הפועל באר שבע 12/13: ניצלים מירידה במחזור הסיום

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Sir Alex Ferguson, ‏11/7/12.

1. South Boy Member

לא הולך לנו מול רמת השרון, אבל מצד שני מול איזה קבוצה כן הולך לנו?
    עוד תיקו מגעיל לאוסף אחרי החמצות מסמרות שיער.

2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

1. אם להצטרף לדיון שהתנהל כאן, אני חושב שברור לכולם שהבעיה מתחילה קודם כל באלונה. העובדה שאין למועדון דרך, אין מדיניות, שדרכו של המאמן הוא דרכו של המועדון, גורמת לכך שהיתרון הכלכלי שיש לנו על רוב הקבוצות בארץ מתבטל כמעט לגמרי.

2. אני ממשיך לטעון שהשחקן הישראלי הממוצע הוא לא מקצוען. ומכיוון שרוב המאמנים הישראלים (אם לא כולם) הם שחקני עבר, אז גם המאמן הישראלי הממוצע הוא לא מקצוען.

3. ואם ניקח כדוגמא את אלישע, יצא לי לשבת במשך כמה שעות טובות עם אסי רחמים (מנכ"ל הקבוצה) בקיץ.
    כשדיברתי איתו על שחקני הבית הצעירים (לאחרונה עלה דור מוכשר מאוד לבוגרים, דור שראוי לפחות לצאנס) הוא אמר לי שאלישע אמר לו שהוא מתכוון לבנות סגל קצר ולכן הוא לא מעוניין בשום שחקן בית צעיר. ושוב כדי שכולם יבינו, לפני שאלישע בכלל ראה את שחקני הבית הצעירים, לטוב או לרע, הוא החליט שהוא לא מעוניין בהם. זה כבר אומר משהו על המקצועיות של אלישע ושל המאמנים בישראל. במקום להשתמש בשחקנים הצעירים כשחקני סגל (מדובר בשחקנים שמרוויחים משכורת חייל ולכן הם מצד אחד ממלאים מקום ברוטציה ומצד שני מפנים תקציב לשאר השחקנים) הוא החליט לבנות קבוצה על טהרת שחקני הרכש.
    בגלל שהוא פסל את שחקני הבית הצעירים מראש (כולם שוחררו או הושאלו מלבד לוטם זינו שנשאר בסגל אבל לא מקבל דקות מאז שגזל חתם בינואר) הוא היה צריך לבנות את הסגל על שלושה שחקני בית בלבד (אופיר דוידזאדה, אביתר אילוז ולוטם זינו) כשכל השאר הם שחקני רכש.
    עכשיו תקחו את התקציב של באר שבע, שהוא הרביעי או החמישי בגודלו בארץ, ותחלקו אותו בין כמות גדולה של שחקני רכש, מה קיבלתם? במקום מספר מצומצם של שחקני רכש איכותים, כמות גדולה של שחקני רכש בינונים ומטה.

4. ולמרות הכל עדין היה לנו סיכוי, לאור חולשת הליגה, להגיע השנה לפליאוף העליון אם אלישע היה לומד מהטעויות שלו.
    מאמן יכול לטעות בשחקנים אותם הוא מחתים, מאמן גם יכול לטעות בבנית הקבוצה בקיץ, מאמן אפילו יכול להיכשל ולא לעמוד במטרות שהוא הציב לקבוצה בתחילת הדרך. כולנו בני אדם וזה בהחלט יכול לקרות. אבל כשמאמן לא מראה סימני למידה, כשמאמן חוזר גם בשלב מתקדם של העונה על אותם טעויות, כשבצד הטעויות והכישלונות אין יותר מידי דברים טובים להאחז בהם, כשלא מרגישים גם בשלב מאוחר של העונה טביעת אצבע של מאמן, אז זה כבר בעיה קשה ולאותו מאמן לא מגיעה עונה נוספת במועדון.

3. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

בתחילת העונה אלונה הכריזה על מבצע מנויים זול במיוחד ובמועדון חזרו ואמרו שמחירי הכרטיסים יישארו 40/80 לאורך כל העונה.
    בתחילת העונה במועדון אמרו שהמטרה היא פלייאוף עליון, כדורגל אטרקטיבי ושילוב צעירים.

