הפועל באר שבע 12/13: ניצלים מירידה במחזור הסיום

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Sir Alex Ferguson, ‏11/7/12.

1. EuropeGuy Member

יש מין אווירה כללית כזו שרוצה לגרום לאוהדי הפועל באר שבע "לצפות לפחות", להתרגל לבינוניות, לקבל בהבנה קבוצה גרועה ומתבטלת, ובעיקר יש דרישה תקשורתית סמויה מהאוהדים לא להביע את דעתם, וכאן אני חושב שיש טעות גדולה.

בהפועל באר שבע יש דבר אחד שיגידו ולא יגידו אנשים, הוא מעורר הערצה מסויימת למועדון הזה, והוא דווקא הקהל שלה. מועדון שההיסטוריה היחידה שלו מפארת שני אליפויות, כשהוא רושם הצלחה פעם אחת בעשר שנים ועדיין סוחב אחריו כמות גדולה של אוהדים משפיעים, חמים, כל כך מלאי תשוקה למשחק, הם דווקא אלה שגורמים לי להבין יותר מכל מדוע הקהל של באר שבע החליט שהוא לוקח את העניינים לידיים שלו.

הרי הפועל באר שבע עברה כל כך הרבה שינויי מסלול, ניסו שם מכל הבא ליד, ועדיין לא הצליחו להכנס למסילת 4 הגדולות של הליגה.

כשצפינו בקרית שמונה עושה אליפות היסטורית, כולם מילמלו לעצמם, כמה חבל שלמועדון הזה אין אוהדים, האליפות היתה מדהימה אבל ריקה מתוכן, לא היה עם מי לחלוק את ההרתפקאה, לא היה עם מי להנות ביחד, במוקדמות ליגת האלופות נרשמו שיאים שליליים של חוסר קהל, עם רמת גן השומם.

מועדון כמו הפועל באר שבע חייב קהל לוחץ, קהל דורש, במיוחד לאור המחסור ההיסטורי שלה בהישגים.
    זהו סימן החיים הבולט של המועדון. קהל מיואש שלא מביע דעה ואף שותק למראות החולשה התהומית של הקבוצה הזו, זה קהל שסופו להתמעט, להתפזר, קהל שמשלים עם העובדה שכנראה כבר אין מה לצפות מהקבוצה שלו, קהל שכבר לא מאמין באהבה שלו למועדון. ועל זה אוהדי באר שבע נלחמים בכוח הכוח, ואני מסיר בפניהם את הכובע, כל עוד לא מדובר באלימות (פיזית/מילולית).

נערך לאחרונה ב: ‏17/1/13
  2. Raulito Madridista

הציפיות בהפועל באר-שבע ממש לא מוגזמות וגם אם נעשו טעויות בקיץ אין סיבה שבאר-שבע תיראה ככה ואני לא מדבר רק על התבוסה למכבי אלא כל המשחקים הבינוניים-מינוס שלה. האליפות של ק"ש היא סוג של יוצאת מו-הכלל כרגע, ואני לא מתכוון גם לנתניה שתקעה יתד בצמרת 3 עונות ברציפות והגיעה גם לחצאי גמר גביע - אבל האוהדים רואים הצלחות והבלחות של קבוצות אחרות כמו סכנין עם בוזגלו אז וכן-הלאה ולא מבינים למה אצלם זה לא עובד. אולי לבאר-שבע אין שחקן אחד שהוא קצת מעבר לבינוני וזו הסיבה. ברוכיאן הוא אולי היחיד עם הפוטנציאל וכנ"ל סוארז אבל זהו. אני חושב שבחירת המאמנים של ברקת חוץ מאלישע לוי הייתה כושלת. צריך לזכור שלבאר-שבע קשה למשוך שחקנים מהמרכז בניגוד לבני-יהודה למשל. השחקנים הכי טובים שבאר-שבע פיספסה בזמנו ואמרתי את זה לא פעם - מהראן ראדי(שיחק בני-יהודה\סכנין\מכבי הרצליה וכל הזמן היה מבוקש) ויא-יא-פטי(עבר לאשדוד).

3. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

חייב להסכים עם הדברים של לירן וEuropeGuy שניתחו את המצב בצורה מושלמת.

