הפועל באר שבע 09/10- ניר קלינגר יאמן בעונה הבאה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Sir Alex Ferguson, ‏8/7/09.

1. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה צודק במה שאתה אומר, אבל זה לא יקדם אותו. הוא כבר הראה שהליגה הלאומית היא משחק ילדים בשבילו ולעבור לקבוצה שהשאיפה שלה היא רק להישאר בליגה, לאחר שהורחבה ל-16 קבוצות, זה מאתגר מעט יותר ברמה המקצועית. להיות חלוץ מוביל בקבוצה כמו הפועל באר שבע יתן לו הרבה יותר, אפילו להיות חלוץ שני שנותן 8-10 שערים בעונה.

2. Fabio Junior Member

אתה יודע מה? בקשר לעכו, רעננה ואולי גם הפועל פ"ת אתה צודק.
    אבל לפי דעתי הרכב בסכנין עדיף לקדוסי על פני ספסל בבאר שבע.
    אין ספק שבאר שבע השנה קבוצה חזקה, ולשחק בהרכבה של קבוצה זו היא האופצייה הטובה מבחינת קדוסי. זה תלוי מאוד גם ברמתו של החלוץ הזר החדש שיגיע לבאר שבע, אך לא רק.
    יש לקבוצה קישור מוכשר מאוד שכולל את רביבו, מליקסון, אופיר, מסיקה, שן, טאצ'י, נאסר, בונפלד ועוד וסביר להניח שעזורי יעדיף לשחק 4-5-1.
    מה גם שלא כל קבוצה בעלת שחקנים מוכשרים היא קבוצה טובה שתיאבק בצמרת, ראו מקרה אשדוד של אשתקד.
    בני סכנין לא עד כדי כך קבוצה חלשה, ומבחינה הגנתית, לפחות כרגע, היא מסודרת.
    סכנין של אתמול חסרה לא מעט שחקנים, ויחד עם ערפאת (שלפי מה ששמעתי, סכנין פגעה בול) קדוסי יכול לחזק את הקבוצה ואולי לקרב למטרה הלא ריאלית שהציב קוליק, מקומות 1-6.
    הרי קדסויכבר שיחק ובהצלחה בסכנין, אני משוכנע שבמידה וקדוסי באמת קיבל הצעה, אז היא מסכנין שנואשת לחלוץ.

נערך לאחרונה ב: ‏24/8/09
  3. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מציע לכולם להירגע. מדובר בשמועות בנוגע לקדוסי. לא מדובר בראיון שהבחור העניק או סירוב שלו להיכנס כמחליף או משהו בסגנון, אלא פליטת פה שכביכול הייתה לו לכיוון הספסל. לא יודע עד כמה הדבר אמין.
    ובכל מקרה, קדוסי אתמול שיחק במחצית השנייה, קדוסי היום הוא שחקן הרכב אם הפועל באר שבע עולה במערך 4-4-2, ורק עקב העובדה שפתחנו ב4-5-1 גרמה לקדוסי להישאר על הספסל, מה גם שהוא עלה כמחליף.

ובכל מקרה, גם אם אכן הייתה לו פליטת פה, הבחור לא הולך לשום מקום. הוא נקנה בזמנו ממכבי פתח תקווה בלא מעט כסף, הוא חתום כאן לעוד 4 שנים, המשכורת שלו היא לא נמוכה, והמניות שלו מבחינה מקצועית הם בעלייה בעקבות הכיבושים בשנה שעברה. ככה שגם אם ירצה לעזוב, אני לא רואה קבוצה בכדורגל הישראלי שתהיה מוכנה לשלם את הסכומים הגבוהים שנדרוש עבורו.

4. לירן מנהל כללי מנהל כללי

כמה דברים.

דבר ראשון, אם קדוסי התבטא כמו שצויין בתקשורת צריך לתת לו סטירה אחת מצלצלת, כולה ישבת משחק אחד על הספסל אתה כבר מתחיל להתבכיין? ושוב, גם אם זה פליטת פה לא צריך להתייחס לכך ברצינות יתרה.

הלאה, אם קדוסי מפחד מתחרות הוא מוזמן ללכת לסכנין או לכל מקום אחר, לוזרים שלא מוכנים להוכיח את מקומם שילכו לשחק במקומות שמתאימים להם, באר שבע זה לא מקום כזה ואם לא יהיה טוב הוא לא ישחק נקודה.

