הפועל באר שבע 09/10- ניר קלינגר יאמן בעונה הבאה

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Sir Alex Ferguson, Jul 8, 2009.

1. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אז תסיימו במקום ה-12. אז מה? אתם עולה חדשה, יש לכם בעלים שאינה מנוסה בכדורגל. צריך לשלם שכר לימוד מסוים, וזו לא קטסטרופה. נראה לי שזה עדיף מאשר לשחק בליגה הלאומית.

אם הייתם בסכנת ירידה ומרגישים שאתם היחידים שרואים זאת בזמן שהמערכת אדישה, מילא. אבל אתם לא הולכים על אליפות ולא הולכים על כרטיס לאירופה. אני לא מבין למה היה צריך לעשות כזה בלגן ואלא אם תספר לי שגיא עזורי שדד את אבותיכם, רצח את אמותיכם ואנס את אחיותיכם, אז אין שום הצדקה לכל היחס הזה.

וכאן זה באמת לא קשור למה שאני יודע או לא יודע. זה נראה לי כמו התנפחות טיפוסית של אוהדים שלפני שנתיים רק רצו שהקבוצה שלהם תישאר בחיים בכבוד, ופתאום ראו קצת כסף והצלחה אפשרית מול העיניים, אז הם רוצים אותה ורוצים אותה עכשיו. הכל בכדורגל הישראלי כל כך קיצוני.

2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אמיר, לאור עזיבת אלונה עוד מעט הכל יצא החוצה.
    אני אפעל לכך שכבר מחר כולם ידעו מי הוא גיא עזורי האמיתי.
    האדם שהכניס עיתונאים לחדר, צעק עליהם והשפיל אותם.
    אדם שאחד מהאוהדים טען שהוא הכניס אותו לחדר ואיים עליו בנוכחות חבריו של עזורי שהוא יפגע בו פיזית.
    אדם שעלו טענות שהוא גזר קופנים על הזרים שהגיעו לכאן השנה.
    אדם שסימן אצבע משולשמת לאוהדים.
    אדם שלא היה ראוי לעמוד בראש המערכת של הפועל באר שבע.

מה שיותר חשוב אמיר, היום אנחנו מתחילים בקמפיין נגד אלימות. בקמפיין של לעשות הכל כולל הכל כדי להשאיר את אלונה ברקת בהפועל באר שבע.
    המאבק להשארת אלונה מתחיל היום, ואנחנו ניתן הכל כדי להראות בפעם השנייה בהיסטוריה את הכוח החיובי של אוהדי הפועל באר שבע.

3. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

טבעי שאיפה שיש כסף-דורשים הצלחה.

אבל לא יכול להיות מצב שקבוצה עם התקציב הרביעי בליגה תחטוף חמישיות, רביעיות ושלישיות בצרורות. לא הגיוני שמאמן יקח קבוצה, ירכוש סוסים מתים או שחקנים שעוד לא הוכיחו הרבה בכדורגל הישראלי, ירכוש וירכוש, ואז באמצע העונה יגיד לתקשורת "אי אפשר לשחק 4-4-2 זה לא מתאים לאופי הקבוצה". אתה בנית את הקבוצה! אתה יכול וצריך לשנות אותה!
    לא הגיוני שיעברו כל כך הרבה זרים, ואף אחד מהם לא טוב. לא הגיוני שיהיו כל כך הרבה רכישות בהגנה, והנה אנחנו ההגנה ה-15 בליגה.

למה הפועל באר שבע באור הזרקורים? בגלל הסטיגמה, בגלל הכסף, בגלל הקהל. כמו שאריאל אמר באחת ההודעות-אני בטוח שבעכו, נצרת ורעננה המצב לא נעים. אבל את מי מעניין מה קורה שם? זה פריפריה, זו קבוצה בלי הישגים, בלי שאיפות, בלי קהל אוהדים, בלי כסף.
    הפועל באר שבע בדיוק ההיפך ובגלל זה כל ההליהום התקשורתי.

4. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין בעיה שאתם רוצים הצלחה, ואתם לא הקבוצה הראשונה שגילתה שכסף לא מבטיח הצלחה, בטח לא מיידית. גם צ'לסי וגם מנצ'סטר סיטי גילו את זה. אבל זאת התנפחות - תסלח לי - מטורפת. אתם הייתם בליגה הלאומית בעונה שעברה. קצת פרופורציות. עונת consolidation ראשונה בליגת העל בה גם לומדים כמה דברים לעתיד זה לא נורא. זו בטח לא עילה לעליהום כזה.

