הפועל באר שבע 10/11- שוב מסיימים במקום התשיעי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Sir Alex Ferguson, ‏9/7/10.

1. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

1. ממתי קהל נמדד רק דרך תארים? במיוחד במציאות הישראלית?
    הפועל באר שבע הביאה בזמנו מעל 20 אלף באר שבעים לגמר הגביע. 20 אלף שנסעו כל הדרך מבאר שבע.
    בניגוד לקבוצות אחרות שיש להם קהל בכל הארץ (כמו מכבי ת"א, הפועל ת"א, בית"ר י"ם ומכבי חיפה) הקהל שלנו כולו מגיע כל הדרך מבאר שבע לחיפה, ת"א, ירושלים, קריית שמונה או כל מקום אחר בארץ.
    כשאנחנו מביאים למשחק חוץ 2000 אוהדים אנחנו לא מביאים 2000 אוהדי הצלחות (שכן אין לנו כאלה) או 2000 אוהדי בית"ר י"ם שחיים בבאר שבע, היו אולי פעמיים בחיהם בטדי אבל מגדירים את עצמם אוהדי בית"ר י"ם רק בגלל ההצלחות בעבר או הזהות עם הימין בישראל ולכן מגיעים לוסרמיל, אלא 2000 איש שעוזבים את המשפחות והחברים בבאר שבע ונוסעים למשחק.
    אין דברים כאלה בארץ, בשום קבוצה.

2. עומר, בעבר באמת שנהנתי לקרוא את התגובות שלך אבל בתקופה האחרונה אתה מאכזב אותי.
    לא כי הדעה שלך שונה ממני,זאת זכותך, אלא כי אתה הולך עם ראש בקיר ומעדיף להאמין לסיסמאות ריקות מתוכן מאשר לאנשים כמו לירן ואני שחיים את השטח יום יום.

גם באוהדי הפועל באר שבע יש חלק רקוב, אין ספק, אבל הוא לא גדול מהחלק הזה אצל אוהדי מכבי חיפה, בית"ר י"ם, מכבי ת"א, הפועל ת"א או כל קבוצה אחרת בליגה.

3. עומר, תן לי לשאול אותך שאלה, איך יכול להיות שלפני מס' שנים כשיצאתי מתל אביב עם ההסעה של האוהדים חיכו לנו אוהדי מכבי שזרקו עלינו סלעים לעבר חלונות האוטובוסים? בנס האירוע היה קרוב לאיצטדיון והשוטרים התערבו לפני שהיה קורה אסון.
    האם מדובר בכל אוהדי מכבי ת"א? האם צריך לאנוס את השטח רק כדי להכתים את השם של אוהדי מכבי?
    יש לי חברים רבים מבאר שבע אוהדי מכבי (חלק מהתופעה כפי שאמרתי בס' 1). כמו שעשיתי עם חבר שלי אוהד חיפה גם איתם נפגשתי לפני ואחרי המשחק בשנה הקודמת בוסרמיל מחוץ לשער 9 של האורחים. לא הייתה שום אלימות כלפיהם, והם הלכו איתי מרחק לא קטן עד הבית שלי ללא שום אלימות.
    ושוב, אני לא מדבר בסיסמאות או שמועות אלא עובדות מהשטח.

4. בקשר לנושא הספציפי, זיו אברג'יל הפך מזמן בבאר שבע לאישיות בלתי רצויה.
    מדובר בכתב שמסלף את הדברים כדי להשיג כותרת, כדי להשיג פרסום.
    בשנה שעברה הוא אף התנצל בפנינו לאחר התקרית עם עזורי שאותה הוא הקצין בכוונה.
    אם אתה אכן עובד בספורט 5, אתה בוודאי מכיר את העובדה שלא כל הכתבים מקצוענים ודוברי אמת, רבים מהם (בטח בעיתונות הישראלית) הם כאלה שיוצרים אש ובלאגן בשביל הכותרת.

לסיום, בוא נראה את התמונה הגדולה -
    משטרת ישראל טוענת שיש מתיחות ודורשת עוד מאנשיה שיוצבו במגרש (עוד כסף שיכנס למשטרה).
    זיו אברג'יל מפרסם את הידיעה ברעש גדול (עוד כותרת וחשיפה לאברג'יל).
    ורק השם של אוהדי הפועל באר שבע מוכתם שוב, כמה מפתיע.

2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://www.crazyred.co.il/article_detail.php?aid=333

דרך המרוגע

על ארבע מלחמות גדולות-קטנות, על סערת רגשות שגורמת אחת, הפועל באר שבע שמה.

