.

13. yakar Member

יש למישהו נתונים על התפוקה של דובב גבאי בתור חלוץ מרכזי? אם זכרוני לא מטעה אותי - הוא לא שיחק אפילו שליש מהמשחקים בשנה שעברה בתור חלוץ מרכזי.

בתור שחקן אגף הוא חלש- אומנם הוא מהיר וטכני, אבל בעמדה הזאת הוא מרבה להעלם.

בתור חלוץ מרכזי - זה כבר עניין אחר לגמרי, הוא אומנם יותר נמוך מאקסברד, אבל לדעתי משחק הראש שלו יותר טוב (!), הרבה בגלל העובדה שהוא פשוט יודע לברוח לבלמים ולהתמקם מצויין להגעה לכדור.

עניין שמוכיח את טענתי לגבי המיקום שלו - כמה פעמים ראינו את דוידזאדה פורץ באגף ומרים/ מוסר לאקסברד - ואקסברד לא מגיע טוב לכדור / לא מגיע בכלל?
    הבעיה של אקסברד היא במיקום ברחבה, הוא לא זז מספיק - קשה מאוד למצוא אותו פנוי כי הוא סטטי.

לעומת זאת, גבאי מאוד דינמי - זכור לי עוד מס' גולים כמו הגול שלו מול ביתר שהוא ברח לבלם והגיע ראשון לכדור רוחב.

14. yedidel Member

דובב גבאי כבש גול אחד פחות מאקסברד ושיחק 300 דקות פחות עונה שעברה, וגם מה שהוא שיחק היה חלק באגף.
    גול יפה למשל כמו שהוא הבקיע בשבת עם הפאלש, אקסברד לא שם בחיים. גבאי שם שניים כאלה בעונה שעברה מול רמה"ש.
    אין ספק בכלל מי החלוץ הבכיר. כל עוד הוא יצליח להישאר בריא הוא יכול לעשות עונה מאוד יפה.

אקסברד אולי צעיר ויכול להתפתח, אבל אני באמת לא רואה בו שום יתרון. הוא לא יודע לנצל את הגובה שלו, לא יודע להתמקם, חסר טכניקה, איטי.

15. Love Is Red Member

דובב גבאי שיחק אם הזיכרון שלי עובד כמו שצריך ב10 משחקים בעמדת החלוץ המרכזי.
    בכל אחד מהמשחקים הללו הוא היה נראה טוב.
    לא בכל המשחקים הוא כבש אבל...

בשאר המשחקים הוא שיחק באגף ואם לומר את האמת הוא לא טוב באגף כי הוא פשוט חלוץ, הוא 9 קלאסי וככזה הקבוצה לא צריכה עוד חלוץ כמוהו.

לעומת זאת אקסברד הוא פשוט גולם, למען האמת לדעתי ההגעה שלו למצבים היא נהדרת אבל האיטיות שלו הורסת אותו.
    עם אקסברד היה מהיר כמו גבאי היה לנו סיבות לחייך.

אבל גבאי גם יודע להגיע למצבים אבל לפעמים הוא מסתבך סתם.