הפועל באר שבע 10/11- שוב מסיימים במקום התשיעי

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Sir Alex Ferguson, Jul 9, 2010.

1. Ajax Amsterdam Member

עם כבר היינו קבוצת צמרת אז המחיר היה מוצדק.בשביל מה לשלם 80 שקל אם אפשר לבזבז אותם על מופע של אורי חזקיה מאשר להיות בוסרמיל המבזה.

אבל יש לי מחלה שהיא האבהבה להפועל באר שבע ואני יבוא לכל משחק

2. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

היום בוסרמיל - לראשונה - תצוגת פלקטים. בכניסה לשער 5 יעמדו נציגים ויחולקו דפים עם הסברים.

מה אתם נדרשים לעשות? לשתף פעולה. אמן וזה יצליח, זה יהיה אחד הדברים הקטלניים ביותר.

3. eran levy Member

יש לי רעיון טוב יותר - 5/10, יבואו עשרות אלפים.
    מישהו שכח שצריך לשלם על השחקנים, על התחזוקה, על הקבוצה, שכל הדברים האלו עולים כסף. לכו לקולנוע ותבקשו כרטיס בעשרים ש"ח, זה בטח יעבוד...

4. yedidel Member

לא צריך להגזים לא לכאן ולא לכאן.

מנויים ב700 ש"ח וכרטיסים במחיר של 50 היו ממלאים את האצטדיון טוב מאוד.

80 ש"ח למשחק בוסרמיל לצערי זה מוצר שלא שווה את המחיר, אנחנו רוצים להגדיל את בסיס האוהדים מעבר לשרופים שיבואו בכל מקרה. צריך גם לזכור שמדובר בקבוצה שלא נמצאת בעניינים בצמרת ב-13 שנים האחרונות.

5. eran levy Member

אני לא כלכלן במקצועי, לכן לא אתיימר לזרוק סכומים לאוויר. לכן גם אבקש הסבר - למה דווקא 700 ש"ח למנוי ו-50 ש"ח לכרטיס? איזו תוכנית פיננסית, תחזית כלכלית או אנליזה של השוק תומכת במחיר שכזה? צריך בסיס והכרות עם המערכת הפיננסית של הפועל ב"ש (או כל קבוצה אחרת שאוהדיה דורשים מחירים נמוכים יותר) כדי להודיע קבל עם ועדה כמה צריכים האוהדים לשלם. זה חשוב להיות חברתיים, אבל צריך גם להיות מציאותיים ולראות קצת מעבר לכיס של האוהד הפרטי.

6. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

ערן, אל תהיה מצחיק.

על זה שכרטיסים כן עולים 40/80 בב"ש אני מחליק. אבל שער 3 הוא שער שולי, שנמצא במרחק רב מהשער (ועוד הוא "מאחורי השער") וממילא קשה לראות ממנו את המתרחש בצד השני.

נכון שצריך לשלם כדי לפתוח את השער, אבל כל עוד הוא 20/40 אין שום סיבה שהוא לא יתמלא וכתוצאה מ2000/2500 האנשים שישלמו - ההוצאות יכוסו.

אני לא מתלונן על 50 ש"ח מחיר אחיד, זה לא המצב פה (הלוואי והיה). אני מדבר על שער בזיוני שלא צריך להיות בכדורגל המודרני (לא שוסרמיל כן צריך להיות .. אבל מילא) ואין שום הסבר הגינוי למה צריך לשלם עליו 80 שקל. 20/40 לא ימוטט את הקבוצה, ייצור מעגל אדום בוסרמיל ויוסיף עוד 2000 איש לקרנבל שאמור להיות היום באצטדיון.

הראש הפיננסי של ההנהלה צריך להגיד כל הזמן להרוויח יותר ובנוסף לגרום לקהל להנות. שער 3 מלא גם יכניס כסף לאלונה וגם ייתן הזדמנות לאדומים אחרים להגיע, בנוסף יכול למלות את וסרמיל לגמריי ושלא תראה היום שמאחורי השער מימין למצלמה לא יושב אדם.

חבל מאוד שזאת המחשבה בקרב ההנהלה..

7. yedidel Member

הלוואי והיו עושים אנליזה כלכלית רצינית. על אותו משקל אני יאמר למה 80 שקל? למה 900 שקל מנוי? ההבדל שבמקרה הזה לצערנו העובדות בשטח מראות שזה לא עובד.

8. eran levy Member

כמובן שעל אותו משקל לא ברור למה דווקא 80 ש"ח או 900 למנוי!!
    יש דברים שנראים לעין באירופה, למשל. הכדורגל מהיר יותר, האצטדיונים גדולים ונוחים יותר לצופים (וסרמיל הוא באמת אצטדיון מביש) והאיכות של החוויה מרשימה יותר. בארץ אין חוויית כדורגל אמיתית, לא כל עוד יושבים באצטדיונים כמו וסרמיל, הקופסה, קרית אליעזר ווינטר. אבל יש דברים אחרים שאנחנו כרגע לא מודעים להם סביב כל קבוצה ולכן אי אפשר לקבוע מהו מחיר סביר בתנאי השוק הנוכחיים. יש דבר אחד שאפשר לעשות אם לא מסכימים עם מדיניות - לא להגיע למשחקים, גם אם זה נגד מכבי חיפה. אבל לא מעט אנשים כאן בפורום אומרים שהם ישלמו שמונים ש"ח אבל שהמחיר מוגזם והם מבינים את מי שלא יבוא. אז אם אנשים מבינים אבל משלמים איך יכולה איזושהי מחאה לעבוד בצורה כזו?

9. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

בשלב מסויים שזה באמת יעשה בלתי נסבל, אנשים באמת לא ישלמו את המחיר הזה. זה יכול להיות כאשר הקבוצה לא תשחק טוב או שיהיו בעיות עם ההנהלה (כמו באשקלון).

יש אנשים שהאהבה לקבוצה היא מעל הרבה דברים, ומה לעשות קשה מאוד לפספס משחק של הקבוצה גם שזה כרוך בהוצאה של 80 שקל. בעניין הזה נכנסת ההנהלה - שברוך השם אלונה ספציפית יכולה להרשות לעצמה להוזיל מחירים - שיכולה לבוא לקראת האוהדים. הרי האינטרס של ההנהלה לצד הרווח הוא גם הנאת האוהדים. כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, הקבוצה לא תתמוטט כלכלית אם היו פותחים היום את שער 3 בוסרמיל במחירים של 20 לנער ו40 למבוגר או באמצע - 30 אחיד. באמת שאלונה לא הייתה מכריזה פשיטת רגל.

10. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שהשאלה שעלתה כאן היא כפולה.
    ראשית, לפי מה קובעים מהו המחיר הראוי למנוי.
    שנית, לאחר שקבענו מהם הפרמטרים, איזה דברים מתקיימים אצל הפועל באר שבע?

לדעתי, אלה הפרמטרים בקביעת מחיר:

1. ניסיון העבר -

אם כאשר נמכר בתקופת זינו מנוי ילד לשער 3 במחיר של 150 שקלים ושער 3 היה מלא, כשאפילו זינו אמר לאחר מס' שנים מאותו מבצע שהאוהדים שבאים היום למגרש הם אלה שקנו לפני מס' שנים את המנוים המוזלים, אז כניראה שמדובר בצעד נכון.
    אם המחירים של שנה שעברה הובילו רק ל3000 מנוים, כניראה שכדי להשיג מס' רב יותר של מנוים צריך להוריד מחירים.
    אם למשחק אימון מול בית"ר י"ם מגיעים 4000 אוהדים אבל למשחק ליגה מול עכו לא מגיעים 3000 אוהדים אז כניראה שהמחירים הם כן פקטור רציני מאוד.

2. הערכה מקצועית של הליגה -

צריכים להסתכל בצורה מפוקחת על הליגה ולחשוב כמה קבוצות באמת אטרקטביות יש היום בליגת העל, כמה קבוצות יש בליגה שיגרמו לחובב כדורגל, או לאוהד שהוא לא אוהד שרוף לבוא ולקנות כרטיס למשחק?
    לדעתי יש רק 4 כאלה: בית"ר י"ם, מכבי/הפועל ת"א ומכבי חיפה.

נשאר לנו 11 קבוצות, שאנשים לא יסכימו לשלם בשבילם 53 ש"ח ממוצע לכרטיס אם קונים מנוי ו80 ש"ח אם לא קונים מנוי.

3. הערכה מקצועית של הקבוצה -

כל עוד הפועל באר שבע היא לא קבוצה הישגית, לא קבוצה שזוכה בתארים, היא לא יכולה לקבוע את מחירי המנוים שלה מהגבוהים בליגה (למעט אותם 4 גדולות מחירי המנוים אצלנו הגבוהים בליגה).

4. הערכה נכונה של החוויה של האוהד -

כל עוד הפועל באר שבע מארחת משחקים בוסמריל המיושן, שכבר לפני 15 שנה היה בינוני ומטה ובשנת 2010 הוא בושה וחרפה הפועל באר שבע צריכה להתאים את המחיר לנוחות שהיא מציעה לאוהד.

אני מכיר לא מעט אוהדים של הקבוצה שלא מגיעים למשחקי בית של הקבוצה אבל נוסעים למשחקים של הקבוצה בטדי או בבלומפילד כי פשוט חוויה שם מבחינת המתקן.

ברגע שאני צריך להביא את אחיינית שלי לאיצטדיון והיא צריכה להתפנות בשירותים כימים אז אני אשקול פעמיים אם להביא אותה שוב וכניראה שאם אני גר רחוק מהמגרש אני גם לא אביא אותה.