מאת: הילה חדד

"זה מרגש זה בתוך הלב, ממשיך להתאהב סתם, ברגעים קשים מוכן להתקרב, להסתובב אליך בזמן הנכון, לתת לך נשיקה אני מרגיש ביטחון, גם שאת חושבת שזה חד צדדי..." (דרך המרגוע, KND)

להפועל ב"ש יש שגריר ודובר חדש - ניר קלינגר, תכירו. אם נשים לרגע בצד את הפן המקצועי (שגם עליו יש לי אינסוף תשבחות), הבחור היה עסוק בבוקר שאחרי המשחק רק בדבר אחד- לטהר את שמו של הקהל הבאר שבעי, ממש כאילו היה אחד משלנו.פתח את הבוקר עם ראיון לניב רסקין בגלי צה"ל, עלה לשידור ב103, עוד לא הספיק לנתק וכבר היה מוכן להתייצב לשיחה חדשה ברדיו 102 משם דילג לו לשיחה ברדיו דרום ועוד לבסוף גם הגיע אל אולפן חדשות הספורט. הגן עלינו מול הבולדוזרים של התקשורת פלאס ג'קי בן זקן כמו לביאה ששומרת על הילדים שלה. התרגשתי. מכל הלב. יש לנו נכס.

כשהגעתי הביתה אחרי המשחק ישבתי לראות את השידור החוזר של המשחק. אחד האירועים שבלטו לי לעין היה זריקת הכדור הברוטלית על אבי יחיאל - מודה, לא מכירה את הבחור יותר מדי ולא עקבתי אחרי הקריירה המקצועית שלו, אבל כדי ללמוד על האופי שלו לא צריך יותר מדי - רק זוג עיניים. מעטים מאוד בני האדם (שלא לדבר על ספורטאים) שיספגו כדור אשר נזרק לעברם בתוספת יריקה עסיסית ולא יצאו מגדרם. זה די נוגד את טבע האדם, לפחות את הטבע של הישראלי הטיפוסי. יחיאל ממקום אדיר של גדולה לקח את הכדור ומחא כף. התרגשתי. באמת. ולסיום - רגע כזה מראה מי באמת מסוגל לבעוט את האלימות מהמגרשים, ומי מסוגל לדבר ולעשות ההפך בכל תחום אפשרי. שאפו.

כמה שנים טובות שאני מגדירה את עצמי כאוהדת הפועל ב"ש. בשנים האחרונות, מעטות הפעמים אם קיימות בכלל שיכלתי לסמוך על הקבוצה שלי להראות אופי ולחזור במשחק חוץ מפיגור של שני שערים או יותר. אתמול היינו עדים לכך. השחקנים נראו בטוחים בעצמם, מאמינים שעוד אפשר לחזור למשחק. שינוי מנטלי מיוחל מתחיל להיות מורגש כאן. החגיגות של ליאור אסולין בגול השלישי היו מיוחדות. באמת. עשה את הריצה מהצד הנגדי של האצטדיון עד לעבר האוהדים שלנו רק כדי לפרוק פרץ שמחה ענק. מרגש. בחיי.

אז אחרי ההסתכלות בבודדים שעברו במסע הרגשות שלי אחרי המשחק באשדוד, חייבת מילה טובה לקהל שלנו בכללותו. קהל מרגש, זה לא חדש לנו. אבל אתמול הייתי עדה לשינוי שמתחיל הקהל הזה. למרות כל הניסיונות של מר בן זקן להאשים את שני הצדדים במאורעות האתמול, זה לא יצליח. כמות מופלאה כרגיל למשחק חוץ, עידוד ברוב של המשחק וטירוף אחרי הגול השלישי. רוב הקהל ידע לשמור על איפוק, להתנהל כמו שצריך ולהגיב נכון כשהתחילו המהומות. הקהל דאג להמשיך להתנהג כך גם אחרי שהקהל האשדודי הביע תסכול אשר החריף את המצב למעבר מבקבוקים לאבנים. אנחנו את שלנו עשינו, לא משנה מה יחליטו כמה מנותקים שם למעלה בהתאחדות, אני גאה היום להיות חלק מהקהל הזה. וכמובן איך לא, מתרגשת ממנו כל פעם מחדש.

אז למרות שנדמה שהייתה מלחמה אתמול לאור האבנים והבקבוקים מהיציע השני, המלחמה האמיתית הייתה שלנו, מלחמה של איכפתיות, בגרות, ונשמה.
    הפועל ב"ש- תדעי ורק תדעי שאת נמצאת עמוק בלב. של כולנו.