ואם להוסיף משהו משלי לדיון, כל מי שרוצה להבין את המצב הקיים במועדון ואת הרגשת האוהדים היום מוזמן לשמוע את הראיון הבא -
    http://www.103.fm/programs/Media.aspx?Zrqv...GL&c41t4nzVQ=KH

תותח.

4. alexshw Member

כמעט תמיד? היה את עונת הגביע, 1994/95 אני זוכר ולפני כן כמובן היו 2 אליפויות של אמציה בשנות השבעים.
    זה ממש לא כמעט תמיד.

נערך לאחרונה ב: ‏17/1/13
  5. South Boy Member

עם לופא קדוש הגענו לאינטרטוטו למי שזוכר את המפעל הזה (דהיינו מקום רביעי) ורק בגלל פקידה מטומטמת וטעות פקס שלא כללו בו את תומר חליבה נפסלנו מלשחק במפעל, בתחילת שנות האלפיים עם שוקי נגר ויניב אברג'יל ועם אופיר חיים וסיסטון ועוד כמה זרים שז'ינו הצליח לשלוף מהכובע היינו קבוע בצמרת עד שירדנו ליגה באותו יום ארור בשנת 2005, שלא נדבר על זה שוסרמיל היה באמת מבצר ולא כמו היום שבגלל שהפסדנו שם פעם אחת אז הוא עאלק "מבצר" ובלי שום קשר למיקום הקבוצה באה לכל מקום במטרה לנצח, לא נתנה יותר מדי כבוד ולא פחדה מאף אחד, בחיים אני לא ישכח את המספרת של אמיר אבוטבול בשלישייה בבלומפילד מול מכבי ואת השלישייה שתפרנו לחיפה בחצי גמר ברמת גן ב-2003, זה יותר ממיקום זאת גישה למשחק זאת המודעות שהייתה לשחקנים איזו חולצה הם לובשים ומה המחויבויות שכרוכות בללבוש את החולצה הזאת, לא ביקשנו כדורגל סוחף או מאבקי צמרת גבוהה, ביקשנו תמורה לאהדה העיוורת שלנו לקבוצה שכבר גובלת במחלה, והתמורה לא נמדדת בנקודות או בכמויות שערים היא פשוט נמדדת במלחמה ובהקרבה שהשחקנים נותנים בשבילנו, לנו זה יותר חשוב מהכול.
    אני אמנם לא ציפיתי יותר מדי כי מי כמוני מכיר את הפועל באר שבע (אפשר גם לראות את זה בדפים הראשונים של הדיון), אבל אי אפשר לשפוט את מי שציפה, תקציב רביעי בגודלו רכש מאסיבי צוות מקצועי מנוסה ומרשים, למה שלא נצפה פעם אחת להריח פלייאוף עליון אחרי שנים שאנחנו למטה? זה שאנחנו רגילים לאכזבות אומר שאסור לנו לשאוף קצת למעלה? אז למה כל העבודה וההשקעה הזאת?
    בקיצור ירקו לנו בפנים ואף אחד מבחוץ לא יבין את גודל האכזבה והכאב, ככה שאין לאף אחד מה לשפוט יותר מדי את הקהל ולחזור על סיסמאות זולות על הקהל שאולי היו נכונות בשנת 98', בלי הקהל הקבוצה הזאת הייתה גומרת אצל מפרק.

6. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

אני חייב לצאת כנגד האוהדים שקוראים לשתף את הנוער, ולהציג בפניהם את הפוסט הבא:

זוכרים את קבוצת הנוער המהוללת של 10/11? זו שעלתה ליגה והגיעה עד גמר גביע המדינה שם נכנעה למכבי תל אביב?
    בואו נעבור בהרכב של גמר הגביע, שאז נחשב ההרכב הכי חזק, שהרבה ציפו שהשחקנים ממנו יבנו את שלד הקבוצה הבוגרת לעונות הבאות..

