הפועל באר שבע 10/11- שוב מסיימים במקום התשיעי

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Sir Alex Ferguson, Jul 9, 2010.

1. לירן מנהל כללי מנהל כללי

משה, למה שמליקסון ישאר בארץ? אני לא מבין אותך, למה שמליקסון לא ינצל אופציה אירופית שיש לו? הרי זו שאיפה של כל שחקן לא? נראה לך שאיזשהי קבוצה בארץ תוכל להתקרב לחוזה שויסלה קראקוב מציעה לו? מי תציע לו סכום כזה? וחוץ מזה ויסלה קראקוב היא קבוצה ששווה ברמתה לפחות להפועל ת"א/מכבי חיפה, אז זה בוודאי התקדמות מקצועית, אני גם בטוח שהליגה הפולנית לא נופלת מליגת העל שלנו.

אני רואה בעזיבה של מאור מליקסון דבר חיובי, אף שחקן בעולם לא שואף להגיע לליגה הישראלית, המטרה של קבוצות בארץ צריכה להיות לשאוף ולשלוח לחו"ל כמה שיותר שחקנים, שהשחקנים בקבוצה יעלו רמה וירשימו סקאוטים מחו"ל, למה מכבי חיפה מצטיירת כמועדון מספר 1 בארץ? כי קודם כל היא ידעה להוציא שחקנים לחו"ל, השביחה אותם ושיחררה לחו"ל. זה בדיוק מה שאנחנו עשינו עם מליקסון, ומליקסון זה לא רביבו וברקוביץ', אז ויסלה קראקוב זה מועדון שלדעתי די מותאם לו, שמבחינה מקצועית מליקסון יכול עוד איכשהו להצליח בו (למרות שאני אישית לא מאמין).
    אין פה עניין של נאמנות, של אכזבה מהשחקן, איזה שחקן יעדיף שלא לנסות את מזלו בחו"ל? אף שחקן, לכן זה לא ריאלי בכלל לצפות כזה דבר, ואם מליקסון היה מעדיף להישאר הוא היה טיפש גדול.
    הוא לא בגד באף אחד, הוא לא איכזב אף אחד, לפחות לא צריך לאכזב, הוא עשה מבחינתו את הצעד המתבקש, ואפילו הדגיש כל הזמן- אני עוזב רק כי זו הצעה מחו"ל, מקבוצה טובה יותר, מקום טוב יותר, הוא אמר אלף פעם, שהוא לא היה עוזב לשום הצעה מקבוצה אחרת בארץ.

המכירה של מליקסון לדעתי זה סימון של עוד "וי" קטן בדרך לשאיפה להיות קבוצה גדולה, לקחנו את מליקסון, שלא מצא את עצמו בבית"ר ירושלים, מכבי חיפה והפועל כפ"ס, לקחנו את מליקסון שעוד היינו בליגה ה-2 ועשינו עליו יותר מ-3 מיליון שקל במכירה. זה מהלך של קבוצה קטנה בקנה מידה אירופאי, אבל של קבוצה גדולה בקנה מידה ישראלי.

Last edited: Jan 19, 2011
  2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

ראשית כל לפי מה שאני הבנתי ממקרובים למליקסון מאור היה נשאר אם הפועל באר שבע הייתה משדרגת לו את החוזה. כלומר העזיבה היא בגלל הפן הכספי ולכן אני חושב שאלונה הייתה צריכה לעשות יותר.
    לגבי יעקב שחר, אשתמש בדברים שחברי אריק אמר: "תסתכל טוב ברשימה של השחקנים שיצאו מחיפה ותבדוק טוב מאוד כמה פרמטרים: מתי הם יצאו, באיזה גיל ,באיזה סכום, לאיזה קבוצה, מה היה תג המחיר, מה השכר אותו קיבלו בקבוצתם החדשה וכמה מהם יצאו באמצע עונה. בוא נגיד שאת ההעברות העיקריות (ברקוביץ,בניון,רביבו,יעקובו, קנדאורוב ועוד) היו לליגות הבכירות עם קידום אירופי ממשי ושכר גבוה מאוד. מעבר לכך שחר תמיד שידר שכדי לשחרר שחקן תחת חוזה צריך לקבל הצעה נאה ביותר".

רוצה להוסיף, וזה מיועד לך ולאבירם, שבניגוד לשנות ה90 המעבר של מליקסון לאירופה לא אומר שמהפועל באר שבע בהכרח יוצאים לאירופה, אלא שעם דודו דהן יוצאים לאירופה. הוא גם הוציא לאירופה שחקנים פחות טובים ממליקסון (מתן אוחיון, תמיר כחלון) ואני לא רואה איך מעמדה של הפועל פתח תקווה למשל השתפר אחרי שהם הוציאו שחקנים לאירופה בשנתיים האחרונות (אבו חצירא בשנה שעברה ודודו ביטון השנה).

לסיכום, קבוצה גדולה היא מי שלוקחת שחקן כמו מליקסון, משבחת אותו ואז נהנת ממנו. לא זכור לי שזכינו בתואר מאז שחזרנו לליגה, לא זכור לי שאפילו הצלחנו לאיים על הצמרת, ככה שאני חושב שמליקסון היה רק באמצע התהליך שלו ושלנו כשעזב. ולכן, אני דווקא חושב שהמהלך הזה ממתג אותנו כקבוצה בינונית שמוכנה למכור את הכוכב הכי גדול שלה באמצע העונה (וזה לא שאנחנו חייבים את הכסף כדי לשרוד כן).

3. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לירן -

Last edited by a moderator: Jan 19, 2011
  4. לירן מנהל כללי מנהל כללי

הכסף הוא לא מובן אליו, ואנחנו לא צריכים להתנהג אליו ככזה, כל מיליון שנכנס לקופת המועדון הוא מבורך.
    דבר נוסף, צריך לבדוק, כי אני לא מאורע בפרטים, איך יצאו מתן אוחיון, תמיר כחלון ועוד לחו"ל? אם אני לא טועה הם יצאו שהם לא היו תחת חוזה, זאת אומרת עברו בחינם, פה מועדון שם לך על השולחן כמעט מיליון יורו, בקנה מידה ישראלי זה לא מעט ולא צחוק, כך שזה פחות קשור לדודו דהאן (גם, אבל לא רק) ויותר לכך שמליקסון פשוט הרשים, ויוצא החוצה בזכות.
    לא יודע מה המקורבים של מליקסון, לדעתי הוא פשוט עשה מה שהוא היה צריך לעשות, וזה לנסות את מזלו בחו"ל.

עוד דבר, מליקסון הוא רחוק מאוד מברקוביץ', רביבו, יעקובו, בניון, רחוק מאוד, הוא רחוק מלהיות מעל הליגה, הוא פשוט שחקן ליגה טוב, לגיטימי, לא יותר מזה, לכן תיקח דבר מפרופורציות, ההצעה שקיבלנו עליו היא מצויינת, ומגיע כל הכבוד לצוות המשא ומתן שהגיע לסכום של 675,000-700,000 יורו, לא מדובר פה בשחקן עילוי, בשחקן בן 22, זה לא היה ריאלי לצפות להצעה של מיליון וחצי יורו, מליקסון פשוט לא שווה את זה.

5. לירן מנהל כללי מנהל כללי

ועוד דבר, שקשור גם לתגובה הנוספת,

שוב, אי אפשר להשוות את המצב שלנו למצב שבהפועל ת"א החליטו להשאיר עוד עונה שחקנים כמו שכטר, ורמוט ואניימה. המטרות שלנו שונות לחלוטין. בהפועל ת"א הם נשארו כי היו מטרות, הייתה ליגת האלופות, היה למועדון אינטרס ברור להשאיר מכיוון שהמועדון נכנס לעונה קריטית והיסטורית במפעל הקבוצות הכי יוקרתי בעולם. מנגד, אילו מטרות יש לנו? מקום 5-6? פלייאוף עליון? על מטרה כזו צריך להילחם ולהשאיר בכח שחקן כמו מאור מליקסון? אוי ואבוי לנו, תראה את קרית שמונה, בתקציב נמוך יותר, עושה את הדרך לשם בצורה מרשימה, בלי תלות בשחקן כזה או אחר, לפחות לא כמו התלות שלנו במליקסון.
    זה ששיחררנו את מליקסון לא אומר שויתרנו על המטרות, להיפך, המועדון הגיב בהתאם ושם את כל הכח על חיזוק לעמדת הקישור, חיזוק שאני מבטיח לך שלא היה מגיע אם מליקסון היה נשאר, לפחות לא בצורה הזאת.

זה טיפשי ומגוחך לדרוש ממליקסון להישאר בארץ בגלל מטרה שהיא מקום 5 בליגה הישראלית, זה הפועל ב"ש יכולה וצריכה לעשות גם בלי מליקסון, יש לנו את הכלים לכך.

6. שלו Guest

Last edited by a moderator: Jan 20, 2011
  7. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

משה אוחיון - קודם כל, ידוע שבאייסוקר אני קורא לאנשים בכינויים. מי שרוצה שאקרא לו בשם הפרטי, שישנה את השם כמו שלירן, שגיא ושלו עשו. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

אני מבין את הנקודה שלך, אבל לא מסכים איתה. נכון שלא רק הפועל באר שבע יצאה נשכרת משיתוף הפועלה עם מאור מליקסון ושגם השחקן התפתח מקצועית ובעיקר נפשית בקבוצה, אבל מכאן ואיך יש הבדל גדול. הפועל באר שבע יכולה וצריכה יחד עם היציבות הכלכלית של אלונה ברקת להפוך ולהיות מועדון מוביל בכדורגל הישראלי, כזה שמצהיר בתחילת העונה שהוא מכוון לזכייה בתארים - והיא צריכה לעשות את זה עם ובלי מאור מליקסון, שהוא אולי שחקן חשוב, אבל כמו שלירן אמר, לא שחקן שהיה רמה מעל הליגה בטרם יצא לאירופה. מאור מליקסון, לעומת זאת, יכול להתפתח ברמה המקצועית בקצב מהיר יותר מכפי שהוא התפתח עד כה בהפועל באר שבע. זה לא משהו שהפועל באר שבע יכולה להשפיע עליו גם אם אלונה תכפיל ותשלש את תקציב הקבוצה.
    יכול להיות שמאור מליקסון עזב מסיבות כלכליות ושהצעה טובה יותר הייתה משאירה אותו בנגב, אבל בשורה התחתונה, אני לא בטוח שזה משנה. מדובר בהתקדמות מקצועית מבחינת השחקן. הפועל באר שבע עשתה בשכל והביאה שחקנים רבים לקישור, מה שאמור למלא את החור שנוצר.

8. אורי אדום בנשמה Member

אשתדל להיות תמציתי בעניין מליקסון, מצ"ב תגובה של הח"מ בנידון באתר האוהדים 'HBS':

9. אורי אדום בנשמה Member

היריבה בשבת - תנו לזכרונות לצוף...

השבת יעלו על כר הדשא בוסרמיל שתי קבוצות עם היסטוריית מפגשים מרתקת, אשר ניפקה לא מעט משחקים לפנתיאון והפכה לאחת הקלאסיקות של הכדורגל הישראלי. בית"ר י-ם כמועדון נחשב מפואר ומצליח יותר, אולם במאזן המשחקים ההיסטורי דווקא ידה של באר שבע על העליונה (32 נצחונות לעומת 29 של בית"ר, לא כולל מפעל הגביע בו גם ידה של ב"ש על העליונה), כאשר בלא מעט מקרים באר שבע מגיעה כאנדרדוג ומחוללת סנסציה.

מניח שאין פה אחד אשר המפגשים מול בית"ר י-ם לא היוו את אחת החוויות המעצבות עבורו כאוהד כדורגל בילדותו, וחשבתי שיהיה נחמד ורומנטי לתת פה לזכרונות לצוף.. :aaa031:

אז יאללה, תנו בפלאשבקים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

Last edited: Jan 20, 2011
  10. לירן מנהל כללי מנהל כללי

פלאשסקים לא חסר... את החמישייה שחטפנו מהם בעונת הירידה אי אפשר לשכוח, משחק שהתחיל בצורה מושלמת ונגמר במפח נפש, אני גם לא יכול לשכוח את הניצחון שלנו עליהם בטדי עונה אחת קודם לכן, הם היו קבוצה מדהימה, שהפסידה פעם אחת בבית, לנו משער של סגרון, זה היה אחד ממשחקי החוץ הראשונים שלי בתור ילד (למרות שהייתי כבר בן 13), אי אפשר לשכוח.

וכמובן המשחקים בעשור הנוכחי, המשחק הבלתי נשכח בגביע, הרביעייה בטדי, וכל מיני רבי שערים מולם פה בווסרמיל, משחקים מעניינים תמיד היו בינינו.

11. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

הייתי בטוח שיש ביננו יחסים מיוחדים אבירם, שאני לא כמו כל אחד. שאתה יכול לקרוא לי רק בשם הפרטי. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
    ועכשיו ברצינות ואני יענה דם ללירן. מאור מליקסון הוא עילוי בליגה הישראלית. הוא נמצא באותה רמה עם זהבי, שכטר וורמוט לטעמי. אולי הם טובים יותר אבל אם נחלק את שחקני ליגת העל למדרגות, הוא במדרגה איתם.
    בשנה שעברה הוא לקח הפועל באר שבע סופר חלשה עם מאמן מהגרועים בתולדות הכדורגל הישראל והביא אותנו למרחק נגיעה מהפליאוף העליון. באמת שברוב העונה זה היה מליקסון ועוד עשרה, בטח מבחינה התקפית ואין לי ספק שבלעדי מליקסון בשנה שעברה אנחנו בתחתית ולאור האופי של הקבוצה שהייתה אפילו במאבקים נגד הירידה.
    אני חושב שגיל 26 זה שיא הקרירה עבור שחקן ולכן אין לי ספק שהיינו יכולים להשיג יותר עבור מליקסון (גם קלינגר אמר את זה לאחר המשחק מול חיפה). אם אלונה הייתה משדרגת למאור את החוזה בקיץ אז גם סעיף השחרור שלו היה עולה.
    מאור מליקסון הוא מהבולטים בליגה הישראלית, הוא השחקן הכי חשוב בהפועל באר שבע בשנים האחרונות, ואני מרגיש שבעובדה שהפועל באר שבע לא הציעה לו אפילו לשדרג את החוזה (לא בקיץ ולא כשההצעה הראשונה של הופלנים הגיעו) היא פיספסה אותו (מליקסון מרוויח 90 אלף דולר בלבד בבאר שבע) ופיספה בדרך את הצאנס למתג עצמה כקבוצה גדולה.

12. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אוקיי משה, אז פה זה הבסיס לחילוקי הדיעות בינינו.

אתה תופס ממליקסון עילוי, אחד שאפשר לומר אותו במשפט אחד עם וורמוט ושכטר, לכן אתה ציפית ליותר.

אני ממש לא חושב שמליקסון קרוב לחבר'ה האלה, יש לו כדורגל, זה ברור, הוא 5 רמות מעל השחקנים הבינוניים בליגה, אבל לטעמי הוא ממש רחוק משחקן כמו ורמוט למשל, בגלל זה אני חושב שההצעה שקיבלנו היא ראוייה.

13. eran levy Member

לירן, אני מסכים איתך בפה מלא.

קשה להגדיר עילוי, לכל קבוצה העילוי יכול להתפרש אחרת, אבל על פי סטנדרטים גבוהים מליקסון הוא שחקן כשרוני ביותר אבל לא עילוי. אני בעד יציאה לאירופה של כמה שיותר ישראלים, ואין שום דבר רע בויסלה קרקוב. למי שטען לאנטישמיות כסיבה לא לצאת לפולין אני יכול לספר שיצא לי להיות תקופה לא קצרה בקרקוב, הכרתי את העיר והאוכלוסיה ואני יכול לספר שקרקוב רחוקה מאנטישמיות. זו עיר סטודנטים מרשימה, אוכלוסיה משכילה ואחד מהרבעים היהודיים המפורסמים באירופה. קרקוב היא עיר אירופאית לכל דבר. לכל המפקפק אני מציע לבקר כשיוכל בפולין ולהבין שזה ממש לא מה שחושבים, זו מדינה כמו כל מדינה אחרת באירופה ומליקסון יכול רק להרוויח שם. גם סכום ההעברה סביר בהחלט. יש כאן ציפיות מוגזמות לסכומי העברה בלתי הגיוניים עבור שחקנים ישראלים, עם כל הצער שבדבר.

14. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

שאלה פשוטה לירן, כי אני זוכר את הדעה שלך לגבי הקבוצה שגיא עזורי בנה כאן בשנה שעברה, מי היה הגורם לכך שהפועל באר שבע הייתה במרחק נגיעה מהפליאוף העליון ולא מרחק נגיעה מירידת ליגה? ואם התשובה היא מליקסון, אז עוד כמה שחקנים בישראל יש שמסוגלים כמעט לבד לעשות הישג כזה?
    בשנה שעברה מליקסון היה השחקן הטוב בליגה עם ורמוט. אין לי ספק שאם מליקסון משחק השנה בהפועל ת"א הוא הופך לשם החם בכדורגל הישראלי. בניגוד לורמוט שמוסר כדורים לזהבי, שהר ושכטר, למי מליקסון מוסר? לרביבו? פרננדש? השחקן היחידי בשנתיים האחרונות שהיה טוב מבחינה התקפית אצלנו ביחד עם מאור הוא אסולין.
    תכנסו לפורמים של הפועל באר שבע ותראו איך אנשים מתארים את מאור, את התרומה שלו. עזבו אותכם, פשוט תסתכלו על משחק של הפועל באר שבע לאורך זמן ותבינו שמאור מליקסון הוא השחקן הטוב ביותר שהיה כאן שנים, הוא הצליח להגיע לרמות הגבוהות ביותר.
    כל הדיון כאן ובשאר הפורמים לא היה בכלל מתקיים אם לא היה מדובר במליקסון. אז אני יודע שמדובר בבאר שבע ולכן החשיפה למליקסון היא פחותה מאשר הפועל ת"א שמפמפמים אותה בכל מקום, אבל אין מחלוקת שמדובר בשחקן מהטובים בישראל, בעילוי, בשחקן שהפועל באר שבע הייתה צריכה להשאיר אצלה.
    מרחק עצום מורמוט? 10 שערים בשנה שעברה ו11 בישולים, בקבוצה שלא היו לו עם מי לשחק (קדוסי ובדש היו שמים שער מכל 4 מצבים מול שוער), בקבוצה סופר בינונית, לא זכור לי שחקן אחר בישראל (כולל ורמוט) שהגיע למספרים דו ספרתיים גם בסטטיסטיקה של הבישולים וגם בסטטיסטיקה של השערים.

15. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

זהו שיר (וראיון פרידה):

מאור מליקסון נפרד מהפועל באר שבע -
    http://crazyred.co.il/article_detail.php?aid=347

זהו שיר פרידה -
    http://www.youtube.com/watch?v=tjHsx0Dis-0

איך בסוף השבוע, הוא באופן קבוע, מרגש
    ואני ביציע, מחכה שיגיע יעלה, כן יעלה..
    עשרים וארבע באדום, היהלום של הדרום
    הגיע ממקום אחר
    ---------------------
    הוא הסתובב בכל מיני חורים