חלום שלי לראות מאמן עם ביצים שפותח פה עם 4-4-2. לצערי גם עם אלישע לוי, נמשיך לראות 4-5-1, עם שחקן שהוא חלוץ, פותח באגף, שיטה מרגיזה, אשמח מאוד אם אני טועה.
זה באמת לא משנה מה המערך אלא איך משחקים בפועל... כמו שהתעצבנו על גיא לוי ששיחק 4-6-0 עוד לפני היורו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
אלישע לוי לדעתי ישחק עם 4-4-2, וזה לדעתי יהיה ההרכב : בין הקורות יעמוד כמובן אג'ידה בהגנה : דוידזדה גביש (כנראה בלם זר) ולצערי הרב אילוז שחתם לעוד עונה בקישור אחורי סוארס קישור אמצע קשר זר קישור קדמי נאסר שכנראה זאת הולכת להיות עונה הפריצה שלו, ניקולס פלצ'וק. בחוד תומר סוויסה ודובב גבאי שעושה רושם טוב. אבל סוויסה וגבאי ילחמו על המקום בהרכב עם עידו אקסברד. כמובן שיש שחקנים צעירים ומוכשרים שלדעתי יקבלו הרבה דקות : איציק וקנין, לוטם זינו, יוני אוזן ויוסף אבולאבן. אגב, בנושא של הבלם, אלישע פנה לאושרי רואש, מה אתם חושבים עליו? כדאי להחתים אותו? http://sports.walla.co.il/?w=//2546845
מוקדם מדי לדעת את ההרכב לטעמי, עדיין יש שחקנים שלא בטוח יישארו בקבוצה בעונה הקרובה, ויש שחקנים נוספים שעל הכוונת של אלישע לוי. בקשר למערך, אתם יודעים טוב מאוד ש4-5-1 יכול להיות לפעמים יעיל הרבה יותר מ4-4-2. קודם שנראה איזה עוד קשרים יביאו ואיזה ישארו. מקווה לראות את סוארס (אם יישאר) משחק בקישור ולא כבלם כמו בחלקים מהעונות הקודמות. אני מקווה לראות התקדמות בימים הקרובים בנוגע להחתמתו של ניר נחום, יכול לעזור לנו לא מעט
לירן, חשוב שתבין את ההבדל בין "התרשמות" למונח "מבחנים". "התרשמות" היא בדרך כלל הדדית ובמהלכה השחקן "מתרשם" מהמועדון, מהצוות המקצועי, מהמתקנים, מהעיר, בעוד הקבוצה "מתרשמת" מהשחקן מבחינת התנהגות, שכר, והנכונות שלו להגיע או לא לקבוצה. בשום מקום בעולם התרשמות לא כוללת ימי "מבחן" של השחקן אצל הקבוצה. המקסימום שבמקסימום זה בדיקות רפואיות ואולי אימון אחד משותף עם הקבוצה. "מבחנים" לעומת זאת הם אותו ימים או שבועות שבהם הקבוצה "בוחנת" יכולות של שחקנים אותם היא לא מכירה. ואם מקשרים את הדברים למעלה לכל נושא הזרים, הזרים שמגיעים לכאן "להתרשמות" הם בדרך כלל שחקנים שיש להם הצעות אחרות לא פחות טובות (לדוגמא הליטאי שהיה כאן ושנייה אחרי שעזב כבר הלך לחתום בקבוצה בליגה ראשונה בפולין) ושהם בעצמם רוצים להתרשם מהמועדון לפני שהם חותמים. לעומת זאת הזרים שמגיעים לכאן "למבחנים" הם בדרך כלל זרים שאין עליהם קופצים או שיש להם אופציות פחות טובות. חשוב להבהיר ששחקן שמגיע להתרשמות הוא לא בהכרח טוב יותר משחקן שמגיע למבחנים, אבל הוא כן שחקן שיש לו אופציות אחרות לא פחות טובות מאיתנו, ויותר חשוב הוא כן שחקן שבקבוצה עקבו אחריו לפני שהוא הגיע לכאן. לטעמי לפחות, לקחת שחקן כמו הליטאי שהגיע לכאן, שעקבת אחריו וניתחת אותו בצורה יסודית, שחקן עם רזומה, שחקן שמחזיק הצעות מקבוצות אחרות לא פחות טובות מאיתנו, ולדרוש ממנו להיבחן זה לא רציני ובעיקר מפספס את כל המטרה שבשבילה עושים סקאוטינג וניתוח מעמיק על שחקנים.
אבל אם הצוות המקצועי רוצה אותו למבחנים, הם יודעים למה, לא? אם הסקאוטינג היו סגורים לגבי השחקן לא היו מבקשים מבחנים.
ה4-5-1 טוב רק לחלק מהקבוצות. לא לכאלה שיש להם ארבעה חלוצים כמו הפועל באר שבע. שלא נדבר על עוד שניים מהנוער. אז בסדר, פלצ'וק יכול לשחק קשר התקפי, שלדעתי ככה זה יהיה וזאת טעות. אז נשארנו עם שלושה : סוויסה אקסברד וגבאי. אני מאמין שסוויסה יקבל את ההזדמנות ראשון. אבל מה עם אקסברד וגבאי? התייבשו על הספסל? גבאי מראה יכולת מצוינת וחבל לשים שחקן כזה על הספסל. אז אתה יכול להגיד שהוא ישלב אותם, אז איפה המקום לאבולאבן ואוזן? שני חלוצים מוכשרים מאוד. לכן לנו מתאים מאוד ה4-4-2. ואפילו אפשר לשחק לפעמים 4-3-3.
חשוב רק לזכור כמה שערים ספגנו בעונה האחרונה, עם כל הכבוד החלק האחורי הוא לא מתפקד ולבנתיים לא ראינו שינויים משמעותיים.
אתה צודק. אבל חשוב לזכור שעודד גביש יהיה יותר טוב בשנה הזאת. משנה לשנה הוא צובר ניסיון. אושרי רואש מועמד רציני וגם בלם זר. אג'ידה בין השוערים הטובים בליגה, ואם ההתקפה תהיה טובה אז גם ההגנה.
ינון ברדה עושה רושם חיובי ויתכן שיוחתם. זה רק מחזק את הטיעון שלי. אגב, לדעתי אין מה להחתים את ינון ברדה. שחקן בן 27 שלא גילה בשנים האחרונות יכולת טובה.
המחליף האולטימטיבי מבחינתי. שחקן מהיר ופייטר לא נורמלי שיכול להיכנס כמחליף ולשנות את המשחק. הלוואי ויחתום.
אתם רציניים? ראיתי לא מעט משחקים שלו והוא ממש לא מתאים לרמה של ליגת העל יש לנו מספיק שחקנים שיכולים להועיל להתקפה, ובטח שיותר ממנו
אוזן לא יהיה רלוונטי לדעתי, פלצוק הולך לשחק באגף ולדעתי אקסברד לא ישאר בקבוצה. מה שישאיר אותנו עם סויסה, גבאי שנפצע לעיתים קרובות ואבו לאבן מהנוער. ושוב אני אומר, לדעתי לפחות, כמחליף שעולה לדקות האחרונות, ינון ברדה הוא מושלם. http://msc.wcdn.co.il/w/f-466/542332-5.Xxx