הפועל באר שבע - הדיון הרשמי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Alvaro Recoba, ‏29/5/04.

1. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

שוער חדש להפועל באר שבע
    אתר האוהדים של הפועל באר שבע מדווח: שוער קרואטי חתם...

הרווה סונרה שוערה של היידוק ספליט חתם בהפועל ב"ש .
    סונרה בן ה 25 שימש כשוערה ה 3 של ספליט [/U.
    אוהד ספליט שעימו שוחחו אתר האוהדים אומר על השוער החדש של ב"ש "הוא שיחק בכמה משחקים בעונה שעברה אבל קשה לי להביע דיעה כי אף פעם לא היה השוער הראשון של היידוק "

http://hbs.co.il/images/players/Sunara_Hrvoje_new.Xxx

בעבר נמנה סונרה על סגל הנבחרת הצעירה של קרואטיה.

וכן, רק בישראל, יומיים לפני המשחק, ולא יודעים היכן הוא יערך:

http://www.sportline.co.il/Article.asp?newsid=12905

המגרש בעילוט נפסל, יש סיכוי גדול להצגה כפולה בקריית אליעזר.

2. אלי מתחן Member

משה המשחק שלכם הוא נגד סכנין? אם כן הצגה כפולה אני לא מאמין שתהיה כי אין סיכוי שישימו את אוהדי בית"ר ובני סכנין באותו איצטדיון במיוחד שיש גם את חיפה וב"ש.

3. ניקניק Member

המשחק נגד סכנין אין לי בעיה שתהיה 4 מכנות אוהדים באיצטדיון היו מכות
    אבל הכי חשוב עכשיו זה שיש שוער ואף שוער שני ושאלבז הגיע
    אבל בלי עוז אני לא יכול הוא ה השחקן שלי!!!!!

4. ניקניק Member

השחקנים עברו בבקרה
    כל שחקני הקבוצה כולל שוער הרכש החדש Hrvoje Sunara ויניב אברג'יל עברו היום בבקרה התקציבית. השניים היחידים שטרם הועברו בבקרה הם הבלם עוז יפרח אשר טרם הגיע לסיכום עם הקבוצה והחלוץ אורן סגרון. מורדי שוורץ חזר לקבוצה על חשבון מאור אלבז.

כל שחקני הקבוצה כולל שוער הרכש החדש Hrvoje Sunara ויניב אברג'יל עברו היום בבקרה התקציבית ויעמדו לראשות מאמן הקבוצה אלי גוטמן במשחק בשבת. השניים היחידים שטרם הועברו בבקרה הם הבלם עוז יפרח אשר טרם הגיע לסיכום עם הקבוצה והחלוץ אורן סגרון.

השוער מורדי שוורץ התנצל הבוקר בפני אלי זינו והוחזר לקבוצה על חשבונו של מאור אלבז.
    התנצל בפני זינו וחזר לקבוצה

5. •:°:•אדומה תמיד•:°:• Member

מה נסגר עם הפועל ב"ש??
    עם כל החיזוק שהביאו בכל זאת היא הפסידה לבני יהודה ולהפועל ת"א... מה מסגר? מה יהיה בעונה הבאה? נרד ליגה?

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏20/8/04
  6. •:°:•אדומה תמיד•:°:• Member

מחר...
    יום שבת ה-21.8.04 המשחק של תחילת הליגה נגד בני סכנין...
    יש הסעות!
    אז הפרטים הם:
    מחר בקונסבטוריון בבאר שבע בשעה 12:30 תצא ההסעה.
    מחיר כרטיס הלוך ושוב הוא 35 ש"ח...
    אל תאכזבו!! בואו נלך וניתן לקבוצה הרגשה טובה..!!
    גם בשבוע הבא יהיה עידכון על המשחק נגד נצרת עלית...
    עד אז, שבת שלום!!
    מי שצריך עוד פרטים שישלח לי תגובה! http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/laugh.Xxx

:aaarse: :aaa021:
    :aaagath:

נערך לאחרונה ב: ‏20/8/04
  7. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

ב י ז י ו ן !