עברה עונה:
    פלייאוף עליון - X
    כדורגל אטרקטיבי - X
    שילוב צעירים - X
    מחירי כרטיסים 40/80 - V

למה? נשארו עוד 3-5 משחקי בית. לא יקרה כלום אם במהלכן המחירים יהיו 20/40. אני, כחייל, התלבטתי מאוד אם לשים 40 שקל על המשחק הקרוב. לא משנה שבסוף לא אוכל להגיע, אבל אם הקבוצה הביאה אותי למצב שאני לא מוכן לשלם עלייה מחיר (ואני אחד שבדרך כלל לא מתקמצן על הקבוצה) אז המצב רע, שלא לדבר על בוגרים שנאלצים לשלם 80..

4. South Boy Member

המחירים שלנו הם מהיקרים ביותר בליגה ביחד עם התל אביביות וחיפה, אז אני מבין שאלונה רצתה לקדם מכירת מנויים כי מנוי עלה כמו 4 כרטיסי מבוגר, וגם אני לא אחד שמדביק תג מחיר לקבוצה שלו ואם לא די בבריאות אז שילמתי סכומי עתק על הקבוצה, אבל זה באמת שערורייה המחירים האלה אני בתור אחד שיש לו מנוי כבר הרבה מאוד זמן חושב שזאת הגזמה וזאת בושה וחרפה לשלם סכומים כאלה על משחקי הישרדות, ככה ממש לא מושכים קהל וכנראה שאלונה רוצה לקזז את המיליון שהיא הפסידה על אי העפלה לפלייאוף העליון עם הכרטיסים, חבל.
    רק לשם השוואה, כרטיס למשחק בין דורטמונד לריאל מדריד שנערך באידונה פארק ליציע מאחורי השער (לא משנה שגם על הגג שם רואים יותר טוב מבכל שער בוסרמיל) עלה 10 יורו לאדם, 10 יורו שהם בחישוב מהיר 50 שקלים, כמעט חצי מהמחיר שנאלץ לשלם אדם על מנת לצפות בקרב הצמרת הלוהט בין הפועל באר שבע לעירוני רמת השרון, מבלי לדבר על הילדים שלו במידה שיש ועל העובדה שאפילו שירותים אין לו והוא צריך להשתין כמו סוס על החומה.
    בושה אין לי מילה אחרת.

5. yedidel Member

מצד אחד אני מסכים שמחירי הכרטיסים גבוהים (בלי שום קשר ליכולת של הקבוצה), לא רק בבאר שבע אלא בכל הארץ.
    מצד שני אני לא מסכים שמחיר כרטיס צריך לעלות ולרדת ביחד עם מצבה של הקבוצה בטבלה. כמו שאם היינו רצים בצמרת לא היינו רואים בעין יפה שפתאום היו מוכרים ב100.

6. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

למתקן כמו וסרמיל לשלם 80 שקל זה פשע. -אבל- במידה והקבוצה הייתה מצליחה, אנשים היו משלמים את המחיר כדי להנות מההצלחה של הקבוצה האהובה שלהם. לא הייתה שום סיבה להעלות את המחיר, מבחינתי ואני בטוח שגם מבחינת המועדון, זהו המחיר המקסימלי.

מצד שני, שהקבוצה מציגה יכולת כל כך גרועה לאורך כל העונה ומציגה את ההתקפה הגרועה בליגה, אין שום סיבה שאנשים ישלמו 80 שקל לכרטיס.

תגיד לי אתה מה עדיף - משחק שרק מנויים יגיעו ואולי 200 איש יקנו כרטיסיםם של 80 שקל, או משחק שבו 500 איש יקנו כרטיסים של 40 שקל?

7. Ice Cream חסה

בחישוב פשוט יש ממשחק של 500 אוהדים שקונים כרטיס ב-40 קצת יותר הכנסות, בהנחה שיחד עם כ-2500 מנויים שיטריחו את עצמם לבוא (מתוך ה-3000 שרכשו, נכון?) אין ל-300 אוהדים השפעה על רמת העידוד, או על הוצאות האבטחה והסידור.

