הפועל באר שבע 09/10- ניר קלינגר יאמן בעונה הבאה

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Sir Alex Ferguson, Jul 8, 2009.

1. alexshw Member

המחירים הגבוהים לא מוסיפים קהל, אלא להיפך.
    אם המחירים ברוב המשחקים ירדו, זה כבר יוסיף קהל.
    אם אין לך מוצר טוב, אז אל תקבע מחירים של מוצר טוב.

Last edited: Mar 4, 2010
  2. Don Joan Roman Member

חביבי, נהיגה פזיזה או תקיפה התוצאה יכלה להיות בדיוק אותה תוצאה וזה גם לא סוד שיש בב"ש כמה עבריינים בכירים מאוד שאוהדים את הקבוצה והיו מעורבים בה בתקופת אלי ז'ינו שהמשטרה לא רוצה להתעסק איתם, אני לא מבין איך אתה יכול להצדיק את המטומטמים שעשו את מה שעשו ולחפש תירוצים וכתבות מתחת לבלטות כדי להגן עליהם, זו לדעתי הבושה הכי גדולה שיש, שאוהד שפוי(לפי איך שאתה מציג את עצמך) בא ומגן על הפושעים האלה והכי מצחיק שאתה עוד מעז לדבר על אוהדי בית"ר ועל הכרזה לעבר יצחק כלום.

3. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

1. הכרזה לעבר יצחק שום היא קצת מוגזמת בעיני אבל בטח לא מעשה חמור במיוחד. פשוט ציינתי שבעוד אוהדי בית"ר י"ם ואוהדי מכבי ת"א גם מעבירים מחאה, דווקא את המחאה שלנו אנשים ביקרו בצורה קשה (במחאה אני מדבר על מה שהלך מול אחי נצרת ב90 הדקות במגרש ולא המעשה שקרה בסוף המשחק עם אותו נהג עבריין).

2. כניראה לא עקבת אחרי הדיון. אמרתי שאם הדברים שגיא עזורי טען להם (ניסו להוריד אותו מהכביש, ירדו מהאוטו במטרה לפגוע בו פיזית, רק השיחה למשטרה הצילה אותו בשנייה האחרונה מתקיפה פיזית) הם נכונים אני מגנה בכל תוקף את המעשים ומקווה שהם יקבל את העונש המקסימילי לפי החוק.
    אני גם מקווה שבכל מקרה אותם חולגינים שלא מייצגים את אוהדי באר שבע יורחקו לכל החיים ממגרשי הכדורגל לא רק בבאר שבע אלא בכל ישראל.
    אבל, העובדה שמאז גיא עזורי שינה גרסאות מס' פעמים (בעקבות התנהגות האוהד ירדתי אני ביוזמתי לשוליים) ובעקבות העובדה שהמשטרה הולכת להגיש כתב אישום רק על "נהיגה פזיזה" מראה שאין לגיא עזורי שום בשר בטענות.
    אם היו הוכחות, אם אכן המקרה היה כפי שהתקשורת טענה בהתחלה, המשטרה הייתה מגישה כתב אישום על ניסיון לרצח או לפחות תקיפה בנסיבות מחמירות. עבירה שולית בתחום התעבורה מלמדת שגם אם אכן הייתה עבירת תנועה בטח לא היה ניסיון להורדה מהכביש כפי שעזורי טען בהתחלה ובטח לא ניסיון לאחר מכן לתקיפה פיזית.

3. השמועות כרגע מדברות על כך שההודעה של אלונה היא ספין תקשורתי מבית היוצר של אייל ערד. לא יודע כבר מה לחשוב ומה להרגיש. מצד אחד אם אכן מדובר בספין אלונה נשארת אבל אחרי שהיא עשתה סיבוב של יחסי ציבור על חשבון הקהל שלנו. אם לא מדובר בספין הפסדנו את אלונה.
    מקווה שתמצא דרך להחזיר את אלונה בלי שהמסקנה המיידית תהיה שהיה מדובר בספין. הלוואי.