זאת המילה שמעידה על ההתנהלות שלנו השבוע בפרט והקיץ הכלל.
    השחרור של אסי, התחליף שלא נמצא במשך חודשיים, ההסחבות עם שחקני הבית, החתמת שטראוס בלי ידיעית המאמן, החתמת נגר, הבנה שדדי חוזר והנסיון להתיר את החוזה עם נגר, ההתנהגות למאור אלבז , ההתנהגות למורדי שוורץ, ההתנהגות לעוז יפרח, ואני בטוח ששכחתי משהו.
    והשבוע? קברניטי הקבוצה ממשיכים בביזיון.
    מוחתם שוער, שהיה שוער שלישי בעונה החולפת, ימים בודדים לפני פתיחת הליגה, בלי שום מבחן.
    יעמוד לנו בשבת בשער שוער שאף אחד לא יודע מהי הרמה האמיתית שלו.
    ובמידה ויאכזב?
    יעמוד בשער שוער צעיר (מורדי שוורץ), שהביטחון נעלם לו מזמן.
    וזה בלי לדבר על החלוץ הזר, שסוגר לנו את מכסת הזרים, וגם אותו אף אחד לא בחן...

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏21/8/04
  8. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אז אחרי שאלי זינו התראיין לפני מס' שבועות ושוב נוכחנו לדעת מול מה אנחנו עומדים בגזרת יושב ראש הקבוצה, התראיין לתקשורת, מאמן הקבוצה, אלי גוטמן, והראה לנו גם הוא, עם מה אנחנו מתמודדים בגזרת מאמן הקבוצה.
    הנה חלקים בולטים בראיון שנערך ביום שלישי בלילה (הראיון המלא ב"כל הנגב"):

על פרשת אסי רחמים -

בעונה שעברה נפלת על הזרים.

" יישמנו את הלקחים. אין יותר קניות שחקנים וחוזים ארוכי טווח.
    רק השאלה ואופציית קנייה בהמשך. אנחנו רוצים לשמור על עצמנו, וחיבים לחשוב היטב על כל שקל שיוצא ".

בגלל זה לא נלחמת מספיק על הישארותו של אסי רחמים?

" אתם טועים. בפגישה האחרונה שלי עם אסי בביתי בעומר, נוכחתי לדעת שהוא רוצה לעזוב את הפועל באר שבע וזה נובע גם מעבר לנושא של הכסף. מדובר במשהו שהתבשל בתוכו הרבה זמן".
    כי לא לחצת יותר בתחילת המו"מ.

"כי לא האמנתי שאסי יעזוב".

ומאז עזיבתו סוגיית השוערים הפכה לבדיחה.

"הבעיה היא שרחמים הציב רף גבוהה מבחינה מקצועית ומנהיגותית".

על ההתנהלות בקיץ -

נכשלת. נבלעת במערבולת של השוק.

" ... לא נסחפתי במערבולת. טוב שהשוק קורה עכשיו כדי לא להגיע אחר כך למצבים שתצטער ויעלו לך ביוקר. בכל מערכת יש קילקולים. אני מודה: גם אני לא טלית שכולה תכלת. לא הכל מצא חן בעיני, אבל אני מסתכל על הרצון של ראשי המועדון להקים קבוצה שתכבד את עצמה בליגת העל" .

אבל קורים כאן דברים לא הגיונים. איך יכול להיות שממש לפני שריקת הפתיחה ואתם לא מסוגלים להעמיד קבוצה לצילום של הפוסטר הקבוצתי?

" איזה פוסטר? אתם רוצים שהיה פוסטר כשיש לנו משחק בשבת ועדיין אין לנו שוער? עדיף שלא יהיה פוסטר. מצידי שיהיה גם בעוד חמישה שבועות. בגלל שאני פדנט, אני חושב על הכל ".

אלי גוטמן מחלקת תעודות של " אוהד אמיתי " וקובע מיהו אוהד אמיתי של הפועל באר שבע ומיהו לא -

יש גם כאלה ששונאים אותך.

" אין ספק שבאים גורמים אינטרסנטים, שהפועל באר שבע לא עומדת לנגד עיניהם, אלא הם אבא, דוד או משפחה של שחקן מסוים שמקללים אותי כי יש לי יושר מקצועי. לא אעשה דברים בניגוד לדעתי. אנשים צריכים להבין שאני לא פוליטיקאי ואף שחקן לא יהיה במעמד על אם לא מגיע לו. רק מי שטוב ישחק - נקודה ".

גם אוהדי שער 5, דור האינטרנט, התחילו להשמיע קולם נגדך.

" הם נסחפים. כל מי שאוהד אמיתי חייב להעריך את גוטמן המאמן, שהשאיר את הפועל ב"ש בליגה לפני שמונה שנים כשכבר הייתה במצב קטסטרופלי, הביא לה את התואר האחרון שלה ואשתקד הייתה במקום הרביעי. מי שלא מעריך הוא אוהד מוסת או שהוא לא אוהד אמיתי.

על צורת המשחק של הקבוצה -

גם זה שאתה מאמן בונקריסט זה סטיגמה?

" עוד טעות גדולה. בבית"ר היו לי 70% הצלחה. 1:0 טוב לאלופת אירופה ולא לירושלים, אתם מבינים?
    " אותם אוהדים שמקללים אותי היום, ירימו אותי על הכתפיים, בדיוק כמו בעונת הזכייה בגביע ".

אצל לופא קדוש השחקנים נהנו. אצלך השיטה הורגת אותם ואת הקהל.

" אני טוען ששיטיות זה חמצן. אמשיך להשקיע בשיטתיות גם אם השחקנים מורגשים מוגבלים. בלי שיטתיות הקבוצה תהיה בסכנת התרסקות "...

אז אתה בעד 1:0 קטן ומכוער.

" ברור שאם היה לי את יוסי בניון, הייתי מאמן מבריק ויצרתי. עדיף לי את השיטתיות והתוצאות מול הביקורת של התיקשורת והאוהדים ".[/U]

ציפיות לעונה הקרובה -

מדברים על הקבוצה כבעלת מועמדת לירידה.
    " כל עוד אני בהפועל ב"ש המילה ירידה לא תהיה בלקסיקון שלה. ראיתי שלטים שהיה כתוב עליהם: "זינו, שעונת 98 לא תחזור". אז אני מודיע לכל בעלי השלטים 98 לא תחזור. כותבים השלטים יכולים לקפל אותם.

המטרות של אלי גוטמן, לפי בלם הקבוצה החדש טומסאיץ':

" גוטמן הבהיר לי שבבאר שבע רוצים לסיים במקום אחד גבוהה יותר מהעונה האחרונה. מקום שלישי המוביל לגביע אופ"א.

אתם מוזמנים להביע את דעתכם...

9. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

מס' נקודות בעקבות הראיון:
    1. כל אלה שעוד העלו בדעתם שאלי גוטמן לא רצה את אסי רחמים מבחינה מקצועית, טעו.
    גוטמן אמר בבירור ש "שרחמים הציב רף גבוהה מבחינה מקצועית ומנהיגותית".
    לכן, אסי עזב בגלל הנושא הכספי.
    וכאן עולה השאלה הגדולה, אם גוטמן ידע שאסי חושב על עזיבה, מדוע הוא לקח אותו כמובן מעליו?
    מדוע גוטמן, שבאותה תקופה ניהל משא ומתן כספי עם חלק מהשחקנים, לא עשה ככל יכולתו להשאיר את אסי?
    בכל מקרה, זה גם מעיד שגוטמו שיקר בעבר כשאמר שהעזיבה של אסי "נחתה עליו כמו רעם ביום בהיר", כי לראייה אסי דיבר איתו בעומר והבהיר לו שהוא חושב לעזוב את הקבוצה.
    במילים אחרות, מי שטען בזמנו שדודו עזריה, יושב ראש חוג האוהדים של באר שבע, משקר ומסלף כשהוא טוען שגוטמן ידע לאורך כל הזמן שאסי מתכוון לעזוב, מבין עכשיו שהוא טעה, ומי ששיקר היה דווקא גוטמן.

