הפועל באר שבע 09/10- ניר קלינגר יאמן בעונה הבאה

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Sir Alex Ferguson, Jul 8, 2009.

1. Fabio Junior Member

ליאור אסולין חלוץ עם בעיות התנהגות קשות, אך יגידו מה שיגידו, לפריימירליג של לוזון הוא מתאים.
    אצל עזורי עד כה הוא הצליח, ובמידה ועזורי ישתלט עליו גם בקדנצייה בב"ש, הקבוצה תרוויח חלוץ טוב.
    צרפתי שחקן פשוט מעולה שיכול לשחק בהרכבה של כל קבוצה בליגה שלנו, וזה פשוט יהיה ביזבוז אם הוא ישחק העונה בלאומית ולא בליגה המורחבת שלנו.
    ב"ש יכולה להתאים לו ככפפה ליד, ואני מקווה מאוד בשביל אוהדי ב"ש שהוא יוחתם שם.
    אם ארבייטמן יוחתם (שלדעתי, במדומה לאסולין, כרגע לפחות לליגה שלנו הוא חלוץ מעולה) זו בכלל תיהיה הצהרת כוונות. אבל באיזו עמדה הוא ישחק? כחלוץ או כקיצוני שמאלי?
    ש להזכיר, שעד כה בב"ש החתימו--מבחינת החתמות משמעותיות-- רק את קאלה ואסולין.
    כרגע לא צריך עדיין לפתח יותר מדי ציפיות.

2. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

לגבי מועמדותו של גיא צרפתי לבירת הנגב, אני חושב שגיא עזורי עושה טעות.
    השחקן עוד מעט בן 30, בקבוצה קטנה כמו קריית שמונה הוא לא בלט ולא סיפק את הסחורה, אז למה שזה יקרה דווקא בסיר לחץ שנקרא הפועל ב"ש?
    ניסיון זה מאפיין חיובי לשחקני כדורגל אך גיא צרפתי פשוט סוס מת, בסך הכל גיא עזורי יודע מה הוא עושה ואני קטונטי מלבקר אותו אך במקרה הנ"ל הוא לוקח הימור.

3. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא יודע מה ההתעקשות על קשרים שיש לנו כל כך הרבה.

בהגנה יש לנו מחסור רציני לפחחות בבלם, יניב אלול ונדב קידר הוכיחו בשנה שעברה מה הם שווים , אפילו מקום בלאומית אין להם.
    ובמיוחד לאור העובדה שהבלם הברזיאלי נפצע כבר בתחילת העונה ויעידר 3 שבועות והבלם הצ'כי הגיע קצת פצוע חייב להביא להם מחליף ראוי יותר מהליצנים קידר ואלול.

4. JR-Riquelme Member

השאלה איזה קשרים יש לך. לב"ש חסר פלימייקר טכני וצרפתי יכול להתאים מצוין.

5. Raulito Madridista

בשנה שעברה צרפתי סבל מפציעה קשה מאוד, הוא נעדר מהחלק הראשון של העונה, לקח לו זמן להוריד חלודה, ואין ספק שלקראת הסיום הוא היה אחד מהבולטים בהשתפרות של ק"ש. לא הוגן להפיל עליו את כל התיק. אני למשל זוכר שער נהדר שלו נגד הפועל ת"א באחד מהמחזורים האחרונים, אחד משערי העונה אפילו. צרפתי יוכל להוריד מהעומס על מאור מליקסון, שעם כל הכבוד לליגה הלאומית - ליגת העל קשה יותר, גם בעונה הבאה. בכדורגל הישראלי נוהגים לחתוך שחקנים מהר - אף אחד לא אמר שצרפתי ייפרוש בבאר-שבע, הוא יכול לתת שם שנתיים יציבות. מה גם שהתעלמת מהיכולת הטובה שלו עונה לפניכן - עונת 08\2007.
    עם כל ההילה שהייתה סביב הפועל באר-שבע, היא בינתיים לא הצליחה להחתים מספיק שחקני חיזוק איכותיים, כי בכל-זאת היא עוד לא מספיק מושכת ואטרקטיבית. בהתחלה דיברו על שמות כמו גרשון, זנדברג, יבוריאן ועוד. בינתיים ככה זה לא המצב. לבאר-שבע אין את הפריווילגיה לזלזל בצרפתי. גם בנוגע למרכז ההגנה הסגל עדיין יש בעיות. אופצייה שהייתה יכולה להיות נחמדה לדעתי היא יא-יא פטי מסכנין. הוא בלם מעולה.

Last edited: Aug 6, 2009
  6. Emil Member

אני חושב שבבאר שבע עושים בחוכמה ואין טעם להתפרע. זה נחמד שהם דיברו עם גרשון או זנדברג, אבל ברגע שהתברר להם שהסכומים אותם דורשים ה"סטארים" האלה גבוהים מדי אלונה לא קפצה מעל הפופיק ורשמה צ'ק. נכון להיום, לב"ש יש סגל שיכול להעביר את העונה בלי מאבקי תחתית ואפילו לסיים בחצי העליון של הטבלה. חמישה זרים חדשים זה לא צחוק וחלק גדול מההצלחה או אי ההצלחה העונה יפול עליהם, אבל גם בצד הישראלי החיזוק היה בינתיים סולידי וטוב. אייל שן וארז מסיקה הם לא סטארים, אבל אתה יודע בדיוק מה תקבל מהם. ליאור אסולין מינוס בעיות חברתיות שווה עשרה שערים בעונה, וקאלה אמנם זר אבל מניה בטוחה.

אי אפשר להגיד שהסגל שלהם הוא מהחלשים בליגה, ואף אחד מהם לא מצפה לרוץ לאליפות. עונה ראשונה בליגה המורחבת, צריך לתקוע יתד ולהתבסס ולא להתפרע ברכש.

ספציפית בנוגע לצרפתי, ודאי שאי אפשר לזלזל בו והוא יהיה תוספת כוח רצינית למרכז השדה.

Last edited: Aug 6, 2009
  7. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש את בונפלד ומליקסון כשהם ביחד קורים דברים נפלאים על הדשא , אבל הבעיה בזה שעזורי לא מהמר יותר מדי ומשחק עם שני קשרים אחוריים (טאצ'י ושן) , בונפלד השנה יהיה תמיד המחליף הראשון של שן ויהיה תענוג לראות את מליקסון ובונפלד יחד על הדשא.

במשחק הראשון בגביע הטוטו ב"ש איכזה קצת מול הנוער של פ"ת , ביום ראשון מצפה משחק רציני (אומנם אימון) ביותר מול בית"ר ירושלים בוסרמיל .

8. JR-Riquelme Member

מליקסון הוא הכל חוץ מעושה משחק... בונפלד? אם אתה רוצה לתת לבונפלד את המפתחות בקישור תהיה בריא.

9. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

מליקסון לא עושה משחק אבל כשהוא משחק הוא עושה דברים נפלאים עם הדריבלים שלו וחוכמת המשחק עם המסירות שהוא נותן.

בונפלד אולי הוא כוסית כזו ועדין נפש, אבל כשהוא מקבל את הזהדמנויות והאמון בו וכשהוא מחליט להחזיר אותם הוא נותן תפוקה מלאה , יש לו מסירות שלא מביישות את ברקוביץ אבל רק אם הוא היה רוצה יותר.

ורק אמרתי הגנה..
    http://www.one.co.il/Article/142007.html
    בניגוד למה שרשום שם אני חושב שמי דווקא יעזוב הוא יהיה קידר שהפך להיות האופצייה הכי פחות מועדפת אצל עזורי.

10. AmitHBS Member

אני דווקא לא מרוצה מההחתמה של אסולין,הוא שחקן של כמה תקופות טובות וזהו,אני בטוח שיהיה איזה 10 מחזורים שהוא יבלוט בהם ויכבוש,אבל הוא שחקן שלא שומר על יציבות,וגם לא על מקצוענות מחוץ למגרש.

חוזה התנהגות לא חוזה התנהגות,עדיין רשומים אצלו התקריות בהפועל,מה שעשה לבני סכנין והרשימה עוד ארוכה.

בנוסף אני מקווה שנדר קידר ישוחרר או יושאל מהקבוצה,עם כל הכבוד,ליגת העל זה לא הוא,גם לא לאומית למען האמת,אבל בכדורגל שלנו הוא עוד יכול להפתיע.

Last edited: Aug 7, 2009
  11. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש לי תחושה מאוד כבדה שגיא עזורי גוזר קופונים על הזרים על חשבון אלונה ברקת...

12. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

עזורי גוזר קופנים על אלונה? את זה רק הזמן יגיד. כרגע מדובר בדבר מוגזם מאוד להגיד.