4. Don Joan Roman Member

אני לא יודע מה רשמת וגם לא מעניין אותי לעקוב אחריי הדיון אבל עצם העובדה שאתה מביא את הכתבה הזאת ומציג את זה תחת אמרה של "הבלוף עומד להתגלות" ומביא את גיא עזורי לעמדה שהוא המציא הכל זה לא פחות מאשר תמיכה בעבריין/נים שעשו את המעשה המכוער הזה, חוץ מזה שהמשטרה זה גוף כ"כ מושחת ובמיוחד באזורי הדרום שאני לא חושב שאפשר להתייחס לעובדה שהם שינו את הכתב מ"תקיפה" ל"נהיגה פזיזה" ככזאת שמצריכה אותנו לפקפק בדבריו של גיא עזורי.
    בנוגע לאלונה ברקת - היא תחזור כי היא אישה טובה והיא הוציאה את ההודעה הזאת כדי לשלוח למושפעים שבקהל שלכם תמרור אזהרה ענק שהם יתחילו לשנות את דפוסי ההתנהגות שלהם ולא היא תלך ותאמין לי שלא תמצאו מישהי טובה יותר מאלונה ברקת, באחריות, למרות שאתם חושבים אחרת אתם בסה"כ קבוצה בינונית מינוס בליגה הישראלית והמיקום שלכם בטבלה הוא גבוהה הרבה יותר מהיכולות הריאליות שלכם, במיוחד אם נוסיף את העובדה שעליתם בפוקס לליגת העל.

5. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אני יודע שאנשים מתקשים לשמור על הודעות בוגרות... אבל בחייאת תשתדלו.
    הפועל באר שבע הוא לא מועדון שזולל תארים, הוא לא מועדון שגרר הצלחה מטורפת באירופה, ולכן מין הסתם אנחנו לא בקבוצות המובילות בארץ מהבחינה הזאת.
    אבל הפועל באר שבע היא חיונית לליגה, ורבים וגדולים ממני אמרו שגם בליגה של 6 קבוצות להפועל באר שבע יש מקום בליגת העל, הצבע שהאוהדים שלנו מוסיפים לא קיים בשום קבוצה שהיא לא אחת הגדולות ושם תארים היא לא רק מילה גסה, אלא חיי כמעט יום יום.

יש חוליגנים, יש חמורים, יש פושעים, אבל רובו של הקהל הוא איכותי, רובו של הקהל ידע לעודד ולמחוא כפיים גם במשחקים שחטפנו שלישיות העונה, האוהדים האלה הביאו כמות מדהימה למשחקי חוץ גם שהפסד שם היה ברור, וודאי ורשום על הקיר.
    הפועל באר שבע הוא מועדון שדשדש ברמות הנמוכות בגלל האנשים שניהלו אותו, אין מה לעשות, באר שבע זה לא תל אביב ואנשים חושבים פעמיים לפני שהם משקיעים או מגיעים לעבוד פה, ואין ספק שהלחץ שהאוהדים גורמים לא מוסיפה לעניין, אבל אין מה לעשות, זה מה יש, יש פה תשוקה שאי אפשר לתאר, בין אם זה לטוב או בין אם זה לרע. תשוקה שבאה לידי ביטוי בחוסר סבלנות (וכמובן שאלימות לא בתחום, זה אסור בתכלית האיסור ומי שמגיע לשם מקומו בכלא). יש פה הרגשה ותחושה שאני לא מצפה מאף אחד להבין, כי בסופו של דבר רוב האוהדים שמלכלכים ויורדים רגילים להצלחות ותארים... אז איך ההרגשה.. קשה לי להאמין שיודעים בדיוק. כולם חוו שנים של אכזבות, אבל לא חיי נצח כמעט.

בכל אופן, יש לנו קהל נפלא, ומאידך יש פה לא מעט עבריינים, אין מה לעשות, אבל להכתים את כל האנשים זה עוול וטיפשות, אבל אותי זה באמת לא מעניין... כי אני באמת לא נותן חשיבות ורחוק מלהתרגז מדיעות שאני חושב שלא באות ממקום נקי או סתם ילדותיות...

