לי בתור אוהד של ב"ש נמאס לבוא בשעות האלו למשחקים קודם כל יש לי קצת ללכת ברגל ללכת לוסרמיל איזה שעתיים לפני תחילת המשחק וגם באיצטדיון וסרמיל "הנפלא" שלנו החוויה לא נעימה,זה גן משחק בעל שן של שתי קבוצות גדולות שידחו ל7 או שלא ישדרו בכלל
מה אתם רוצים, לצ'רלטון חשוב יותר לשדר את הליגה האנגלית ואת קייזרסלאוטרן. כל עוד צ'רלטון הם הגוף שממן את ההתאחדות יותר מאשר קהל האוהדים (מה אתם דואגים? זה לא שמ-12 אלף מתוכננים יבואו רק 2000 אוהדים ויהיה הפסד רציני להתאחדות ולב"ש), אז אני חושב שזה לגיטימי שהם יוכלו להחליט. בעל המאה הוא בעל הדעה.
זה לא צריך להיות השיקול, ההתאחדות היא גוף ציבורי ולא מסחרי. חוץ מזה שזה ביצה ותרנגולת, אם היה כיף לבוא למגרשים בארץ אז הם היו מלאים.
ההתאחדות משלמת לקבוצות כ-2 מיליון שקל ממכירת זכויות השידור, והיא צריכה לפרנס את עצמה כדי לנהל את הכדורגל על הצד הטוב ביותר, וכל עוד אנחנו במקום ה-18 מתוך 53 באירופה, זה סימן שהולך להם. ההתאחדות תמיד תתגמש לטוטו או לצ'רלטון ולא לאוהדים, כי הם אלה שממנים אותה, ואם אנחנו רוצים שהכדורגל שלנו ימשיך אז אני גם במקום אבי לוזון היית מוכן לשמוע קיטונות של כמה אוהדים ולא איומים של הטוטו/ צ'רלטון על אי-המשכת הסכמי האימוץ.
זה לא חוכמה. החוכמה שהכדורגל יהיה מוצר מספיק אטרקטיבי שיהיו מתחרים על הזכויות שידור וההתאחדות תוכל להציב תנאים. אבל זה חלק מכל השיטה, שבה האוהד הוא החלק שהכי פחות מעניין פה בכדורגל.
1. 10% מכל הכספים ממכירת הכרטיסים על ידי הקבוצות מגיעים להתאחדות אז כניראה שגם האוהדים ממנים את ההתאחדות. 2. החשיבה שלך היא עקומה. אם זאת החשיבה, בוא נסגור את מגרשי הכדורגל ופשוט נשדר את כל המשחקים בטלויזיה. ככה לא תהיה ברירה וכולם יצפו במשחקים בטלויזיה (כולל עשרות האלפים שהולכים למגרשים בישראל מידי שבוע). 3. הכדורגל נועד למען האוהדים. בלי האוהדים אין לו זכות קיום. לך ותבדוק מיהם הקבוצות שמשודרות הכי הרבה ותגלה שמדובר בקבוצות עם הקהל הכי גדול בישראל. עכשיו לך ותראה משחק ללא קהל. תתפלא איך רמת הכדורגל יורדת ואיך הערך של המשחק נעלם כמעט לגמרי. 4. החשיבה שלך ושל אחרים כמוך היא מה שהובילה את הכדורגל והמדינה למצב שלנו היום. בעל המאה הוא בעל הדעה. אין ספק. עכשיו תבדוק איזה טייקון מחזיק בצ'רלטון (אלי עזור ופנחס זהבי ) ותסביר לי במה הוא עדיף על מאות אלפי אוהדי הכדורגל בישראל. למה הרצון של זהבי לשדר את שכטר בליגה הגרמנית צריך לגבור על אלפי האוהדים שרוצים להגיע לוסרמיל בשבת ולצפות במשחק כדורגל במזג אוויר סביר.
