הפועל באר שבע 10/11- שוב מסיימים במקום התשיעי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Sir Alex Ferguson, ‏9/7/10.

1. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

בידיעות מפורסם שברננדו שוחרר מהקבוצה.

2. yedidel Member

לא ברור. מה הלחץ? ומה הרעיון לשחרר שחקן ביום של משחק שבו הוא אמור לפתוח על הספסל?

3. אורי אדום בנשמה Member

4. yedidel Member

באמצעי התקשורת מפרסמים היום שמליקסון יעזוב בינואר לפאוק סלוניקי/ויסלה קראקוב תמורת 600-650 אלף יורו.

אם ארבייטמן נמכר במיליון אין שום סיבה בעולם שמאור יימכר בפחות.

5. אורי אדום בנשמה Member

6. לירן מנהל כללי מנהל כללי

צריך פה מלאכת מחשבת רצינית, לי אין שום בעיה שמליקסון ילך, הוא שחקן סביר מאוד לליגה הזאת, הוא לא מסוגל להצעיד אותנו ליותר מפלייאוף אמצע, בטח לא איך שהקבוצה נבניתה, אם השיחרור של מליקסון, יביא לכך שהמאמן ואלונה יבנו פה קבוהצ עמוקה יותר, קבוצתית יותר, עם אופציות רחבות יותר, ולא תסתמך על יכול של שחקן שבשורה התחתונה מסוגל להבריק רק מול הקבוצות הבינוניות ומטה בליגה.. אז זה מבורך. ברור שעומק ואופציות צריך ואפשר להשיג יחד עם מליקסון בקבוצה, אבל אם מדובר בכסף... 600-700 אלף יורו זה סכום לא קטן, שאפשר להביא בו כמה שחקנים לא רעים בכלל לליגה הזאת.

בקשר לאתמול, אוהד כהן נתן 2 עצירות מצויינות, השאר היו עצירות שכל שוער חייב להציל, והשער באשמתו המלאה, חבל שכך נגמר המשחק שלו, בצד השני עמד שוער ליצן ביותר, כמה חבל שאנחנו כל כך אימפוטנטים כדי לא לנצל את זה. כל הקבוצות הטובות יותר בליגה הזו חגגו מול מכבי ת"א, ולא סתם, עצם העובדה שהגענו מולם רק למצב אחד סביר צריכה להדליק 8 נורות אדומות לקלינגר. בינואר צריך שינוי לא קטן.

7. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

קשה לי להאמין שנצליח להיות קבוצה טובה בפברואר. ועוד אם מאור יעזוב (לדעתי לא יקרה בינואר) אז בכלל ..

כרגע שווה להגיע למשחקים רק בשביל מליקסון וסוארז. אם מליקסון עוזב אותנו, אבוי. מי ימלא את מקומו? יוסי תורג'מן? בחייאת..חייבים להשאיר את מאור עד סוף העונה, למכור אותו למרבה במחיר באוגוסט ובעונה הבאה לעבוד בקיץ כמו שצריך!

אני סומך על קלינגר, עדיין לא יצא לנו בעידן אלונה מאמן שנשאר 2 עונות. זה תמיד טוב, שמאמן נשאר לעונה שנייה, הוא מכיר את כולם, לא צריך לבצע [עוד] מהפך בסגל.

משה אוחיון מעדיף להיות אופטימי, אבל אחרי צמד משחקים מזעזע שכזה, איך אפשר? 2 משחקים שבהם לא כבשנו ובמשחק הבא עומדת מולנו אחת ההתקפות הטובות בליגה. אני מקווה שטל בן חיים יחוס על חברו הטוב עודד גביש. אז הצלע השלישית בחבורה שלהם (עידן ורד) לא עשה את זה, אז אני בספק אם טל יעשה את זה..

8. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

לירן - אני חושב שאתה מגזים במה שאתה אומר על מאור מליקסון. אני חושב שמדובר בשחקן החשוב ביותר של הפועל באר שבע, יחד עם ויליאם סוארז (חבל שאין בקבוצה בלם נורמלי שישחרר אותו לקישור האחורי). הסיבה שלא הולך לו מול קבוצות חזקות יותר היא שהקבוצות, כנאמר, חזקות יותר וככאלה הן יודעות לסגור אותו טוב יותר ובאמת שזה לא קשה לקבוצות בליגת העל להתמקד רק בשחקן אחד.
    אם מאור מליקסון היה כופה את עצמו על המשחק, כפי שערן לוי (שהוא גם שחקן שאני מחזיק ממנו, אבל אי אפשר להתעלם מהמגבלות הבולטות שלו), הייתי אומר שהוא באמת לא יכול לסחוף אחריו קבוצה לצמרת, אבל דווקא בגלל הנסיון שלו לשחק קבוצתי, זה משנה את התמונה.