בקשר למצב, מספר אנשים מרגישים שאלונה בדרך לעשות פרסה, אני לא כל כך חושב, אלונה ברקת הייתה ברורה מאוד, ונצטרך הרבה ניסים כדי שהיא תשנה את דעתה. ביום שבת אנחנו נחטוף כנראה בסביבות ה- 3-5 שערים, אבל אני מקווה שכל מי שיכול שיגיע לבלומפילד וייתן את הגרון בשביל המועדון קודם כל ואחר כך בשביל אלונה. מה שאלונה תחליט היא תחליט... אנחנו נהיה פה הרבה אחריה ולא משנה מתי זה אחריה.

יש פה אוהדים שאולי מתחילים לעשות חושבים בקשר למד הסבלנות שלהם, וזה בסדר. כי רק חמורים לא משנים את דעתם, אם אותם האנשים היו צריכים את הסתירה כדי לשנות פרספקטיבה... זה אחלה וזה הכי מקובל בעולם.

6. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

כל ישראל אחים - מאת: דודו עזריה, מערכת וואלה! ספורט
    יום חמישי, 4 במרץ 2010, 16:31

לפני שנתחיל, חידה :

איזו קבוצה הועמדה הכי הרבה פעמים לדין ב-10 השנים האחרונות עקב התנהגות אוהדיה:

1. הפועל תל אביב

2. מכבי תל אביב

3. בית"ר ירושלים

4. הפועל באר שבע

תשובות בסוף.

שורה מעל הודעת העזיבה הדרמטית של אלונה ברקת, עמדה לה ידיעה שסיפרה על 13 "בני טובים" שאנסו נערה במשך שנים. בני טובים הוא, כידוע, שם קוד לאנשים ממעמד סוציו אקונומי מסוים. הם אף פעם לא יבואו מבאר שבע, דימונה וירוחם, למרות שאני מכיר לא מעט אנשים טובים שגרים שם. לפעמים צריכים לדעת לקרוא את הביטויים הללו על מנת להבין דברים. נניח את הצורה האנתרופולוגית בה מתייחסים לא מעט מכותבי הטורים לאוהדי הפועל באר שבע. אלו מ"ישראל הראשונה".

ב"ישראל הראשונה" אוהדי הפועל באר שבע באים בחבילה אחת, עם תדמית אחת ופרצוף אחד. עבורם, אוהדי הפועל באר שבע הם אלו שניסו לתקוף את גיא עזורי, למרות שהם גם ה-200 שהגיעו לתמוך באלונה ברקת מול בניין העירייה כשהיה ספק אם ראש העיר יעביר לה את מה שהעירייה התחייבה בהסכם העברת הבעלות; למרות שהם גם ה-12 אלף שבאו לראות משחק נגד רמת השרון וסיכנו את חייהם בכניסות למגרש; למרות שהם גם ה-2,000 שנסעו ביום הכי סוער של השנה לתמוך בקבוצה בבלומפילד ועודדו אותה גם בפיגור של 4:1. בעיניים של "ישראל הראשונה" לכולם אותם פנים. גזענות? בורות? אטימות? טיפשות? אלימות מילולית? לא ב"ישראל הראשונה".

מהי ישראל השלישית לפי ישראל הראשונה – לפי מה שקראתי, מדובר בזן לא מפותח של בני אדם. בישראל הראשונה הכל דבש. אין אלימות, פרט כמובן לבני טובים שאונסים פה ושם נערה או רוצחים נהג מונית. פרט לכמה עיתונאים שמשתמשים במונחים גזעניים ואלימים שגם המקללים שבאוהדי הפועל באר שבע עדיין לא למדו.