משה אוחיון נותן פה רשימת האשמות. אני לא יודע כמה היא נכונה, כמה היא מוכחת, כמה מהדברים כאן הם עובדות וכמה שמועות או הגזמות. אצבע משולשת לקהל? עם זה אין לי שום בעיה. קהל יודע לקלל מאמן באבי אביו, אז שיידע גם לקבל תגובה ובטח סמלית ומינורית. להשפיל עיתונאים? סר אלכס פרגוסון עושה את זה שבועית. זה אפילו מענג אותי. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

הפועל באר שבע באור הזרקורים כי היא מועדון מעניין, עם היסטוריה, עם פוטנציאל לעתיד (לפחות היה כזה), וגם בגלל שהיא מייצגת אזור שאין בו קבוצות נוספות בליגת העל. אני לא יכול לומר את זה על עכו, על נצרת או על הפועל רמת גן. זה ממש לא קשור לסטיגמות.

יכול להיות שעזורי מאמן רע ויכול להיות שפשוט הקשר בינו לבין הפועל באר שבע לא עבד. מקובל. אולי היה צריך לפטר אותו. אולי לא. אין פה נכון ולא נכון, יש כאן דעה. אבל יש דרך להביע את הדעה הזו ונראה שאוהדי באר שבע לא ידעו איך. כל הסיפור הזה פשוט מטומטם. יצרתם אותו במו ידיכם כי לא ידעתם להגביל ציפיות, כי רציתם הכל ועכשיו. כי לא יכולתם לקבל - השד ישמור - עונת בכורה בליגת העל במרכז הטבלה, כקבוצה בינונית.

5. לירן מנהל כללי מנהל כללי

רק לפני יומיים דניאל יאמר אמר שהוא עוזב בעיקר בגלל חוסר הערכה ועקב כך שאוהדי נתניה קיללו אותו, הטרידו אותו ואף ניסו לפגוע בו.. אז בוא לא נחפש דברים להמציא.

אלונה עזבה בעיקר בגלל ה-5 אוהדים שתקפו, זה הקו האדום שהיא דיברה עליו, זה ורק זה. אלונה בעצמה אמרה שאין לה שום בעיה עם מחאות, שריקות וקריאות במהלך המשחקים- היא יודעת שזה חלק מהמשחק.
    לעומת זאת, לתקוף מאמן פיזית זה ממש לא חלק מהמשחק, וזאת הסיבה הגדולה והעיקרית לעזיבתה.

אין מה לעשות, לאף אחד מאיתנו אין שליטה על אף אוהד אחר, איש איש לעצמו. אלונה ברקת כנראה תלך לבית"ר ירושלים, שיבושם לה... אבל כאילו בקבוצות כמו חיפה, בית"ר ומכבי ת"א לא היו מקרים של פגיעות פיזיות או לפחות ניסיונות ידועות שכאלה... אבל ניחא, אותנו זה לא צריך לעניין.

אין לי שום בעיה שאלונה ברקת תרכוש מועדון אחר, אם היא מרגישה שהיא בכל זאת רוצה להשיג דברים.. שיהיה לה בהצלחה.

6. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

7. לירן מנהל כללי מנהל כללי

זה בסדר, מקום שמיני גם אלי ז'ינו יכול, בליגה של 16 קבוצות אנחנו לא צריכים בעל בית עשיר, צריכים אחד שיודע לנהל ושידע לשמור על בסיס יציב.
    אלי ז'ינו רחוק מלהיות מושלם, אבל אם האנשים המתאימים בניהול, הכל צריך להיות בסדר.

8. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

לירן אתה זוכר מה עשה לנו זינו.... את מליקסון לא נראה יותר בב"ש עם זינו

9. שלו Guest

אלונה חייבת להמשיך ולעמוד בחוזים של קדוסי ומליקסון, גם אם היא לא תשאר בקבוצה.

10. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

כל הבלגן נוצר בגלל שאוהדים לא היו מסוגלים להתמודד ולהסתפק במקום שביעי, בעונה ראשונה בליגת העל. אני ממש רואה איך זה עובד כשצריך "להסתפק" במקום שמיני.

11. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

אם הקבוצה תשחק כמו שצריך ותהיה במקום השמיני בגלל חוסר מזל או יכולת טובה של היריבה, זה בסדר.

אבל בעונה הזו אף אחד לא שיחק, לא נלחם ועל זה הקהל מתלונן.

12. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא אמיר , לא רק המיקום הפריע לנו.

לא היה כדורגל !!! מתי תבינו את זה , אנחנו סובלים את זה במשך 23 מחזורים פלוס 6 משחקים של גביע הטוטו , לא היה שום כדורגל במשחקים האלה.

המאמן עם ים של כשרון בהתקפה בוחר לשחק זהיר ומבוקר , כל פעם אנחנו כובשים ואז מתגוננים.

השיא מגיע כשהוא מעלה 2 חלוצים להרכב כדי הלראות לתקשרות כולה הנה אני גיא עזורי עולה לשחק עם 2 חלוצים בהרכב הפועל ב"ש ועדיין האוהדים לא מרוצים , אבל זה עובד עליכם לא עלינו שנמצאים במגרש .
    השבת פתחו פדידה ובדש בחוד , פדידה שיחק בכנף ובד כחלוץ בודד , יצא פדידה נכנס קדוסי , בדש הולך לכנף קדוסי חלוץ בודד. וזה לא הפעם הראשונה שזה קורה זה כל העונה , אז החלטת לשחק עם חלוץ אחד אז תשים שם קשר באגף ולא חלוץ שמתבזבז שם !!