בשער אלירן סולימנספור. שקיבל הזדמנויות בבוגרת לא לקח אותן בשתי ידיים, ומשמש כיום כשוער השלישי בקבוצה.
    הבלם גל דהאן, אם אני לא טועה בכלל שוחרר מהקבוצה לא מזמן, גם כן.. שחקן בינוני ומטה..
    ירדן אבוחצירא.. רוצים להשאיל אותו, ורק קבוצות מהדרום בליגה א' ומטה מתעניינות. הוא השחקן היחידי שאני באמת מסכים שלא קיבל את הצ'אנס הראוי.
    לוטם ז'ינו ואופיר מתאקלמים יפה בבוגרת. אבו לאבן, שאהוב עליי במיוחד, נפצע לפני כמה חודשים וגמר את העונה.
    צח ברבי מככב במדי מכבי באר שבע והאוהדים שלנו עדיין קוראים לאלישע לתת צ'אנס ליוני אוזן, למרות שבינינו, חלוץ אפור, שסביר להניח יאייש את עמדת החלוץ במכבי באר שבע בקרוב.
    ברק בוקובוזה הוזכר כאחד עם פוטנציאל וכרגע בעירוני ערד.

בקיצור, חברים, הנקודה היא שאין לנו נוער טוב. ותפסיקו כבר לקרוא לשתף את הנוער. קבוצת הנוער עכשיו בכלל בזיונית. אין שחקנים משם ולא צריך לשתף בכוח. אהבתי את דבריי אלישע לא מזמן - שהוא רוצה לשתף, אבל הוא לא מוצא לנכון מבחינה מקצועית.

אם אתם באמת רוצים הזדהות עם העיר, כרגיל, מכבי באר שבע היא הקבוצה הנכונה. הבעיה היחידה היא שהיא לא הפועל באר שבע. הסגל המלא, בלי יוצא מן הכלל, בקבוצת התחתית בליגה א' מורכב משחקנים דרומיים, רובם באר שבעיים. חלקם גם מושאלים. כ-8 מהם נמנו על סגל קבוצת הנוער בעונות האחרונות, חלקם גם כיכבו בליגה הלאומית בקנדציה האחורנה שלנו שם. והיום הם במכבי באר שבע. ולא, אל תגידו שלא נתנו להם צ'אנס. נתנו - והם אפורים. הם - לא הפתרון.

קשה, אבל צריך, לחזור ליום שני הבזיוני. הדבר שהכי עיצבן אותי במשחק, שצפייה שלו חסכתי אחרי שהאייפון אותת לי כבר בדקה 12 שהתוצאה היא 0-2 לצהבת, הגיע דווקא יום לאחר מכן. רביד גזל מתנצל. מי הוא? מי הוא? מה הוא אלן דלון? מה הוא בכלל מתראיין לתקשורת? באיזו רשות הוא אומר "ביישנו את המועדון". מה הוא מכיר את המועדון בכלל? 3 וחצי אימונים והוא מחשיב את עצמו "מועדון". עדיף שהיה סותם את הפה, כי האימרה שהכי עיצבנה אותי במה שהוא אמר "אף אחד לא ציפה שזה מה שיקרה". הא באמת גזל? ברור שאף אחד לא ציפה. אתה בכלל מכיר את אתרי האוהדים של הקבוצה? את קבוצת הפייסבוק הרישמית? את הקאמלס והעמוד שלהם בפייסבוק? בטח שאתה לא מכיר, אתה הרי הגעת 3 ימים לפני המשחק. אז גזל מותק, תבדוק לפני שאתה מכעיס את כל האוהדים, כי כלל האוהדים ואפשר לראות את זה גם בפורום ציפו שזה מה שיקרה! רק ביקשנו רחמים מהצהובים. והאשמים היחידים כאן הם השחקנים, בטח לא הקהל. נכון - היו חיסורים משמעותיים - זו לא סיבה ככה להתבזות! כתבתי לפני המשחק בפייסבוק, לא רוצה צעירים, לא ניצחון ולא תיקו. רוצה מלחמה. קיוויתי, ציפיתי, אולי אחרי הבזיוניות משהו סוף סוף ישתנה. כמובן שכולם, עלו כהפועל "קונוסים" באר שבע.

