הפועל באר שבע 10/11- שוב מסיימים במקום התשיעי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Sir Alex Ferguson, ‏9/7/10.

1. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

אני לא בטוח. אין לנו צעירים טובים, פשוטו כמשמעו.

הצעירים שמתנדנדים כרגע בסגל של הבוגרת (משה אסולין, השוערים, ביסו) לא טובים מספיק. צחי מכלוף ויוסי אלקיים צריכים להשתפשף הרבה לפני שיתברגו בהרכב הפותח. כל יוצאי הנוער הטריים מעונת הכמעט-דאבל יקבלו את שוק של החיים שלהם אם הם יוקפצו ישר לבוגרים מלבד שני החלוצים אבו לאבן ואוזן. כמובן שאי אפשר להחזיק חוד כל כך עציר - אבו לאבן, אוזן, דובב גבאי ומוטי מלכה.

באשר לרכש צעיר מבחוץ. זה עבד לקריית שמונה, לא בטוח אם זה יעבוד אצלנו. מה שכן בטוח הוא שהקהל לא יסלח בשנית לקלינגר על כישלון בתחילת העונה (או בהמשך שלה) ולא ישנה לו כמה שחקני בית יהיו בהרכב.

2. TariboWest Member

איך סופיאן זועבי השתלב בנוער שלכם?
    יש לו אח תאום שנותן עונה לא רעה בכלל בליגה א'...

3. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

יחסית לשנתון 92 שאמור להוביל את הנוער הוא לא השתלב הכי טוב, אבל זה מה שקורה שיש שחקנים טובים ממנו בסגל. הוא עלה כמחליף במחצית השנייה כמעט בכל המשחקים ששותף העונה, כבש 3 שערים ואחד מהם הוא הגול בדקה 90 שהעלה את הקבוצה לחצי גמר גביע המדינה.

4. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

nave - ברוב המקרים, אי אפשר באמת לדעת עד שהם לא משחקים בקבוצה הבוגרת. לאנשים יש נטייה לחשוב שרק אם שחקן הפציץ בליגות הנוער, אז יש סיכוי שהוא יהיה טוב בליגות הבוגרים, אבל זה לא מחייב. יכול להיות שהיו לו מליון סיבות שבגללן הוא לא הצליח (ויכול להיות שהקבוצה כולה נכשלה) ושבסביבה אחרת הוא יצליח.

הנסיון לבנות קבוצה לצמרת נכשל בהפועל באר שבע כשלון חרוץ כבר שנתיים. אולי הגיע הזמן לנסות משהו חדש.

5. yedidel Member

אני לא ממש חושב שהיה נסיון לבנות קבוצת צמרת כמו שצריך. אני בעד שילוב צעירים אבל כמובן במידה ובטעם.
    בשנתיים האחרונות הסתובבו פה שחקנים בינוניים כמו ליאור אסולין, אייל שן, דוד רביבו, ערן לוי ושות' שאמנם יצרו תדמית של קבוצת צמרת כי הם עלו הרבה אבל הם לא יותר מבינוניים שלא לדבר על אופי שהם לא ממש הביאו למגרש.

השחקני צמרת היחידים שהיו לנו פה הם מליקסון שבנה פה את הקריירה מחדש וסוארס. אחד כבר עזב והשני כנראה בדרך כי דודו דהאן לא מבזבז זמן. חוץ מהם יש לנו את גביש בעונת בכורה מעולה ודוידזאדה שיש לו לאן להשתפר אבל בהחלט יש לו מקום בהרכב, אני חושב שגם דובב גבאי יכול להשתלב ופשוט הגיע בתקופה גרועה, כל השאר יצטרכו לעשות שדרוג מאוד מאוד משמעותי (הכי קרוב לזה זה אדלי) בשביל שיהיה אפשר לבנות עליהם.