שלא לדבר על 70 אלף שחקנים רכש ומתוכם 500 זרים , ושלושה מהם אחרי חודש בודד הלכו הבייתה.

13. samoel Member

דווקא אני חשוב שאמיר ע הוא זה שמדבר כאן בהגיון. אני מסכים איתו. יש לי הרגשה שאוהדי באר שבע נסחפו עם הצלחות האינסטנס מהכדורסל : חולון חיפה ואחרי זה נתניה. למה באר שבע לא יכולה? כסף יש. שחקנים טובים יש. קהל יש. תאבון יש. מאמן צעיר שרוצה להצליח יש. כנראה שמשהו השתבש בדרך דבר גרר דבר, הזרים לא ממש מה שהבטיחו, ואנחנו מכירים את הקהל הישראלי 3 תצוגות שפל וצולבים את כל העולם.

אני לא מכיר את הפרטים, מזמן התייאשתי פה מהכדורגל - תקראו לי אוהד הצלחות(של מכבי כדורגל כי אני באמת יגיע אם נהיה באיזה מעמד גמר גביע או משחק אליפות מתישהו) . וזאת אחת הסיבות שאני רוצה בברקוביץ' לנבחרת לפחות שיהיה מעניין כי כדורגל מזמן אין פה. יכול מאוד להיות שעזורי אשם - הגיוני מאמן שמשחק עם 10 שחקנים (כי הוא מבטל אחד באגף בתפקיד לא לו) מביא תצוגות רעות. אבל בהתחשב בהכל חוסר הניסיון דיבר פה, הן של אלונה והן של עזורי. ובמבחן התוצאה באר שבע לא נוראה כל כך. ולפעמים שבונים משהו - מבחן התוצאה הוא המשנה . אז אוכלים חרא שנה אולי עוד אחת אבל זכיתם במכרה של זהב ועם הזמן אני בטוח שהכל היה מסתדר, כי הקרקע היית מוכנה. אבל אז התגלה לו הישראלי המכוער. זה מתחיל מאותם קטנות למאמן - מה שגורם לשחקנים לחכות שיבעטו בו החוצה ולא לתת את כולם(למה אתם מצפים באמת?) אין לנו תרבות כדורגל, למה כדורגל אפילו תרבות ספורט אין לנו. בעצם המעשה הזה של אלונה ממחיש את כל תרבות הספורט הישראלית הכל ביחד. מייצג פשוט למופת איך מתנהלת פה קבוצת ספורט. אוהדים שהם חושבים שהם מעל הכל.

לא נראה לי שאלונה תחזור, האמת גם לא מגיע לבאר שבע שהיא תחזור בה. כן הייתי רוצה לראות את באר שבע על המפה. אלי ז'ינו בהחלט לא התרופה.

לא באתי להתריס ולא באתי להאשים. אני רק חושב שזה יום עצוב לא רק לאוהדי באר שבע- זהו יום עגום לספורט הישראלי ולשכונה הזאת שנקראת כדורגל ישראלי.

זה אולי קצת סוטה מהנושא אבל צריך להחזיר את הכדורגל לעם -ולא לעמכה, לא לפנאטים. הבעלים שיבוא ויוריד את המחירים לתמורה שבאמת מקבלים (20 שקל ילד 40 שקל מבוגר) ירוויח חזרה את הקהל שלו ואז כשמשפחות שלמות ישבו ביצעים חוליגנים לא יגיעו כי יהיה מי שיימגר אותם, אנשים יתנהגו אחרת בחברת ילדים (תמיד יהיה את אותם טיפשים אבל אז באמת יהפכו למיעוט הבטל בשישים). אולי אז אחזור בעצמי למגרשי הכדורגל, אולי אז תהיה לנו פה תקווה.

14. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

בתור אחד שככה בהתחלה הגן על עזורי,אמנם אני מגנה את המעשה ולא מבין את האוהדים הספציפים שעשו את זה,אבל אני כן מבין את האוהדים כמו משה אוחיון ששמחו שעזורי התפטר,הוא באמת קיבל את כל הכלים כדי כן להצליח או כדי כן לעשות משהו,אני לא מצליח לחשוב על משהו טוב שעזורי עשה בשביל באר שבע שהיא קבוצה עם תקציב לא רע,קהל טוב וסגל טוב.

15. קטלוני Member

nave,אני לא טענתי שקיללתם את אלונה או דרשתם שתעזוב.אבל חוסר שביעות הרצון המתמשך של אוהדי הפועל ב"ש מהקבוצה שלהם,וזה קרה לא רק השנה.
    והנה זינו רוצה לחזור למועדון.אדם שהרס כל חלקה טובה במועדון.