הפועל באר שבע 09/10- ניר קלינגר יאמן בעונה הבאה

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Sir Alex Ferguson, Jul 8, 2009.

1. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

טור של אריגיא ברגר (יום לאחר המשחק מול מכבי פתח תקווה) שאומר את מה שכולנו חושבים:

שלום לכל החברים והחברות,

אומנם לא כתבתי מזה זמן רב, אבל רציתי לכתוב משהו (קצר), שיוצא ממש לפני כניסת הצום, כשחשבון הנפש מגיע לשיאו.

שנה בדיוק לא הייתי במשחקים של קבוצתנו, והשבוע הגעתי לשני המשחקים האחרונים. אין מה להוסיף על כך שהקבוצה נראית לא טוב, כולנו ראינו שנעשו הרבה טעויות (מצד מספר גורמים) ויש הרבה בעיות. אולם אני רוצה להסב את תשומת לב כולנו לעניין אחר, רלוונטי לאלו אבל בעקיפין.

כמי שעבד בתקשורת הארצית, וכמי שעוקב אחריה כמו רוב החברים פה אני מניח, יש תופעה חריגה שמתקיימת כבר הרבה זמן והגיע הזמן להציף אותה עבור כולם. כחלק מהסטיגמות של התקשורת הלאומית כלפי באר שבע העיר, משתמשת התקשורת בקבוצה ובאוהדיה, כדי להנציח סטיגמות רעות, נבזיות, שקריות וגזעניות, וכל זה באמצעות תקשורת הספורט.

באופן עקבי ושיטתי, מצויירים אוהדי הפועל באר שבע, אנחנו, כברברים, גסים, חסרי סבלנות, אלימים, ברוטליים ומחרחרי ריב. הדוגמא הבולטת ביותר לכך היא אוהדי הקבוצה בעיתות משברים מקצועיים, כמו זה עכשיו. אני קורא הרבה דיווחים, כמו תמיד, על התנהגות אלימה של האוהדים, השתוללויות חסרות רסן ומה לא. כמי שלא היה בסביבה לאחרונה (לפחות לא פיזית) חשבתי שזה המצב, למרות שידעתי שהתקשורת תמיד נוטה להגזים ולהקצין, כשמדובר בנו. אלא שבשני המשחקים האחרונים שנכחתי, הבנתי כמה הפער גדול, וכמה הזנק שהוא גורם עצום.

הפועל באר שבע התחילה את העונה לא טוב, כולנו רואים. בשני המשחקים שתפסתי בחופשה הקצרה, ספגנו שלישיות והפסדנו, אבל חמור מזה, נעדרנו רוח לחימה ורעב, אלמנטים שמאפיינים את המועדון והקבוצה שלנו מאז ומתמיד. עבורי זה היה חמור יותר מאובדן הנקודות או ספיגת השערים, היות שהעונה רק החלה ויש עוד הרבה מאוד זמן לתקן. ויחד עם זאת, לא ראיתי התנהגות חריגה כפי שמתואר בתקשורת, ומחלחלת להרבה אנשים לראש. הדוגמא הטובה ביותר הייתה המשחק אתמול.

הגיעה כמות אוהדים מכובדת ויותר מזה, שכאמור צפתה במשחק גרוע שלא לומר מעליב, בגלל מה שציינתי קודם. ובשלהי המחצית השנייה, כאשר הרמת הידיים חלחלה מהדשא ליציע, השתתק הגוש המעודד באופן מובן. אלא שמהשלב הזה ועד סיום המשחק, מבחינתי, הקהל שלנו התנהג כפי שקהל אמור להתנהג כשהוא לא מרוצה ממה שהוא רואה. לא היו נאצות, לא היו חגיגות לאיד עם הקבוצה היריבה (גם את זה היה לנו לא פעם בעבר). אכן היו קריאות בודדות של תסכול כלפי המאמן או שחקן ספציפי, ולקראת סיום המשחק אפילו שירה מכוונת לפיטוריו של המאמן. אני לא רואה בזה שום דבר חריג, וחושב שסדרת החינוך שהתקשורת מנסה להעביר לנו, עושה נזק מסיבה אחת פשוטה: אנחנו באמת מאמינים למה שאומרים עלינו גורמים זרים, וחושבים שאנחנו כאלה גרועים כמו שעושים מאיתנו. וזה רחוק מאוד מהמצב.

