אני מקווה שאני לא יצטרך להגיע למצב הזה... ז'ינו הראה לנו בשנים האחרונות עד כמה הוא טיפש, אני מקווה שלא יראה לנו את זה שוב לפחות לא בקביעת המאמן. מאמן טוב יכול לשים אותנו במקום הטבעי שלנו- צמרת. ומאמן גרוע יכול לסבך אותנו בתחתית קשות.
אחריו המבול נכתב על ידי בדש חם תם עידן אלי גוטמן בבאר שבע. כצפוי,המאמן שתמיד הולך ומשאיר אחריו אדמה חרוכה ,עשה זאת גם הפעם. וכרגיל אחרי שהאיש נכנס לאוטו ונתן גז נאחורי ענן האבק נותרו הריסות. גוטמן, כרגיל הותיר קבוצה שבורה וחלשה,כזו שההתרסקות וההתמוטטות שלה נראית הרבה יותר הגיונית מאשר עלייתה למסלול חיובי של הצלחות והתברגות בחלק העליון של הטבלה. הפועל באר שבע היא לא קבוצה כל כך רעה וגרועה כפי שנראתה בשבת בטדי,היא פשוט הפכה להיות לקבוצה ללא דרך,ללא שיטה,ללא כיוון,ללא רועה,והכי כואב:ללא לב ועתיד. למצב הקשה שאליו נקלעה הפועל באר שבע אחראים שני אנשים: המאמן היוצא אלי גוטמן ויו"ר הקבוצה אלי זינו. זינו היה האיש שהחתים את גוטמן לפני כשנה וחצי מיד עם הפסדה של הקבוצה בגמר הגביע מול הפ' רמת-גן וזאת למרות שהייתה קבוצת צמרת אשר נתנה הצגות בליגה וסחפה אחריה עשרים אלף צופים למשחק גמר הגביע, זינו הוא האחראי לשחרורם של שחקנים מצוינים שהיו כאן בין אם מדובר בשחקני בית כאליניב ברדה,בונפלד ורחמים ובין אם מדובר בזר איכותי בדמותו של בלסינג קאקו. בכל פעם שהקבוצה התקדמה והייתה התחושה שהיא מאיימת חס וחלילה להפוך לקבוצת צמרת לגיטימית בישראל,דאג היו"ר ומאמנו לגדוע ולקטוע הצלחות אלה ע"י שחרור סיטונאי של שחקנים וזאת באמתלה של בעיות בתקציב. הקבוצה,בניצוחו של האיש המתפטר הפכה אט אט לחממה של שחקני רכש ישראלים בינוניים על גבול העלובים וללגיון זרים חלשים להחריד,שלא רק שלא מחזקים את הקבוצה אלה מחלישים אותה. ועכשיו, גוטמן כדרכו בקודש,קם,הולך,ומותיר הרס וחורבן,קהל מיואש, ועבודת שיקום רבה לזה שיבוא אחריו. למאמן שיבוא אחרי המבול ממש לא תחסר עבודה, הוא יצטרך להחזיר בראש ובראשונה את אמון האוהדים בקבוצה וכמובן להחזירם ליציעים(בהתחשב בכך ש'הנשיא' טרם עזב את שערי וסרמיל,אזי, מדובר באתגר לא קטן) וכמובן להחזיר לשחקנים את שמחת החיים שכל כך אפיינה אותם בתקופתו של המאמן הקודם לופא קדוש. הפועל באר שבע היא קבוצה יקרה מדיי לאוהדיה בכדי שהם ינטשו אותה.ועכשיו,לאחר ש 'חצי' מלאכה כבר נעשתה עם לכתו של המאמן היוצא,כל שנותר הוא לקוות שהפועל באר שבע תעלה על מסלול של ניצחונות,וזאת בכדי לא למצוא עצמה בסוף העונה בליגה של מכבי נתניה. המזל הגדול של הקבוצה הוא,שלהפועל באר שבע יש בסיס ויסוד דיי בריא איכותי וטוב,יסוד שעדיין לא קרס חרף כל הטעויות והמחדלים שנעשו באגודה. אפשר יהיה לשקם את הקבוצה הזו,וכמובן להעלותה על דרך המלך,וזאת בתנאי שהמפה נקראה ויש רצון וכוונה לתקן את המשגים שנעשו בעבר. המאמן הבא יהיה חייב להבין,שקבוצה כמו ב"ש צריכה וחייבת להתבסס קודם כל על שחקני הבית שלה,אלה שגדלו וצמחו מגיל נוער על כר הדשא של וסרמיל והמגרשים העקומים האחרים בעיר. רק אח"כ יש מקום לשלב ולהוסיף חיזוקים במקומות הנכונים.וזאת על מנת לא לאבד את צביון הקבוצה והייחודיות שלה, לעיר באר שבע ולקהל אוהדיה מגיע שתהיה כאן קבוצה טובה ומצוינת כזו שתביא גאווה לעיר,ותגרום נחת גם לאחרון אוהדיה...