לא מובנת לי הפאניקה של הראל ושל אחרים בנוגע למרכז ההגנה.
    החתמנו 2 בלמים, מורירה ופרגל, שאמורים לפתוח בהרכב. אם החתמנו אותם, סימן שהם מספיקים טובים לדעת עזורי לשחק בהרכב. על הספסל יש לנו את אלול (שאני מקווה מאוד שישוחרר מהקבוצה בינואר), ואת קידר, שלמרות מה שנאמר כאן, הוא עדיין ילד (בן 21) והוא יכול להתפתח לבלם בכלל לא רע בישראל.
    אסור לשכוח שגם דנדי אוקוגו, שכרגע לא נמצא בתמונת ההרכב, יכול לשחק כבלם.
    בנוסף יש גם את ראיין אדלי האמריקאי ממוצא יהודי שמרשים מאוד באימוני הקבוצה ואני בטוח שאם לא היינו תקועים השנה עם החוזה של אלול (הבלם הרביעי היקר בליגה) הוא כבר היה חותם.

בקשר לקישור, קשה לי להבין גם כאן את הפאניקה של עזורי. לא מובן לי למה אלקיים, נאסר ובונפלד הוחתמו בקבוצה אם אכן יש תוכניות להחתים את צרפתי. מדובר בשלושה שיכולים לשחק גם בכנף וגם באמצע כשחקנים יצרתיים. להוסיף להם את מליקסון, כבדה ומסיקה, וכבר אנחנו מגיעים ל6 שחקנים שנאבקים על 3 עמדות. להוסיף לכך את צרפתי, ואת העובדה שראינו שגיא עזורי גם עולה לפעמים עם 2 קשרים אחורים באמצע, ונקבל 11 שחקנים על 4 עמדות. מוגזם מידי ומיותר.

החתמת שחקנים, האמנת בהם, תן להם את הצאנס. גם בהתקפה קשה לי להבין החתמה של ארבייטמן בגלל העובדה שכבר כעת יש לנו את קדוסי, אסולין, פדידה ובנגורה. למה אנחנו צריכים 5 חלוצים בקבוצה?
    אם אכן יוחתמו השבוע חלוץ נוסף, קשר יצרתי נוסף, ובלם נוסף, יהיה לנו בסגל 5 חלוצים, 11 קשרים, 3 שוערים ו9 שחקני הגנה. סך הכל סגל של 28 שחקנים. לא מוגזם לקבוצה בליגה הישראלית שלא משתתפת באירופה ורוצה "רק לתקוע יתד בליגה" לדברי אלונה?

13. Spanish Weapon Member

משה,תראה איך אני פותר לך את כל הבעיות :

1. הגנה - אלול הביתה,בלם ישראלי/יהודי(אדלי) במקומו,יש לך 2 בלמים ברוטציה, קלאסי.

2. קישור - אלקיים להחזיר לנוער,הוא עוד לא מספיק משופשף. בונפלד לא יציב לחלוטין ומנאסר אין
    ציפיות להיות שחקן פעיל מדי העונה,בטח שלא בקבוצה הבוגרת (להערכתי הוא יצטרף לנוער במהלך
    העונה)

3. חלוצים - רוצים את ארבייטמן? רוצים חלוץ זר? אין בעיה,להעיף את פדידה.
    פדידה היה חלוץ טוב לליגה הלאומית,אני לא רואה אותו חלוץ של קבוצת תחתית בליגת העל.

הגיע הזמן להיפטר מהבינוניות ולנסות להשתדרג,לפחות עד שהנוער יתחיל להניב לנו שחקנים תחת
    הפרוייקט שאלונה לקחה לידיה.

14. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

ככה פותרים בעיות אולי במנג'ר, במציאות כל הפרת חוזה היא כסף, כל ניפוי של שחקן עכשיו היא הודאה בכך שלא רק שנכשלת אלא שנהגת בפזיזות וקלות דעת בקשר לכסף של בעלת הבית שלך.
    ובקשר לנקודות שרשמת:
    1. אלול מחזיק היום בחוזה שמוערך בין 120-150 אלף דולר. עם מוסיפים לכך את המע"מ, מגיע ל300 אלף דולר. איזה קבוצה לדעתך תהיה מוכנה להחתים את אלול בסכומים האלה? גם אם תמצא לאלול קבוצה, אני מתאר לעצמי שהסכומים שהם יהיו מוכנים לשלם, בטח כשהם יודעים שאתה מחויב אליו כי יש לו חוזה, יהיו נמוכים, כלומר אתה תצטרך לפצות את אלול בלפחות 80 אלף דולר.
    החתמת דאלי גם כאן תעלה לך בסביבות 80 אלף דולר. כלומר רק החלפת אלול באדלי היא כבר 160 אלף דולר.