5. התחשבות בפרמטרים אחרים -

למשל שידורים ישירים. הקבוצה חייבת לקחת בחשבון שהיום למי שנשאר בבית יש אופציה לראות את המשחק של באר שבע בטלויזיה, במזגן, במחיר זול יותר/בחינם, ובנוסף גם להספיק לפני/אחרי/בזמן המשחק לראות גם משחקים של קבוצות מאנגליה, ספרד, איטליה, גרמניה ועוד.

6. הסתכלות מהותית על הקבוצה -

לא הגענו עדיין למצב שאנשים באים למשחקים כי הפועל באר שבע זה תרבות עבורם, לא הגענו למצב שבמשחקים עצמם הפועל באר שבע מציעה לצופה משהו חוץ מ90 דקות של כדורגל, וכשהכדורגל בישראל הוא ברמה כל כך נמוכה, זה לא הרבה.

הייתי במשחקים בליגה שנייה וליגה שלישית באנגליה והמגרש מלא.
    התרבות האנגלית, העובדה שכל משחק שם הוא קרנבל, האיזורים סביב האיצטדיון שמלאים בברים שבהם האוהדים שרים ונכנסים לאווירה לפני המשחק, האווירה בתוך המגרש שגורמת למשפחות שלמות להגיע למשחקים, גורמת לחוויה לאוהד גם אם הקבוצה לא הישגית וגם אם הכדורגל בינוני.

כל עוד הפועל באר שבע לא מציעה משהו נוסף מעבר לכדורגל היא חייבת לקחת את זה בחשבון.

לסיכום, אפילו אני כאוהד שרוף לא חשבתי שקיבלתי תמורה לכסף שלי בשנה שעברה. נהנתי אולי ב4 משחקי בית במשך כל העונה. ואם זה המצב שלי אני לא רוצה לחשוב על ההרגשה של אנשים שבאים סתם כי הם אוהבים כדורגל או כי הם אוהדי הקבוצה אבל לא אוהדים שרופים.

11. yedidel Member

פרוייקט "אוהדים את הנוער" יוצא לדרך!

אוהדי הפועל באר שבע בשיתוף הנהלת מחלקת הנוער מזמינים אותכם להשתתף בפרוייקט חונכות וליווי אישי של דור העתיד של הפועל באר-שבע.

מהות התכנית – חניכה אישית של שחקנים מקבוצות הגיל השונות, אשר זקוקים לתמיכה בתחומים שונים כגון – לימודים, חיזוק הביטחון העצמי וסיוע בתחומי הפרט.

לפרוייקט דרושים אוהדים עם רקע לימודי גבוה, יכולת ורצון להכיל את האחר ומעט זמן פנוי.
    זוהי הזדמנות מיוחדת לאוהדים להשתתף בתהליך הכשרת השחקנים הצעירים ומתן כלים לצמיחה והעצמה.

התכנית תחל ב-10/10/2010, בואו ותהיו שותפים בחיבור המיוחד בין ספורט לקהילה בבאר שבע!

דרישות מצד מחלקת הנוער -
    אוהד הקבוצה
    יכולת לימודית/אינטרקציה עם נוער
    ראיון אישי
    יכולת עבודה בצוות

הפרוייקט בשיתוף עמותת גאוות הנגב (ע"ר), עמותת אוהדי הפועל באר שבע (ע"ר) והנהלת מחלקת הנוער של המועדון.

להרשמה:
    http://negevb7.co.il/noar

12. לירן מנהל כללי מנהל כללי

ליאור אסולין עדיין מתקשה לחזור לאימונים מלאים, ומצב הברך שלו ממשיך להדאיג את הצוות המקצועי, אנחנו ללא ספק בבעיה.
    ברנרדו עשה רושם טוב נגד מכבי חיפה, אנל אם לא יהיה לנו אסולין זה יהיה רע מאוד, אני מקווה איכשהו שאסולין יהיה כשיר לטדי (למרות שזה הפסד בטוח, אין סרט שבית"ר תרשה לעצמה בבית להיות עם 4 הפסדים רצופים), אבל יותר חשוב מזה שיהיה כשיר להמשך העונה, עדיין הוא מבחינתי החלוץ הטוב ביותר שלנו, ובכלל, בלעדיו נהיה קצרים ביותר בהתקפה.

13. yedidel Member

14. לירן מנהל כללי מנהל כללי

יש לי שאלה, למה לעזאזל שאוהדים יקנו מלונה טורס, שאפשר בשקט לקנות בטדי ללא שום עמלות?

Last edited: Sep 22, 2010
  15. yedidel Member

מסתבר שיש כאלה שמעדיפים ככה מאשר תורים בטדי. בכל מקרה נפנה גם להנהלת בית"ר בתקווה שבלאגן מהביקור הקודם שלנו שם לא יחזור (שתי קופות ל3,000 איש, מדפסת מקולקלת)