3. Ajax Amsterdam Member

עומר תגיד מה שבא לך אתה יודע שיש אנשים בתקורת שמסלפים עובדות

אין לי מה להגיד חוץ מלחזק את משה זיו אברגיל לא כתב הוא רק מסל עובדות

4. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

1. בנוגע לתארים התכוונתי שאוהדי ב"ש רואים את עצמם כחלק מארבעת הגדולות בתור מי שצריכה לרוץ לכל התארים כל שנה ומה לעשות שזו לא המציאות? ואפילו לא מתקרבת לכך? הרי ברור לך שאם אוהדי ב"ש היו מבינים את מקומם, כמו אנשי העיתונות בכל הקשור לנבחרת, לא היו נשמעות שריקות בוז בוסרמיל כמעט כל שבוע עד העונה האחרונה, כי ב"ש זו קבוצה שהתנדנדה ין הליגה הלאומית לליגת העל כל שנה בערך ובשנים האחרונות כלל לא היוותה איום על עליה, כך שאני לא מבין מאיפה הכעס של אוהדי ב"ש על יכולת הקבוצה ועל זה שהיא לא מתמודדת עם הגדולות כשהיא בכלל לא חלק מהם, בטח עם מגרש נוראי כמו וסרמייל, מתקן אימונים עלוב (הבנתי שעכשיו סוף סוף יש חדש), עם מחלקת נוער שלא ייצרה שחקנים שלקחו את ב"ש עד למקום הראשון-שני כבר 30 שנה...

אני לא מבין מאיפה הקשר לאוהדי הצלחות, אני לא דיברתי על זה בכלל...אבל בוא נגיד את זה ככה, בתור קבוצה שיש לה קהל תומך, כשאני רואה שבאים 3-4 אלף למשחק מול הפועל פ"ת, לדעתי ה עילבון, בטח עבור קבוצה שיש לה הרבה יותר אוהדים, בטח בעיר יחסית גדולה לעומת שאר הקבוצות בליגה, ובטח ככזו שרואה את עצמה כגדולה, לדעתי בכל משחק צריך להיות לב"ש משהו בסביבות 6-8 אלף צופים כשבמשחקים גדולים זה צריך להיות מגרש מלא של 13 אלף אם זה לא קורה אז זה כישלון, בטח של קבוצה עם קהל תומך.

2. אני אמרתי שיש בהפועל ב"ש חלק יותר רקוב מזה של מכבי ת"א/מכבי חיפה/בית"ר/הפועל - שהיא בכלל בדיחה מאיך שמציגים את את הקהל הנאור שלה ומתעלמים מכל מופעי הגועל והבזיונות והשירים שלה...

3. האירוע שחווית הוא מכוער וצר לי על כך, אבל גם אני לא ראיתי אפילו פעם אחת בכל העונה שעברה התנערות של האנשים פה אוהדי ב"ש מההתנהגות של חלק מאותו קומץ של אוהדי ב"ש...על שום אירוע שקרה. אם זה קללות/ליווי שוטרים/הורדה של עזורי מהכביש/לא יודע מה...כשזה לא קורה ואתה רואה פה רק תגובות של אנחנו הקהל מספר 1 בהכל ואין אצלנו רע - אי אפשר שלא לתהות...המקרה שנפגשת עם חבר שלך, אני שמח שזה נגמר בשלום, אבל אני אומר לך שאני כל פעם שאני בוסרמיל אני מקבל אבנים, גם בעונת 98/99 שגם אנחנו וגם אתם היינ בתחתית וזה נגמר ב-1:1, גם אז אכלתי אבנים.

4. כתב תמיד יחפש את הכותרת זה התפקיד שלו. אני לא עבדתי בשנה שעברה בערוץ הספורט אז אני לא יודע מה היה פה. מה שכן אני יודע שכתב כותב את מה שהוא יודע, אם יש מישהו מהשחקנים/צוות מקצועי ששם עליו זין ומתייחס אליו בצורה לא נאותה - אל תצפה שהוא יתנהג אליו כאילו כלום לא קרה.

5. איך השם של אוהדי ב"ש מוכתם פה אני לא מבין...גם אם הוא לא היה מפרסם את זה, יש מצב שיקרה משהו במשחק בין הפועל ב"ש לבית"ר ירושלים...

5. לירן מנהל כללי מנהל כללי

שמעתי שקלינגר אולי יחפש חיזוק בינואר, ואני אומר - חובה.

