לא, אבל אני מכיר אותו אישית ולכן אני יכול להעיד על האישיות שלו. ודודו, תאהב את זה או לא, הוא מקצוען ולויאלי בצורה בלתי רגילה. לכן, מבחינתו, לבוא ולחשוף פרטים על שחקן מסוים שאותו הוא ניתח במסגרת עבודתו בקבוצה, זה לא מקצועי. אני מבין את הצורך לקבל מידע על כל שחקן שמועמד לקבוצה, בטח ובטח בתקופה ללא משחקים כמו הקיץ, בטח כשהתרגלנו למידע הגדול והמדויק שדודו היה נותן, אבל מבחינתי חשוב אפילו יותר שהזרים שיגיעו לקבוצה השנה יעברו סינון כבד ויהיו איכותים, ואת זה דודו עושה הקיץ.
זו סיסמא יפה, (וגם בקשר למנויים, איזה מצחיק ומגוחך זה...)- אבל לא: ריקרדו פרננדס, ברנרדו ואסקונסלוש, פאבל פרגל, לאריה קינגטסון- מדובר בשחקנים מוכחים ויקרים שנחלו אכזבה ענקית בהפועל באר שבע. אין מה לעשות וכמעט כל זר שתביא לפה במסגרת התקציב של באר שבע (2.5 מיליון שקל משכורת ברוטו לזר? צריך לשלם גם ארנונה על הבית בצהלה...) הוא הימור. והפיתרון היחיד בתקציבים נמוכים לדעתי (אתה חדש פה, אז אתה עוד לא מכיר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx) זה לתת יותר מ-5 ניסיונות להביא זרים. יותר נסיונות, יותר פגיעות. וזה משהו מוכח.
ריקארדו פרננדש היחיד שרלוונטי (בעיקר בגלל שקלינגר לקח קשר התקפי מצויין ותקע אותו בקישור האחורי, וגם בגלל שהמשפחה שלו לא הגיעה לארץ). כל השאר ממש לא עונים על ההגדרה של שחקנים מוכחים (פרגל הגיע אחרי שנים של ליגה שלישית בגרמניה, קינגסטון אחרי עונה עם 3 משחקים, ברנרדו בעיקר שיחק בליגות שניות למיניהן)
פרגל שיחק עם ספרטה פראג בליגת האלופות במשך 3.5 שנים, אח"כ שיחק בליגה השנייה בגרמניה ואנגליה ובליגה הראשונה בקפריסין. ואסקונסלוש גם הגיע לפה אחרי ששיחק וכבש בקפריסין. קינגסטון לפני העונה הגרועה בויטסה שיחק בהארטס (שלא לדבר על דברים שהוא עשה עוד לפני זה) ואפילו מרצין צבאי הלגנדרי היה שוער וקפטן קראקוביה. שחקנים מרשימים יותר הפועל ב"ש לא תוכל להביא, ולהצליח עם שחקנים כאלה בתקציב של ב"ש זה קשה מאוד.
אני דווקא חושב שצריכים להביא רק שחקנים כמו ריקרדו פרננדש, אחד עם אליפויות בקפריסין שנתיים לפי שנחת אצלנו ונסיון אירופאי. הצגת את פרגל יפה אבל עברו הרבה שנים מאז ששיחק בספרטה פראג עד שהתגלגל אלינו, כנ"ל קינגסטון שכדאי לדייק - שיחק בהארטס הגנאית ולא הסקוטית. גם דניאל מויסוב שאני מקווה שיצליחו לסגור איתו כבר השבוע, מגיע עם רקורד של שחקן הרכב במקדוניה ושחקן השנה בסרביה, זה מה שאנחנו צריכים לשאוף ואין סיבה שלא. עדיף 3 כאלה מ5 איברהים בסיט.
ויקיפדיה אומרת שקינגסטון שיחק בהארטס הסקוטית, עכשיו בהארטס אוף אוק הגנאית... מויסב היה בנבחרת השנה של סרביה, וזה היה לפני שנתיים. כשאיתו בנבחרת היה גם בויאן שאראנוב. זה לא עושה אותו לשחקן לא טוב, אבל אתה שם לב שקשה יותר להנחית אותו, וגם לו יש את אותו סיכוי לא להתאקלם בארץ או ליפול תחת מאמן גרוע ולהיחשב גם לבלוף. בתקציב של באר שבע אי אפשר להביא זרים שבאמת יוכלו לסחוב את הקבוצה. בני יהודה הצליחה דווקא לא מעט עם אניימה, איינוגבה, גלבאן, בורדון ולפני זה בטורינה- אבל נראה לי שבתקופת חזי מגן היה להם תקציב גבוה יותר, ובעיקר יותר סדר ופחות לחץ...