הבנתי שהפועל באר שבע מנסה להחזיר את יחיאל צגאי. למרות שאני חושב שהשחקן יגיע להפועל אשקלון, כיוון שהוא שיחק שם בעונה שעברה וגם בדיוק התפנה בשבילו המקום באמצע של ערן לוי, אני חושב שהגעה שלו להפועל באר שבע יכולה להקפיץ בכמה דרגות את רמת היצירתיות בקבוצה.

9. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

א. עם כל הכבוד - לכל שחקן יש תחליף
    ב. אם אכן הונחה הצעה של 700 אלף יורו (או דולר זה גם טוב) מפאוק סלוניקי אין ספק שב"ש צריכה לקבל אותה בלי לחשוב פעמיים. עם כל הכבוד, ב"ש לא תרוץ לאליפות, וגם לא בטוח שהיא תהיה בפלייאוף העליון. עבור קבוצה שהתקציב שלה זה 20 מיליון, 700 אלף יורו זה כמעט כמו 1/7 מהתקציב, וזה לא מעט עבור מועדון שלא מכר שחקן לחו"ל נראה לי, אף פעם, וגם אם כן, האחרון היה ממש מזמן.
    ג. הפועל ב"ש, היא קבוצה לגיטימית בליגת העל, גם של 16, 14, 12 ו-10. אין ספק בכך, אבל בשביל שהפועל ב"ש, בתור קבוצה קטנה, בהשוואה לארבעת הגדולות, תצליח להיות חלק מחבורת הצמרת על אמת, היא צריכה 3 דברים שכאלה אין לה (יכול להיות שלגבי אחד אני טועה אם תקחו אותי במילה): 1. מתקן אימונים חדיש לבוגרים ולנוער. 2. קבוצת נוער טובה שחלק מזה זה המאמנים והצוות המקצועי בנוער 3. איצטדיון לגיטימי. אין מה לצפות מהפ0ועל ב"ש, שתיקח אליפות, תיאבק על האליפות, וגם לא בטוח שלהיות בטופ 6, גם אם בית"ר בעונה נוראית, יש לא מעט קבוצות בליגה, שהן עדיין יותר טובות מהפועל ב"ש, בשלושת הפרמטרים שכתבתי: 2 דוגמאות לכך: 1. מכבי פ"ת. שיש לה מתקן אימונים לבוגרים ולנוער והוא משתדרג כל הזמן, יש לה נוער טוב וצוות אימון טוב שכבר שנים מוציאים מלא שחקנים טובים. ואיצטדיון יהיה לה בעוד כמה חודשים. 2. קרית שמונה - איזי שרצקי בונה מתקן אימונים ראוי לנוער, יש לקרית שמונה נוער טוב שכבר כמה שנים מצטיין, ויש לקבוצה איצטדיון, שעם כמה שהוא מוגבל, מבחינת יציע אחד, הוא עדיין יותר טוב מוסרמיל הנוראי. ונכון, לקרית שמונה יש תקציב בערך כמו להפועל ב"ש, וגם ממנה אני לא מצפה שתרוץ לאליפות או אפילו תיאבק עליה, אבל היא יותר לגיטימית מהפועל ב"ש, בשביל להיות במקומות 4-6. הנוער של הפועל ב"ש, אם אני לא טועה, נמצא בליגה השניה בכלל. על וסרמיל אין מה להרחיב. גם למ.ס. אשדוד, פרט לאיצטדיון, יש נתוני פתיחה הרבה יותר טובים מלהפועל ב"ש.
    ד. היתרון שיש לב"ש על לא מעט קבוצות - קהל + אלונה ברקת. הקהל זה הקהל הוא יבוא, יותר או פחות זה תלוי בכדורגל שהקבוצה תציג ובהצלחות שלה. אלונה ברקת - השאלה מה היא רוצה ומה החזון שלה, אם היא תשקיע את הדברים הרלוונטים בנוער+מתקן לנוער ולקבוצה הבוגרת, ההשקעה בקבוצה הבוגרת תהיה פחותה עבורה בעתיד ויגיעו שחקנים משלימים, לא שכירי חרב (דוגמת מכבי ת"א השנה לדוגמא) שעליהם נבנית כל הקבוצה.

10. Carlo Zampa Member

למה שבאר שבע לא תלך על כל הקופה ותנסה להחתים את ערן לוי במידה ומליקסון עוזב? אחרת אני חושב שהם ישקעו למטה, הם יהיו אפורים מדי.

11. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

מערכת היחסים בין הקהל לבין ערן לוי עכורה מאוד.

בעוד חלק מקהל יוריד מהאגו, יתעלם מכך ויחשוב רק על הפן המקצועי, החלק השני יקלל את ערן לוי ו-וסרמיל (שוב) יהפוך להיות אצטדיון של קללות מדקה -1 עד דקה 90 ללא תוספת זמן.

