הפועל באר שבע 10/11- שוב מסיימים במקום התשיעי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Sir Alex Ferguson, ‏9/7/10.

1. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

2. Don Joan Roman Member

אני מקווה בשבילכם שלא מדובר בעוד הרווג סונארה.

3. אורי אדום בנשמה Member

איך הגעת לזה? יש לך מידע ספציפי על קריירת המשחק שלו?

דודו עזריה מאתר האוהדים 'HBS' מנדב קצת פרטים - http://hbs.co.il/community/showthread.php?...ת-מידע-על-השוער

4. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

רק אני לא מרוצה בכלל מההתנהלות של הקבוצה בשלבים הראשונים של עונת המלפלפונים?

נ.ב - מה עם האצטדיון? אמרו שיתחילו לעבוד תכל'ס אחרי חול המועד פסח, חודש+ עבר, למישהו יש עדכונים מהשטח?

נערך לאחרונה ב: ‏2/6/11
  5. yedidel Member

הקבלן אמור להתחיל עבודה ב1.7, עד אז מסיימים את עבודות העפר.

6. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם אני מרגיש כמוך. ראדי שרצינו הלך לסכניין, גם את פטי רצינו והוא סגר באשדוד.
    במבט לקיץ הקרוב, עדיף 3 זרים ברמה גבוה שיעלו כסף (שחקנים כמו סוארס, פטי, מקרייב, גלאבן ואינגובה) מאשר להביא חמישה שיעלו כמעט אותו הדבר אבל חלקם יהיו הימור (בגלל כמובן שמחלקים את התקציב של הזרים לחמישה ולא לשלושה שחקנים).

אני לא חושב בהכרח שלהביא שחקנים צעירים או שחקנים חופשים זה צעד רע (ועודד גביש הוא דוגמא מצוינת לכך), בדיוק כמו שאפשר להצליח בשנה הבאה יותר מבשנה שעברה עם תקציב נמוך יותר. אבל בשביל זה צריכים אנשים שמבינים כדורגל, צריכים הנהלה שתדע לקפוץ על הזדמנות כשיש לה ואצלנו אין את זה.

אני לאורך השנים מדבר על בסיס של שחקני בית צעירים לא סתם, אלא כי ספסל שמורכב משחקני בית צעירים (לדוגמא אבו לאבן, אבוחצירא, אלירן סולימנפור ויוני אוזן) יהיה זול הרבה יותר ויחסוך כספים שיהיו מיועדים להביא את שחקני הרכש שישדרגו את הקבוצה.
    בשנתיים האחרונות ישבו לנו על הספסל שחקנים כמו ליאור ז'אן, ערן לוי, ליאור אסולין, דוד רביבו, אייל שן ואחרים, כביכול אנחנו מתמודדים בליגת האלופות ויכולים להרשות לעצמנו ששחקנים עם חוזה של 150 אלף דולר ומעלה ישבו לנו על הספסל.

המטרה חייבת להיות שחקנים צעירים ורעבים שיעלו מהספסל, כשאת רוב הכסף מבזבזים על שחקנים להרכב הראשון וזרים.

7. לירן מנהל כללי מנהל כללי

ששחקנים כמו ראדי ופטי הולכים לקבוצות כמו סכנין ואשדוד אתה שואל את עצמך אם מישהו בהנהלה או בצוות המקצועי נמצא בעבודה, או שכולם בחופשת קיץ מעבר לים? מוזר מאוד, אלו שחקנים מוכחים, ששווים את ברמה שלנו, שיכולים להיות חלק מקבוצה שיכולה להגיע רחוק בליגה, במקום שחקנים כאלה נצטרך להסתפק בעוד זרים, עוד שפיכת כספים ואני כבר לא זוכר מתי מאמן בבאר שבע פגע בשחקן זר...

8. Don Joan Roman Member

פשוט מאוד: שוער שנזרק מקבוצה שירדה ליגה בפולין הוא שוער עם פוטנציאל סיכון גבוהה מאוד, אני חושב שהפועל ב"ש הייתה עושה בחכמה רבה אם במקום שוער זר כמו צ'אבי שהוא הימור גדול הייתה מהמרת על מישהו כמו איתמר ניצן או אפילו אוהד לויטה.

9. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין ספק שלויטה שירד ליגה עם כפר סבא בעונה נוראית וירד גם ליגה עם קבוצתו בהולנד אחרי עונה שהוא חטף מספר שערים אסטרונומי הוא האיש בשבילנו. רק לי זה נראה שאתה מציע לנו גרסא ישראלית ופחות טובה לשוער שהחתמנו?

אגב השוער הפולני, המאמן של המועדון שלו הגיע למסקנה שהוא לא מתאים לו, ומכיוון שמדובר בשחקן הכי מזוהה עם המועדון בשנים האחרונות והקפטן של הקבוצה כבר כמה שנים החליטו במועדון שעל מנת לצאת לדרך חדשה הם חייבים לעשות את זה בלעדיו (כיוון שנכון להיום הם עדיין מתחת לקו האדום, ככה שזה לא שעפו בלעדיו לצמרת).
    אגב לפי התיאורים בפולין הוא מזכיר את קאלה (בטמפרמנט, בזה שאוהדי היריבות לא אוהבים אותו ובפערים בין הצלות נהדרות לשערים טפשיים), בפולין גם אומרים שהוא היה צריך לצאת מקרקוביה ואולי מפולין כי הלחץ עליו שם הפך בלתי אפשרי.

10. Don Joan Roman Member

מאז שלויטה היה שוער בכפ"ס עברו כמה שנים, הוא השתפר ובנוגע לעונה שהוא ספג בה הרבה שערים והקבוצה שלו ירדה ליגה: הקבוצה הזאת הייתה חלשה ברמות מטורפות וגם אם בופון היה עומד שם הם היו יורדים ליגה.

בנוגע לפולני: זה מהש גוטמן והתקשורת אמרו על סונארה, שהוא לא הצליח בקבוצה שלו בגלל הלחץ והמאמן היחיד שלא אהב אותו וראינו מה הוא שווה.

בקיצור: זה לא משנה מה היה שם אבל הוא השוער ואני מקווה בשבילכם שלא נפלתם, תהיה בריא.

נערך לאחרונה ב: ‏5/6/11
  11. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מבין שהכוונה שלך היא לא רעה, אני פשוט מסביר שאי אפשר לערוך השוואה.
    סונראה היה שוער צעיר וחסר ניסיון שנחת ערב לפני המשחק, בעטו לו קצת לשער, יום אחרי זה נסע לת"א לעבור בדיקות רפואיות ובצהריים כבר היה בעילוט. יכול להיות שהוא באמת שוער חלש (למרות שהוא משחק היום בקבוצה בליגה הראשונה בקרואטיה), יכול גם להיות שכשמביאים שחקן זר לארץ חדשה, זה בטח לא עוזר אם תוך פחות מ24 שעות הוא עומד לך בשער.
    בניגוד לסונרה, סבאיי הוא שוער מנוסה שנחשב לסמל בקבוצה הקודמת שלו ואפילו קיבל את סרט הקפטן. לפי הדיווחים שהובאו משם, הוא קרוב הרבה יותר לקאלה מאשר לסונרה.
    יש לפולני המון זמן להתאקלם בישראל ולהתחבר לקבוצה. הוא יעבור עם הקבוצה את מחנה האימונים, הוא יכיר את השחקנים שאיתו, יהיה לו הרבה יותר זמן להראות את היכולות האמיתיות שלו.

12. yedidel Member

ריף מסיקה סיכם לשנתיים.

אוהדי נתניה, חוות דעת?

13. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם כבר אוהדי הרצליה, בנתניה הוא לא מי-יודע-מה שיחק. לא יודע איך הוא כשחקן, אבל חמד של בחור.

14. yedidel Member

עדיין נראה לי שיהיה קשה למצוא אוהד של הפועל הרצליה פה...

15. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

ריף מסיקה, אומרים שהוא טוב, אבל בעיקרון זה עוד שחקן צעיר ורעב שיתגלה כעודד גביש או בסיט, קשה לי להאמין שמשהו באמצע.

מי יודע?