עוד שבוע של דיכאון מחכה לי. אלי גוטמן כנראה יחגוג בחתימה עם קבוצה מהאי השכן. אנחנו נדוש בסוגיית המאמן-ובינתיים אנחנו צוללים במעמקי הטבלה. האמת...אני לא מאמין שלופא יחלץ אותנו-הלוואי ואני טועה. שמעתי שז'ינו מתעניין בקשטן-הלוואי וזה אמיתי-קשטן להבדיל משרף שעשה פה פסטיבל וחזר בזנב מקופל הוא מקצוען אמיתי-הוא לא יעשה פה חגיגות אלא ירים את הקבוצה בקצב שלו ובתנאים שלו. רק 2 שאלות מסתמנות בעניין:המנטליות שלנו לא תתאים לו-הוא מאמן שלא אוהב מעורבות חיצונית-את האוהדים זה לא יעניין.וסוגיב שניה:מאיפה לעזאזל יביא ז'ינו כסף למאמן שדורש הרבה הרבה כסף ודורש עבודה למינימום 3 עונות. שבוע הבא אנחנו בחיפה אצל מכבי-איך יוצאים מהצרה הזאת?
מאיפה לבאר-שבע יש משאבים לתנאים כמו של דרור קשטן, זינו כבר נפגש איתו ונבהל כתוצאה מאותן דרישות של המאמן הנ"ל.
אני לא חושב שלבאר שבע יש כסף למאמן כמו קשטן,מצד שני אולי איזה אוהד עשיר של ב"ש יחליט לעזור בעניין[זה קורה המון בליגה סך הכל] דבר שני,מה אתם חושבים על הסגל של ב"ש?איפה צריך חיזוק את מי המאמן הבא צריך להביא או להעיף?
לנדאו בא לב"ש לירני, משה, סורי ורי מאצ'.... אני יודעת שציפיתם לימים טובים יותר,ואין לי מושג מה חלף לזינו בראש כשהוא החליט על הצעד הזה...אבל ב"ש מכניסה את עצמה לבוץ. אלוהים יודע למה...
אז זהו,שלפי מה שהבנתי זה כן... אבל החדשות הטובות הן, שזה לא כל כך פשוט לקלקל קבוצה כמו ב"ש... (החדשות הרעות - זה בכל זאת לנדאו...)
http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/5eek.Xxx לא יודע מה להגיד.... אני מקווה שגילי יפתיע אותנו. מעבר לזה אין לי מה לעשות. חבל שמשחק הבכורה שלו זה מול מכבי חיפה בחוץ. להתחיל עם תבוסה זה לא פשוט.
המדריך להרוס קבוצות- שכור מאמן שמשחק בונקר ושלב זאת עם יושב ראש שמוכר שחקנים טובים ומחליף אותם באפסים, עשה שילוב זה כחצי שנה, אחרי זה פטר אותו, קנה מאמן שהרס קבוצות מאז ומעולם, שים אותו בקבוצתך, לשים בתנור עד סיום העונה ויש לך קבוצה שמועמדת לירידה.
המדריך להרוס קבוצות- פשוט שכור את שירותיו של גילי לנדאו, למה אתה מאריך ומייגע את הכל? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx
אבל ראיתי היום את ז'ינו מדבר על משה סיני.. ואומר שעדיין לא ויתר על לופא... זה לא סגור! אבל אני מעדיף את לנדאו על סיני...
אלי כהן.... איכס בא לי להקיא... אני ממש שונא את אלי כהן בתור מאמן. הוא אפור ומעצבן!! למה ז'ינו למה...
אוהדי ב"ש,אחרי שלופא כבר לא יגיע כנראה,את מי אתם כן רוצים אם לא אלי כהן? עריכה- אלי כהן חתם לעונה בהפועל ב"ש!
לכל אוהדי ב"ש צר לי להגיד את זה אבל אתם מתקרבים לליגה הלאומית. במצב שהקבוצה נמצאת ועם הסגל הנוכחי צריך מאמן טוב כדי להשאיר את ב"ש בליגה. אלי כהן הוא לא אחד כזה.