2. אלקיים מיצה את עצמו בנוער. הבחור היה בשנה שעברה, בליגה הראשונה לנוער, כמה דרגות מעל יתר השחקנים במגרש. סיים כמלך השערים ומלך הבישולים בפער עצום, כשהוא מחסיר משחקים רבים במהלך השנה בגלל שהיה גם לא מעט פעמים בסגל של הקבוצה הבוגרת.
    להחזיר את אלקיים, שכבר הוכיח בשנה שעברה שהוא טוב מספיק לפחות בשביל לעלות כאופציה מהספסל, למרות שאני חושב שהוא כבר עכשיו בנוי לפתוח בהרכב, זה לפגוע באלקיים ובהתפתחות שלו.
    איך אמר מלמיליאן, הסיבות שהכדורגלנים הצעירים בישראל פחות טובים מבעבר כי בעבר בגיל 17 שחקן כבר היה פותח בקבוצה הבוגרת, היום ממציאים חוקים כדי ששחקן בן 21 ימשיך לשחק בנוער.
    התשובה בקשר לנאסר היא תשובה דומה.
    אני הייתי בטוח שהבחור יושאל השנה לקבוצה בליגה הלאומית, אבל גיא עזורי החליט שהוא טוב מספיק כבר עכשיו והשאיר אותו בסגל.

ואני שוב שואל אותך, אם אלקיים לא מספיק טוב לבוגרת השנה, ונאסר לא מספיק טוב לבוגרת השנה, ובונפלד לא מספיק טוב, למה הם הוחתמו? למה לא השאילו את אלקיים ונאסר לקבוצות בליגה הלאומית? למה בונפלד הוחתם ל3 עונות?
    על בונפלד הושקעו בין 60-80 אלף דולר, סכום דומה על נאסר (אולי אפילו יותר גבוהה) כי שילמנו על כרטיס השחקן שלו 20 אלף דולר, אלקיים לדעתי עדיין חייל ולכן השכר שלו לא רלוונטי.
    גם כאן, 140-160 אלף דולר על שחקנים שאם צרפתי יבוא יהפכו ללא רלוונטי. תוסיף לכך את השכר של צרפתי, ותקבל 250 אלף דולר של עלות.

3. החוזה של פדידה גם הוא מוערך בין 60-80 אלף דולר. גם אם תמצא לו קבוצה, עדיין תצטרך להשתתף בשכרו בלפחות 20-40 אלף דולר. ארבייטמן יעלה לנו, בלי דמי השאלה או כסף על הכרטיס שלו, לפחות 120-140 אלף דולר. כלומר גם כאן כדי לעשות את השינוי שלך יעלה להפועל באר שבע בערך 160-180 אלף דולר.

כלומר, אם ללכת על פי הדברים שלך, בסגל של הפועל באר שבע יהיו אדלי, צרפתי וארבייטמן, אבל השינוי הזה יעלה לנו לפחות 500 אלף דולר, או במילים אחרות 2 מיליון שקל, הרבה הרבה כסף עבור שינוי ב3 עמדות, אתה לא חושב?

15. לירן מנהל כללי מנהל כללי

המשחק היום התחיל עם 2,000 צופים, ולאט לאט הצטברו בו עד כ- 3,000, רק מראה עד כמה הקהל שלנו צמא לכדורגל, הלוואי שכל הקבוצות יצליחו להביא לפחות 2,000 אוהדים לכל משחק בית, ואז הכדורגל שלנו אולי יראה טוב יותר.
    כרגע 2-0, עוד מעט נגמר, אבל לא משנה מה התוצאה, מבחינה הגנתית לא היה שום קושי במשחק, ההגנה הסתדרה די בקלות עם כל ניסיונות ההתקפה של בית"ר, אז זה כמובן לא כזה חוכמה כאשר בית"ר היא ללא שחקניה המרכזיים והטובים באמת. מבחינה התקפית יפה שהצלחנו לכבוש 2 שערים נגד הגנה די מלאה של הירושלמים.

אין פה יותר מדי מה לקחת, בסך הכל משחק אימון, מה שיש לקחת זה קצת ביטחון והרגשה טובה.

נגמר 2-1.. דור דוידי חטף שער של שוער, מוכיח למה באר שבע צריכה שוער מבחוץ.

Last edited: Aug 10, 2009