הפועל באר שבע 12/13: ניצלים מירידה במחזור הסיום

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Sir Alex Ferguson, ‏11/7/12.

1. Love Is Red Member

לכל אלא שכל כך נגד אלונה, אם אתם כל כך נגד, כל כך רוצים לראות פה משהו אחר אז אולי פשוט תלכו ותקימו את המחאה מספר 2?
    כי על פי משנתכם אלונה לא טובה לנו, אלונה גרועה, אלונה 6 שנים ולא עשתה פה כלום.
    אז נכון אלונה 6 שנים פה אבל ב6 השנים הללו שנתיים הקבוצה נלחמה על העלייה ללאומית ורק במזל ענק בזכות הגדלת הליגות עלינו בעונה השנייה, בשנתיים לאחר מכן היה פה דווקא כדורגל לא רע ואז הגיעה העונה שנלחמנו בתחתית, מה לעשות לא תמיד אפשר לצאת מנצחים מדברים כאלו, אז כן היא טועה ועוד תטעה, אבל אני לא רואה מישהו שבא ואומר "וואלה הפועל באר שבע צריכה ואתי אני אבוא ואחליף את אלונה" אף אחד לא יבוא ויחליף את אלונה, וכבר ניסינו את האופצייה של לקנות את הקבוצה דרך הקהל, תשכחו זה לא יילך פה, אין פה מספיק אנשים שיכולים לשים כל פעם כסף כדיי שהקבוצה תשרוד כלכלית.

אז לכל אותם אלא שטוענים שאלונה לא מצליחה למה אתם לא מקימים מחאה וזהו?

אבל ביני לביניכם אם אלי ז'ינו היה נשאר לא היינו מתלוננים על זה שדוידזאדה לא מקבל משכורת של 100,000 דולר לעונה, לא היינו מתלוננים על זה שחלוץ שמשחק בליגה הספרדית השנייה לא הגיעה בגלל שהקבוצה הסינית ביטלה את העניין ברגע האחרון, פשוט לא היינו מתלוננים, כי לא היה דברים קטנים שכאלו שאפשר להתלונן עליהם.
    בפועל אם אלי ז'ינו היה נשאר קרוב לוודאי שהיינו מדשדשים או בליגות הנמוכות או הופכים לקבוצת ליגה לאומית טיפוסית, כזאת שלא מצליחה לעלות ולא מצליחה גם לרדת ולהעלם לגמריי מהמפה.

אז כן אלונה טועה והיא תטעה והיא לא חפה מפשע לגביי שחקני הנוער, אבל תראו לי עוד אדם אחד שמסוגל לשים כסף כמוהה על הקבוצה, תראו לי אותו תביאו אותו ואז נדבר עד כמה אלונה לא עונה על הציפיות שלכם, כי בלי אלונה ברקת קרוב לוודאי שהפועל באר שבע לא הייתה קיימת...

2. Ice Cream חסה

אלונה ממילא משתמשת במיליון ואחת יועצים ויש יותר מדי אנשים חזקים במשרדים שעל פיהם נושקים דברים בקבוצה, למה שהאוהדים לא ינסו להתארגן בעמותה שתהייה שותפה לניהול תמורת סכום כסף כלשהו מדי שנה?

3. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

העולם לא עובד ככה, זה לא או אלי זינו או כלום. אם הרף שלך הוא אלי זינו אז אתה בבעיה כי מדובר ברף נמוך מאוד.
    כבר אמרתי בעבר ואני חוזר ואומר שוב, כל עוד להפועל באר שבע לא תהיה דרך, כל עוד אלונה לא תקבע מדיניות ברורה, כזאת שהמאמנים שיחתמו כאן יהיו כפופים לה, כזאת שהמאמנים שמגיעים לכאן יסכימו לה ויבינו אותה עוד לפני שהם יחתמו בקבוצה, הפועל באר שבע לא תממש את הפוטנציאל שלה. וזאת צריכה להיות המטרה האמיתית שלנו.

4. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

הנה כמה דברים שלי אמרו לאחרונה (לא משתמש במילה "עובדות" כי מדובר באנשים שהם צד שלישי, אבל מדובר באנשים שאני סומך עליהם), דברים שאולי יגרמו לאנשים להבין למה אופיר כל כך נפגע מהסיפור (מה שגרם לו להחרים את האימון, החלטה לא נכונה ואפילו טיפשית אפשר לומר):
    1. לפי מה שאמרו לי אופיר פנה לאסי כבר בספטמבר. הוא אמר לו שהוא מסיים את הצבא ושהוא רוצה לשבת על חוזה חדש.
    2. לפי מה שסיפרו לי בערך באותה תקופה גורמים במכבי חיפה יצרו קשר עם גורמים בהנהלה שלנו והציעו 300 אלף יורו על הכרטיס של אופיר דוידזאדה. ההנהלה סירבה על הסף. אופיר שמע על הסירוב בדיעבד ועדין לא הרבה יודעים על ההצעה של חיפה בגלל שאופיר רצה להמשיך כאן ולכן הוא לא דיבר על הנושא.
    3. לפי מה שאותם אנשים אמרו לי, לאופיר דוידזאדה יש בחוזה סעיף שמחייב את ההנהלה לשבת איתו על חוזה חדש ברגע שהוא מסיים את הצבא. ההנהלה התחייבה בעת חתימת החוזה הישן שכאשר אופיר יסיים צבא הם ישבו ביחד על חוזה חדש. זה נהוג אצל הרבה שחקנים ותנאי שאפשר להבין שכן גם שחקן חלש בליגת העל מרוויח יותר מ4,500 שקל לחודש שזה משכורת חייל.
    4. לפי מה שסיפרו לי, אופיר דוידזאדה הגיע לאסי ואמר לו שלדעתו הוא באותו רמה של נאסר, ועדין הוא לא מבקש את אותו השכר, אלא חצי ממה שנאסר מרוויח (בסביבות ה20,000 ש"ח בחודש, בסביבות ה- 200,000 שקל בעונה, בסביבות ה 55-60 אלף דולר לעונה). אופיר אגב דיבר על חוזה לארבע או חמש שנים ממה שאמרו לי.
    אסי סירב והציע לאופיר 7,000 שקל עד לסוף העונה ושבקיץ הבא ידברו איתו.
    6. לפי מה שאמרו לי, בשלב הזה התחיל הלחץ של הסוכן של אופיר (אבי נימני) על אופיר להסכים להצעה. לפי מה שאמרו לי, אבי נימני הפך להיות סמכות מקצועית מאוד חזקה בקבוצה שלנו. הוא בקשרים מאוד טובים עם אלונה, היא סומכת עליו, ובגלל זה רוב השחקנים הישראלים שמגיעים אלינו (מי אמר רועי קהת?) הם שחקנים של נימני.
    אופיר הבין שהקשרים הטובים של נימני עם אלונה הם שגורמים לנימני ללחוץ עליו לחתום, ולכן הוא בתגובה אמר לנמני שהוא את העמלות שלו יקבל, אבל שמעכשיו נמני מייצג אותו רק על הנייר (לחוזה בין אופיר לנימני יש עוד מספר שנים) שכן נימני כבר לא אמין בעיניו.
    8. לפי מה שסיפרו לי, מאז ההצעה של אסי אופיר פנה כמה פעמים לקבוצה במטרה לשבת ולחתום על חוזה שמצד אחד יהיה לשנים ארוכות אבל מצד שני ישדרג את שכרו. בקבוצה סירבו פעם אחרי פעם וחזרו על ההצעה המקורית שלהם כשמה שקרה אחרי הסירוב האחרון כולם יודעים.

במידה והדברים שסיפרו לי נכונים, ואני מאמין להם כי האנשים שסיפרו לי אותם הם אנשים אמינים, אז הם שופכים לא מעט אור גם על התנהלות המועדון באופן כללי (הכוח של נימני במועדון) וגם על ההתנהלות של המועדון באופן ספציפי (המקרה של אופיר).

5. סמואל אטו Member

אם מה שאתה אומר נכון זה ביזיון, וכל הכסף של אלונה לא מוחק התנהלות שערורייתית כזאת.

6. Ice Cream חסה

מעניין אם עוד 5 שנים כשרז רחמים יסיים חוזה חייל גם לו אסי יציע להשתכר רק 8000 שקל בשנה ואז לשבת על חוזה חדש...

7. YANIVBADOR Member

אני מעלה פה שוב את הנקודה שהעלתי לפני כמה שבועות:

הפועל ב"ש, קבוצה של 30 מיליון ש"ח - קבוצה של לוזרים, שוב כמו כל שנה התנהלות לא נכונה מצד המאמן, אלונה לא אשמה! בכלום! שיקוליו המופרחים של אלישע(אקסברד במקום סוויסה, גזל במקום זינו)
    הביאו את התוצאות.

-שחקני הרכש הכושלים (נ'גובו, סבע, קהת, פלאצ'וק) חלק מהכשלון של אלישע. יש גם את ברוכיאן ואג'ידה שנותנים משחק אחד טוב ועוד שלושה גרועים.