1. ואני חושב שזה פחות ממה שהטוטו או צ'רלטון מביאים להתאחדות. 2. אמרתי משהו על לסגור את המגרשים לקהל? פשוט ההתאחדות תתגמש פחות לטובת הקהל לעומת התגמשויות לצ'רלטון או הטוטו. זה לא אומר ששמים עלינו זין, אלא שהמקום שלנו בהיררכיה הוא נמוך יותר. ועליי זה מקובל כל עוד הגורמים שמעלינו הם האחראים למימון הקבוצות שלנו. 3. אני לא מסכים עם הקביעה הזו שכדורגל נועד למען האוהדים. כדורגל זה תחרות, לא בידור, ובתחרות המטרה היא ניצחון. נכון שיש לקהל השפעה על רמת המשחק, אבל גם בלי קהל או עם פחות קהל אפשר לערוך משחק כדורגל. אחרי הכל בעולם יש אלפי ליגות חובבנים שבהם משחקים כדורגל תחת התאחדות והקהל לא בדיוק מציף שם את המגרשים... ראיתי כמה משחקי נוער או משחקים בליגות הנמוכות או אפילו משחקי רדיוס ללא קהל, הרמה והמתח וההתרגשות יורדים, אבל מפה ועד לזה שהאלמנט של המשחק נעלם לגמרי? רחוק מאוד. 4. להתאחדות אין ברירות והיא צריכה להתגמש תחת צ'רלטון שיש להם תנאים נוספים חוץ מלוזון. אפשר למחות במקרה הזה נגד צ'רלטון שיעשו עם זה משהו, אבל ההתאחדות שחייבת את הכסף הזה מצ'רלטון לא אשמה לדעתי.
כל הגישה שלך לא נכונה. החל מאיך שאתה רואה את ענף הכדורגל ועד לאיך שאתה מגדיר את קבוצות הכדורגל. על פי תקנון היסוד של ההתאחדות לכדורגל, כדי להירשם בהתאחדות, קבוצת כדורגל בישראל חייבת להיות "קבוצת בוגרים הרשומה כתאגיד ספורט עצמאי שלא למטרות רווח (עמותה או חברה שלא למטרות רווח)". לאור הגדרה זאת, אנו מקבלים תמונה ברורה לגבי מהן המטרות הרשמיות של קבוצות הכדורגל בישראל. קבוצות הכדורגל בישראל הן קבוצות ללא מטרות רווח ולכן מטרתן הרשמית היא להיות אגודת ספורט לתועלת הציבור. אין לכדורגל ערך ללא הקהל ואני שוב חוזר לנקודת המוצא שיעדיפו בכל יום נתון לשדר את המשחק של בית"ר י"ם מול הפועל באר שבע (גם אם מדובר כמו בעונה שעברה בשתי קבוצות סופר בינוניות ואפורות) על המשחק של מכבי פתח תקווה מול קריית שמונה (שתי קבוצות צמרת לצורך העניין) וזה בגלל שבית"ר י"ם והפועל ב"ש הם קבוצות עם קהל גדול.
רק ברשותך מוישל'ה תיקון קטנטן: זה נקרא בלשון משפטית "מלכ"ר": מוסד ללא כוונת רווח. חברה, מעצם קיומה, היא מוסד עם כוונת רווח.
"קבוצת בוגרים הרשומה כתאגיד ספורט עצמאי שלא למטרות רווח (עמותה או חברה שלא למטרות רווח)" הציטוט לקוח במדויק (כולל הסוגריים וההערה בסוגריים) מתקנון ההתאחדות לכדורגל. זאת ההגדרה שלהם ולא שלי. עבור ההתאחדות לכדורגל גם חברה יכולה להיות ללא כוונת רווח.
אז הטעות היא שלהם. זז משהו בקשר לשעת המשחק ביום שבת? תדאגו להרבה קל-קרים עם מים. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx