הפועל באר שבע 10/11- שוב מסיימים במקום התשיעי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Sir Alex Ferguson, ‏9/7/10.

1. לירן מנהל כללי מנהל כללי

פרננדש כנראה בדרך החוצה.

פרננדש עד כה לא הביא שום ערך מוסף. מצד שני, רואים שיש לו כדורגל, והוא לא היה רע עד עכשיו, הוא בהחלט לא עשה טעויות קשות וגרם לך לשבור כיסא כמו זרים אחרים שנחתו פה, אבל גם לא ראיתי ממנו שום דבר מעבר, שום ערך מוסף שמשדרג את הקבוצה מבינונית לטובה, אולי זה בגלל התפקוד שלו על המגרש, יכול להיות, אבל זו עובדה.
    אם הוא רוצה לעזוב, לא צריך לעצור בעדו, אפשר להסתר בלעדיו וחובה להביא כבר חלוץ.

גם אם מליקסון עוזב, יש לנו את סוארז, וז'אן לאמצע, שאולי סוף סוף גם רביבו יוסט לאמצע במקום להיות באגף, יש לנו את צגאי, ערן לוי ועבדול ראזק שיכולים לשחק באגפים או בחלק הקדמי מתחת לאסולין, יש מספיק עומק, ברור שהיה עדיף שפרננדש ישאר, בשביל העומק, אבל זה לא אסון לאבד אותו.
    חייבים חלוץ.

2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש שחקנים שמהרגע הראשון אתה רואה שאין להם כדורגל ויש שחקנים שמהרגע הראשון אתה רואה שיש להם כדורגל. אני חושב שגם ברננדו וגם פרננדש לא היו זרים למקצוע. לשניהם היה המון כדורגל. בסופו של דבר, שניהם ביקשו להתשחרר בגלל "קשיי התאקלמות" מה שאומר שאולי אנחנו צריכים לבדוק גם את עצמנו כשמדברים על חוסר ההצלחה (ואני בכוונה לא אומר כישלון) של הצמד.
    אני חושב שגם קלינגר טעה בצורה שהשתמש בהם. ברננדו שיחק רחוק מידי מהשער והקבוצה לא שיחקה בסגנון משחק שיתאים לו (משחק אגפים שמחפש את המסירה לתוך הרחבה). פרננדש לא שיחק בתפקיד המקורי שלו כקשר התקפי ולכן לא בא לידי ביטוי (וראינו במצבים הנייחים שיש לו יכולת מסירה ובעיטה טובה לפחות כשל רביבו).
    אין טעם להחזיק בקבוצה גם את רביבו וגם את פרננדש. שחקנים דומים מאוד בסגנון המשחק ובמה שהם יכולים לתת לקבוצה. אולי זאת הייתה הטעות הגדולה של קלינגר בקיץ.
    אם מחליטים להשאיר את רביבו (ולמען האמת לא ברור לי למה כי פרננדש עוד יכול להשתפר, פרננדש עוד נלחם ומנסה) אין ספק שריקי צריך לעזוב את הקבוצה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏16/1/11
  3. Don Joan Roman Member

בנוגע למליקסון, קודם כל "יחזור עם הזנב בין הרגליים" זו צורת התבטאות.

2. אין לך מה להיות מאוכזב ממנו, הבן אדם מרוויח בב"ש איקס כסף ובאו והציעו לו פי 3 פלוס אפשרות לשחק במוקדמות ליגת האלופות או לכל הפחות בליגה האירופאית מה שב"ש לא יכולה להבטיח לו אז בטח שהוא ירצה לצאת על אחת כמה וכמה שב"ש עם כל הכבוד זה לא הבית שלו וזה לא מכבי חיפה/הפועל ומכבי ת"א שיש להם שאיפות לאליפות ולעלות לצ'מפיונס אז זה רק טבעי שהוא ירצה לעזוב ושברקת תיתן לו להתקדם כלכלית ומקצועית וטוב מאוד שהיא הכניסה את הסעיף הזה.

3. הלוואי ואני טועה ומליקסון יצליח בקראקוב וימשיך הלאה ויחזור לארץ רק בעוד עשר שנים.

4. 700 אלף יורו זה הרבה כסף, אם כל הכסף הזה יילך להבאת חלוץ תוכלו להביא חלוץ תותח שישדרג את מרכז ההתקפה שלכם כי שחקני קישור מוכשרים שיכולים לכבוש בכל מצב נתון וגם להלהיב בהחלט יש לכם, בונים לכם שם בנגב קבוצה חזקה מאוד שהיחידים שיכולים לעצור את ההתקדמות שלה זה אותם פרחחים חסרי מושג שמוציאים שם רע לקהל של ב"ש, אני לא רואה שום סיבה להתלונן.

נערך לאחרונה ב: ‏16/1/11
  4. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

מאכזב לשמוע סטיגמות כל כך נמוכות דווקא מאוהד בית"ר י"ם. אוהדי באר שבע הם הסיבה שהקבוצה קיימת היום, הם ולא אחרת. רוב האוהדים דווקא לא באים בטענות לא לאלונה ולא למאור על העזיבה. למרות שאני אישית מרגיש אכזבה מכך שהשחקן הכי טוב שלנו עוזב באמצע השנה.
    כל האוהדים (כולל אותי כמובן) יגיעו בשבת להיפרד ממאור (אם אכן יחתום בפולין) ולהגיד לו תודה על שנים נפלאות:
    http://www.facebook.com/home.php?sk=236183...174707869232794

5. Don Joan Roman Member

איזה סטיגמות? אמרתי "אותם פרחחים" וזה באמת נכון, בדיוק כמו שאותם פרחחים הם אלו שפוגעים בבית"ר, לא הכפשתי אף אחד שהוא אוהד טוב כמו לירן לדוגמא ואתה אלא את אותם אנשים שפגעו בכם בתקופת גיא לוי ובתקופות אחרות.

ומה הקשר לאוהד של איזה קבוצה אני? אסור לי להביע דעה לגיטימית? חוץ מזה שהקהל של בית"R הוכיח מספיק פעמים שהוא יודע להיות שם כשהקבוצה צריכה אותו(כמו שהוא הוכיח שכשהוא לא רוצה להיות שם אז הוא לא שם).

נערך לאחרונה ב: ‏17/1/11
  6. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

ושוב כשאתה אומר פרחחים לכמה אתה מתכוון? 1000? 100? 30? מתי בפעם האחרונה היית בוסרמיל? קשה לי מאוד לשמוע אוהד בישראל שחושב שמי שתמיד מונע מהקבוצה להצליח או גורם לה להיכשל זה האוהדים.
    תפקח את העיניים, גם אם לכל קבוצה יש מיעוט בקהל שהוא "פרחח" ההשפעה שלו לא מתקרבת אפילו ל10% מההשפעה של הבעלים של הקבוצה שהוא לרוב הבעיה בכדורגל הישראלי.
    היחידה שיכולה לעצור את ההתקדמות של הפועל באר שבע זה אלונה ברקת. הקהל שלנו ימשיך לבוא במספרים נדירים לקבוצה בינונית, אלפי מנוים ימשיכו להימכר כל שנה, ההחלטות של אלונה והגישה שלה תקבע לאן נלך.
    אם אלונה תסתפק בבינוניות, שם נהיה. אם אלונה תחליט שהיא רוצה לזכות בתארים, אז אנחנו לפחות נתמודד עליהם. אם אלונה תחליט לעזוב, הקבוצה שוב תהיה במצב קשה.
    אין טעם להתעסק באותם "פרחחים" כהגדרתך או לטעון שהם יגרמו לכישלון כי ההשפעה שלהם הייתה קטנה ותמיד תהיה קטנה. רק כשהמצב קשה והמערכת בבעיה פתאום הם עולים לכותרות פתאום הם האשמים. וזה לא שאני בעדם, יש בהם אוהדים שאני מתבייש שאוהדים אותו קבוצה כמוני, אבל עובדה שגם היום הם באים למשחקים אבל היום אף אחד לא מדבר עליהם, אף אחד לא עוסק בהם.
    ברגע שאתה כאוהד כדורגל ישראלי מדבר על אותם פרחחים אתה לטעמי עושה 2 דברים שהם לא נכונים: הראשון הוא שאתה נותן לאותם פרחחים את הבמה שהם כל כך אוהבים. השני הוא שאתה מכתים קהל שלם כי לפרחחים האלה בדרך כלל אין שם מה שגורם להכללה לגבי כל הקהל, לא משנה אם מדובר בבית"ר י"ם או הפועל באר שבע.

7. Don Joan Roman Member

אתה יודע, עכשיו אתם בסדר והכל אבל מחר איזה פרחח מחליט שהוא שונא את ברקת כי היא שיחררה את מליקסון בא וזורק עליה אבנים ואז זה כדור שלג.
    אבל הבנתי פחות או יותר את הפואנטה שלך ואני מסכים איתך כמעט בהכל, תהיה בריא.

8. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

יתכן שאני צריך לנסח את עצמי מחדש. הייתה לי ציפיה ליותר ממאור מליקסון. יתכן שהתנהגתי כתמים כשחשבתי שאולי מאור מליקסון הוא שונה. אולי הוא יעדיף להישאר? אולי הוא יבוא ביוזמתו לאלונה ויגיד לה שהוא מוכן לוותר על ההצעה תמורת חוזה משודרג לשנים רבות? אולי מליקסון יבין שלא רק הפועל באר שבע התקדמה מאז שהוא הגיע אלא גם הוא התקדם ולכן שווה לו להישאר ולהמשיך את ההתקדמות.
    יתכן באמת שהראייה שלי היא רומנטית מידי, היא עם רמת ציפיות שונה. אני ציפתי מכל הצדדים שיעשו יותר כדי שמליקסון ישאר כי אני באמת חושב שלא מספיק לדבר על זה שהפועל באר שבע רוצה להיות קבוצה גדולה אלא צריך להוכיח את זה גם במציאות ושחרור של מליקסון זה לעשות בדיוק ההפך.

9. לירן מנהל כללי מנהל כללי

מלמיליאן מצא מתי ללכת הביתה...

10. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

משה אוחיון - אני חושב שהמעבר של מאור מליקסון לא צריך להיתפס כסוג של הבעת אי אמון בקבוצה. סך הכל, הוא הולך למועדון גדול בפולין, שאמור להתחרות בשנה הבאה במוקדמות ליגת האלופות (כרגע במקום השני, 3 נקודות מהמקום הראשון). מבחינה מקצועית, מדובר במעבר שהוא לגמרי מובן, שאין אפילו סיבה לדוש בנושא מבחינה כלכלית.
    גם מכבי נתניה ויתרה על שחקנים חשובים כדי שיעברו לאירופה כמו תמיר כהן ואבי סטרול. בטווח הקצר, אין ספק שמדובר בנזק מקצועי, אבל בטווח הארוך יש בכך תועלת תדמיתית. העובדה שהפועל באר שבע הוציאה שחקן לאירופה ודאי תיתן לה נקודות זכות כשהיא תתחרה עם קבוצות נוספות (הכל נזיל, תלוי אילו קבוצות) על שחקן כזה או אחר.

11. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

עוד עיכוב בעסקת מליקסון והפעם על מועד חתימתו של מאור.

אלונה דורשת שמאור (שהיה אמור לטוס בלילה שבין ראשון לשני ועדיין בארץ) יטוס ויחתום בקראקוב רק אחרי המשחק מול בית"ר כדי שיוכל להיפרד כמו שצריך מהאוהדים.
    הפולנים דורשים את מאור בפולין בקרוב מאוד וכך גם דודו דהאן שטוען ש"מאור כבר מוכן מנטאלית למעבר ולא ייתן את מאת האחזוים"

12. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

את האמת לדעתי דודו דהאן הנוכל צודק. כששחקן כבר משלים עם החתימה שלו קשה פתאום לבוא ולתת עוד משחק, ועוד לשחק כמו שצריך. יכול להיות שדווקא מליקסון יתעלה על זה אבל אם אני ניר קלינגר אני כבר לא נותן לו לפתוח, כמו שדאגלס דה סילבה לא פתח נגד הפועל חיפה למרות שהוא לא הוצג אז בזלצבורג ועדיין היה בארץ(עוד לפני הפרשה).
    וגם את הצד של קראקוב אני מבין, אם הוא נפצע פתאום נגד בית"ר..

13. לירן מנהל כללי מנהל כללי

את עניין הפציעה אפשר להבין, אבל המשחק הבא של קראקוב רק עוד קצת פחות משבועיים.

מצד אחד למליקון בטוח תהיה מוטיבציה גדולה יותר אם ישחק, בשביל להיפרד בצורה חיובית, מצד שני, לגיטימי שהוא ירצה להרוויח כמה שיותר ימי אימון בקבוצתו החדשה.

14. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

פחות משבועיים? המשחק הרישמי הבא של ויסלה קראקוב הוא ב25.2.

בוואלה פורסם שהחלוץ מוטי מלכה סיכם את תנאיו בקבוצה. מלכה משחק כרגע בהפועל נצרת עילית מהלאומית וכבש עד כה 7 שערים במדי הקבוצה שנמצאת מתחת לקו האדום בלאומית בגלל עונש הורדת נקודות.
    הוא יצטרף בעונה הבאה, עד סוף העונה הזו ינסה להשאיר את נצרת עילית בליגה.

מלכה היה מחוזר מכמה קבוצות בליגה (בני יהודה, עירוני ק"ש) אבל כנראה שהוא חתם אצלנו.

גם בוואן וגם בספורט 5 מפרסמים שמאור יטוס לפולין אחרי בית"ר, אז נראה שזה מה שיקרה. יהיה מצמרר לראות ולשמוע 4000-5000 אדומים (והיו יכולים להיות יותר א המשחק היה בצאת השבת) שרים "אוי אוי אוי אוי אוי מאור מליקסון", כנראה בפעם האחרונה.

בקשה מכל האנשים בעלי המצלמות - צלמו את מופע הפרידה של מאור. הרבה סרטוניםם של הקהל שלנו מצולמים מכל מיני פלאפונים ורבום לא רואים 'אור יוטיוב' אבל מה שיהיה בשבת בוסרמיל חייב להיות מתועד בכמה שיותר איכויות וזוויות.

נערך לאחרונה ב: ‏18/1/11
  15. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אבירם, אתה יכול לקרוא לי רק משה, בלי שם המשפחה, אני מרשה לך. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
    עכשיו בוא אני אסביר לך את ההרגשות שלי, גם כלפי מאור וגם כלפי אלונה. כלפי מאור, לא הייתי קורא לזה אכזבה ממאור כי כבר תיקנתי את עצמי, אלא ציפיה ליותר ממאור מליקסון. יתכן שהתנהגתי כתמים כשחשבתי שאולי מאור מליקסון הוא שונה. אולי הוא יעדיף להישאר? אולי הוא יבוא ביוזמתו לאלונה ויגיד לה שהוא מוכן לוותר על ההצעה תמורת חוזה משודרג לשנים רבות? אולי מליקסון יבין שלא רק הפועל באר שבע התקדמה מאז שהוא הגיע אלא גם הוא התקדם ולכן שווה לו להישאר ולהמשיך את ההתקדמות.
    בקשר לאלונה, כבר אמרתי שלא הכל שחור ולבן. צריך להעריך את העובדה שאלונה הכניסה סעיף בחוזה שאומר כשמאור כשיחזור לישראל הוא יחזור רק לבאר שבע. גם צריך להעריך את העובדה שאלונה לא הסכימה להצעה הראשונה וגרמה לפולנים להעלות את המחיר ב200 אלף יורו נוספים. אבל יש בי אכזבה שעוד בקיץ אלונה לא שידרגה למאור את החוזה בטח ובטח כשברננדו כבר לא היה כאן ופרננדש ביקש להשתחרר (לכל אחד מהם חוזה בסביבות ה180 אלף דולר) והתשחרר לא מעט מהעוגה של התקציב בקבוצה שיכול היה ללכת לשדרוג החוזה של מאור שלפי מקורביו היה נשאר אם החוזה היה משודרג.