עוד דבר, קדוסי בינתיים לא הוכיח שהוא יותר מחלוץ מצויין לליגה הלאומית, אין לו שום קבלות בליגת העל, לעומת ליאור אסולין שכבר הוכיח לא מעט פעמים שהוא סקורר אמיתי גם ברמות הגבוהות יותר של הכדורגל הישראלי. לאוהד קדוסי יש המון מה להוכיח, אוהד קדוסי עדיין לא הוכיח שהוא חלוץ שמתאים לצמרת הכדורגל הישראלי, אם הוא חושב שהכל ורוד והדרך לשם היא קלילה... שוב, מוזמן לעזוב. קדוסי יקבל מספיק הזדמנויות, בכל משחקי האימון+ גביע הטוטו הוא פתח ולא עשה שום דבר, אז עזורי נתן לו ריענון קטן על הספסל. אם קדוסי מקצוען הוא ישרוף את הדשא באימונים ויוכיח שמקומו בהרכב.

נערך לאחרונה ב: ‏24/8/09
  5. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

ישר מהלב הטור שנכתב על ידי עומר, אוהד צעיר של הפועל באר שבע, שאתמול הייתה הפעם הראשונה שבה הוא רואה את הקבוצה האהובה שלו בליגת העל:

יום שבת. בוקר.
    אני קם ומסתכל בשעון. השעה 9:48. ליד השעה כתוב בקטן התאריך שמופיע 22.08.
    ידעתי שהיום המיוחל הגיע. המשחק ראשון בליגה הראשונה. משחק תחילת עונה.
    השעה כבר 17:00. השערים נפתחים בעוד כחצי שעה ואני כבר לובש את החולצה והצעיף של האדומים.
    כ"כ נרגש לקראת המשחק הראשון בליגת העל לאחר 4 שנים.
    "נכון שזאת רק הפועל רעננה", אני מוריד קצת מההתלהבות. אך עדיין, זוהי ליגת העל.

לאחר משחקים ללא יכולת גבוהה או תוצאה טובה, הציפיות מהקבוצה אדירות. לחץ לחץ לחץ.. זה כל מה שמדברים עליו. ואני לא מבין למה.
    אני מאמין שצריך לבוא לצפות כדי ליהנות. לבוא לשחק בשביל ליהנות.
    ועם כל הכבוד לאמונה שלי, גם בי נכנס הלחץ.
    הלחץ שנפסיד משחק שלישי ברציפות, שהקהל יאבד סבלנות, ושפתיחת העונה שייחלנו לה במשך 4 שנים לא תהיה מושלמת.

דיברתי עם חבר שנמצא כבר ביציע. הוא אמר לי שיציע 5 כמעט מלא.
    הסתכלתי על השעה, 18:00, ועניתי לו "מה אתה משוגע?!" הגעתי ליציע
    מספר דקות לאחר מכן ואכן.. כל היציע מלא במשוגעים. משוגעים אדומים.

האווירה נהדרת, הניצחון כבר באוויר. רק לשים את הגול וזה יבוא.
    שקיות הקונפטי נזרקות באוויר, המארגנים מטיילים בכל היציע לבדוק שהכל בדיוק כפי בתכנון, האוהדים זזים מצד
    לצד, וקריאת ה"אוווווו" המוכרת נשמעת ברקע. הכל נראה מושלם. השופטים והשחקנים יוצאים מן המנהרה, אל
    האצטדיון המלא באדומים. מחיאות כפיים והשיר "אדום עולה על המגרש" כבר ממלאים את פיות האוהדים.
    ההתרגשות כבר בשיאה. רק שיתחיל המשחק. רק שישרוק.

המשחק מתחיל, אני מתלהב. הקבוצה שנבנתה פה במהלך הקיץ, ועלו לגביה הרבה סימני שאלה, נראית טוב.
    הקבוצה נלחמת על כל כדור, נאבקת, והנה.. מה אני רואה? מליקסון מוסר לאסולין.
    אסולין עומד אחד על אחד מול השוער. והכדור בשער!! 1-0 לאדומים, ואני, בשמיים.
    גם השער השני הגיע, ואיתו השמחה הגדולה מהיציעים.

בדקה ה78, כאשר הגול של רעננה הגיע, נכנסתי ללחץ. "רק שלא יכניסו לנו עוד גול" אמרתי לעצמי.
    בתוספת הזמן כבר לא עניין אותי הכדורגל, המלחמה על הכדור. כל אשר הסתכלתי עליו היה אותו אדם בחולצה
    הצהובה ועם המשרוקית. רק שיגמר המשחק. רק שישרוק. והמשחק נגמר. תחושת הקלה ושמחה הציפו אותי,
    קפצתי עם כל הקהל כאילו היה זה משחק אליפות. השחקנים באו, רקדו וקפצו איתנו.
    רק אז הבנתי, עד כמה הניצחון הזה היה חשוב. רק אז הבנתי, כמה חיכיתי למשחק הראשון בליגת העל.
    ואז חזרתי הביתה והדבר הראשון שעשיתי הוא לשבת ולכתוב את הטור הזה.
    ------------------------------------------------------------------------------------------

חייב להגיד שבגלל טורים כאלה אתה שב ונזכר למה אנחנו כל כך אוהבים את המשחק הזה שנקרא כדורגל. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

6. איגור .פ. Member

הבן אדם יודע לכתוב ויש משהו מרגש בטור הזה.

7. Charlton Member

משה אוחיון שתהיה בעניין שגורמים מהפועל חיפה דיברו עם אבא של קדוסי והוא לא פסל את המעבר שלו אלינו. מה גם שעוד קבוצות בליגת העל מתעניינות. אני באופן אישי לא תופס ממנו הוא שחקן של ליגת לאומית ולא מעבר לכך לפי דעתי.

8. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

כשהיום חצי מליגת העל היא ליגה לאומית אז כל שחקן טוב בליגה הלאומית יכול להיות בסדר בבליגת העל.

9. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שבישראל חלוצים מהירים, גם כאלה עם החמצות רבות כמו קדוסי, שווים לפחות 10 שערים בעונה.
    כפי שכבר אמרתי, גם אם יש אמת בפרסומים, קשה לי להאמין שיש קבוצה שתסכים לעמוד בשכר של הבחור + סכומי הכסף שבאר שבע תדרוש עבור מכירתו או השאלתו.

בנוסף, לאחר השיחרורים היום של 2 הזרים, בנגורה (חלוץ) וטאצ'י(קשר אחורי), יש לנו כרגע רק 3 חלוצים - אסולין, פדידה וקדוסי, ככה שקשה לי לראות את גיא עזורי משחרר את קדוסי.

ואם לא ציינתי, לדעתי ההתנהלות בנושא בנגורה ואטצ'י ששוחררו, בטח לאחר הציטוט של גיא עזורי שהוא הודה שבלתי אפשרי להביא זרים איכותים ב100 אלף דולר, מלמדת על פאניקה מסוימת אצל עזורי, על החלטות פזיזות מידי.

עזורי החתים 2 שחקנים, עם רקורד "לא מרשים" בלשון המעטה, כשכל אוהד מהשורה, לא לדבר על אנשי מקצוע, ראה את המוקש וחשב שהצמד יבחנו לפחות מס' שבועות או לאורך משחקי גביע הטוטו לפני שיקבלו חוזה בהפועל באר שבע.
    במקום זאת, גיא עזורי מיהר להחתים את הצמד, כשהצעד הזה לא רק יעלה לקבוצה 70 אלף דולר על שחרור הצמד, אלא גם כל זר שיוחתם כעת יאלץ לעבור תקופת התאקלמות תוך כדי שמשחקי הליגה משוחקים.

נכון שאם טועים אז עדיף להודות בטעות ולנסות ולתקן, אבל זה לא מוריד מעזורי את העובדה שההחתמה של השתיים היא טעות ישירה שלו.

אני עדיין טוען שעדיף 3 זרים איכותים על 5 בינונים, אני עדיין טוען שבקבוצה ישראלית, שהסכומים שמוציאים על זרים הם נמוכים יחסית, אם מחתימים 5 זרים, צריך שלפחות 2-3 זרים מהזרים יהיו כאלה שכבר הוכיחו עצמם בישראל בעבר (כמו קאלה).

10. לירן מנהל כללי מנהל כללי

כן, כמו שרשמתי לפני כמה ימים. עזורי נפל בענק עם החתמת הזרים, מאוד הפתיע אותי שעזורי נהג בכזאת חובבנות וחוסר מחשבה, מה היה לעזאזל החיפזון להחתים 2 זרים? מה ראית מהם שכל כך מיהרת? זה לא מובן, אותי האמת זה מאוד מכעיס, כי עזורי אולי לא מעריך את הכסף, יש בעל הבית שמוכנה להשקיע, ועזורי אולי מנצל את זה והוא יודע שיהיה מי שישלם על הטעויות בכסף, חבל לי מאוד שעזורי ככה נהג, זה הוריד הרבה מניות שלו בעיניי.

11. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמה עידכונים (ותודה לאריאל על המידע):

1. אז אחרי שהחליטה שהיא משחררת את אטצ'י ובנגורה, פאטה בנגורה ינחת מחר למספר ימי התרשמות בקבוצת סקציה נס ציונה מהליגה הלאומית. על השידוך אחראית לא אחרת מהפועל ב"ש, אחרי שלהנהלת הקבוצה נודע כי בקבוצה של רפי כהן מחפשים זר שיאייש את עמדת ההתקפה.

תחילה הפועל חיפה עוד התעניינה בשחקן, אך עלויתיו הגבוהות (100 אלף דולר) מנעו מבנגורה לעבור צפונה. ב"ש סירבה לבקשת חיפה להשתתף בעלויות העסקה, אך התחייבה כי במידה ונס ציונה תחפוץ בשירותיו של השחקן - תעזור לה במימון שכרו.

עוד "שגריר" לקבוצה בליגה הלאומית. יהיה מעניין לראות איך פאטה יצליח להשתלב. בכל מקרה אפשר לסמן כבר וי ולחפש קבוצה לטאצ'י.

2. הוועדה למעמד השחקן קבעה אתמול כי אלירן אפריאט ישוחרר מהפועל ב"ש תמורת כ-35 אלף שקלים, סכום שכמובן הילד שמח מאוד לשלם בכדי להיות אדון לעצמו.
    הבוקר נסגרו העניינים האחרונים ואלירן אפריאט הפך לשחקן חופשי. לפני כמה שעות הוא כבר הספיק לחתום על חוזה ארוך טווח בהפועל ראשל"צ מהליגה הלאומית ויוכל לשחק במדיה כבר בשבת הקרובה.

לדעתי מדובר בפספוס גדול ובהתנהלות מאוד לא נכונה של המועדון בעניין אפריאט.
    גם אם ההנהלה צדקו בהתעקשות שראשון תשלם דמי השאלה עבור הבחור, עדיף לפעמים בחיים לצאת חכם ולא צודק.
    קיבלנו אומנם 35 אלף שקל, סכום נמוך מאוד לרמות האלה, אבל הפסדנו שחקן שאם יממש את הכישרון שלו וימשיך את התתקדמות בראשון שווה הרבה יותר ויכל לתרום לנו הרבה בהמשך.
    שיהיה המון בהצלחה לאלירן בראשון.

3. מועד משחק הליגה מול הפועל ר"ג נקבע לשבת ב-19:00 בוינטר. מחזור שני רצוף שהמשחק של הפועל באר שבע הוא המשחק היחידי שלא משודר.
    זוכרים את צ'ס בוינטר- ביום שבת - 29/08/09 - עת תתמודד הפועל ב"ש בוינטר מול הפועל ר"ג, ימלאו שנתיים למותו הטראגי של צ'סוואה אנסופוואה ז"ל. כמה סימלי שיום פטירתו של השחקן, אשר מצא את מותו בעיצומו של משחק כדורגל, חל זו השנה השנייה ברציפות ביום בו קבוצתו האחרונה בקריירה, אשר במדיה מצא את מותו, משחקת במשחק רשמי (אשתקד, כזכור, היה זה במחזור הפתיחה ברמה"ש).
    על מנת להנציח את זכרו מתכוונים אוהדי הקבוצה להנציח את זכרו בשש דקות של שקט(כזכור לבש צאס ז"ל חולצה שנשאה את המספר 6) מתחילת המשחק עד לדקה השישית ובהנפה ותליית שלטים לזכרו.
    למשחק הוזמן גם ניר קרין סוכנו של צאס ז"ל.

http://i6.tinypic.com/4mhvbid.Xxx

12. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

במחזור הקודם שודרו רק 3 משחקים, והמשחקים עד כה של הפועל ב"ש(מול 2 עולות חדשות ולא אטרקטיביות) לא מצדיקים שידור על פני משחקים אחרים.

13. לירן מנהל כללי מנהל כללי

וטוב שכך, אם תשאלו אותי לא רוצה ששום משחק של באר שבע ישודר פרט למשחקים עם הגדולות, וגם זה סתם בשבל החשיפה. שלא יהיו סיבות לאוהדים לשבת בבית.

14. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא הגיוני ששודרו רק 3 משחקים. מכבי ת"א - סכנין, מכבי חיפה - עכו, בני יהודה - אשדוד, בית"ר - הפועל ת"א, זה מה שישר קופץ לי לראש, יתכן ששודרו עוד, פשוט בשבת שעברה הייתי בוסרמיל.

15. לירן מנהל כללי מנהל כללי

משה, מה שרשמת זה מה ששודר.