הפועל באר שבע 09/10- ניר קלינגר יאמן בעונה הבאה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Sir Alex Ferguson, ‏8/7/09.

1. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

מספיק לאכול את הדברים שהתקשורת מאכילה אותכם. הסיבה היחידה שגיא עזורי התפטר היא הידיעה ששבוע הבא מחכה לו מכבי ת"א בבלומפילד ותבוסה נוספת לחטוף.
    גיא עזורי נכשל מקצועית וזאת הסיבה שהוא הלך הביתה. האירוע אתמול היה רק תירוץ עלוב של מאמן חלש.

2. שלו Guest

3. לירן מנהל כללי מנהל כללי

משה, צריך לחלק את הדברים.

חבל מאוד שהיו האנשים שהחליטו לתקוף אותו, זו לא דרך ובשום פנים ואופן אסור להגיע למצב של אלימות, ועצוב מאוד שזה קרה.

גיא עזורי התפטר בגלל זה, כי מבחינה מקצועית הוא היה ממשיך לחיות בסרט של עצמו שהוא צריך להמשיך פה, ולי זה משאיר קצת טעם מר כל עניין התקיפה.

עכשיו, בליגה של 16 קבוצות אנחנו לא צריכים פה קשטנים ושומים למיניהם, לקחת שחקן בית מהעבר או צמד כאלה, ולתת להם את האימון של הקבוצה, אנחנו לא מכוונים לאליפות ולא ניקח אליפות בשום סיטואציה, אז למה להשקיע כסף במאמן שידרוש הרבה כסף? אני בעד להריץ מאמן מפה, מהבית, שיכניס בשחקנים מחוייבות ולחימה.
    השנה הזאת שרופה, לא משנה מי יבוא אי אפשר לשנות יותר מדי את הקבוצה, אז אני בהחלט לא מצפה לקסמים מהמאמן החדש, רק שנסיים את העונה מבחינתי במקום שאנחנו נמצאים בו היום, ולבנות משהו טוב יותר בקיץ הקרוב.

4. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא ייאמן. מצטער, אבל מה שאתה אומר פשוט מדהים. עוד מעט תגיד שעזורי ביקש את זה. עם אוהדים כאלה אתם תרדו מהר מאד בחזרה לליגה השנייה.

5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לירן, לפחות אתה רואה את הדברים בצורה הרבה יותר בריאה. בשביל הדיון בינינו, מה אתה ציפית מהעונה הזאת?

6. הפועל_23 Member

מעניין מי הפראייר הבא שיבוא לב"ש...
    מעניין לכמה עוד מאמנים השנה יקראו אוהדי ב"ש להתפטר...
    מעניין כמה יהיו כאלה בשנה הבאה...
    מעניין מתי לפראיירית הכי גדולה ימאס והיא תעזוב את המקום הזה...

7. לירן מנהל כללי מנהל כללי

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx אני באמת צריך לחזור על זה...? בחיי שאני מרגיש כמו דיסק שחוק...

ציפייה אחת- שתהיה פה קבוצה של גברים, שישחקו בשביל המועדון והאוהדים, שתהיה פה קבוצה שתיתן לאוהדים שלה גאווה ושתעמוד בצורה מכובדת מול כל קבוצה בליגה. שתהיה פה קבוצה שתידע מה לעשות על המגרש, שתהיה קבוצה מאוזנת ושתוכל להציג כדורגל חיובי (אתה יודע מה, החלק האחרון זה אפילו בונוס).

עכשיו, אמרתי משהו שהוא מוגזם? ביקשנו יותר מדי? מיקום- לא מעניין אותי. אירופה- לא מזיז לי, אנחנו לא שייכים לשם עדיין. כל מה שרציתי וציפיתי זה מה שרשמתי. ושום דבר מהדברים הבסיסיים האלה לא מתקיים, ולזה יש אחראי אחד- גיא עזורי. כי הקהל בא בהמוניו לכל משחק, וידע גם לעודד את השחקנים אחרי שירדו מופסדים ממשחקים מסויימים, הקהל הזה בא בהמוניו למשחקי חוץ גם שהסוף היה ידוע מראש, עד לנקודה מסויימת, שהאוהדים הבינו שאין מה לעשות- עובדים עלינו בעיניים.

8. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

אולי האוהדים של הפועל באר שבע הם האוהדים הגרועים בתבל, אבל מה זה קשור לכשלון המקצועי של גיא עזורי? מאמן הגיע לקבוצה שרק עלתה ליגה, מה שאמור להפחית את הלחץ - וקיבל תקציב שאם היה אותו למכבי נתניה, אז הקבוצה כנראה הייתה נאבקת גם השנה בצמרת - ולא השיג כלום. גיא עזורי לא בנה שום תלכיד הפועל באר שבא שאפשר לסמן אותו להגיד עליו בפה מלא שמהנקודה הזו אפשר להמשיך ולבנות קבוצה שתרוץ בצמרת ולפני התנהגות של קהל כזה או אחר, זהו כשלונו האישי בלבד.
    למי שזוכר, בתחילת העונה חשבתי שהוא מאמן שתפור על הפועל באר שבע ונורא אהבתי את העובדה שהוא התמקד בעיקר בחיזוק החלק האחורי. אחרי סיבוב וחצי ניתן לקבוע בצורה הודאית ביותר שרק ניתן - הוא נכשל בהכל.

במצב העניינים הנוכחי בכדורגל הישראלי, הפועל באר שבע, על תקציבה ואוהדיה הרבים, צריכה לשאוף גבוה ואני מבין את הכעס הרב של האוהדים באדום. אין מקום לאלימות וזה ברור לכל אדם הגיוני, אבל היוצא מהכלל מעיד על הכלל. להפועל באר שבע יש קהל אוהדים תומך, שנמצא בשנים האחרונות בפריחה מחודשת אחרי שנים לא מחמיאות ביציעים וזה הזמן בדיוק הזמן למנף את העסק. זמן שאין די ממנו כדי להשקיע באחד כמו גיא עזורי.

נערך לאחרונה ב: ‏1/3/10
  9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לירן, אני אדביק את הדברים מעל למיטה שלי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

ברגע שאתה מביא הרבה שחקני חיזוק יש סכנה שהשחקנים לא 'ישחקו בשביל הסמל'. עזורי כנראה לא מצא שפה משותפת עם רב השחקנים בקבוצה ואלא לדעתי אולי כבר וותרו על החשק לעשות שמח לאוהדים. במקרים כאלה מאד מעניין מה יקרה בהמשך כי לדעתי ברב המקרים השחקנים חוזרים אט אט לכושר הרגיל השלילי שלהם. דוד אמסלם לא יהפוך מבית"ר קבוצה אחרת כי בקבוצה עדיין יש את בנאדו האיטי להחריד, טל עם מצבי הרוח שלו והאחרים שגם ברב הזמן מאד לא יציבים. סביר להניח שאותו דבר יקרה גם בבאר שבע אם שחקן כמו דוד רביבו ימשיך לשחק בקבוצה...

10. eran levy Member

עם כל הכבוד לדעתך, זו עדיין רק דעה. אם היו לך מהלכים בהנהלת הפועל ב"ש והיית יודע בזמן אמת מה קורה שם היתה לטענתך תוקף. הידיעה על התבוסה האפשרית מול מכבי ת"א זו ספקולציה שלך, כך שגם אתה ניזון מאותם מקורות וחושב באותה דרך עם נסיון לתת גושפנקא פורמלית כביכול.
    גיא עזורי נכשל מקצועית, גם ההליכה שלו היתה עלובה, אבל במצב בו הוא נמצא לדעתי גם הוא וגם ההנהלה חיפשו דרך לרדת מהעץ בלי לשרוף יותר מדי כסף וזמן על זה, וה"התנקשות" אתמול באה להם מהשמיים.