מישהו יודע מה המטרות בינואר? חלוץ שפיץ, סקורר ואני מצטט את אלישע : "לא אתפשר על חלוץ כנף, רק שפיץ " למה רק דיבורים? יש לך שלושה חודשים לחפש חלוץ ועוד חודש שלם להביא.

מיקומה של הפועל באר שבע בטבלה לא נכון. אנחנו צריכים להיות הרבה למטה, ויש לי גם הסבר : אנחנו קבוצה של מזל, אם זה שער מכריע בדקה ה90, משחקים של 1:0 קטן, וטעיות שיפוט.
    חוץ מהמשחק מול מכבי (3:1) לא ראיתי את הפועל משחקת.

אנחנו לא נהיה פלייאוף עליון זה ברור, אנחנו גם לא נרד ליגה, אבל השאלה היא אידה מקום נסיים בפלייאוף התחתון, 9? 10? אני לא חושב שיותר מזה.

חברים, אוהדים יקרים, אתם צריכים להתחיל לדאוג, הפועל לא משחקת. שלושה ניצחונות רצופים?
    גירדנו 1:0 על אשדוד, 2:1 על הפועל חיפה מטעות ענקית שהעניקה לנו פנדל, מול ק"ש גם כן גירדנו 1:0 עם הרבה מזל.

מה האלה? תגידו אתם. אני לא צופה עתיד רחוק להפועל באר - שבע.

נערך לאחרונה ב: ‏17/2/13
  8. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

אני לא מבין איך אלישע לא נותן צ'אנס ליוני אוזן. מילא לפני ינואר הייתי מבין, אבל בינואר הקבוצה נכשלה בהבאת חלוץ 9 והחומר הנוכחי לא מספיק טוב, תן צ'אנס לאוזן ראבק!

3 משחקים נותרו לסוף העונה הסדירה, 3 משחקים קשים מול קבוצות שמחפשות את הפלייאוף העליון. אני לא מאמין שנצליח להתברג אליו.

נערך לאחרונה ב: ‏17/2/13
  9. Ice Cream חסה

זה לא שהוא הביא חתולים בשק מזימבבואה, אלא שחקנים שהצטיינו שנה שעברה, כולל סבע שהיה טוב בהפועל באר שבע עצמה. אג'ידה היה מהמצטיינים בהפועל פ"ת, לנגובו היה חלק לא מבוטל באליפות של קרית שמונה, קהת היה טוב בדקות שקיבל במכבי ופלצ'וק כבש 10 שערים בעכו שנה שעברה, והיה מועמד ללא מעט קבוצות בליגה.

כמו שידידאל אומר זה הרבה יותר מכישלון של אלישע או אלונה, יש פגמים בב"ש גם בדברים הקטנים - בין אם זה פיזיים (פלצ'וק מבלה יותר מדי על מיטת הטיפולים, למשל) ובין אם מנטליים (שחקנים שהולכים לאיבוד באופן טוטאלי בב"ש, אולי גם זה פיזי עם הנסיעה ה"ארוכה" כל יום ל"עיר"), ויכול להיות שזה סתם נאחס.

10. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

בעקבות לחצים שהופעלו על הנהלת הקבוצה מצד אוהדים דתיים שמעוניינים להיות שותפים לקריאת המגילה בשבת הקרובה, הוזזה שעת המשחק מול הפועל תל אביב מ18:45 ל20:00.

בפן המקצועי - כל האתרים מדווחים על מיני מהפכה בהרכב. אג'ידה יחזור להרכב על חשבון בן שנן. לגבי השחקנים האחרים שיפנו את מקומם העניין משתנה מאתר לאתר, אבל הדיבורים הם על ברוכיאן, נאסר וגבאי שיפנו את מקומם לטובת פלצ'וק, סוויסה וגזל.

--

מיני מהפכה זה בהחלט מה שצריך לקרות. אי אפשר להמשיך עם ההרכב שהתבזה מול רמת גן. הבעיה היא שגם שלושת השמות שעתידים לפתוח בשבת הם אפורים, אולי מלבד פלצ'וק שהכל תלוי איך הוא יקום באותו בוקר.
    הדבר היחיד שאני לא מבין מאלישע הוא למה יוני אוזן ממשיך לשחק בקבוצת הנוער ולא מקבל את הצ'אנס המיוחל בבוגרת.

11. YANIVBADOR Member

הפועל תל אביב נגד הפועל באר שבע.