והעתיד נראה אפור אף יותר. אנחנו כבר באמצע חלון ההעברות - לא חלוץ 9 ולא פליימיקר נחתו כאן - ובמקומם הגיעו מהצפון רביד האפור גזל ובן פאקינג והבה, כאילו שגביש גם ככה משחק גרוע, עכשיו מביאים לו קונטרה מהספסל. בקיצור, הבאנו חיזוקים בעמדה שאין לנו שום צורך בשחקן בה, ובעמדת הקשר האחורי אני מבין כי כנראה סוארז יעזוב, אבל גזל הוא לא התחליף.

בשבת אני מייחל לתיקו. קראתי שאקסברד אולי יפתח. הוא לא הישועה שלנו, אבל טוב שאלישע מנסה לרענן. גם סבע בתמונה ההרכב וזה מעולה, חבל שלקח לאלישע 19 מחזורים לקלוט.

ובקטנה לסיום - עוד שבוע עם 3 משחקים ב8 ימים זה הדבר הכי גרוע שקרה לנו החודש אחרי רביד גזל. מי יתן ונצליח..

7. alexshw Member

הוא כתב על התקופה שלפני אלי זינו. ברור שלמועדון עם הרבה אוהדים יש שאיפות להיות בצמרת, אבל יש איזו תדמית שהפועל ב"ש זה איזו אימפריה שבדרך כלל נמצאת שם.
    זה לא נכון. הפועל ב"ש בדרך כלל קבוצה בינונית או למטה מזה עם הבלחות לצמרת הטבלה פה ושם.

ומישלקח את המקום הרביעי הוא גוטמן ב - 2003/04 ותגיד תודה לדוידוביץ' שמנע ממכם את אירופה במחזור האחרון.

רק דרךבחירת זרים נכונה וגידול שחקנים מקומיים ברמה טובה יביאו את ב"ש למעלה.

נערך לאחרונה ב: ‏18/1/13
  8. South Boy Member

לפני זינו זכינו עם אלי להב בגביע, בעונת 94 סיימנו במקום השלישי אחרי שהיינו מקום ראשון תקופה ורק איבודי נקודות בדקות האחרונות של המשחקים הקריטיים מנעו מאיתנו אליפות, גם בעונה שלאחר מכן היינו בצמרת.
    בקיצור תרצה או לא הפועל באר שבע הייתה קבוצת צמרת וקבוצה שהיא שם דבר בכדורגל הישראלי, אבל אתה מפספס את הנקודה אף אחד לא ביקש שישחזרו את זה כי זה באמת תהליך של שנים, כל מה שהאוהדים ביקשו זה בראש ובראשונה מלחמה, ובהתחשב בתנאים המקצועיים שיש במועדון גם פלייאוף עליון זאת לא מילה גסה, בטח שמועדונים עם תנאים הרבה פחות טובים משלנו משתחלים לשם. אבל זאת בטח שלא הסיבה שבגללה אנחנו כל כל מאוכזבים וכועסים, הסיבה היחידה היא האנמיות האדישות והזלזול שהשחקנים מפגינים ולא חוסר ההצלחה, כי כשהם נלחמים בשבילנו הם מקבלים כפיים ומילות עידוד גם כשהם מפסידים.

9. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אלכס, קבל שיעור קצר בכדורגל.

81/82- מקום 4.
    82/83- מקום 3.

87/88- מקום 3.

92/93- מקום 4.
    93/94- מקום 3.
    94/95- מקום 3.
    96/97- מקום 3.

אם ניקח את שנות ה-90, ואלי זינו הגיע ב- 97/98, אז כן, לאורך שנות ה-90 היינו שם כמעט תמיד.

למדת משהו היום, בחינם.

10. alexshw Member

זה לא נקרא קבוצת צמרת קבועה. אתה רק מוכיח את מה שכתבתי.

11. לירן מנהל כללי מנהל כללי

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

אתה רשמת: "היה את עונת הגביע, 1994/95 אני זוכר ולפני כן כמובן היו 2 אליפויות של אמציה בשנות השבעים"

מה שרשמתי, כבר סותר את זה... אז לבריאות. בקיצור, תעשה בדק בית לפני שאתה מגיב, לא נעים להוציא משתמשים שהם חושבים שהם חכמים.. בדיוק ההיפך.
    בתקופה הסמוכה שלפני אלי ינו, שזה שנות ה-90, היינו כמעט באופן קבוע בצמרת, עובדתית.