11. לירן מנהל כללי מנהל כללי

זה לא אותו דבר שי, בבית"ר ירושלים יש שחקנים איכותיים, שבשורה התחתונה הדברים היו תלויים יותר בהם מאשר ביצחק שום.
    אצלנו זה לא כך, משום שהשחקנים פה הם לא איכותיים בכלל, גיא עזורי בנה פה קבוהצ אפורה, שעזוב את העניין של להילחם עבור האוהדים... יש פה שחקנים שלא מסוגלים לחבר 3 מסירות רצופות, כמו אייל שן, מוחמד אדמו וחנן פדידה, שחקנים שהמאמן החליט שהם מספיק טובים עבור הקבוצה. והם לא יהפכו לטובים יותר, זה לא כמו בבית"ר שפתאום השחקנים החליטו שבא להם עכשיו להילחם, פה זה לא יעזור כי רוב השחקנים פשוט ללא היכולת לעשות משהו.

12. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני שוב אומר לכולם, אם אכן התרחש אתמול מקרה של ניסיון להוריד את גיא עזורי מהכביש וניסיון לתקוף את האיש פיזית אני וכל אוהדי באר שבע מגנים את המהלך ומקווים שהמשטרה ובית המשפט ימצו את הדין עם אותם אנשים.
    אני רק מוסיף שלדעתי גיא עזורי ניפח את כל הסיפור והוסיף פרטים שלא יתכן שהיו כדי למשוך את האש לקהל. אדם שעובר סכנת חיים לא מחכה עד ליום למחרת, עד לאחר הקפה של הבוקר למחרת כדי להגיש תלונה במשטרה, אלא מגיש באותו יום. גם הגרסאות השונות של עזורי מעידים לדעתי שגם אם הייתה תקרית, היא לא הייתה חמורה. ושוב זאת דעתי (ושל רבים אחרים חייב לציין).

אני גם רוצה לציין שפשוט מבחיל אותי מה שקרה ב24 השעות האחרונות. התקשורת הישראלית, שחיכתה שנים שבאר שבע תחזור לליגה העל כדי להוסיף את הכמויות והצבע שלה פתאום הופכת את באר שבע לשק החבטות השבועי.
    עוד מתחילת השנה ידעתי שהקשרים האישים של עזורי מונעים מהתקשורת לבקר אותו אבל הפרסומים האחרונים עוברים את גבול הטעם הטוב.

גם כל האוהדים של הקבוצות השונות שהתעוררו כדי לציין כמה הקהל של באר שבע הוא שלילי ומיוחד במינו לא עושים עלי שום רושם. בישראל ישנה סטיגמה על תושבי הנגב והיא ממשיכה גם לאוהדי באר שבע. קל לתקשורת של מרכז הארץ ולאוהדי הירבות לטעון שבאר שבע זה משהו מיוחד, שכאן שום מאמן לא הצליח, בלי לבדוק את העבר (שום מאמן שנכשל כאן לא הצליח במקום אחר, אולי הבעיה היא לא אצלנו).

אנחנו מתכננים בשבת לקיים מפגן תמיכה באלונה ברקת כדי להסביר לה שגם אם העברנו מחאה השבוע, אנחנו עדיין אוהבים ומעריכים אותה.

חג שמח לכולם.

13. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אוי משה חלאס עם ה"סטיגמות" האלה... זה כל כך עלוב שאין מה לציין את זה, אני חושב שזה ממש לא רלוונטי לפה, לשום אדם עם ראש על הכתפיים אין שום סטיגמה על אנשי הנגב או משהו בסגנון... זה אפילו מגוחך לציין את זה. יש פה אנשים שחיים טובים ואנשים סופר איכותיים כמו בכל מקום אחר, בקיצור... אין מה לציין את זה בכלל.

14. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לירן, אתה חיי בבועה.
    לאנשים בישראל יש סטיגמה על תושבי הנגב ועל אוהדי הפועל באר שבע.
    כמה פעמים במהלך העונה אוהדי נתניה עשו שלט שיורד על העיר שבה הם משחקים כמו השלט שנכתב עלינו ("עצרנו להשתין בדרך לאילת")?
    כמה פעמים אתה שומע כתבים באתר ONE או ספורט 5 מדברים על המנטליות של תושבי העיר של קבוצת הכדורגל שאותה הם מבקרים?
    מתי בפעם האחרונה ראית תוכנית על הפועל באר שבע בלי הצילום של שכונות מצוקה בשכונה ד'?
    כמה פעמים ידיעות בעיתון או צילומים בעיתון על הפועל באר שבע מופיעים עם כיתוב לא נכון? לאחר ה3-0 על מכבי ת"א בבלומפילד כשיניב אלול הרים את אבוטבול על הכתפיים רשמו "אוהד הקבוצה מרים את כובש השער". רק לפני שבוע הייתה ידיעה בעיתון שפרגל נפצע ולא ישחק במשחק הבא של באר שבע עם תמונה של יוסי אופיר כשהכוונה הייתה בכלל למורירה (פרגל אז כבר היה ברמת גן).

התקשורת היום מתנהלת במרכז וככה זה נראה. באיכות של הכתבות, בדיווחים, בהתייחסות להפועל באר שבע.

אם גיא עזורי היה מאמן הפועל ת"א למשל, שיש לה כוח עצום בתקשורת, אז כבר במחזור ה4 הוא היה מפוטר אחרי שהתקשורת הייתה צולבת אותו. רק כאן לאחר כל משחק עסקו בקהל במקום בניתוח המקצועי.
    5-2 שאנחנו חוטפים באשדוד ולא אומרים שום מילה על גיא עזורי. מעניין מה היה קורה אם מכבי/הפועל ת"א היו חופטים 5-2.
    קח עוד דוגמא, מהשנה מאתר וואלה -
    http://sports.walla.co.il/?w=//1535958
    "אם הנסיעה לירושלים נראית לפעמים עבור תושבי המרכז כמו טיול למדינה אחרת, הרי שהמסע לבאר שבע נתפס כמו נחיתה על כוכב אחר. זה מתחיל בשינויים הגיאוגרפיים, כשהצמחייה הירוקה הופכת לצחיחה יותר ויותר עם התקרבותנו למדבר, נמשך בתהפוכות האקלימיות, כשהאוויר הלח הופך חם ויבש, וכמובן מסתיים בשינוי הקיצוני של החומר האנושי, כשתושבי הדרום מקבלים את פניך בחשדנות עם כניסתך לעיר, מביטים בך בעניין רב ממרפסות הבתים ומדוכני הפלאפל, ופניהם הזועפות והנרגנות משדרות סקרנות טבעית אך בעיקר בוז שחודר מבעד לחלונות הרכב היישר לקרביים. "תראה את הבני זונות האלה", הם אומרים איש לרעהו בטינה שאינה משתמעת לשתי פנים, ופרצופיהם הזועמים מכריזים בגאווה: ברוכים הבאים לגיהינום".

"אינסטינקט היה לגעור באותו "ילד" (אם אינני טועה היה לו שפם ומחולצתו בצבצו שערותיו על החזה) וללמדו דבר או שניים על נימוסים ודרך ארץ, אך בלית ברירה גופי ספג בהשלמה את התפוז, בידיעה שאין מה לעשות, ככה זה בדרום."

"הפסד, וברכב משתררת שתיקה מעיקה, כשהלב מתנחם בכך שאוטוטו אנו שבים לציביליזציה".

15. לירן מנהל כללי מנהל כללי

נו אז נגיד שיש סטיגמה...? מה זה מזיז לך? זה באמת ככה? אתה יודע שלא, אז מה הבעיה פה?

לא יודע, לי השטויות האלה אף פעם לא באמת הזיזו.