חשוב להבהיר שכל הזרים שצוינו כאן - ריקרדו פרננדס, ברנרדו ואסקונסלוש, פאבל פרגל ולאריה קינגטסון, היו שחקני כדורגל טובים. לצערנו הדברים לא הסתדרו איתם, אם בגלל מיקום לא נכון במגרש (פרננדס), אם בגלל ששיטת המשחק לא התאימה לאיכויות שהם מביאים (ברנרדו), אם בגלל ששאר ההגנה ששיחקה איתם הייתה מתחת לכל ביקורת (פרגל), ואם בגלל התנהלות לא מקצוענית מצד השחקן (קינגסטון), אבל הם היו שחקנים שניתן היה לראות בקלות שיש להם כדורגל ברגליים. כמו שדודו עזריה כתב בהודעה שציטטתי מקודם, לפעמים אפשר לעשות הכל נכון, להביא זר שהוא שחקן איכותי, והוא עדין לא יביא את זה לידי ביטוי בקבוצה שלך. מי שצריך דוגמא שיפנה לבריאן גרזיץ' מקריית שמונה שהיה מהזרים הבולטים בארץ בשנה שעברה, אבל לפני כן בהפועל חיפה והפועל עכו נחשב לזר שהציג יכולת בינונית. איך יודעים שפרננדס, ברנרדו, פרגל וקינגסטון הם זרים איכותים? למרות שכולם שוחררו בינואר, ולמרות שכולם החזיקו במשכורות גבוהות, כולם מצאו קבוצה (ולא אחת בליגה לאומית או בליגה השנייה בסקוטלנד) במהירות ובקלות. אומנם נפלנו עם הזרים למעלה, אבל לפחות החתמנו שחקנים עם רזומה, שחקנים שניתן היה לראות בקלות שיש להם כדורגל ברגליים, שחקנים שגם כאשר שיחררנו אותם לא היינו צריכים לשלם להם פיצוים או את המשכורות עד סוף השנה בגלל שהם מצאו קבוצה תוך זמן קצר.
אבל הנה אתה רואה- כמו שאפשר ליפול עם שחקן בעל רזומה שיתגלה כלא מוכשר/ לא מתאים לקבוצה, אפשר באותה מידה להצליח עם שחקן זול בלי רזומה מפיל כמו גרזיצ'יץ', נ'גובו, ערפאת ושצ'פוביץ'- וגם אחרי שהבאת זר טוב שהתאקלם- צריך מאמן טוב שידע להשתמש בו ולהפיק ממנו את ה-100%. רב"ש הוא כזה. קלינגר, לוי ועזורי לא ממש. אלישע באופן חלקי. וגם קהל תומך שייתן את מלוא הביטחון ולא יקבור שחקנים לא יזיק, וב"ש לא מצטיירים ככאלה... קח בתור דוגמא את סכנין, שהביאה בינואר אחד 3 בולגרים: החלוץ דניאל מיטיב, הקשר אטאנס ברונוסמוזוב והחלוץ קוסטדין האזורוב. לשלושתם היה רזומה די מרשים למי פחות ולמי יותר (בטח כזה שאמור להספיק לסכנין), סביר להניח שלא הייתה להם שלושתם ביחד בעיית התאקלמות ושלושתם עלו גרושים- מתוכם רק האזורוב התביע את חותמו עם 18 שערים בשנה וחצי, כש-2 הזרים הנוספים לא הראו כלום בדקות שהם שיחקו. אז הגולים של האזורוב עשרו לסכנין לשרוד, אבל מאזן גנאים יצא על אבו סלאח שהוא "הביא זרים שאין להם מושג בכדורגל" למרות שגם אחרי זה אחד מהם המשיך להציג יכולת טובה בסכנין, השני די דשדש בקבוצות אמצע טבלה בבולגריה (סכנין יותר טובה?) והשלישי סיים עונה של 10 שערים במלטה (אף מילה!). כך שבתקציבים האלה ממש אין אלגוריתם קבוע להצלחה בזרים. אולי בשיטת עבודה קבועה אפשר להגדיל את הסיכוי לזר טוב, אבל הסיכוי הזה לא שווה אם נותנים לך 5 נסיונות.