12. alexshw Member

או קיי לא ידעתי על עוד שתיים-שלוש עונות, אבל זה לא משנה את התמונה אליה התכוונתי.
    יש לב"ש הבלחות לצמרת מדי תקופה.

13. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אוווווווווו יפה, נכון מאוד. זה משנה מאוד.

זה כבר משנה את כל השורה התחתונה של ההודעות שרשמת לפני כן, מכאן אפשר להתחיל דיון עם יישור קו, שכולם מודעים למי זאת הפועל באר שבע.

אתה רושם: "יש לב"ש הבלחות לצמרת מדי תקופה. "

תשובה שלי:

אלונה פה כבר 5-6 שנים... הפסקתי לספור. מהיום הראשון שלה, היא מפמפמת שהיא משביחה את הנוער, מטפחת את הנוער, כדי שנקצור את הפירות, בתקופה של 5 שנים, היו אמורים להיות פירות, היה מספיק זמן להנחיל תשתית, שיטה, סגנון, שיטות עבודה ופיתוח ילדים/נוער.

בנוסף, הקבוצה עם התקציה ה-4-5 בליגה כבר 3 שנים בערך...

ניקח את כל זה- תקציב ומספיק זמן לפתח את הנוער. איפה הקהל מפריז בציפיות שלו? אני מזכיר לך.. קהל שיחשיב מקום 6 להצלחה... הקהל יודע שהריאלי זה מקום 4-7....

כלשונך "הבלחות" לא היו בשנים האחרונות, יש לך סיבה הגיונית? זה בגלל שהקהל מפריז בציפיות..?
    בחיי, עדיין לא קראתי כאן תגובה אחת מושכלת, רק סיסמאות שאנשים קוראים בעיתונים או ששמעו עליהם לפני 10 שנים...

אז דבר ראשון את תדמית ה"אימפריה" זה אתה הכנסת.. אף אחד מאיתנו לא חושב ככה, אז בלי בילבולי שכל חסרי ביסוס, זה לא לרמה ששווה תגובה.

14. Ajax Amsterdam Member

הציפיות שלנו בהחלט מתאימות

15. סמואל אטו Member

אז אתה מאמין שלהפועל ב"ש יש בסיס/דרך מקצועית/ניהול/קהל שמתאים יותר מבית"ר,ק"ש,אשדוד ובני יהודה?
    אני יכול להבין למה בתור אוהד של הקבוצה אתה מרגיש כמובן צורך להעז להגן ולהאדיר את הקבוצה שלך, אבל לטעמי הרגש שהנושא הזה מעורר בך מערפל את החשיבה ההגיונית ואת המציאות הקיימת.
    העובדה שפעם היו לכם כמה עונות בצמרת לא מעיד על כלום, כמו שהעובדה שנוטינגהאם פורסט בעברה זכתה בליגת האלופות כמה פעמים לא מעיד על כך שמקומה באליטה של הכדורגל האירופי.
    גם העובדה שתהתקציב שלכם הוא בין הגבוהים לא מעיד על דבר מאחר וראינו בדיוק בדוגמאות של סכנין,מכבי וק"ש כמה הכסף לא משנה וכמה הניהול והדרך המקצועית היא שחשובה. עד כמה התקציב שלכם באמת משפיע אם לא הצלחתם לפתוח את העונה עם בלם בכיר,פליימייקר בכיר וחלוץ מרכזי בכיר?

בוא נסתכל על העובדות:

מתקנים מקצועיים איכותיים - אין.
    סגל איכותי - אין.
    דקך מקצועית ארוכת טווח - אין.
    מחלקת נוער ברמה טובה - אין.
    מסורת - אין,אין,אין.

אז חוץ מקהל תומך מה יש בקבוצה הזאת שמגיע לה מקומות 4-7 על חשבון האלופה המכהנת? על חשבון בית"ר ירושלים? על חשבון אשדוד?
    קחו קצת זמן לחשוב על הדברים ותבינו שמרכז הטבלה הוא המקום הריאלי לב"ש של השנים האחרונות.
    כמובן שיש פוטנציאל לבנות קבוצת צמרת להרבה שנים, אבל בשביל להגיע לשם צריך את הבסיס הנכון. דבר שלא קיים בב"ש.