ואני מקווה שהכוונה לשחקן התקפה, יש לנו בעיה רצינית בהתקפה, אין שחקנים יצירתיים, אין לנו חלוץ אחד יציב וטוב, בטח שאסולין לא משתחרר מהפציעה שלו בברך. ההתקפה שלנו היא בין החלשות בליגה ללא ספק בכלל, חייב לבוא שדרוג אם בהנהלה לא רוצים לראות עונה שלמה של שום דבר בהתקפה, בינתיים זה הכיוון.

6. Ajax Amsterdam Member

איזה אינטרס יש לנו להביא מכות לאוהדים של ביתר,יש לנו אינטרס לתמוך בהפועל באר שבע עד הסוף.תראה וסרמיל נראה אני בא לכל משחק ונגעל מהאיצטדיון כל שנייה, ולשלם מחיר כל כך יקר לראות משחק בוסרמיל.ומה בדיוק מגעיל בשיר הזה

http://www.youtube.com/watch?v=DBwgkq586SQ

נערך לאחרונה ב: ‏26/10/10
  7. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

אין שום ספק שצריך חיזוק בינואר, זו לא שאלה. חייבים חלוץ צעיר ומהיר שישלים את ברננדו/לצד אסולין. ג'קו עראפת, דודו ביטון, עומר דמארי, טל בן חיים.

בפגרה דובר על דודו ביטון ושלומי אזולאי. הראשון כרגע כוכב בהפועל פתח תקווה אבל מאמין שעם הצעה טובה יגיע אלינו. השני קנה את מקומו במכבי חיפה ומוכיח לאלונה מה היא פספסה, כבר לא יבוא וחבל.

8. שלו Guest

ליאור אסולין נעצר בחשד לביצוע עבירה של אלימות במשפחה

חלוץ הפועל ב"ש, שלא התייצב לחקירה לבקשת המשטרה, עוכב לאחר שנתפס על עבירת תנועה. המשטרה: "לא החלטנו עוד אם לשחררו או להשאירו במעצר"

http://www.nrg.co.il/online/71/ART2/171/127.html

9. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

שלו, יש הבדל בין עוכב לנעצר.
    אסולין עוכב בשביל תשאול והיום הוא כבר שוחרר.
    לא צריך לעשות מכל דבר דרמה...

10. שלו Guest

העתקתי את הכותרת והתוכן מהלינק...

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏27/10/10
  11. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

עכשיו שם זה שאיתי שכטר לא משחק נגד ב"ש, עם היכולת הרעה של האדומים, איצטדיון ר"ג ו-3 ימים לפני שאלקה, אם ]ה ב"ש לא תיקח ממנה נקודות, זה חרפה, הפועל כאילו אומרת לב"ש בואו תקחו נקודה ומעלה...

12. שלו Guest

זה לא שבן סהר וטוטו תמוז יעשו להגנה שלנו חיים קלים. היתרון היחיד של הפועל ב"ש במשחק הזה הוא שהוא לא משוחק בבלומפילד. ואולי גם העובדה שיש להם משחק מול שאלקה באותו שבוע.

---

הערעור של מ.ס. אשדוד נדחה: http://one.co.il/Article/167998.html

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏27/10/10
  13. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

בן סהר בכושר פ-ח-! טוטו תמוז בסדר אבל לא ביכולת שיא כמו שהיה אז במדי הפועל פ"ת בזמנו או בחצי עונה אדירה שהיה בבית"ר...

אם הפועל ב"ש מפסידה פה אין תירוצים, יותר הקלות ממה שיש לא תקבלו, ואתם פשוט צריכים להאמין בעצמכם כמו נגד מכבי חיפה!

14. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

איי איי, "חרפה"..בוא תגזים. זה עדיין משחק ליגה שהפועל ת"א תעלה כדי לנצח ולהמשיך את רצף הניצחונות שלה. הפועל ת"א, גם בכושר הנוכחי, טובה מאיתנו ואפשר לחשוב כמה אנחנו "מפחידים" שאתה אומר שזאת בושה אם נפסיד.

קצת פרופורציות .. נכון שהמצב שהפועל תל אביב נמצא בו הוא הכי נוח מבחינתו, אבל גם שאלקה, בנפיקה וליון היו בחרא של מצב בשביל הפועל ת"א ובכ"ז היא התבטלה מולם.

15. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה לא יכול להשוות אתכם לשאלקה ליון ובנפיקה אבל להפועל אפשר להשוות...

לעולם לא תקבלו הזדמנות יותר טובה מזו להוציא משהו נגד הפועל...קבוצה ביכולת בינונית ומטה, בלי השחקן הכי טוב שלה, במגרש נטול אווירה ולא ביתי עבורה. מה עוד אתם צריכים?