2. אותי לימדו, ותקנו אותי עם אני טועה, שאצל מאמן בליגה הבכירה, בטח מאמן "אירופאי" כמו גוטמן, אסור שיהיה שוק.
    מצטער אלי, אבל אני לא מקבל את הפתגם "טוב שהשוק קורה עכשיו כדי לא להגיע אחר כך למצבים שתצטער ויעלו לך ביוקר", אסור היה לך לאפשר את ההתנהלות המבזה בקיץ.
    לא רק שלא מנעת את אותה התנהלות מבזה, אלא הוספת ולקחת חלק באותה התנהלות מבזה.
    כבר אמרתי את דעתי בעבר על ההתנהלות של הקבוצה בקיץ (שתי תגובות אחרות), התנהלות שהיה לך בה חלק חשוב, התנהגות שהמילה המתאימה ביותר בשבילה היא "ביזיון".

3. "אף שחקן לא יהיה במעמד על אם לא מגיע לו. רק מי שטוב ישחק - נקודה ", איך הציטוט הזה מתקשר למה שראינו כאן בשנה שעברה?
    באחד מהציטוטים שלך בשנה שעברה טענת שזוהר חוגג מצטיין באימוני הקבוצה, בסוף אותו ציטוט טענת שאתה מסכים שדיוגו סיסטון מציג רמה נמוכה, אך אתה בטוח שבעתיד הוא ישפר את יכולתו.
    איך הציטוט הזה מתאים לדברייך כאן?
    כיצד יכול להיות שדיוגו סיסטון שהציג יכולת ירודה לאורך העונה פתח פעמים רבות בהרכב וקיבל צאנסים רבים, ולעומתו זוהר חוגג, שאתה בעצמך ציינת שהוא מצטיין באימונים, לא פתח אפילו פעם אחת בהרכב?

4. גוטמן, מי אמר שאדם שחושב בשונה ממך, שלא מסכים עם הרעיונות שלך, הוא לא אוהד אמיתי של הקבוצה?
    מי לעזאזאל מינה אותך להחליט מיהו אוהד אמיתי ומיהו לא?
    האם גיל שגיב, אוהב הקבוצה שתמך בך לאורך כל העונה שעברה, הפסיק להיות אוהד אמיתי של הקבוצה כשהוא העביר ביקורת על תפקודך בסוגיית השוערים?
    האם ו אוהד נוסף, אדים, שתומך בך כרגע, יפסיק להיות אוהד אמיתי כשהוא יעביר עלייך ביקורת בעתיד?
    מי אתה, פישר קטן, שתגיד לאנשים כמוני, שהיו עם הקבוצה במקומות כמו הרצליה, חולון ווינטר בליגה השנייה, בזמן שאתה סירבת שבכלל יזכירו את הפועל באר שבע באותו משפט איתך מחשש למעמדך, שאנחנו לא אוהדים אמיתים?
    מי מינה אותך לאדם שקובע מיהו אוהד אמיתי של הפועל באר שבע ומיהו לו?

5. גוטמן, כניראה שלא הבנת את השאלה(בכל זאת, השאלה התייחסה לנושא ההתקפי, נושא שאתה לא מכיר), אתה נשאלת מדוע בחלקים גדולים של העונה שעברה, הקבוצה שיחקה בצורה פחדנית ועלובה.
    לא נשאלת על אחוזי הצלחה, אלא על הצגת כדורגל חיובי.
    אבל זה בסדר, בשאלה הבאה הבנו שלא למדת כלום מעונה שעברה.
    אתה תמשיך לשחק עם הפועל באר שבע בצורה שלא מתאימה לה גם השנה.
    אתה עדיין לא למדת שבקבוצת כדורגל השיטה צריכה להיות מותאמת לחומר השחקנים.
    ובמילים אחרות, אתה אומר שגם השנה במשחקים רבים, הקבוצה תסתגר ונזכה לראות משחקים פחדנים וברמה נמוכה.

6. ולסיום, המטרה של אלי גוטמן היא מקום שלישי.
    אם גוטמן מצפה למקום שלישי, למה שהאוהדים לא יצפו למקום שלישי?
    רק תזכור אלי, כאוהד כדורגל אני יכול (כמו בשנה שעברה) לטעון שנכשלת במטרות שהקבוצה הציבה לעצמה ולכן אתה צריך ללכת הביתה.
    כל תומכי גוטמן למינהם, תזכרו טוב טוב את מטרות הקבוצה, ככה שבמידה והם לא יתממשו, תדעו למי לפנות...

10. •:°:•אדומה תמיד•:°:• Member

באיזה שעה המשחק היום נגד בני סכנין??

*להרגע עם הסמיילים, המשחק ב- 16:30.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏21/8/04
  11. EladLR Member

בני סכנין- הפועל ב"ש 3-4

לסכנין: 2 לעבאס סואן(11,34)
    אולמיידה(84)
    קלבר(90)
    לב"ש: 2 לאלון מזרחי(4,54)
    רמי אליהו(פנדל 65)

משחק מרתק עם שני מהפכים.

12. משוגע בירוק Member

איזה בופון הביאו לב"ש.... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/huh.Xxx

13. בית"רי מלידה Member

גוטמן יכול להתחיל לחפש עבודה כבר מעכשיו........

14. Paolo Maldini שחקן ותיקים

אני לא חושב שהבעיה היא עם גוטמן, השוער פשוט הרס להם את המשחק, אבל אהבתי את הגישה של גוטמן שהוא בא ולקח את עצמו על האחריות, ככה מאמן צריך להתנהג (ראו מקרה איילת אוחיון ומאמנה)

15. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה מה שכתבתי ביום שישי, תוך פחות מ24 שעות התברר שצדקתי:

ב י ז י ו ן !

זאת המילה שמעידה על ההתנהלות שלנו השבוע בפרט והקיץ הכלל.
    השחרור של אסי, התחליף שלא נמצא במשך חודשיים, ההסחבות עם שחקני הבית, החתמת שטראוס בלי ידיעית המאמן, החתמת נגר, הבנה שדדי חוזר והנסיון להתיר את החוזה עם נגר, ההתנהגות למאור אלבז , ההתנהגות למורדי שוורץ, ההתנהגות לעוז יפרח, ואני בטוח ששכחתי משהו.
    והשבוע? קברניטי הקבוצה ממשיכים בביזיון.
    מוחתם שוער, שהיה שוער שלישי בעונה החולפת, ימים בודדים לפני פתיחת הליגה, בלי שום מבחן.
    יעמוד לנו בשבת בשער שוער שאף אחד לא יודע מהי הרמה האמיתית שלו.
    ובמידה ויאכזב?
    יעמוד בשער שוער צעיר (מורדי שוורץ), שהביטחון נעלם לו מזמן.
    וזה בלי לדבר על החלוץ הזר, שסוגר לנו את מכסת הזרים, וגם אותו אף אחד לא בחן...

ובקשר למה שאתה אומר איתי, יש לך טעות.
    מי הביא את השוער הזר?
    מי נתן לו לעמוד בשער בלי לראות אותו?
    מי וויתר על אסי רחמים והתעקש על שוער זר? גוטמן!
    לקחת אחריות זה לא לבוא לתקשורת ולהגיד ההפסד בגללי, לקחת אחריות זה להגיד אני השארתי את הקבוצה בלי שוער ראשון אחרי פתיחת העונה, אני אחראי להתנהלות הקיץ, ובעקבות זאת אני מתפטר.
    הלקיחת האחריות האמיתית של גוטמן חייב להיות התפטרותו, וכמה שיותר מהר יותר טוב.