*הפועל תל אביב חמישה משחקים ללא ניצחון, ארבעה הפסדים ותיקו
    *הפועל תל אביב עם מאמן חדש וזה אומר מוטיבציה גדולה
    *הגיע הזמן שהפועל תל אביב תתעורר

לסיכום, נפסיד להפועל בהפרש של יותר מ2-3 שערים, אל תצפו למשחק גדול שלנו, אם יהיה תיקו זה יהיה הפתעה.

12. yedidel Member

הכל מתחיל ונגמר בחלון ההעברות.

אם היינו מחתימים חלוץ כמו שצריך בתחילת החלון, היינו עכשיו עם גביע הטוטו, בשלב הבא בגביע המדינה ועם רגל וחצי בפלייאוף העליון.

במקום זה אנחנו נאבקים בשיניים לא להגיע למאבקי תחתית.

13. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמה שאלות אחרי המחזור ה24 -
    מישהו מזהה טביעת אצבע של מאמן בקבוצה ואם כן במה זה מתבטא?
    איך יכול להיות שאנחנו משחק לפני סיום הסיבוב השני ואנחנו עם 2 ניצחונות חוץ בלבד בכל העונה?
    איך יכול להיות שבשלב הזה של העונה עידו אקסברד הוא החלוץ הפותח שלנו?
    כמה שחקנים שהיו כאן בעונה הקודמת עשו התקדמות מקצועית תחת אלישע?
    כמה שחקני סגל אנחנו צריכים להחליף בקיץ כדי להיות בשנה הבאה קבוצת צמרת?
    כמה שחקני בית קודמו תחת אלישע?
    בכמה משחקים נהנית השנה?
    האם מבחינת מיקום בטבלה הקבוצה מצליחה?
    מדוע ולמה מגיע לאלישע לקבל חוזה לעונה נוספת בקבוצה?

14. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

מתוך התוך של עמיר פלג:

"לפני חודש בדיוק הפועל באר שבע אירחה את הפועל חיפה וקיבלה מתנה גדולה מהשופט. בדקה ה-73, במצב של 1:1, הקשר שלה וויליאם סוארס צלל ברחבה, ורועי ריינשרייבר החליט לשרוק לפנדל שלא היה ולא נברא. רביד גזל כבש מהנקודה, הקבוצה של אלישע לוי ניצחה 1:2, ושימו לב מה אמר המאמן בסיום: "לא צריך להתעסק בטעויות שיפוט, בסוף זה תמיד מתאזן".

בשבת האחרונה, באותו מגרש, איתן שמואלביץ' המציא פנדל לחובת באר שבע, הפעם היא הפסידה 2:1 להפועל ת"א, ואלישע התעסק בזה ועוד איך. "אני לא יכול להתמודד עם החלטה כזו של שופט", התבכיין המאמן. "אם הוא עומד כל כך קרוב ולא רואה, אני מצטער. זה הפסד של השופט ונגד זה אני לא יכול לעשות כלום. פספסנו הזדמנות לטפס קצת, אבל לצערי אנחנו מדברים רק על השופט".

על אלישע לא נעים לרדת כי הוא לא שחצן כמו חלק ניכר ממאמני העל שלנו, ולא זורק בקבוקים כמו ניר קלינגר כשהוא מפסיד. אבל עונת המבחן הרצינית הראשונה שלו אחרי מכבי חיפה, חייבים להודות, החזירה אותו לגודלו הטבעי. לא מן הנמנע שבקרוב הוא אפילו יצטרך לקחת דוגמה מפרדי דוד, ולהקרין לשחקני באר שבע את "בית שאן סרט מלחמה".

ואם גם זה לא יעזור, תמיד אפשר להראות להם את הקלטת של "משחק השרוכים". מה שמזכיר לי שפעם, באחד הראיונות, שאלו את המאמן שלא מתעסק עם שופטים מדוע נשאר לשבת על הספסל כששחקניו התבטלו מול בית"ר ואיתן טייב קשר את השרוכים. "מה יכולתי לעשות?", השיב אלישע. "השופט הוסיף זמן בלי סוף".

15. yedidel Member

בהחלט אלישע לא צריך להאשים את השופט.
    מצד שני, אין בכלל מה להשוות בין שני המקרים. מול הפועל חיפה בעטו בעקב של סוארס, המחלוקת היא רק מי הרים את הרגל קודם (וסוארס לא הרים את הרגל לכיוון השחקן ככה שזה די פנדל).

על הפנדל של הפועל ת"א לא נראה שיש איזה מחלוקת.