פשייי, חשבתי שאני המתנחל היחיד פה.... אני גר בבית אל. ממוקם מזרחית לרמאללה כ-20 דק' מפסגת זאב (ירושלים). הישוב הוקם ב-77' גם כן... בישוב יש כ-900 משפחות, כולן דתיות.
יש לי דילמה קטנה, ואני רוצה לדעת מה הייתם עושים במקומי. ההורים שלי מתכננים לעבור דירה לבית יותר גדול, פרטי, עם 5 חדרים במחיר יחסית זול. אנחנו במשפחה 5 נפשות וכרגע אנחנו בבניין דירות קטן של 3 חדרים. מה שמעצבן זה שהבית החדש ממוקם באיזור שאני לא כל כך אוהב וגם ההורים שלי אבל הם עוד מתפשרים. כל החברים שלי גרים באיזור שאני בו עכשיו, יש פה בריכה (יש לי מנוי) ומגרש כדורגל שאני רגיל אליהם וחוץ מזה כל הפרצופים המוכרים נמצאים כאן. איפה שאנחנו מתכננים לגור זה איזור די משעמם, יבש, אין שם כמעט אף אחד בגילי וממש שקט שם. אין שם חברים כמו פה ואין שם ילדים שאני מכיר אותם וממש אין לי חשק לעזוב את המקום שבו הייתי הרבה זמן ולעבור למקום חדש ולעזוב את השגרה. אז מה עדיף, להישאר בבית היחסית קטן, צפוף ולא מרווח (ובלי חדר לבד!) אבל בשכונה שכיף בה או לנצל את ההזדמנות ולעבור לבית אחר ויותר גדול אבל להיות בשכונה אחרת ממש שונה מהישנה? ההורים שלי רוצים לשמוע מה אני, אחי ואחותי אומרים על זה כי להם לא ממש אכפת, לאח שלי ואחותי לא משנה אם לעבור או לא ואבא שלי אמר לי שאני צריך להחליט מהר כי אם לא מישהו כבר יקח את הדירה ויכול להיות שיהיה חבל.
אם רחוק מהשכונה אז להישאר, אם קרוב יחסית, אז אולי שווה לעבור. כמו שאמרו פה, מה שווה חדר לבד על חברים וכיף.
הבית רחוק בערך 20-25 דקות הליכה מהבית שאני בו עכשיו. הקטע הוא שאני כבר לא בשכונה, אני כבר לא גר ליד חברים שלי, אני לא יכול סתם לצאת לרחוב ולראות מה שאני רגיל לראות או סתם להסתובב בחוץ במקומות שאני מכיר. רוב הזמן אני יהיה בשכונה החדשה והמשעממת, ואני בעצם כל הזמן בבית. הבעיה היא שאני מאוד רוצהלעבור דירה כי הבית שאני בו עכשיו הוא מאוד קטן וממש לא נח, אני כבר מתפלל ליום שיהיה לי חדר לבד ובית קצת יותר מרווח.
אז אולי כדאי לעבור, הרי אתה תראה את החברים במשך היום. ואם יש לך אופניים אז זה מקצר את זמן ההגעה לשכונה הנוכחית שלך.
דילמה בעייתית באמת, אבל אם המרחק (20 דקות) הוא בעיה אז עדיף לך להחליט לתמוך בהורים שלך, לעבור ובאמת ללכת 20 דקות ברגל לחבר'ה שלך (או אופניים כמו שאמיר אומר). אני יכול להגיד שכל החיים שלי אני גר באותו בית (בלוק, 4 חדרים, סלון נחשב חדר?) והמיקום של הבית שלי הוא הכי טוב בעיר, פשוט קרוב לכל מקום... אני גר במקום הכי גבוה במעלות, ככה שכשאני יורד לכיוון אחד זה לחברים הכי טובים שלי (בשכונה שם אנחנו יושבים) וכשאני יורד לכיוון שני אז זה לכיוון בית הספר בו אני לומד... לכל מקום בעיר אני יכול להגיע ברגל בלי להתלונן (כמובן בגלל העובדה שמעלות קטנה) ACBenb איפה אתה גר?