בקיצור - בכסף של מליקסון וסוארס צריך להביא 3 זרים איכותיים (ולא, אני לא חושב שצריך לבזבז אחד מהם על שוער), לדאוג להם להכל ולמשפחה שלא יקרה מה שהיה עם פרננדש, ולהקיף אותם בחבורה של שחקנים צעירים ולוחמים שבאים להוכיח את עצמם (עודד גביש סטייל או כמו החבר'ה של מכבי נתניה), עוד 2 ישראלים קצת יותר מנוסים טובים (וכאלה שלא רק טובים בתקשורת אלא גם במגרש) ועם זה לרוץ.

נערך לאחרונה ב: ‏12/5/11
  6. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

1. מי אמר ששחקן מוכח חייב להיות מבוגר?
    אחד כמו גלבאן או אינוגבה יכול להתאים לנו כמו כפפה ליד. עם ניסיון אבל לא מבוגר, מוכח אבל עדיין בלי תארים, אני חושב ששחקנים מסוגם הם מסוג השחקנים שצריכים להגיע לכאן. כמובן שההנהלה תצטרך לפתוח את הכיס כי איכות עולה כסף.
    2. השחקנים הצעירים שצריכים לקבל צאנס הם קודם כל הצעירים שלנו.
    אבו לאבן, אוזן ואבו חצירא צריכים לקבל צאנס לפני כל טל מאיר או ריף מסיקה שבאים מבחוץ.
    אין לי בעיה עם לתת צאנס לשחקנים צעירים, אבל מכיוון שיש מספר מוגבל של צעירים שאפשר לשתף מבלי לפגוע בהם ובקבוצה, מעדיף קודם כל לתת צאנס לצעירים שלנו.
    3. אין שום רע ברעיון של הקבוצה לתת את הצאנס בשנה הבאה לשחקנים צעירים, בדיוק מכו שאין רע בעובדה שרביבו, לוי וכל יתר הבינונים הולכים הביתה. עם זאת, השילוב חייב להתבצע בזהירות ובאיזון כדי שנרוויח את הצעירים ולא נפגע בקבוצה. זה יקרה רק אם יובאו 3-4 שחקנים ישראלים עם ניסיון (כמו דודו גורש, ודג'אני/ראדי) בנוסף ללפחות שלושה זרים איכותים.

הצעירים שיעלו מהנוער בשנה הבאה יהיו בונוס רציני, אבל הבסיס חייב להיות 3 ישראלים איכותים ו3 זרים איכותים שיצטרפו לשלד הקיים (גביש, דויזאדה, סוארס וגבאי).

7. Don Joan Roman Member

גלבאן לא יגיע אליכם בחיים, אין לו שום סיבה לעשות את זה כרגע הוא נמצא בקבוצה הרבה יותר טובה ומסודרת מכם והוא גם על הכוונת של ארבעת הגדולות, כנ"ל איינגובה כך שתוריד אותם מהפרק שלך.
    באר שבע חייבת להתבסס על 4-5 שחקנים צעירים בגילאי 22-26 כמו עידו אקסברד, רפי דהאן, אלון תורג'מן, שניר גואטה, חן עזרא, בן בנימין שעברו עונה או שתיים בליגת העל, הוכיחו שיש להם כישרון ויכולת עליהם להלביש 3-4 זרים איכותיים כמו סוארס ועוד שחקן-שניים מבוגרים עם נסיון ויכולת מוכחת בליגת העל(משה אוחיון פנוי למשל) ולהתחיל לבנות קבוצה לעוד שלוש-ארבע שנים, אם כל פעם מחדש תפרקו ותבנו ותשברו ותדביקו אתם תמשיכו לדשדש בין מקומות 6 עד 10.

8. JR-Riquelme Member

די כבר להעלות את השם של חן עזרא, הוא בחיים לא ירצה לחזור לבאר שבע. הוא חושב עכשיו על מכבי חיפה והפועל ת"א

9. Number 8 Member

עידן ורד, גלבאן, איינוגבה, חן עזרא... חבר'ה, אתם חיים בסרט.
    עם כל הכבוד, כל השחקנים האלה מצליחים בקבוצות שלהם ולא ירצו לרדת ברמה, חד וחלק.

10. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

ווהא וואה יש לנו אוהדים חיים בסרט...
    טוב שאתם לא רוצים את ורמוט

כשקלינגר והקבוצה מדברים על אלמונים כמו ריף מסיקה,טל מאיר הזה ועוד כמה שחקנים לא מוכרים אתם מדברים לי על ורד,איינוגבה,גלבאן..
    תתעוררו @!

11. אורי אדום בנשמה Member

נערך לאחרונה ב: ‏16/5/11
  12. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

הכל שאלה של כסף ובמקרה שלנו איך נחלק את העוגה שנקראת תקציב הקבוצה.
    אם אכן הספסל שלנו יהיה בנוי בשנה הבאה על שחקנים מהנוער (במילים אחרות שחקנים שמקבלים משכורת חייל והחלק שלהם בתקציב הוא זניח) אז יתפנה תקציב גבוהה בשביל שחקני רכש, ישראלים או זרים.
    אם יכולנו בזמנו להביא את סוארס ב500 אלף דולר או את רביבו ב2 מיליון שקל אז אנחנו גם יכולים להביא שחקנים כמו גלבאן, אינגובה וחן עזרא. כן, הם יעלו לא מעט כסף, כן, גם המשכורת שלהם תהיה מנופחת, אבל זה אפשרי.

בקשר לחן עזרא, הוא באר שבעי שאוהב את העיר, המשפחה שלו עדיין גרה כאן וגם החברים שלו נמצאים כאן. אין לי ספק שאם תגיע עבורו הצעה אטרקטבית הוא יבוא.
    עידן ורד הוא חלום רחוק שהסיכוי שיגיע הוא אפסי.

13. JR-Riquelme Member

אז זהו שלא, הוא לא רוצה לשחק כאן ועבורו זה לא אופציה בכלל ואני אומר את זה בתור מישהו שמכיר אותו טוב ככה שאל תפתחו יותר מדי ציפיות.

14. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

"לפתח ציפיות" לא כל שם שעולה כאן אומר שאנחנו סמוכים ובטוחים שהשחקן יגיע אלינו, שאנחנו נושמים את השחקן 24/7. נסחפתם עם התגובות.

ולענייני הקבוצה:
    - סוארז סיכם עם גנט על צירופו לקבוצה וכעת ראשי גנט נמצאים בארץ על מנת להיפגש עם אלונה ולסגור את הסיפור.
    - הגיע שוער פולני להתרשמות, נבחן ברגעים אלה במשחקים אימון בגרונדמן מול רמה"ש.

עד ינואר היו לנו 3 עמודי תווך בקבוצה: מליקסון, סוארז וגביש.
    מליקסון עזב בינואר, סוארז קצת נחלש בהמשך העונה ורק גביש נשאר איתן ויציב.
    סוארז צפוי לעזוב, גביש עוד בכלל לא חתם על החוזה, וגם אם יחתום - אם כבר היו שחקנים טובים בעונה האחרונה (ואלה שלושתם בלבד, ואולי קצת מדודזאדה) אז לפחות 2 עוזבים אותנו ובמקביל שומעים על טל מאיר ועומר פרץ מנתניה.

מצפה להוזלת משמעותית במחיר המנויים.

15. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

ההחתמה האחרונה והחשובה ביותר במחלקת הנוער, ההחתמה של יוסף אבו לאבן, נסגרה היום בבוקר לאחר משבר לא קטן שהתפתח בינו לבין הקבוצה.

בסופו של דבר יוסף חתם ל5 שנים ביחד עם עוד 6-8 שחקני נוער מהעונה המוצלחת הנוכחית. בעונה הבאה רובם כבר לא יוכלו לשחק כחריגים בקבוצת הנוער, ולכן לקלינגר כאב ראש לא קטן בנוגע אלייהם.