מה שהכי עצבן בצביעות התל אביבית הלבנה היה בעיקר חומרת המקרה של עזורי, מקרה שגרם לבני הטובים להוציא את המקלדות ולכתוב את הסטריאוטיפים שלימדו אותם מילדות. היו מקרים חמורים בהרבה מתקרית הרכב של עזורי, שאפילו לא נכנסת לטופ 10 של המקרים האלימים בהיסטוריה של הכדורגל הישראלי. לא נזרק שם רימון הלם על ידי קהל מתורבת ולא נרמס שם ילד על ידי המון אדם שפורץ למגרש. בסך הכל דביל אחד ניסה לתקוף מאמן – עובדה שגם לא התבררה לעומק על ידי המשטרה – באירוע שלא תוכנן מראש. אף אחד לא הכין אמל"ח ולא טשטש ראיות, למעשה התקיפה המטומטמת הזו הייתה כל כך שלומיאלית, שבתוך 13 שניות מרגע סיום שיחת הטלפון אפשר היה לדעת מיהו בעל הרכב התוקף. הייתי אומר מעשה פוחז, אלמלא היה משתמע מכך שיש בכך צידוק.

אפשר היה כאן להוסיף את העובדה לפיה הפועל באר שבע כמעט ולא זומנה לוועדת המשמעת בשנים האחרונות בשל התנהגות אוהדיה, אבל עובדות אף פעם לא עניינו את אנשי "ישראל הראשונה". רק סטריאוטיפים. אפשר היה גם להתקשר לניר קלינגר ולקבל ממנו קצת פרופורציות, ושיספר מה עושים בישראל הראשונה כשרוצים לסלק מאמן. אבל בישראל הראשונה לא יודעים מהן פרופורציות כשמדובר בישראל השלישית. אפשר היה גם לנסות לקחת את המקרה הזה לכיוון אחר. למשל, לקשר בין מקרה החזיז של אוהדי הפועל חולון לסיפור של אוהדי הפועל באר שבע, ולנצל את המקרה לטובת מיגור כיסי האלימות. כמו מיקי דורסמן. כמו רוני שאטן, שמינף את תקרית האבנים שזרקו אוהדי בני יהודה על אוהדי הפועל תל אביב. אבל בישראל השלישית אין סיכוי לשינוי. אולי בגלל זה ראשי המדינה שגרים, משום מה, בישראל הראשונה, לא עושים מספיק כדי לשנות את מה שכן צריך לשנות בישראל השלישית?

פלא שגם ברקת בחרה לנהוג כך בסוף? הרי מי שמעוניין לעשות שינוי חברתי ו"זורק" מיליוני שקלים, לא נוטש את הספינה בשל אירוע אחד, חמור ככל שיהיה. גם דורסמן הוביל מהלך גדול בחולון אחרי אירועי מלחה, רוני שאטן הקדים אותו אחרי שאוהדים של בני יהודה זרקו אבנים על היציע של אוהדי הפועל תל אביב. אבל לא בבאר שבע. את באר שבע אי אפשר לשנות.

התשובה לחידה

ובכן, לא נעים להגיד, אבל אין לי מושג, פרט לעובדה שבאר שבע הייתה זו שהועמדה הכי מעט פעמים לדין. אכן, מחדל.

7. FelaKaT Member

אני חושב שעכשיו אוהדי ב"ש מבינים טוב טוב למה אוהדי בית"ר מתבכיינים שנים על גבי שנים לגבי יחס התקשורת כלפי הקהל הירושלמי-אין ספק שהמעשה של האוהד לא מייצג אף אחד ובטח שאי אפשר להשליך בגלל המקרה הזה על קהל שלם, לקבוצה/אוהדים אין שום אפשרות למנוע מקרים שכאלו (בגלל זה אני לא מבין מה אלונה רוצה, מילא זה היה קורה במגרש).

המקרה הזה נופח מעל ומעבר (ועדיין אף אחד לא יודע מה באמת קרה שם) ולמרבה ההפתעה, ניסיונות הרצח לפני כמה שנים בבלומפילד לא זכו לתגובות כמו שהסיפור הזה זכה לו.