לפי מה שהבנתי, כן נשקלה הצעה להחתמת ערן לוי, לדעתי הוא מאוד יעזור לנו, אבל האופי הבעייתי שלו יכולים להרוס את חדר ההלבשה (דבר שלא זכור מהעונות הקודמות) ולגמרי להסיט את הקהל חזרה למשטר הקללות והמחאות בזמן המשחק, דבר שדווקא כן זכור כאן מהעונות הקודמות ואולי בגלל איומי אלונה, לא מתרחש השנה.
    ולא להזכיר את ההוצאות הנוספות על האוכל.

12. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לכל שחקן יש תחליף. השאלה היא מתי השחקן עוזב ומהם הסיבות.
    עזיבה של מאור מליקסון בינואר תהיה מכה אנושה לקבוצה. קודם כל כי מדובר בשחקן הטוב ביותר בהפועל באר שבע היום מבחינה התקפית. בנוסף, קשה לי להאמין שנצליח להביא בינואר שחקן באיכויות של מאו, בטח אחד שישפיע על הקבוצה כבר העונה.
    מכירה של מאור בינואר היא מבחינת ויתור על העונה הנוכחית באופן סופי והשלמה עם הבינוניות.

מכיוון שחוץ ממכבי/הפועל ת"א ומכבי חיפה כל הקבוצות בליגה השנה חלשות או לא יציבות, הטיעון של לירן שמליקסוןנעלם מול הגדולות הוא לא רלוונטי. בטח כשנזכרים בעובדה שמול מכבי ת"א מאור היה מהבודדים שהיו טובים.

אני חושב שכדי להיות קבוצה גדולה אנחנו צריכים להתפתח ביחד עם מאור ולא בלעדיו.
    כמובן שאם תגיע הצעה שתקדם את מאור מקצועית ותעניק למועדון סכום רציני צריך לשקול אותה בכובד ראש, אבל לאור החשיבות של מאור לקבוצה ולאור העובדה שהמצב הכלכלי של אלונה הוא מעולה אפשר וצריך להיות בררנים.\

13. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

משה,

למה מכה אנושה? לאן ב"ש יכולה ללכת? לרדת? היא לא תרד. אליפות? היא לא תיקח. אירופה? היא לא תגיע. הסיכוי היחידי זה לקחת גביע אבל אתה יודע איך זה גביע, זה הכל נתון למשחק אחד כל פעם, אתה לא באמת צריך את מליקסון בשביל זה. ב"ש כיום היא קבוצה בינונית, אם תרצה או לא תרצה אין מה לעשות. יש לכם מאמן אפור ובינוני, ואין שום סיכוי שבעולם, שתחתיו תקבלו יצירתיות כלשהי. אני אומר לך את זה על סמך אחד שהוא אימן אותו, עונת 03/4, 04/5 ו-05/6 היו נוראיות מבחינת כדורגל אצל קלינגר. גם בעונת האליפות, לקחנו אליפות עם 8 הפסדים! בזכות מספר 8 בסופו של דבר שבעצם הציל לקלינגר את הקריירה מה שנקרא ולקח אותה לכיוון חיובי, זה שהוא אחרי זה בחר להכניס עניינים אישיים והחריב הכל, זה הבעיה של קלינגר, אבל אל תצפה שתחת קלינגר אתם תראו ב"ש של כדורגל מרהיב או יפה, או להגיע למצוינות.

14. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

ולמרות זאת עומר, עזיבה של מליקסון בינואר תהיה מכה קשה לקבוצה. כרגע אנחנו 2 משחקים רעים עם הפסד ובלי שער זכות. וזה עם מאור! הוא מחזיק את הקבוצה, הוא משגע את ההגנות כמה שאפשר, בלי מאור אנחנו בתחתית של התחתית, כן בעמדה של ירידת ליגה.

לא נרד ליגה? כן, כנראה שנכון, אבל אם נמשיך לשחק ככה - אני לא אתפלא אם נסיים בתחתית. כמובן שלא יתנו לזה לקרות, אבל אני אומר בתאוריה והקבוצה עלולה להדרדר מאוד בלי מאור בחלק השני של העונה.

רוצה לעזוב? תעזוב בקיץ. עד אז תמשיך להחזיק את הקבוצה על הכתפיים ולתת עוד קצת בישולים וגולים שייכנסו לקלטות הסקאוטים ואולי עוד קבוצות ירצו אותו. הקבוצה כרגע בנוייה בצורה אבסולוטית על מאור מליקסון. בינואר לא יהיה מספיק זמן לחבר את הקבוצה לאחר העזיבה שלו, בקיץ כמובן שיהיה.

15. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

עומר - לא ככה מנהלים קבוצה. זה שהפועל באר שבע לא תיקח השנה את האליפות גם אם יהיו לי ארבעה מליקסונים בהרכב, זה לא שאומר שצריך לפרק את החבילה. בעונה שעברה הקבוצה סיימה בפלייאוף האמצעי, השנה הקבוצה מנסה לסיים בפלייאוף העליון, שנה הבאה הקבוצה תנסה להגיע לאירופה. זהו תהליך שאם אני אוהד של הפועל באר שבע, אני מאוד רוצה שמאור מליקסון יהיה חלק ממנו.