הפועל באר שבע 12/13: ניצלים מירידה במחזור הסיום

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Sir Alex Ferguson, ‏11/7/12.

1. Ice Cream חסה

אז צריך קודם לבנות קבוצה של טיטאנים (שעלולה להיות גם מעל היכולת הכלכלית של המועדון, ותכניס אותו לסחרור לא קל אם וכאשר) ורק אז אפשר לשלב צעירים, בתקווה שיש כאלה? הדור הזה של באר שבע הוא תור הזהב שלה והיא צריכה לשלב אותו עכשיו.

לקובי מויאל שהיה בכל זאת קובי מויאל, וליוני אוזן יש אותו מספק הופעות בנבחרות הצעירות של ישראל - 0. אוזן סיים שלישי מבחינת שערים בליגה לנוער עם 16 כאלה, וזה בקבוצה פחות חלשה מגיל יצחק ושובל גוזלן שלפניו, היה לו חלק משמעותי במסע של קבוצת הנוער של ב"ש בגביע, ואם זה נחשב אז גם בהפועל תל אביב בגילאי נערים וילדים לפני זה הוא היה אחד המצטיינים (וזה שהביאו אותו מהפועל ב"ש להפועל תל אביב זה כבר אומר חצי-משהו עליו). נראה לי שהוא כן טוב להשתלב לצד ברדה, סוויסה וגבאי...
    אגב דוידזאדה שהזכרת - לפי הגישה שלך כשראו ששמעון הרוש על הפנים, היה צריך לנסות להביא שחקן ליגה מוכח יחסית לעמדה הזו (אלירן דנין, למשל) ולא לתת לו צ'אנס. זה בטוח מה שהיה מציל אותם מלהילחם נגד הירידה!

2. סמואל אטו Member

קודם כל, כן, קבוצה שרוצה הצלחה מיידית ושילוב של שחקני נוער חייבת להשקיע בשחקנים בכירים שירימו את הקבוצה למעלה מאחר ואין שום סיכוי בעולם שקבוצה תגיע לצמרת בהתבסס על ילדים בני 19.

אם זה באמת תור הזהב של הנוער הבאר שבעי, אז עדיף לוותר על בדש ובאמת לשלב אותם, אבל אני בספק אם הם כאלה(אחרת הם היו משתלבים בקבוצה כמו דוידזאדה). יש גם את האפשרות להשאיל אותם ובכל זאת להביא את בדש.
    אין לי מושג למה דואג לכיס של אלונה, אם היא מעוניינת להשקיע שתשקיע. כל עוד זה לא בא על חשבון התשתית אין שום בעיה.

3. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

הוויכוח הזה לגיטמי, אבל אני בצד של 'סמואל אטו'. אם וכאשר יביאו את בדש זה יוריד מאוד את המעמד של אבו לאבן ואוזן (אוזן כרגע פצוע, אבו לאבן כשיר) אבל אין מה לעשות, אם בדש יגיע זה יהיה עוד סטאר פאוור לקבוצה הנהדרת שנבנית. אבו לאבן יוכל בכיף להיקלט בכל קבוצה מליגה לאומית ולשחק באופן סדיר לראשונה בקריירה שלו. כנ"ל אוזן כשיחלים.

אני הכי בעד שילוב שחקני נוער, אבל לא אבו לאבן ולא אוזן משופשים מספיק כדי להיות הג'וקרים מהספסל ולהצעיד את הקבוצה הזו למעלה. הם לא עילויים שנייהם.

בכל מקרה, אני בספק גדול מאוד אם בדש יסכים להגיע כדי להיות שחקן ספסל כאשר כל קבוצה אחרת בליגה תציע לו להיות החלוץ הראשון בהרכב.

4. Ice Cream חסה

מבחינת סכומים לא נראה לי שמישהו השקיע במחלקת הנוער (לזה אתה מתכוון ב"תשתיות"?) של בית"ר כמו גידמאק. מה שהרג אותנו זה כל ההתחייבויות האסטרונומיות והחוזים המנופחים לטווחים ארוכים. וגידמאק היה מוכן לשפוך אינסוף כסף בלי לעשות חשבון, אצל אלונה העניינים יותר מוגבלים (רק לשם השוואה ההון של ארקדי אז כשהוא היה בשיא כוחו הוערך ב-950 מיליון דולר, של אלי וניר ברקת הוערך ב-2009 ב-200 מיליון), ואחד החוקים הראשונים בכלכלה זה שכל השקעה אחת באה על חשבון השקעה אפשרית אחרת, אבל זה פחות האישיו ביחס ליום שאחרי, כי ביום שאחרי גם אם החוזה של בדש לא יהיה נטל על התקציב, אוזן ואבו לאבן (שאני כן חושב שהם שחקנים לקבוצת מרכז+ לליגת העל, לאן בדיוק ב"ש מכוונת העונה?) יעלו בתור שחקני הרכב כשהניסיון שלהם מהשנים לפני הסתכם בישיבה ממושכת על הספסל, או עונה-שתיים השאלה בקבוצה קטונה יותר, שגם שם לא ממש נתנו להם הזדמנות/ שינו להם את התפקוד.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏5/7/13
  5. yedidel Member

תגידו, מה בדיוק הופך את בדש לשדרוג כזה משמעותי לעומת תומר סוויסה?

6. sagi4814 Member

שני שחקנים שונים, ברק בדש יותר חלוץ רחבה\ חלוץ תשע, תומר סויסה הוא יותר חלוץ שיודע לבוא טוב מהאגף, שליטה טובה בכדור ובעיטה טובה, השאלה איזה מערך אלישע הולך לשחק.

7. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

:aa1: עכשיו מדברים על פילאבסקי. הרבה תלוי בחיפה כמה היא תיהיה מוכנה לעזור בעסקה פה.

8. Ice Cream חסה

אם מרקוביץ' לא משוחרר אז זה טמטום מוחלט להחזיק 3 בלמים זרים. זה לא תלוי בחיפה, זה תלוי בפיליאבסקי עצמו שלא שש לעבור לשום קבוצה בארץ.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏5/7/13
  9. Love Is Red Member

טמטום מוחלט להחזיק 3 בלמים או 3 בלמים זרים?
    וכן הוא יבוא במקום מרקוביץ' ככה זה נראה מה שעדיין יצריך את הקבוצה לחפש בלם במקום גביש שרוצה לעוף מפה ואין לי מושג למה, הוא השיג פה מקום של קבע בהרכב למרות שיש לו יכולת של שחקן בליגה הלאומית...

10. Ice Cream חסה

בלמים זרים, כמובן. למרקוביץ' גם יש חוזה לעוד 2 עונות. גם אם ב"ש תודיע לו שהוא משוחרר, זה לא בדיור יוציא אותו מהקבוצה.

11. Love Is Red Member

יש לו הסכם בחוזה שבאר שבע יכולה לשחרר אותו תמורת 6 משכורות...

12. סמואל אטו Member

אתה באמת חושב שאלונה ברקת שואלת את עצמה מה יהיה ביום שאחרי?
    אני מסכים עם הרעיון הכללי שלך, אבל אני לא חושב שהוא מתאים למקרה הספציפי הזה.
    ב?ש כבר הרבה שנים נלחמת בתחתית כיהיא לא מצליחה לשמור על יציבות מקצועית ולא מצליחה להחתים שחקנים בכירים. השנה הכל השתנה עםהחתמתו של ברדה וב?ש צריכה להכות בברזל בעודו חם, במיוחד אם חושבים על מה יקרה אם ב?ש תיכשל אחרי שהיא הצליחה לגייס שחקנים ברצה כזו גבוהה. השנה אין מקום לכישלון כי זה עלול לגרום לב?ש לקרוס.
    לגבי שחקני הבית, ב?ש הוכיחה במקרה דוידזאדה שהיא מסוגלת להכניס שחקן בית לעניינים כל עוד יש לו מה לתרום בליגת העל ואני בספק אם יש לחבר?ה האלה מה לתרום ואלישע מתעלם סתם ככה. אם ב?ש תצליח השנה יהיה לה יותר קל לשלב את השחקנים האלה בהמשך הדרך.

נ.ב.
    בעניין התשתיות, אני יותר מדבר על מתקנים,צוות מקצועי,ניהול וכו?, השנה אלונה כבר הביאה מנהל מקצועי לנוער שהוא דמות בכירה בכדורגל אז היא כן משקיעה בשני הצדדים.

13. Ice Cream חסה

לא יודע מה אלונה שואלת את עצמה או לא, אבל היא כן צריכה שתהייה לה איזושהי תכנית מגירה למה שיקרה כשהיא לא תרצה/לא תוכל ותפסיק להשקיע את הסכומים האלה. גם שלא יהיו התחייבויות עתידיות שיהוו נטל לקבוצה בלי תקציב, ואי אפשר יהיה להיפטר מהן. וגם שיהיו שחקנים שיוכלו פחות או יותר להמשיך בדרך שהחלה.

לב"ש יש את ברדה שהוא שחקן בלבל הכי גבוה, לידו את תומר סוויסה שהוא גם שחקן ליגה טוב ואפילו יותר מזה. אם שניהם ידפקו כמו שצריך ואין סיבה נראית לעין שלא - אז זה אמור להספיק לקבוצה שיש לה מטרה להגיע לפלייאוף העליון, אם רמת השרון הגיעה לשם עם אדריאן פרננדס ורן יצחק. וגם לסיים בפלייאוף התחתון על סף העליון, בפער גדול מהקו האדום זה שיפור בשביל באר שבע. לברדה וסוויסה תוסיף את דובב גבאי שהוא שחקן ליגה סביר, ואת אוזן ואבו לאבן שהם שחקני נוער מוכשרים. יש היררכיה ברורה ולכל אחד מהחלוצים את הייעוד שלו בהתקפה של ב"ש לאורך העונה, בדש הוא שחקן ליגה טוב יותר מתומר סוויסה, שהוא אופציה טובה יותר מהספסל מאשר דובב גבאי, אבל זה לא הכרחי עבור באר שבע. אני גם נצמד לקלישאה שכל המוסיף גורע, ואם יש לך משהו כביכול מושלם לא צריך להוסיף לו כלום כי זה עלול להרוס הכל (לא יכול להצביע על משהו ספציפי, אבל זו תחושת הבטן).

14. Ice Cream חסה

והנה, בלי קשר למחירים הגבוהים אוהדי ב"ש גן קונים מנויים, ומוכיחים שהם כן ראויים להיות קבוצה גדולה שקולטת שחקנים גדולים. כל הכבוד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

לא צריך תואר שני בשיווק כדי להבין שמחיר גבוה מתפרש כמשהו איכותי יותר. מעטים יקנו נעלי ריצה ב-50 שקל.

15. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

בפעם הראשונה בהיסטוריה, הקבוצה מוציאה למכירה חולצות רשמיות של המועדון עם אפשרות לשם ומספר על פי בחירה אישית.

כל הפרטים בקרוב.

--

סוף סוף קצת שיווק בקבוצה הזאת!