חבל שאלונה עזבה, עכשיו גם עתידה של ב"ש לא ברור, ואם ניקח בחשבון שאף אחד לא יודע מה יקרה גם עם בית"ר ונתניה (ואולי גם הפועל פ"ת והפועל חיפה) הליגה שלנו מאבדת קבוצות צמרת/אמצע טבלה וזה נזק שהליגה (החלשה במילא) שלנו לא יכול לספוג.

8. alexshw Member

איפה אתם חיים?
    בגלל התנהגות הקהל הבעלים הודיע שהוא עוזב, ואתם עדיין בענייני תקשורת.

מאוד נוח בארץ לצעוק "מקופחים" ולא להתסכל על הגיבנת של עצמם.

Last edited: Mar 5, 2010
  9. שלו Guest

אני ממש לא חושב שזה בגלל זה. בעלים כדוגמאת אלונה שקוראת להפועל ב"ש "מפעל חייה" לא תעזוב בגלל אוהד אחד או שניים שירקו לעזורי על הרכב, אם בכלל והיה. יש עוד דברים מאחורי הקהל שלא אני ולא אתה יודעים.
    ד"א, זה עדיין לא סגור שהיא עוזבת.

10. alexshw Member

כרגע היא במצב של לעזוב ולדעתי זה לא שהיא חיפשה אירוע כדי לעזוב.
    אם הייתה רוצה לעזוב, הייתה מודיע שהיא עוזבת בלי לחכות, בדומה ליאמר.

11. שלו Guest

אמרתי לך, בגלל 2 אוהדים לא עוזבים עיר שלמה.
    יכול להיות שהיא חיפשה את התירוץ לעזוב, יכול להיות שזה רק תרגיל בשביל ללמד את הקהל לקח, הכל יכול להיות.
    מי יודע...

12. alexshw Member

כן, 2 אוהדים.
    היא רוצה לעזוב בגלל כל האווירה שנוצרה שם. אגב לא מהעונה הזו.

13. Don Joan Roman Member

היא תחזור, הצעד הזה נעשה בכדי לנסות ולגרום לאנשים שעשו את מה שעשו להתעשת על עצמם ולהבין שכדורגל זה הנאה וברגע שזה מגיע לאלימות אין לו טעם וגם לגרום לאוהדים הטובים של ב"ש לנסות ולמנוע הישנות קמריםכ אלה בעתיד כי אין לה שום דרך לשלוט בפרחחים שמכפישים את כל הקהל של ב"ש אז היא מבקשת מהקהל לטפל בזה.

14. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

תקשיב לי ידידי, לאורך הדוק הראת בדיון את בעיית הזיכרון הקצר של הישראלי הממוצע.
    מדוע יעקב שחר לא עזב את מכבי חיפה אחרי שהקהל שלכם השליך מטריות וחפצים לעבר רוני לוי? אקט שהתרחש בזמן המשחק ולא מחוץ לאיצטדיון. מה היה קורה אם אחד המחפצים היה פוגע בראשו של רוני לוי ופוצע אותו?
    מדוע יעקב שחר לא עזב את מכבי חיפה אחרי ההתנהגות הפושעת שלכם שבה דרסתם אוהדים וגרמתם לילד אמיר רנד להיות צמח?
    איך אתם יכולים לטעון שהקהל של הפועל באר שבע שונה?

אוהדי באר שבע יוצאים למאבק להחזיר את אלונה ולנצח את האלימות (שקיימת בכל קהל, גם אצלנו).

Last edited by a moderator: Mar 6, 2010
  15. alexshw Member

עוד פעם אתה עם רוני לוי?
    אתה לא צריך להזכיר ובמיוחד לא את המקרה של אמיר רנד. כל אוהד מכבי חיפה זוכר אותו ועדיין האווריה היא שונה לחלוטין. גם בשבע העונות השחונות בליגה, גם בשתי העונות של המקום החמישי, מעולם לא נוצרה אווירה כזו בכרמל, כמו בב"ש, מה גם שיענק'לה ממילא לא מקשיב יותר מדי לאוהדים וטוב שכך.

עבודה שבב"ש הבעלים רוצה לעזוב ובחיפה לא רצה.

Last edited: Mar 6, 2010