הפועל באר שבע 09/10- ניר קלינגר יאמן בעונה הבאה

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Sir Alex Ferguson, Jul 8, 2009.

1. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

ליאור אסולין הוא אחד מהשחקנים היותר בעייתים בכדורגל הישראלי.
    יש סיבה למה אסולין, למרות היכולות שלו כחלוץ שאין ספק לגביהם, מסתבך שנה אחרי שנה אחרי שנה. בהפועל ת"א, בקפריסין, במכבי פתח תקווה, בכל קבוצה שאליה הוא מגיע אסולין בכותרות הרבה פחות בגלל כמות השערים שהוא כובש אלא בגלל חוסר מקצועיות. שמועות על בעיות עם הימורים, שמועות על בעיות עם אלכוהול ויציאות, שמועות שיש לו הרבה דברים בראש חוץ מכדורגל.

אחרי הניסיונות עם שי בירוק ואלון מיזרחי שנחלו כישלון חרוץ, באמת שלא רציתי שיגיע עוד שחקן כמו עובד או אסולין שנצטרך להביט כל פעם מעבר לכתף ולהחזיק אותו ברצועה קצרה כדי שלא יפזול לכיוונים אחרים.
    יש לנו מספיק שחקנים בקבוצה (בונפלד, אלול) שהתמודדנו בעבר עם שמועות על חוסר מקצוענות מצדם וחוסר מחויבות. באמת שחבל לי שבוחרים להביא אחד כמו אסולין הקיץ.
    האמת, אירוני משהו שבקיץ שבו אנחנו מאבדים חלוץ כמו אופיר אנחנו "זוכים" בחלוץ כמו אסולין:

1.
    ����� nrg - ���� - ����� ����� - ���� �����
    2.
    ����� ������ ���� ���� ����� �� ���� - ������� ������� - ����
    3.
    רדיו ללא הפסקה - רוני לוי: "בגלל הזילזול של ליאור אסולין במכבי פ"ת החלטתי להוציא אותו מהקבוצה"

4.
    ליאור אסולין לא טס עם בני סכנין למחנה האימונים

5. התגובה של בני סכנין לחתימה של אסולין בבאר שבע:
    http://www.one.co.il/Article/141879.html

אין ספק שאני הופתעתי מההחתמה של ליאור אסולין, וזאת כי לדעתי שחקן כמו אסולין לא ראוי ללבוש את המדים של הפועל שבאר שבע.
    אני חושב שעדיין לא נגמרו החלוצים בישראל שאנחנו לוקחים הימור כל כך גדול (במיוחד מבחינת המרקם החברתי בקבוצה) עם אסולין.

ואם כל הדברים שאני אומר, מרגע שאסולין חתם, אני מאחוריו, ניתן לו את כל הגב והתמיכה להצליח. הצלחה של אסולין זאת הצלחה של הקבוצה, ולכן למרות שאני לא "מתלהב" מההחתמה בלשון המעטה, וחושב שזה מנוגד לכל הביטוים ששמענו כאן השנה - "בוחרים שחקנים בפינצטה" (עזורי) "את השחקנים אנחנו בוחרים לפי מידת ההתאמה שלהם לאופי של המועדון" (אלונה), מרגע שאסולין חתם יש לתמוך בו.

אני באמת מקווה שאסולין יקח את ההזדמנות שהוא יקבל כאן בשתי ידים, כי לטעמי זה ההזדמנות האחרונה שלו לשקם את השם שלו ולשנות את החשיבה כי הבעיה אצלו היא לא ברגליים אלא בראש.

Last edited by a moderator: Aug 5, 2009
  2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

ובצל ההחתמה של אסולין היום, התראיין היום לרדיו דרום מנכ"ל הפועל באר שבע אבי שכטר ואמר את הדברים הבאים:
    על החתמת אסולין -
    בחוזה של אסולין יש סעיף של התנהגות שנותן לבאר שבע את האפשרות לשחרר את השחקן.
    בקשר להחתמות נוספות של שחקנים -
    אבי שכטר מסר כי תהיה עוד החתמה השבוע בהפועל באר שבע כאשר הקבוצה מנהלת משא ומתן עם 3 שחקנים גם ישראלים וגם זרים.
    יבוריאן עוד לא ירד מהפרק אבל הוא מתרחק בגלל פציעתו של יניב עזרן.
    לפי השמועות שהגיעו אלי, אחד מאותם שחקנים הוא עידן שריקי חלוצה של אשדוד.

3. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אני שמח על ההחתמה של אסולין, היה חסר לנו עוד חלוץ, עוד שחקן שיודע להבקיע שערים, ומבחינה מקצועית אין ספק שליאור אסולין הוא סקורר לכל דבר, יודע לכבוש שערים ויודע לעשות צרות להגנות.

הצד ההתנהגותי שלו הוא בהחלט בעייתי, אני מצפה מגיא עזורי שידע איך להוציא מאסולין את המיטב, אני מקווה שעזורי ידע גרום לאסולין להתנהג כמו מקצוען. אני מקווה שאסולין ידע לנצל את ההזדמנות האדירה שניתנה לו, לשחק במועדון כמו בהפועל באר שבע, ולא ירק לבאר שממנה הוא שותה. אני מאוד מקווה שבצד ההתנהגותי, שלא יאכזב אותנו.

ומבחינה מקצועית, שרק יעשה את מה שהוא בהחלט יודע לעשות.

4. Raulito Madridista

ליאור אסולין זה רכש חכם מאוד, הוא הרי מגיע בחינם וגם הסכים להתגמש על השכר. אסולין שחקן ששווה עשרה שערים בעונה והוא יוסיף לקבוצה הרבה התלהבות. תחת גיא עזורי, אסולין תמיד נלחם ומראה מאה אחוז יכולת, גם בבית"ר וגם ההתחלה במכבי פ"ת שהייתה דיי חיובית. להפועל באר-שבע היה חסר חלוץ. עכשיו הייתי מוסיף רק עוד קשר התקפי אם זה מסתדר, והסגל פחות או יותר סגור.
    מה שכן, אני בספק אם אסולין, שהוכיח בשנתיים האחרונות כמה הוא טיפש, באמת מסוגל להעביר עונה שלמה ללא בעיות משמעת. אולי אסולין מתחיל להבין שלאט לאט השם שלו בשוק יורד. הוא שרוף בקבוצות הגדולות, ואם הוא יכשל גם בבאר-שבע - הצעד הבא יהיה ירידה חדה מבחינה מקצועית וכספית. סכנין הגישה לו הצעה מאוד נדיבה וכל קיץ הייתה מחזרת אחריו - אחרי הטריק שהוא עשה לה, גם שם לא ירצו לראות אותו יותר. הפועל למשל העיפה את אסולין אבל המשיכה לשלם לו שכר.

5. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

- ביום ראשון הקרוב בשעה 19:00 תערוך הקבוצה משחק אימון מול בית"ר ירושלים בוסרמיל. כרגע האצטדיון לא מאושר מבחינת המשטרה ואם יושג אישור עד ראשון ב19:00 המשחק יהיה פתוח לקהל, אם לא-יהיה סגור לצופים הרבים שעתידים להגיע.

- הקבוצה תגיש הצעה רשמית למכבי חיפה בנוגע לשלומי ארבטיימן בימים הקרובים.

- הבלם הברזילאי, דנילו מוריירה, נפצע וצפוי להעדר 3 שבועות. בקבוצה יעשו מאמצים רבים להכשירו למשחק הליגה הראשון נגד הפועל רעננה.

6. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

7. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין סיכוי,אפשר לשכוח ממנו.
    שחקן כל כך חשוב ברוטציה של חיפה. אחרי המשחק החלש אתמול,המעמד שלו רק מתחזק.
    חלוץ קלאסי,אולי לא בעל סיומת טובה,אבל רצון וחוצפה שהיא מעל הממוצע של החלוץ הישראלי.
    שהוא לוקח כדור,שמישהו יעז לבקש ממנו פס,שלומי מחפש רק את השער,וזה מה שעושה אותו לחלוץ טוב.

8. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מעריך שמכבי חיפה תתקע את המעבר, היא הולכת לעונה אירופית ארוכה ואסור לה לוותר על ארביטמן במיוחד אחרי ששיחררה לא מעט שחקנים מהסגל.
    בכל מקרה חוד של ארביטמן, אסולין, קדוסי וחלוץ זר(החתמתם כבר?) הוא עמוס מדי.

9. JR-Riquelme Member

יש את בנגורה כזר שעושה רושם של כישלון כבר עכשיו. ושכחת גם את פדידה(הייתי שמח אם ישאר מחליף).
    אני לא סובל את ליאור אסולין ולא אוהב את זה שב"ש החתימו אותו...
    הייתי רוצה שארבייטמן יבוא, יכול לפרוח בב"ש ואני חושב שהוא יותר טוב מכל החלוצים של ב"ש.

10. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

קדוסי ואסולין הם 2 סקוררים,2 שחקנים שמסדרים את המצבים לעצמם,אני לא רואה פרות בשיתוף פעולה הזה. צריך את החלוץ,הביג גאי,איש מטרה שישמור על הכדור וידע לסדר לחבר שלידו.

11. zeev Member

הבעיה הגדולה של הפועל באר שבע היא שתיים
    אחד אין מה לקנות עם הכסף

כמו שהיה למשל ליאמר בנתניה, הוא בא עם הכסף הגדול ואז התחילו לחפש את מי לקנות ואז הסתבר שיש בעיה, זרים מצטיינים לא כולם רוצים להגיע לארץ מי שכן רוצה מתיחס אלינו בדרך כלל כמו הליגה הקטארית
    מוכשרים כמו יעקובו קשה למצוא
    שנית השוק הישראלי חלש זה שתתן לשחק במקום 120 אלף דולר 200 אלף דולר לא יהפוך אותו לשחקן יותר טוב ומעטים יסכימו גם עבור הסכום הזה לא לשחק אצל ארבע הגדולות

שלשית הפועל באר שבע היא עולה חדשה רוב שחקניה שיחקו הרבה שנים בליגה השניה עד שיתרגלו לליגת העל למרות שהשנה יותר קל יקח זמן עד שהקבוצה תתרגל ותתחבר היא תמצא לקראת סוף העונה בשיא הכושר אבל באמצע הטבלה לכן שנה הבאה היא השנה שהפועל ב"ש אם היא תמשיך כך היא תהיה בצמרת

אז סבלנות ובלי לחץ לא בשנה הראשונה לפחות

Last edited: Aug 6, 2009
  12. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

מסכים איתך בחלק מהדברים. אכן בעייתי מאוד שהשחקן הישראלי המצוי הוא עצלן ואינו מקצוען. היו לא מעט שחקנים השנה שהעדיפו להישאר במרכז שקרוב להם לפאבים, למסיבות ולמוכר להם, מאשר לעשות מרחק של 100 ק"מ ושעה נסיעה ולהגיע לבאר שבע.
    אין ספק שאפילו שחקנים בינונים כמו אייל שן עולים לנו הרבה יותר בגלל המיקום שלנו בדרום הארץ. חוסר מקצוענות כבר אמרנו?
    בגלל זה אני תמיד יעדיף לגדל שחקני בית איכותים (יוסי בניון, אליניב ברדה) מאשר לנסות להביא כאלה מבחוץ.

אבל, אין ספק שגיא עזורי יכל להביא 4-5 שחקנים יקרים יותר מאשר 11-12 השחקנים שהביא כעת. ולכן חובת ההוכחה עליו.

אני חושב שהסיבה לכישלון של נתניה, ולסיבה שהפועל באר שבע עדיין לא הופכת להיות מה שהיא, זה חוסר הבנה של הקהל.
    קבוצה שמבינה את הקהל שלה, לא רק תמלא את המגרש שלה, אלא גם תביא ליישום את הדברים החשובים ביותר כמו מתקנים והפיכת הכדורגל לחוויה.