שאף אחד לא יספר לנו אחרת. בכל קבוצת כדורגל, בכל קבוצה, יש סוגים שונים של אוהדים, שהם סוגים שונים של בני אדם. יש מי שבכאב גדול משתתק ואוכל את עצמו מבפנים, ויש מי שמוציא החוצה את זעמו. כל עוד זה לא מסכן את בטחונו של אף אחד אחר, זה לגיטימי בעיניי. אם צריך לבחור בין לכעוס ולהתעצבן לבין אפטיות וחוסר איכפתיות - אני בוחר בראשון בעיניים עצומות. אגב - גם מהשחקנים. למרות שאני נגד משחק אגרסיבי מעבר לסביר, במצבים קיצוניים צריך לעשות כל דבר כדי לחדד את האיכפתיות ולהילחם על עתיד העונה. אין רע יותר מלהיכנע.

על כן אני פונה לכולם, כאן ומחוץ לאינטרנט, לא לקבל ולא להסכים עם הנאמר עלינו בתקשורת. כן, יש אנשים אצלנו שקוראים למאמן זה או אחר להתפטר, יש כאלה שכועסים ולא מסוגלים להחזיק בפנים, אבל גם הם כמו כל אחד אחר חלק מאיתנו, ואם לתקשורת לא נוח עם זה, שתעשה סיבוב בשאר הקבוצות בליגה ותראה שזה המצב בכל מקום, בוודאי בקבוצות עם קהל גדול ומסורת. לא שמעתי אף אחד מדבר על הקהל של מכבי חיפה, כשבמשחק העפלה חגיגי לליגת האלופות, 38 אלף איש שרקו בוז באיצטדיון ר"ג במחצית במצב של תיקו אפס. וגם אז זה היה לגיטימי בעיניי, למי שבחר להתנהג ככה (38 אלף איש, כאמור).

אסור לנו לתת לתקשורת ולגורמים נוספים לזרוע בנו את השנאה העצמית הזו, שאנחנו גרועים מכל מקום אחר, לחוצים או מלחיצים יותר מכל מקום אחר, ושאר שטויות דומות. זה בכלל לא ככה, וכשאנחנו מתחילים להאמין לדברים כאלה, הנזק הוא עצום.

למרות שאיני חושב שפיטורי המאמן הם הפיתרון הנוכחי, אני כן חושב שצריך להגיע זעזוע שישדר "לא עוד". מבחינתי, 3-4 שחקני מפתח שיישלחו לספסל ישדרו בהחלט את המסר, ויסמנו לכל מי שסביב המערכת, שבהפועל באר שבע לא מרימים ידיים. יש הרבה שחקנים חדשים בקבוצה (ואנשים בכלל) והם כנראה לא מבינים את זה עדיין. עבודה קשה, זעזוע איפה שצריך, ואמונה בערכי המועדון (רעב, הקרבה ואמונה) יחזירו אותנו לדרך המלך. ראיונות על ה"לחץ" מהקהל לא יעשו את זה. בואו נדע כולנו להפריד בין העיקר לטפל. הימים הנוראים הם הזדמנות מצוינת לחשבון נפש לא רק אישי אלא גם קבוצתי, כקהילה שמסביב למועדון היקר הזה. בדברי ההיסטוריה של הפועל באר שבע, גם המצב הנוכחי שנראה עגום ונורא, הוא בסך הכל פירור קטן בהיסטוריה, משבר קטן שאת סופו נוכל לקרב.

2. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

שמעון הרוש קרע שריר במשפעה וייעדר חודש.

חבל, שחקן שאני אוהב אותו. אתמול כמו כולם היה טוב במחצית הראשונה וכמו כולם נעלם בשנייה.
    יש טענות כלפיו, לדעתי הוא בסדר. חבל שנפצע.

3. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

חבל שנפצע ועדיין אולי זאת ההזדמנות לראות קצת את דנדי אוקוגו.
    אני יודע שרוב הסיכוים הם שגיא עזורי ינקוט שוב בגישה פוליטית (העדפת שחקני הרכש שהוא הביא בכל מחיר) ויסיט את מסיקה לעמדן המגן השמאלי כדי להחזיר את יוסי אופיר להרכב, אבל זאת תהיה טעות. דנדי אוקוגו חייב לקבל הרכב, בטח עכשיו.

4. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

• המגן הימני היהודי אמריקאי בן ה22, נתנאל וייס, נחת בישראל וצפה היום באימון הקבוצה.
    השחקן יצטרף לאימונים בימים הקרובים במטרה להיבחן בקבוצה, שמעוניינת בחיזוק לחלק האחורי שלה, שספג העונה 11 שערים בחמישה מחזורים.
    במהלך הקיץ נבחן וייס בדיורגארדן השבדית, כששיחק בעיקר בקבוצת המילואים של המועדון. בעבר, שיחק בקבוצת לונגפורד טאון האירית.

5. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא נמאס לעזורי מרכש? כמה זה כבר? 15? 16? לאחרונה עשיתי ספירה ויצאתי בהלם.
    מה אדלי ודנדי עושים בקבוצה? עציצים? למה לא לתת להם את הדקות בצד ימין אם לא מרוצים מאילוז?

6. AmitHBS Member

רק בגלל כמות הטורים והירידות על עזורי שהוא העז לעלות בהרכב בלי שחקן בית עדיף לו להשאיר את אילוז בהרכב.

7. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

מנכ"ל הפועל באר שבע אבי שכטר סיים את תפקידו בהפועל באר שבע.

מחליפו בתפקיד הוא ארז בדש.

ארז בדש הוא איש עסקים , סא"ל במילואים , שימש בעבר כמנכ"ל
    חברת כיוונים ובמגוון תפקידים בתחום הכספי ברשויות ומועצות מקומיות. בדש ייכנס לתפקידו החדש
    בתחילת חודש דצמבר. יש לציין שבדש נמנה בעבר עם יוזמי עמותת אוה"ב שהגתה את רעיון ניהול
    הקבוצה ע"פ מודל "ברצלונה" בבעלות האוהדים.

מועדון הקרייזי מאחל הצלחה למנכ"ל היוצא אבי שכטר ומודה לו על התקופה בה ניהל את הקבוצה.
    כמו כן נאחל הצלחה מרובה למנכ"ל החדש ארז בדש.
    ההודעה כפי שנמסרה ע"י המועדון..
    יו"ר הפועל באר שבע, אלונה ברקת, הודיעה היום על מינויו של ארז בדש לתפקיד מנכ"ל המועדון, החל מ - 1 בדצמבר. בדש יחליף את אבי שכטר, שמילה את התפקיד בשנה וחצי האחרונות, ויחזור ללוות את הקבוצה בצד הפיננסי, כפי שעשה מאז כניסתה של אלונה ברקת לקבוצה.

אלונה ברקת הסבירה ששכטר ניאות להיכנס לתפקיד המנכ"ל בתקופה קשה, לאחר עזיבת המנכ"ל הקודם, כדי לייצב את המועדון ואת מצבו הפיננסי לאחר רכישתו ע"י ברקת. לדבריה: "אבי הכניס הרבה רוגע ויציבות למועדון, הצליח לייצב את המערכת מבחינה כספית וארגונית בעונת העלייה לליגת העל ובבניית הסגל החדש לעונה הנוכחית. הרבה בזכותו הצלחנו להתקדם ולהעמיד מערכת יציבה ומסודרת, שזכתה להישגים חשובים ובראשם העלייה, ולבנות את המסד לתיפקוד הקבוצה, התבססותה בליגת העל והתקדמותה להישגים נוספים. המועדון, והאוהדים צריכים להיות אסירי תודה לאבי על שנחלץ לעזרת המועדון בזמן קשה והצליח לעמוד בכל יעדיו בצורה מופתית".

אבי שכטר אמר: "לפני שנה וחצי ניאותי לבקשתה של אלונה לקחת את ניהול המועדון, בשעה שהאתגר המרכזי היה ייצוב המערכת הכספית, לאחר העונה הראשונה הפחות מוצלחת. זו משימה קשה במיוחד לאור הקשיים של קבוצת פריפריה למשוך אליה שחקנים ולייצר הכנסות עצמיות, ובה בשעה לשמור על מסגרת תקציבית סבירה. עצם ההצלחה של המועדון לעלות ליגה ולהתבסס בליגת העל היא התמורה הגדולה ביותר, שאני, כאוהד וכתושב העיר, יכול הייתי לצפות. מלכתחילה ראיתי בכך תפקיד זמני לתקופת ביניים, ואני שמח שאני יכול להעביר את הקבוצה במצב טוב ויציב לידידי ארז. אני אמשיך ללוות את הקבוצה הן בצד המקצועי הפיננסי והן כאוהד וחבר".

ארז בדש תושב באר שבע, שימש במספר תפקידי ניהול והאחרון שבהם היה מנכ"ל החברה העירונית כיוונים. לדבריו "זו זכות גדולה לנהל את המפעל החברתי והספורטיבי הגדול ביותר בנגב. תפקידנו הוא לתת לקבוצה את השקט הניהולי כדי שתוכל להצליח על המגרש, לבנות מחדש את תשתיות הנוער והילדים בבאר-שבע ובנגב כולו, ולהעניק לאוהדים חווית כדורגל ספורטיבית מהמעלה הראשונה. זה לא ייעשה ביום אחד אבל יחד אנחנו נגיע לשם".

בדש ייכנס לתפקידו בראשית דצמבר, לקראת תחילת שנת הכספים החדשה ולקראת תחילת חלון ההעברות.

8. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

מוסף הספורט של ידיעות אחרונות מפרסם הבוקר כתבה מדאיגה תחת הכותרת "פרשת ארז מסיקה". בקצרה, אומרים בכתבה שיש ספק גדול באמינותה של הידיעה לפיה ארז מסיקה חלה בסך הכל בשפעת ובגלל זה הושבת מפעילות מיום שישי ולא שיחק נגד מכבי חיפה.

גורמים במועדון אומרים שזוהי לא הסיבה האמיתית וסביר להניח שהפרשייה הקטנה עם האישורים מההאחדות לפני כמה שבועות קשורה, ניתן להסיק מכך שישנה עדיין בעיה בתיפקודו של מסיקה ובגלל שעדיין יש עליו כותרות נראה שזה רציני.
    הנה בדיוק ספורט 5 פרסמו על זה כתבה:
    http://www.sport5.co.il/HTML/articles/Article.64.67291.html

יוסי אלקיים הצעיר סיבב את הברך לקראת סיום המשחק מול מכבי חיפה, ייעדר חודש וחצי לפחות.

Last edited: Oct 19, 2009
  9. קטלוני Member

אני רק לא מבין איך לא עולים על זה בבדיקות רפואיות(כמו מקרה תוראם שהגיע לפריז וגילו אצלו בעיה בלב)...

10. שגיא Guest

מה זתומרת? כן עלו על זה בבדיקות. אפילו מצויין שבכתבה שאחרי הבדיקות הקרדיולוגיות לא רצו לקחת סיכון ולכן הוא הושבת מפעילות. עכשיו הוא לבטח יעבור את כל הבדיקות שצריך כדי לשלול את זה, אם אפשר, ואם יתגלה אחרת כנראה שלא יוכל לשחק יותר.

11. zivmay Member

המקרה של ארז מסיקה זה בזיון שלעצמו.

ובכלל הקבוצה לא מתפקדת. מה נסגר עם ההגנה? למה השחקנים לא עושים לחץ כמו שצריך? למה שחשקנים לא מחפים אחד על השני?
    באמת, הגנה של ליגה ארצית, אני לא צוחק. השחקנים שלעצמם הם שחקנים טובים ( חוץ משן, שהייתי מעיף אותו לעזאזל, ומביא במקומו גרזן כמו שצריך, מישהו אמר טאצ'י?), אבל אין בינהם חיבור בשיט.
    אסולין בצד ימין, זה כישלון. יש לו כושר של בנאדם שמן. הייתי מעדיף את ניסאר או בלומשטיין, שעם בטחון יכולים להיות הליהט הבא של הליגה .
    הייתי משחק 4-5-1 עם קדוסי בחוד, ניסאר ובלומשטיין בכנפיים. מליקסון אופיר, ועוד גרזן במרכז. ואת הרבעייה האחרית הייתי משאיר.
    ככה יוצא שיש מרכז שדה, והתקפה מאוד מהירה, ועם שחקנים שרוצים להוכיח את עצמם.
    אם עזורי, לא הולך ךללמד אותם לעשות הגנה פשוטה, צריכים להעיף אותו לאלף עזאזל. זה פשוט בושה שכל קבוצה עושה מה שבא לה. אני לא נרתע מההפסדים, אבל שאנחנו סופגים בכזאת קלות, ולשחקנים אין שמץ של מושג איך עומדים נכון על המגרש, זו האשמה של המאמן.
    נכון שאצל גיא לוי לא הברקנו התקפית ( אל תשכחו שלא היו לו את השחקנים של עזורי), אבל השחקנים עמדו נכון על המגרש, השחקנים ידעו איך לסגור, איך עושים לחץ.
    בינתיים מסתמן, שעזורי פשוט לא מתאים לרמות האלה.

Last edited: Oct 20, 2009
  12. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא הבנתי למה המקרה של מסיקה ביזיון,זה כן עלה אחרי הכל בבדיקות הרפואיות.
    זה לא משהו מולד אני משער ובטח עם הזמן נהיו לו הבעיות שיש לו ולכן ברגע שהוא נבדק הפסיקו את הפעילות שלו עד להודעה חדשה.

13. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש שמהו כושל בצוות הרפואי של הפועל ב"ש מאז הגיעה אלונה ברקת.
    בשנה שעברה סימיוני,אופיר חיים,יניב אלול הושבתו לתקופות ארוכות , עכשיו בונפלד שעוד לא זכה לפתוח את העונה מושבת לכמה חודשים טובים , מסיקה עם בעיות הלב שלו , אדלי שהתמוטט באימון בשבוע שעבר , אלקיים ששיחק מספר מועט של דקות מול חיפה נפצע ויעדר חודש וחצי והיה את מורירה ששיחק משחק אחד בגביע הטוטו ונפצע וחזר רק לפני כמה שבועות.

זה כבר לא סתם צירוף של מקרים או מזל רע , משהו לא טוב קיים בצוות הרפואי של הקבוצה.

http://www.ifpa.org.il/filemanager/general/page_421/ye0560072_wa_324px.Xxx
    ואחרי הפסקת פעילותו של מסיקה , תומר תייר מתקרב מאוד מאוד ללהפועל ב"ש.

Last edited: Oct 20, 2009
  14. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה משהו אחר,זה באמת לא נראה טוב כשחושבים על זה ככה,יכול להיות שהאימונים מוגזמים,יכול להיות באמת שהצוות הרפואי לא מתפקד טוב,אבל דווקא במקרה של מסיקה אני לא רואה איזשהו ביזיון מיוחד ואני די בטוח שהבעיה היא חדשה יחסית ולא משהו ישן מאוד.

אני מאוד מקווה שתייר יחתום בבאר שבע,בעבר ראיתי משחקים שלו בקריית שמונה ולא הבנתי מה הוא עושה בליגה השנייה,מעניין אותי אם הוא יצליח להשתלב בליגה כי הוא שחקן טוב.

15. Hapoel B"s Member

אני לא מבין איך בהתחלה שהוא בא לא גילו את הבעיה הזאת בלב,בכל מקרה אני מקווה שיבריא ויחזור למגרשים כמה שיותר מהר.

בנוגע לתייר,לפי דעתי הוא יותר טוב ממסיקה,והוצאת אחד הקשרים האחוריים(שן,אופיר)והכנסתו להרכב יכולה להיות טובה מאוד.