1. הזרים שנתת הם כמעט כולם שחקני נבחרות. נג'ובו למשל הוא שחקן קבוע בנבחרת זמביה (כן, זאת שזכתה באליפות אפריקה). סטפן שצ'פוביץ' הוא שחקן קבוע בנבחרת הסרבית, ג'קו ערפאת מוזמן קבוע לנבחרת טוגו וכן הלאה. 2. ברור שחלק מהעניין זה ההתאקלמות של השחקן במדינה החדשה והביטחון שהוא מקבל מהמאמן והמערכת. 3. בשורה התחתונה, הניסיון בכל הנוגע לזרים צריך להתמקד בעיקר בסינון הזרים שאינם ראוים ובהבאת זרים שיתאימו לצרכים שלך (עמדה, גיל, סגנון משחק וכיוצא בזה). ברור שאין ודאות אבל התנהלות נכונה יכולה לפחות למנוע הגעה של "חתול בשק" כמו שהגיע לבאר שבע לא מעט בשנים האחרונות. כאן נכנס דודו עזריה שעובד עם המועדון בקיץ וזה החשיבות של התפקיד שלו. נכון, בהחלט יכול להיות שיגיעו לבאר שבע זרים איכותים שלא יצליחו (וגם אז יותר קל למצוא להם קבוצה מאשר לזרים חלשים כמו ביסו ובסיט), אבל זה חלק מעולם הכדורגל וזה שונה לגמרי מהבאת "חתול בשק". 4. אגב, אני חושב שהחתמה של זר לא נגמרת כשהוא חותם על חוזה. אני מאמין שכדי לתת לזר את כל הבסיס שהוא צריך יש לעזור לו בהתאקלמות (ואת זה קבוצות רבות בארץ לא מבינות) - לנסות למצוא בית ספר לדוברי שפה זרה בשביל הילדים שלו, לנסות לחבר אותו מתחילת הדרך לזרים הקיימים במועדון כולל מגורים בקרבתם במידה ואפשר, לעזור לו בכל הפרטים הטכנים מהגדול ביותר עד לקטן ביותר הקשורים למעבר שלו, רישום שלו לבית ספר ללימוד השפה העברית כדי שיוכל לתקשר במהרה עם חבריו לקבוצה וכיוצא בזה. אחד מהזרים הטובים בהיסטוריה של הפועל באר שבע היה רמיק יז'רסקי, וזה קרה הרבה בגלל ההתאקלמות המהירה שלו בארץ. הוא למד את השפה בצורה מאוד מהירה ובגלל זה גם ההתאקלמות שלו הייתה מהירה בצורה יוצאת דופן. גם החיבור שלו עם האוהדים היה מאוד מהיר בגלל זה. עד היום הוא שומר על קשר עם האוהדים (גם איתי) והוא גם עוזר לדודו עזריה בכל הנוגע לסקאוטינג בפולין. רק כדי להבין עד כמה התאקלמות מהירה יכולה להיות משמעותית להצלחת השחקן.
מה יהיה איתנו?! מה עם החתמה גדולה?לא רוצים למכור מנויים.... משה אוחיון,אבוטבול,קנדה,ידין,מויאל,כחלון,טועמה,ברק יצחקי,קולאוטי וכו' אחד שניים כאלה..ותחזור ההתלהבות שהייתה לפני חודש ונעלמה וחבל,דווקא שיצאו במכירת המנויים,ההתלהבות התפוגגה.להביא שחקנים כדוגמאת נחום,פלצוק סויסה אלו שחקנים רגילים שבאים כמו בכל עונת מלפפונים סטייל אקסברד,דובב גבאי,יחיאל ושות' כדי שמישהו יתחיל להתעורר שם,זה שהורידו את מחירי המנויים לא אומר שישברו שיא חדש של מכירה אלא רק אם ינחיתו בב"ש תותחים ארציים דבר שלא זכור לי מתי קרה. יאללה אלונה יאללה אסי עוד חודש מתחילה הליגה(גביע הטוטו) :aaarse:
תגיד לי אתה אמיתי? מה עם החתמה גדולה? אני בהלם מהחזירות שלכם.. זה נראה שגם אם יביאו לכם את רונאלדו אתם תשאלו למה לא מביאים עכשיו גם את מסי..
לא מבין למה הכל זה לקיצון? ההחתמות עד עכשיו בקיץ הם בהחלט בכיוון הנכון של שחקנים ראוים שנתנו בעונה שעברה עונה טובה יותר מכל מי שהיה כאן בשנה שעברה. הבעיה, שזה לא מספיק. הסגל בשנה שעברה היה כל כך חלש שיש צורך בעוד שחקני מפתח. עם כל הכבוד לניר נחום (שאני מקווה שיגיע) הוא לא יהיה המנוע שלנו באמצע. עם כל הכבוד לאביתר אילוז, גם אם יחתום על חוזה חדש, לא הוא הפיתרון לעמדת המגן הימני. הבעיה שלנו הייתה ונשארה עמדת המגן הימני, עמדת הקשר היצרתי ועמדת ה50/50 (במידה ונשחק עם חמישה קשרים). הבעיות האלה עדין לא נפתרו ולכן חלק מהאוהדים חוששים. באופן אישי אני עדין לא חושב שצריך להיות לחוצים. עם זאת, אסור להיות שאננים שכן ככל שהזמן עובר הקושי למצוא שחקנים איכותים גודל.
מה אתה רוצה? למה את מי הביאו? אג'ידה?שיחררנו את לויטה שהוא טוב ממנו..נחלשנו.. הביאו את פלצוק וסויסה שניהם ברמה של אקסברד וגבאי לא יותר.. שיחררנו את שיבחון(מצויין),סבע(בלעדיו היינו יורדים ליגה 8 מחזורים לסוף), סוארס בספק,יחיאל בלם ראוי אפילו אם לא להרכב אז לפחות לספסל כרגע-אנחנו חלשים מהעונה שעברה,שהעונה שעברה הייתה גרועה אז מה אתה רוצה?איזה מסי ואיזה רונאלדו? אני אסתפק בשי אבוטבול וטועמה! :aaa021: