גביש היה צריך לרדת לספסל כמה וכמה משחקים לפני, פתיחת עונה גרועה שלו מקווה שהזעזוע הזה יעורר אותו כי גביש הוא העתיד שלנו.
השאלה מה האלטרנטיבה לגביש. למרות משחק טוב של יחיאל וגרידו היום צריך לזכור שטעות ענקית של גארידו סידרה לחיפה את השער, ולכן קשה לי להגיד שהמהלך הוכיח את עצמו. לאורך זמן אנחנו נצטרך את גביש בהרכב כי אבי יחיאל הוא מעבר לשיאו. אהבתי מאוד שהקהל עודד את גביש היום (צפונבון? לא מבין איך אפשר להגיד את המילה הזאת על גביש שלמעט אותה מעידה חד פעמית תהחבר לבאר שבע בצורה יוצאת דופן) ועזר לו לשמור על הביטחון. כשהוא יחזור להרכב נצטרך אותו עם כל הביטחון האפשרי. המשחק הטוב ביותר שלנו השנה. סוף סוף לחצנו כמו שצריך. סוף סוף נהנו מהשילוב של הסילונים מלכה ואבו לאבן (מקווה שאחרי היום חלק מהכותבים כאן שחלקו על דעתי מבינים על מה אני מדבר כבר תקופה ארוכה) וסוף סוף מצאנו שחקן באמצע (שבחון) שבאמת מבין כדורגל. עם הרוש כמגן שמאלי, דוידזאדה בקישור (במקום נאסר) וקינגסטון במקום סולימאן, אנחנו יכולים להיות אפילו טובים יותר. חבל שלא ניצחנו את המשחק, חבל שקרה אותו אירוע מכוער בגלל אותו פרחח שאני לא מחשיב אותו בכלל אוהד הפועל באר שבע, אבל סך הכל, רואים שיפור לא רק בתוצאות אלא גם בדרך של הקבוצה בשני מחזורים האחרונים. עכשיו הקרב מול אבירם ונתניה. כמו היום ההרגשה שלי היא חלוקת נקודות, אבל אחרי היום, באמת שאפשר לפנטז גם על ניצחון. שבוע טוב לכולם. http://msc.walla.co.il/archive/541939-5.Xxx
השאלה המתבקשת על מקרה רימון הגז, אחרי התהיות הרלוונטיות כמו איך הצליח בן אדם להכניס אמל"ח (ועוד כזה) למגרש, היא למה לעזאזל אדום פתח את זה ביציע האדום? כמה מטומטם צריך להיות בשביל לעשות דבר כזה? הא ואגב, אחרי הצפייה אתמול בשער השבת, באמת ספק מאוד גדול בפנדל. רואים בבירור איך עמאשה עוצר שנייה לפני ו'נכנס' בגארידו, שהחליק כתוצאה מזה בגליץ' ונפל על הברכיים וזה נראה חמור יותר. עמאשה עשה מהלך כמו ששחקני הגנה עושים אחרי ששחקן התקפה נוגע בכדור והם מוציאים אותו לחוץ, כלומר בולמים את שחקן ההגנה שלא יגע בכדור, וסחט את הפנדל. מעצבן!
למה שבכלל יפתח גז מדמיע באיצטדיון? מה זה פה עזה? אני מקווה שהראש שלך לא רומז למה הוא עשה את זה ביציע שלנו ולא בשל חיפה.. הלו הם יריבים זה נכון אבל הם יהודים ובני אדם כמוני וכמוך! השאלה בכלל איך הוא הבריח את זה מהצבא, כי בסתם חנות לא מביאים דבר כזה בטוח!
כפי שאמרתי בדיון של המחזור, מדובר ברימון שמוציא גם עשן וגם גז מדמיע. לאור העובדה שאתמול הודלקו גם אבוקות ביציע שלנו, האידיוט בטח חשב שזה רימון עשן ולכן פתח אותו ביציע. הוא כמובן לא בדק לעומק במה מדובר לפני שהחליט לפתוח את זה במקום שמלא באלפי אנשים. אידיוט כבר אמרתי?
לא יודע, אבל בטח לא בשביל זה. את הבדיקות לפני הכניסה לאיצטדיון עורכים סדרנים, עובדים שכירים בחברת אבטחה ששוכרת הקבוצה המארחת.
איזה אחריות? יש להם דובר, בזה הם חזקים. כנראה שעד שמחבל לא יצליח חלילה להכניס רימון -רסס, לא יותקנו במגרשים מגנומטרים.
תגובת עמותת האוהדים לאירועי המשחק ובית הדין: עמותת האוהדים מגנה כל שימוש באמצעים פירוטכניים המסכנים חיי אדם. העמותה גם פועלת באופן רציף עם הנהלת המועדון על מנת לצמצם מקרים כאלו ומקרי אלימות אחרים. יחד עם זאת, השימוש בענישה קולקטיבית שהוכח כבר כמה וכמה פעמים כלא אפקטיבי ואף על גבול הלא חוקי חייב להיפסק. ישנם גורמים כמו משטרת ישראל, חברות האבטחה ובתי המשפט - שמקבלים מאות אלפי שקלים עבור עבודתם - שתפקידם לתפוס ולהעניש את העבריינים באמצעות אכיפה וחקיקה, ועל הגורמים הללו לתת את הדין על מקרים כאלו ולא הקהל הרחב. עמותת האוהדים פועלת ותמשיך לפעול, בשיתוף עם עמותות אוהדים נוספות וארגון "היציע" על מנת להוריד את העונשים הקולקטיבים מסדר היום, אם באמצעות חקיקה או בדרכים אחרות.
ציבור האוהדים הגדול של הקבוצה לא אמור להענש על טיפשותם של בודדים. אלונה ברקת לא צריכה לשלם קנסות של עשרות אלפי שקלים בגלל אוהד הקבוצה. הגיע הזמן שהעונש המטופש של משחק ללא קהל יעבור מהעולם ויענישו רק את העבריין הספציפי שביצע את המעשה (המודל האנגלי). לדעתי יש לנו הזדמנות לתקוף את התקנון של ההתאחדות ולגרום לביטול הסעיף שנותן לבית הדין את האפשרות להעניש קבוצות על התנהגות של בודדים. חלק גדול מקהל האוהדים שילם בתחילת השנה כסף על מנוי שמזכה אותו בכניסה לכל משחקי הקבוצה. לא יתכן שאשלם ממיטב כספי על צפייה במשחק כדורגל ולא אורשה להכנס לאיצטדיון. מעבר לפגיעה הכלכלית יש כאן פגיעה קשה אף יותר בכך שמונעים ממני לראות את הקבוצה. צריך לראות כיצד הקבוצה תפצה את קהל האוהדים הגדול שנענש פעם אחת בשבת כשסבל מגז מדמיע, ועכשיו כשהוא מקבל עונש כפול על טיפשותם של בודדים. במידה ולא נקבל פיצוי, אני חושב שחייבים להגיש תביעה ייצוגית לבית המשפט. לא בגלל המשמעות הכספית, אלא כדי להעלים את העונש המטופש הזה מהעולם.
במקרה הזה באמת אני לא מבין למה צריך לתת ענישה קולקטיבית אם יודעים מי האוהד שזרק את הרימון. לכל הפחות אם נותנים עונש, אז את הקבוצה והאוהדים צריכים להגיש את התביעה נגדו.. שהוא יפצה את האוהדים שנענשו פעמיים.
תכלס יודעים מי זרק..אז למה להעניש את כולם ועוד עד שאני יוצא בע?ה בשבת הזאת.. מקווה שהערעור יתקבל, אבל לא מאמין שזה יקרה.
בדיוק מתכונן לנסוע ל"קופסא". לא ניצחנו שם 19 שנה ואנחנו מקווים שדווקא השנה, ואולי במשחק האחרון שלנו שם לפני שהמגרש נהרס, נחזור לנצח שם. הרכב צפוי להיות אותו ההרכב שפתח במשחק מול מכבי חיפה: אוהד לויטה, אביתר אילוז, איבן גארידו, אבי יחיאל, אופיר דוידזאדה, אמג'ד סלימאן, וויליאם סוארס, יוסי שבחון, מוטי מלכה, סיראז' נאסר, יוסף אבו לאבן. http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/29104_130451420313671_100000464426217_260732_683035_n.Xxx
למרות שהפועל ת?א כן זכתה בערעור, הקבוצה שעשתה בדיוק אותו דבר לא זכתה והמשחק בשבת יהיה ללא קהל. העונש עצמו הכרחי, אבל שרואים שקבוצה אחרת פעלה באותה דרך וכן הצליחה לשנות את גזר הדין זה מעצבן. בכל אופן לפני ק?ש יערך היום רבע גמר גביע טוטו מול סכנין הלוהטת בדוחא. הכל יכול להיות במשחק, נקווה שהדרך לעוד גביע עטים למשרד של גיא לוי תימשך.