8. yedidel Member

הדיון הזה חוזר כל שנה וכבר ראינו בעבר שהורדת מחירים לא מביאה יותר קהל משמעותית (היו כמה וכמה משחקים של 40/20, 60/30 וכו' בשנים האחרונות). רוב הקהל בבאר שבע מסתכל על התוצאות האחרונות ופחות על המחירץ

המחירים צריכים להיות 60/30 באופן אחיד כל העונה. מה שכן, העונה נמכרו מנויים במחירים ממש טובים, והדגישו מראש שמחירי הכרטיסים יהיו 80/40 לכל העונה. יותר חשוב להשקיע במנויים מאשר ברוכשים "רגילים".

9. oranfu Member

10. Love Is Red Member

לגביי הזרים שאלישע הביא, הוא הביא גם את דריסליה אם אינני טועה אבל מדהים שהוא מעולם לא הצליח להביא קשר זר קדמי איכותי.

11. Love Is Red Member

ככל הנראה יסתיים בתיקו או ניצחון של רמת השרון, כבר אין לי ציפיות מהקבוצה הזאת...
    עדיף אולי שנרד ליגה כדיי שניתן לשחקנים צעירים שבאמת רוצים לשחק כאן לשחק, נשחה כמה עונות בלאומית ונחזור גדולים יותר עם סגל טוב יותר ובנוי נכון עם יותר שחקני בית.

12. YANIVBADOR Member

חברים, דיברתי עם יוני אוזן, הוא בסגל לשבת!

אני מאוד מקווה שיקבל לפחות מחצית אחת, אולי הוא יביא תוצאות. למרות שמדובר בילד בן 19-20

13. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

יוני אוזן סוף סוף קיבל דקות (רק אחרי שעידו אקסברד נכנס כמחליף ולא הביא לשינוי כמובן) אבל גם אז אלישע המקובע לא חשב לשנות מערך או שיטה ושיחק עם יוני אוזן (חלוץ במקצועו) כקשר.

הקבוצה שנבנתה היא קבוצה חלשה מאוד ללא טביעת אצבע של מאמן. בחודש הכי קריטי של העונה הקבוצה נראית כבויה ולא מצליחה לעשות מהלכים פשוטים. הקבוצה צריכה זעזוע, הקבוצה צריכה לפטר את אלישע ולמנות מאמן אחר שיכניס בקבוצה דם חדש והתלהבות כי בכושר הנוכחי אנחנו הקבוצה הכי חלשה בליגה.

14. yedidel Member

פינת הרע והמפוספס.

הרע:
    בני יהודה ניצחה משחק אחד בחודש האחרון. נחשו את מי
    רמת השרון ניצחה משחק אחד בחמישה מחזורים האחרונים. נחשו את מי
    הפועל ת"א ניצחה משחק אחד בחודשיים (!) האחרונים. נחשו את מי

הפספוס:
    סטפן סשפוביץ', משחק שישה משחקים באשדוד, כבש 4 גולים שהביאו 5 נקודות.
    באותה תקופה, כל הפועל באר שבע כבשה שני שערים והביאה 4 נקודות.

15. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

עודד גביש הפוץ עודה בעיות וסביר להניח שיושעה לזמן מה מהקבוצה. בתקשורת רומזים ומקורות אישיים שלי מאשרים שידר ההלבשה קרוע, אווירה גרועה וכמובן שזה ניכר על הדשא.

לא אגזים אם אומר שיחד עם סכנין ואשדוד אנחנו הקבוצה במצב המנטלי הגרוע בליגה. וזה רע מאוד. המיקום שלנו הקנה לנו 4 משחקי בית ואסור לנו להפסיד אך אחד מהם.

המזל הוא שבשבת אנחנו נגד סכנין, שלדעתי השלימה עם ירידת הליגה למרות המיקום בטבלה. אסור אסור לאבד נקודות, זה יחרוץ גורלות!