יאמר לכאורה הביא לנתניה שחקני רכש בכסף רב, הביא להם מאמנים עם שם, והוביל אותם פעמיים לסגנות, אבל גם הוא נכשל איפה שכל יתר "גבירי הכדורגל" נכשלו, וזה בהבנה בסיסית של הקהל.
    בכדורגל הישראלי, שהמתקנים בו הם ישנים, מוזנחים ודוחים, שהאחראים בתוך המגרש הם השריפים שעונים לשם "משטרת ישראל", ושרוב ימי המשחקים ושעות המשחקים הם שעות שלא נוחות לשום אירוע תרבותי, התוצאות בהתאם.
    אין ספק שיאמר לא אשם שההתאחדות לכדורגל קובעת לנתניה לשחק בשעה 14:00 בצהריים בשיא החום. אין ספק שיאמר לא אשם שמשטרת ישראל מוציאה לאוהדים את כל החוויה מהאירוע באלימות מכוערת. אין ספק שיאמר לא אשם בעובדה שהקופסא הוא מגרש שדוחה את האדם הנורמלי.
    אבל יאמר התעלם לאורך השנים מכל הגורמים הנ"ל. בדיוק כמו שאלונה מתעלמת מאותם גורמים השנה.

כדי להצליח בכדורגל הישראלי צריך יותר מרצון טוב, צריך הבנה. ברגע שיאמר קובע מחירי כרטיסים גבוהים, ויש את כל התנאים הרעים הנוספים שציינתי למעלה, אז זה פחות משנה שהקבוצה רצה בצמרת לאורך זמן, כי כדי למלא מגרש באופן קבוע, אתה חייב להפוך את הכדורגל לחוויה של תרבות.

אם יאמר היה מחכה עד שהאיצטדיון החדש היה נבנה, היה מוריד את מחירי הכרטיסים, והיה באמת יוזם תוכנית לקביעת אולי שעה אחידה של המשחקים בערב, או החלפת השוטרים ואנשי היס"מ במאבטחים, אז הייתי מקבל שכישלונה של נתניה הוא לא הכישלון של יאמר.

אבל לא כך הם פני הדברים. יאמר, כמו כל אדם שעשה את הונו בתחום העסקים, חשב שמספיק להשקיע כסף ולהתנהג ברצון טוב. זה לא מספיק, זבנג וגמרנו לא עובד בכדורגל הישראלי.
    המשוואה הזאת מתאימה גם להפועל באר שבע.

יש הבדל גדול בין לבנות סגל מצליח ללבנות מועדון מצליח.

13. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

14. Hapoel B"s Member

עזורי מייעד למליקסון את הקשר ימני במקום באמצע שמה לפי דעתי הוא הרבה יותר תורם.
    גם שן וגם ט'אצי הם 2 קשרים אחוריים בעלי נטייה הגנתית,לכן אני חושב ששחקן כמו צרפתי יכול להיות מתאים להפועל ב"ש.

אם צרפתי וארבייטמן שהוא בכלל שחקן שאני מאוד מעריך ינחתו בב"ש זאת הצהרת כוונות ברורה מאוד.

15. zeev Member

היתרון של אלונה שהיא בעל בית ישראלית, דניאל יאמר יכול לארוז הכל ומחר הוא לא פה וחוץ מזה הוא לא מבין את המנטליות הוא רצה כבוד ושנגיד תודה על כל מה שהוא עושה ללא ביקורת אבל במשחק הגנתי שנתניה שיחקה ומתקן הגרוע וגם הידיעה שהכל זמני הרחיק את הקהל
    ללא יחס שיווקי בכלל לקהל ( השיווק היחיד זה אני הבאתי את מתיאוס בהרבה כסף אתם חיבים לבוא בכל מקרה זה ) זה לא עבד.

שנית בעלי בית שמתיחסים לקבוצות כמו צעצוע הם בעיתיים .

שלישית מקצועית נתניה הצליחה פעמיים מקום 2 ופעם מקום רבעי פעמיים חצי גמר גביע
    אבל מבחינת הקהל כל שנה הגיעו פחות.

Last edited: Aug 6, 2009